Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
17 вересня 2020 року 11:27

Проведено засідання постійної комісії з питань житлово-комунального господарства

В ході підготовки до сімдесят п’ятої сесії Пирятинської міської ради 15 вересня відбулося засідання постійної комісії з питань житлово-комунального господарства, комунальної власності, транспорту, зв’язку та сфери послуг. На розгляд було винесено 15 питань.

Комунальні підприємства проінформували про виконання фінансового плану та господарську діяльність за І півріччя 2020 року. КП„Пирятинський міський водоканал“, Пирятинські госпрозрахункові очисні споруди, готель „Пирятин“ спрацювали з прибутком. КП „Каштан“ та підприємство роздрібної торгівлі „Райдуга“ – зі збитком. Два місяці, у зв’язку з карантинними обмеженнями, магазин „Райдуга“ не працював, обсяги реалізації продукції зменшилися, підприємство отримало збиток. Для КП „Каштан“ збитковими є послуги з вивезення твердих побутових відходів та утримання прибудинкової території. Пояснення просте: жителі ОТГ тоннами тягнуть з двору увесь непотріб, а платить підприємству за його вивезення лише 42 % населення!

У підсумку обговорення комісія рекомендувала звіти комунальних підприємств винести на розгляд сесії міської ради.

Розглянуто питання щодо внесення змін та доповнень до ряду діючих програм. Програму покращення благоустрою Пирятинської міської ОТГ на 2020 рік доповнено заходами щодо придбання матеріалів для проведення ремонту стели на кладовищі та бордюрів для встановлення на вулиці 8-Березня; проведення капітального ремонту тротуару по вул.Успенська (ліва сторона); придбання паркових лав та сміттєвих урн для вулиць Січових Стрільців, Соборна, Визволення.

Змінами до Програми розвитку дорожнього руху та його безпеки в Пирятинській міській об’єднаній територіальній громаді на 2020 рік передбачено виготовлення робочого проєкту на будівництво тротуару по вул.Європейська, 4А, 4Б; облаштування заїздів на вул.Набережна та вул.Першотравнева.

Рекомендовано передбачити 37,0 тис.грн для придбання дитячого ігрового комплексу, який буде встановлено по вул. Мікромістечко, 9, та 135,0 тис.грн – для проведення робіт по поточному ремонту холу та сходової клітки гуртожитку за адресою: пл.Героїв Майдану, 2.

Також рекомендовано винести на затвердження сесії питання про призначення директора комунального підприємства „Готель „Пирятин“; передачу комунальному підприємству „Каштан“ витрат з реконструкції світлофорного об’єкту на перехресті вулиць Європейська-Абаканська м.Пирятин та надання дозволу на списання основних засобів.

Питання про схвалення для участі в обласному конкурсі проєктів розвитку територіальних громад Полтавської області у 2020 році проєкту „Реконструкція з впровадженням заходів по енергозбереженню в ДНЗ №3 „Берізка“ м. Пирятин, Полтавської області“, на думку членів комісії, потребує додаткового вивчення.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua