Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
21 вересня 2020 року 09:25

Форми співпраці влади та громадських організацій

18-19 вересня відбувся дводенний навчальний семінар проєкту ,,Впровадження нових форм співпраці влади та громадських організацій на місцевому рівні“. До участі у заході долучилися і представниці Пирятинської ОТГ.  На сьогодні в Україні немає сталої загальноприйнятої моделі взаємодії місцевого самоврядування і громадських організацій. Тому одним із завдань є налагодження конструктивної співпраці з місцевими громадськими організаціями щодо вирішення  проблемних питань громади. Учасники семінару ділилися досвідом успішної співпраці ОМС з громадою. Кожна з груп озвучила ряд проблем, які турбують жителів громад. Наприклад,  в м.Тростянець основними проблемами є: відсутність централізованого водопостачання, левневої каналізації, якісної сфери обслуговування і т.д. У Прилуках немає власного автопарку, є потреба у відкритті будинку для літніх людей та центру ,,Молодіжний простір“. Спільними проблемами громад є: часткова відсутність дорожнього твердого асфальтованого покриття на всій території, відсутність кваліфікованого персоналу, зайнятість населення. 

Учасники семінару знаходили можливі кроки по залученню громадських організацій до вирішення таких проблем - це і напрямок екології та захисту довкілля, збору сміття, розвитку туризму, і видавничої справи, і культурного  молодіжного простору, і сфери обслуговування.

 Пирятинська ОТГ є однією з 8 громад-переможців, які відібрані до участі в цьому проєкті. Далі чекає кропітка робота учасників по створенню робочої групи щодо напрацювання дієвих механізмів співпраці з ГО,  формування плану дій та команди змін. Проєкт реалізується Спілкою ,,Громадські ініціативи України“ за сприяння Національного фонду підтримки демократії (NED).

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua