Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
28 вересня 2020 року 16:46

Самовільне спалювання листя та сухої трави – поза законом

Щороку восени та навесні починається сезон спалювання листя, сухої трави та інших рослинних решток. Люди, які палять суху рослинність, завжди переконані, що цим вони покращують врожайність. Однак таке твердження – міф.

Коли спалюється сухостій, то гине вся мікрофлора, що зазвичай бере участь у важливих біологічних процесах. Земляний родючий покрив, на якому спалюють траву, відновлюється лише через 5-6 років . Окрім того, в середовище викидаються речовини, що виділяються в процесі горіння та є шкідливими для органів дихання.
Відтак, українським законодавством категорично ЗАБОРОНЕНЕ випалювання рослин. Листя, подрібнені гілки деревини рослин і трав'янисті рештки квітково-декоративних рослин та скошених газонних трав необхідно вивозити на спеціальні полігони або на відведені майданчики на підприємствах зеленого господарства для приготування компостів, садових земель та інших органічних добрив.
Протягом пожежонебезпечного періоду забороняється випалювати траву та інші рослинні рештки на землях лісового фонду, а також на інших земельних ділянках, що безпосередньо примикають до лісу (у тому числі проводити сільськогосподарські пали).
Перебуваючи у лісі чи в полі, дотримуйтесь елементарних правил пожежної безпеки. Адже одна іскра може спричинити масштабні пожежі
Більше – читайте у публікації: https://www.legalaid.gov.ua/publikatsiyi/93711/

За будь-якою правовою інформацією кожен громадянин може звернутися до Пирятинського бюро правової допомоги за адресою: вул. Соборна, 41, 1 пов., тел. (053-58) 3-22-54.

Інформацію надано Пирятинським бюро правової допомоги.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua