Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
5 вересня 2020 року 10:16

Коли наполегливість і сила волі долають спортивні гори

Чемпіонка України, член юнацької збірної України з легкої атлетики, учасниця  всеукраїнських змагань і Чемпіонату Європи. «Пирятинська ластівочка» – називає дехто з любителів спорту цю тендітну, біляву дівчину з таким колоритним і характерним прізвищем – Полтавець.

Спортивна і особиста історія Саші Полтавець, талановитої легкоатлетки з Пирятина – не дитяча казка. У юному віці втратила батька. Але  батьки Володимир  і Раїса Полтавець встигли посіяти у серце маленької донечки любов до спорту.

 

  • Незважаючи ні на що мама Саші завжди підтримувала  бажання займатись спортом. Сестра Іра у нас також легкоатлет (біг на середні дистанції. - ред). Я починала з занять гімнастикою. Знавцям добре відомо, яка значна фізична підготовка у цьому виді спорту. Вона стала доброю основою для мого подальшого розвитку, як легкоатлетки. І я надзвичайно вдячна за мій перший спортивний досвід  моєму тренеру з гімнастики Сергію Борисовичу  Бурому, – ділиться дівчина.

 

Генетика і талант – добра справа лише разом з наполегливістю і силою волі. Виснажливі і важкі три роки тренувань. І у 2014 році Саша Полтавець стала чемпіонкою юнацького чемпіонату України – наймолодша учасниця взяла висоту 175 сантиметрів і просто «злетіла» на найвищу сходинку п’єдесталу. Для інформації: 175 сантиметрів – це висота рівня кандидата в майстри спорту України.

 

  • Стрибок у висоту – це ціла система узгоджених елементів. Розгін, біг по дузі, поштовх, переліт над планкою… Кожен з етапів вимагає від спортсмена максимальної зосередженості. І, знаєте, блискавична мить під час «проходу», коли не відчуваєш вібрації планки під собою, і у мозку спалахує коротке «є!». Це відчуття, які варті років напружень і невдач, – оповідає про враження від першої перемоги юна спортсменка.

 

А далі – нові спортивні вершини. Нове «золото» на юнацькому чемпіонаті України у Запоріжжі (2015 рік), перший виступ на чемпіонаті Європи.  Сьогодні Саша Полтавець – студентка Національного університету фізкультури і спорту України, збирається стати тренером з легкої атлетики. Продовжує активно тренуватись під керівництвом Ірини Григорівни Пустовойт, готується до виступів у професійних легкоатлетичних змаганнях вже дорослого дивізіону. Призерка Чемпіонату України серед молоді в червні 2019, в лютому 2020 року.

 

  •  Ніколи не забуду шлях який ми пройшли з Олександром Васильовичем Горбачовим на старті моєї спортивної кар'єри. Важко з підтримкою спорту в Україні, особливо це проявляється  у маленьких містечках. На   це вказує матеріально-технічне забезпечення спортивних шкіл. Вдячна тренеру за вихід із складних ситуацій і творчий підхід до складання тренувального плану. Це неодмінно сприяло хорошим результатам на чемпіонатах Всеукраїнського рівня. Взимку маючи для проведення стрибкових тренувань  шкільний зал, він робив все можливе, щоб хоч раз в тиждень, готуючись до змагань, ми пострибали з повного розбігу в шиповках (спеціальне взуття легкоатлетів) в манежі у м.Гребінка.     Впевнена , що маючи подібне місце для  тренувань у м.Пирятин, вихованці нашої спортивної школи частіше б радували пирятинців призами й перемогами на змаганнях Всеукраїнського, навіть Європейського рівня. Пирятин-однозначно місто спортивних талантів.   Несподіваним сюрпризом стало вручення мені стипендії, яку започаткував у 2013 році Пирятинський міський голова Олексій Рябоконь. Три роки я була стипендіаткою. Я, навчаючись у школі, мала свої власні кишенькові гроші. Побачила, що мої досягнення цінять. А коли тебе підтримують земляки – на ногах буквально виростають крила, - говорить Саша Полтавець.

Напружена робота, викресана силою волі. Розгін, стрибок – і вчорашні перешкоди позаду. Попереду – нові вершини і перемоги. Сьогоднішній результат Олександри Полтавець – 180 сантиметрів. У 2020 році від результату Майстра Спорту Олександру відділяє 3 см,тому вірімо, що наша вершина ще попереду.     

Це перша наша  історія про стипендіатку Пирятинської ОТГ. Далі не менш захоплюючі історії обдарованої молоді  чекають наших читачів.    

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua