Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
2 вересня 2020 року 15:10

Старанним і талановитим – фінансова підтримка муніципалітету

З 2013 року в Пирятинській міській раді запроваджено стипендії обдарованим дітям, які мають високі особисті досягнення в освітній, спортивній та мистецькій діяльності. Ця ініціатива належить директору Пирятинської дитячо-юнацької спортивної школи, депутату міської ради трьох скликань Олександру Горбачову.

Першими стипендіатами Пирятинської міської ради в номінації „Спортивна діяльність“ стали юні вихованці Пирятинської ДЮСШ Олександра Полтавець та Артур Снаговський – чемпіонка та призер чемпіонату України з легкоатлетичного двоборства (стрибки у висоту з розбігу + біг на 60 метрів). У номінації „Освітня діяльність“ вперше було присуджено стипендії міської ради учням Пирятинського ліцею Ярославу Кремпосі та Сергію Дівяніну, які у ІІ національному етапі міжнародного наукового конкурсу „Intel-Техно Україна - 2013“ посіли відповідно перше та третє місце.

З 2016 року згідно з новим Положенням стипендії обдарованим дітям присуджуються у трьох номінаціях за трьома рівнями – обласним, національним та міжнародним. У кожній номінації присуджується по п’ять стипендій розміром від 300 до 1100 гривень на місяць, що залежить від рівня досягнень дитини. Така зміна дала можливість збільшити кількість дітей, які отримують грошову винагороду за особливі досягнення в освітній, спортивній та мистецькій діяльності, а також посилила мотивацію решти учнівської молоді до саморозвитку.

У 2020-2021 навчальному році стипендії міської ради будуть отримувати 11 обдарованих дітей. У номінації „Освітня діяльність“ – двоє учнів Пирятинського ліцею: Андрій Попов, який посів другі місця на обласній олімпіаді з фізики та обласному етапі Всеукраїнсього конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України, та Юлія Деркач, яка на обласній олімпіаді з російської мови посіла третє місце. У цій же номінації стипендії присуджено двом учням Опорного закладу Пирятинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 6: Анастасії Налчаджі та Людмилі Роговій, які  посіли треті місця на обласному етапі Всеукраїнсього конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України в секціях „Екологія“ та „Ботаніка, зоологія“ (відповідно).

У номінації „Спортивна діяльність“ стипендіями міської ради відзначено Владислава Скочка, який у 2019-2020 навчальному році став дворазовим чемпіоном України з бігу на 3000 м та легкоатлетичного двоборства 800м + 1500м; Онікієнко Софію, Марину Гримашевич та Анастасію Кальницьку, які у 2019-2020 навчальному році стали срібними призерами чемпіонату України з боротьби сумо; Вікторію Тараненко, яка стала бронзовим призером чемпіонату України з легкоатлетичного двоборства 400м + 800м.

Двом вихованцям Пирятинського центру дитячої та юнацької творчості  присуджено стипендії в номінації „Мистецька діяльність“.  Це Валерія Миленко, яка у липні цього року отримала диплом другого ступеня на Всеукраїнській виставці-конкурсі декоративно-ужиткового і образотворчого мистецтва „Знай і люби свій край“ в номінації „Інші техніки виконання“, та Олена Бусло, яка нагороджена дипломом другого ступеня на обласній виставці- конкурсі декоративно-ужиткового і образотворчого мистецтва „Знай і люби свій край в номінації „Витинання“.

У цілому ж за сім років понад 50 обдарованих дітей Пирятинської громади отримували стипендії міської ради, з них чотирнадцять неодноразово – неодноразово. Так, учениці Пирятинського ліцею, вихованці Пирятинської дитячо-юнацької спортивної школи, срібній призерці чемпіонату Європи з боротьби сумо Владиславі Мартиненко стипендія присуджувалася чотири рази! Неодноразова чемпіонка України зі стрибків у висоту Олександра Полтавець та призерка чемпіонатів України з легкоатлетичного двоборства Вікторія Тараненко були удостоєні щомісячної грошової винагороди за високі спортивні досягнення тричі. Також три роки поспіль отримували стипендії міської ради учень Пирятинського ліцею Артур Виповський – за вагомі результати в освітній діяльності, вихованка Пирятинської школи мистецтв Ольга Немідько та вихованка Пирятинського центру дитячої та юнацької творчості  Поліна Білявська – за високі досягнення в мистецькій діяльності. Двічі присуджувалися стипендії міської ради Максиму та Лілії Кійко, Андрію Попову, Вероніці Бужулі, Владиславу Проценку, Інні Мартиненко, Марині Гримашевич та Анастасії Бєловій.

Традиційно у вересні, під час святкування Дня міста, міський голова Олексій Рябоконь урочисто вручає сертифікати про присудження стипендій міської ради обдарованим дітям Пирятинської громади, а грошову винагороду діти отримують щомісяця протягом усього навчального року.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua