Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
11 вересня 2020 року 11:57

Працювала комісія з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення

11 вересня відбулося засідання міської комісії з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення. В ньому взяли участь представники контролюючих органів, управлінь та відділів виконавчого комітету міської ради.

Головний спеціаліст-інспектор праці управління економіки виконкому міської ради Юлія Йощенко проінформувала присутніх: за період з червня по серпень поточного року робочою групою міської комісії було проведено 3 рейдові виходи з обстеження суб’єктів господарювання, які здійснюють свою діяльність на території Пирятинської міської ОТГ. Обстежено 39 суб’єктів господарювання, в яких одночасно проводилася інформаційно-роз’яснювальна робота щодо неприпустимості допуску до роботи без оформлення трудових відносин та про переваги офіційного працевлаштування та ризики незадекларованої праці. За вищезазначений період інформаційними відвідуваннями охоплено 84 господарюючі суб’єкти та близько 140 працівників. У п’яти фізичних осіб-підприємців були виявлені неоформлені працівники. Суб’єктів господарювання зобов‘язано терміново усунути всі зафіксовані правопорушення. У добровільному поряду легалізовано 6 найманих працівників та 1 особа зареєструвала підприємницьку діяльність.

Для легалізації послуг з перевезення пасажирів на таксі було направлено запити для реагування в межах повноважень, а саме: до Управління Укртрансбезпеки у Полтавській області, до Пирятинського відділення ГУНП в Полтавській області, а також до Головного управління ДПС у Полтавській області.

Крім цього, комісійно вирішили звернути особливу увагу на „сплячих“ фізичних осіб-підприємців, які здійснюють свою діяльність, але при цьому приховують свій дохід та несплачують податків до місцевого бюджету.

Голова комісії, заступник міського голови Людмила Безушко подякувала членам комісії за співпрацю і наголосила, що комісія і надалі буде працювати над виявленням незадекларованої праці, аби дотримуватися діючого законодавства України.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua