Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства

Новини

20142015201620172018201920202021202220232024
січеньлютийберезеньквітеньтравеньчервень
липеньсерпеньвересеньжовтеньлистопадгрудень
31 травня 2019 року

Невакциновані діти не можуть відвідувати садок

Верховний суд України не визнав порушенням прав дитини заборону відвідувати дитячий садок у разі відсутності вакцинації. Про це повідомляє Українська правда. Життя з посиланням на рішення Верховного суду.

31 травня 2019 року
       У травні святкують випускні вечори не лише школярі, але й маленькі дошкільнята – вчорашні малюки, а в майбутньому – першокласники. У закладах дошкільної освіти Пирятинської міської ради теж відбулися випускні бали. Випуск із дитячого садка – особливий день для кожної дитини, адже закінчився перший відповідальний етап життя, скінчився безтурботний період раннього дитинства. 

 

 

31 травня 2019 року

У Пирятині відбулася міська спартакіада з рекреаційних видів спорту на базі стадіону ,,Ювілейний“. Змагання проводились в командному заліку (боча) та в індивідуальному (дартс, легка атлетика (присідання), кеглі). Участь у спартакіаді взяли команди з Пирятина, Семенівки, Миргорода та  Прилук. Переможці отримали грамоти та медалі.

31 травня 2019 року

Промайнув іще один навчальний рік. Настала хвилююча мить свята Останнього дзвоника. І для учнів, і для вчителів це чудова шкільна традиція, тепле родинне свято, яке не можна нічим замінити. По-сімейному тепло і водночас урочисто було проведено 31 травня 2019  року свято Останнього дзвоника у закладах загальної середньої освіти Пирятинської міської ради, сповістивши 2012 школярам  про закінчення навчального року. Для одних цей день - початок веселих канікул, а для інших - бентежна мить розлуки зі школою. Для 132 одинадцятикласників останній дзвінок прозвучав прощальним передзвоном та стартом до нового етапу їхнього життя. 

В Пирятинській міській раді завжди підтримуються нові методи і форми роботи, в тому числі і в галузі освіти. Цьогоріч до свята Останнього дзвоника також підійшли по-новому,  аби насправді свято було дитячим, цікавим, наповненим розваг та радістю. Тому урочисті лінійки були короткими, а потім школярі грали в різноманітні квести, брали участь у конкурсах, іграх, а дехто смакував морозивом.

 

31 травня 2019 року

30 травня у Пирятинській школі мистецтв святково та урочисто пройшов випускний вечір. Це свято зібрало разом  дружну родину: учнів, викладачів, батьків.Із закінченням школи мистецтв випускників привітали міський голова Олексій Рябоконь та директор закладу Володимир Луценко, які побажали юнакам і дівчатам здоров’я, удачі та подальших успіхів. Свідоцтво про початкову мистецьку освіту отримали 31 вихованець.

 

31 травня 2019 року

Сьогодні рано вранці працівнивами КП „Каштан“ було виявлено, що невідомими особами в центрі міста по вул.Соборна на одній з  клумб, які висадили лише вчора, були вирвані квіти та викинуті просто на узбіччя тротуару. А це і витрачені кошти на саджанці, і праця людей, і перш за все, бажання покращувати благоустрій міста. Шкода, що знаходяться люди, які замість того, щоб милуватися, тільки нищать.

 

31 травня 2019 року

Традиційно наприкінці травня в школах Пирятинської міської ОТГ лунає останній дзвоник. Школярам він сповіщає про початок літніх канікул, сповнених яскравими враженнями та цікавими знайомствами. Тож бажаю вам гарно відпочити, набратися духовних і фізичних сил перед початком нового етапу навчання.

30 травня 2019 року

Сьогодні відбулося засідання міської комісії з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення, у якому взяли участь представники контролюючих органів, поліції, управлінь та відділів виконавчого комітету міської ради. 

30 травня 2019 року

Сьогодні у міського голови Олексія Рябоконя відбулася робоча нарада з питань енергоефективності та енергозбереження в громаді. В даному заході взяли участь генеральний директор ТОВ „Сінвест Груп“ Ігор Кучеренко, заступник міського голови Максим Варава, староста села Калинів Міст Руслан Бабак, спеціалісти відділу управління комунальною власністю виконкому міської ради Євгенія Кошова та Руслан Биков.

30 травня 2019 року

29 травня відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань містобудування, будівництва, земельних відносин та охорони природи.

Під час розгляду питання про стан обліку земель Пирятинської ОТГ начальник відділу із земельних та екологічних питань виконавчого комітету міської ради Євгеній Стадник зазначив, що у відділі ведеться реєстр земельних ділянок, які перебувають в оренді юридичних та фізичних осіб. 

30 травня 2019 року

30 травня  у виконавчому комітеті міської ради відбулося засідання робочої групи по розгляду звітів комунальних підприємств за підсумками роботи І кварталу 2019 року. У засіданні взяли участь заступники міського голови Ігор Шикеринець та  Максим Варава, спеціалісти управління економіки виконкому міської ради.

 

30 травня 2019 року

Чарівні представниці Пирятинської міської ради отримали дипломи та перемогу в одній з номінацій. Марина Зергані, начальник відділу містобудування,  архітектури та  житлово-комунального господарства виконкому міської ради  визнана найуспішінішою жінкою у номінації „Успішна жінка Полтавщини у галузі архітектури та будівництва“. Депутат міської ради Аліна Мірошніченко та начальник культури і туризму міської ради Олена Гуленко отримали дипломи учасниць, переможниць районного етапу конкурсу у номінаціях „Успішна жінка Полтавщини - громадський діяч“ та „Успішна жінка Полтавщини - працівник засобів масової інформації“.

 

 

30 травня 2019 року

Сьогодні учні 4-Б класу Опорного закладу Пирятинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 6   завітали до міської ради, аби зустрітись із міським головою Олексієм Рябоконем. За дружньою бесідою діти почули історії з дитинства Олексія Петровича, отримали відповіді на свої запитання. 

30 травня 2019 року

Вчора, 29 травня, в приміщенні Центру громадського діалогу відбулися дебати, тема яких „Внесення змін до Положення про Громадський бюджет (бюджет участі) Пирятинської ОТГ“.

 

30 травня 2019 року

29 травня о 02:20 до Служби порятунку „101“ надійшло повідомлення про пожежу, яка виникла в приватному домоволодінні по вул. Гагаріна в м. Пирятин. Вогнеборці, які прибули на виклик, відразу приступили до гасіння. Пожежу було локалізовано о 02:52, а о 04:00 – ліквідовано. 

30 травня 2019 року

29 травня в м.Кременчук під час виїзного засідання колегії Департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій Полтавської облдержадміністрації було оголошено переможців обласного конкурсу „Кращий ЦНАП“ – 2019. Центр надання адміністративних послуг виконавчого комітету Пирятинської міської ради нагороджено

 

30 травня 2019 року

   29 травня відбувся семінар на тему  „Європейська та євроатлантична інтеграція України“, організований Полтавським ЦППК для державних службовців апаратів та структурних підрозділів районних державних адміністрацій, посадових осіб виконавчих апаратів районних рад, виконавчих органів ОТГ, міськрайвиконкомів, відповідальних за зв’язки з громадськістю та взаємодію із засобами масової інформації.

         

30 травня 2019 року

Предметом Конкурсу є облаштування громадського простору вшанування захисників територіальної цілісності України під час проведення антитерористичної операції та Операції об’єднаних сил на сході країни з початку 2014 року із встановленням пам’ятного знаку на їх честь.

Організатор Конкурсу –  виконавчий комітет Пирятинської міської ради.

30 травня 2019 року

 Презентація проекту відбулася 28 травня за участю Прем’єр – міністра України Володимира Гройсмана, Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова та Голови Національної поліції України Сергія Князєва. Участь у заході взяли також представники об’єднаних територіальних громад держави, в тому числі і міський голова Олексій Рябоконь, та представники Центрів 

 

30 травня 2019 року

Напередодні канікул, 29 травня, працівники Пирятинського РС ГУ ДСНС України у Полтавській області серед учнів 3-5 класів Пирятинського ліцею провели уроки з безпеки життєдіяльності на тему „Безпечні канікули“. Рятувальники розповіли дітям про причини виникнення та наслідки пожеж, про безпечний відпочинок на природі та на водних об’єктах у літній період,  презентували фотоматеріали з пожеж у Пирятинському районі, відеоролик на тему „Безпечні канікули“, провели бесіди про недопущення та попередження виникнення надзвичайних подій і надзвичайних ситуацій, роздали листівки. 

29 травня 2019 року

Начальник фінансового управління міської ради Світлана Кеда ознайомила членів виконавчого комітету із змінами, які пропонується внести до бюджету міської об’єднаної територіальної громади на 2019 рік. Презентувала квартальний звіт про виконання бюджету міської об’єднаної територіальної громади за І квартал 2019 року.

29 травня 2019 року

У понеділок, 3 червня 2019 року  з 09.30 до 12.30 у  Пирятинському центрі дитячої та юнацької творчості відбудеться свято „В обіймах друзів, радості, тепла дітей стрічає сонячна пора“.

      

 

29 травня 2019 року

Пирятинський РГП ПАТ ,,Лубнигаз“ повідомляє, що у зв’язку  з проведенням ремонтних робіт на ГРС Пирятин 30.05.2019 року  буде припинено подачу газу споживачам, що проживають в м.Пирятин та селах К.Міст, Верхоярівка, Заріччя, Замостище з 700 до 2000 год. Пуск газу можливий раніше зазначеного терміну без попередження. 

 

29 травня 2019 року

Протягом квітня 2019 року в закладах загальної середньої та дошкільної освіти Пирятинської міської ради проводився фестиваль ранкової зарядки „Рух заради здоров’я“ з нагоди Всесвітнього дня здоров’я в Полтавській області. Програма Фестивалю включала в себе загальнорозвиваючі вправи під музичний супровід, розважальні конкурси та різноманітні рухові активності серед усіх бажаючих. До заходів заклади освіти залучили максимальну кількість учнів, педагогів, батьків; пропагували здоровий спосіб життя та систематичні  заняття фізичною культурою і спортом.

 

29 травня 2019 року

Наприкінці травня у Києві в Інституті педагогіки Національної академії педагогічних наук України, з метою підвищення професійної компетентності працівників у сфері дошкільної освіти з питань упровадження інноваційної програми „Дошкільнятам – освіта для сталого розвитку“, проведено Всеукраїнський науково – методичний семінар. У складі делегації від Полтавської області взяла участь  директор Пирятинського дошкільного навчального закладу № 5 ,,Сонечко“ Анна Тристан.

29 травня 2019 року

У ці дні в Пирятинській школі мистецтв можна постійно бачити святково одягнених учнів та схвильованих викладачів. Навколо творча та водночас напружена атмосфера. А причина цього в закладі всім відома: починаючи з 11 травня, в Пирятинській школі мистецтв проходять випускні іспити та підсумкові академічні концерти. 

29 травня 2019 року

28 травня відбулося засідання комісії з надання разової грошової допомоги малозабезпеченим та хворим громадянам Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади. Було розглянуто вісім заяв громадян, які потребують матеріальної допомоги на лікування. Ознайомившись з поданими документами заявників, враховуючи тяжкість захворювань, матеріальний стан та умови проживання, члени комісії рекомендували міському голові виділити грошову допомогу громадянам на загальну суму 7900 гривень.

 

28 травня 2019 року

Вихованці Пирятинського Центру дитячої та юнацької творчості є неодноразовими переможцями Міжнародного конкурсу-фестивалю дитячо-юнацької творчості „Перлина Fest“, який проходить щорічно в Києві. І знову чергові перемоги! Три ІІІ-х місця у хореографічного колективу „СТЕНЕТ“ (керівник Тетяна Зубенко). Старша група „СТЕНЕТу“ посіла І місце з хореографічною композицією „Без болю“.

 

28 травня 2019 року

Другий день тренінгу розпочався з ознайомлення з бюджетом для громади Слобожанської селищної ОТГ, однієї з найбагатших громад України. 

28 травня 2019 року

Квітковий пилок амброзії шкідливий для людини. В період цвітіння, а це в кліматичних умовах України - з середини липня до настання осінніх заморозків, серед населення спостерігається алергійне захворювання - амброзійний поліноз (осіння сінна лихоманка). Пилок амброзії, потрапляючи в очі, ніс, бронхи, викликає сльозотечу, погіршує зір, підвищує температуру тіла; різке запалення слизових оболонок верхніх дихальних шляхів призводить до приступів бронхіальної астми.

28 травня 2019 року

Останнім часом в Україні почастішали випадки загибелі тварин, в т.ч. бджіл, внаслідок застосування засобів захисту рослин (ЗЗР) та інших агрохімікатів. Небезпечними періодами для бджіл є весна, коли аграрії обробляють ґрунт перед чи під час посіву культур; літо, коли здійснюється обробка гербіцидами бур’янів на посівах; кінець літа, коли з метою технологічної підготовки культур до збирання врожаю їх обробляють десикантами. Фактично, протягом всього сезону медозбору бджола знаходиться під загрозою отруєння.

28 травня 2019 року

27 травня в Пирятині Асоціація ОТГ спільно з ВГО „Асоціація малих міст України“ провели семінар у рамках проекту „Партисипативна демократія, як основа належного управління в громадах“ за підтримки Фонду Чарльза Стюарта Мотта за тематичним напрямком „Адміністративні послуги“. Відкрив семінар та привітав його учасників міський голова Олексій Рябоконь.

27 травня 2019 року

Пропонуємо обговорити пропозиції щодо внесення змін до Положення про Громадський бюджет Пирятинської ОТГ.

 

27 травня 2019 року
     26 травня у Києві відбувся VIII Міжнародний конкурс-фестиваль дитячо-юнацької творчості „Перлина Fest“ під гаслом „Творчість заради майбутнього!“, який має на меті показати усю культурну різноманітність України, увібравши самобутність традицій, що передаються від покоління до покоління протягом нашої історії.  
27 травня 2019 року

Сьогодні в Пирятині розпочався дводенний тренінг „Антикорупційні механізми для ОТГ“ в рамках проекту „Децентралізація приносить прозорість та ефективність в освіті та медицині“ (UCCCT)

27 травня 2019 року

Вчора на стадіоні „Ювілейний“ відбулося відкриття Чемпіонату Полтавської області з футболу по І-й групі. З вітальним словом до присутніх звернувся міський голова Олексій Рябоконь. Побажав успішного футбольного сезону та подякував усім хто долучився до футбольного свята. Зустрілися команди ФК „Пирятин“ та ФК „Миргород-2019“. 

27 травня 2019 року

Святкові заходи, присвячені Дню Європи в Україні, пройшли у Пирятині на Майдані Незалежності 25 травня. Після активного спортивного ранку на „Пирятинській милі“ святкування продовжилися концертом „Україна – це Європа“.

27 травня 2019 року

23 травня відбулося засідання опікунської ради при виконавчому комітеті Пирятинської міської ради. Секретар опікунської ради Анастасія Колос  ознайомила присутніх членів комісії зі змістом листів, що надійшли від Пирятинського психоневрологічного будинку-інтернату на адресу опікунської ради.

 

25 травня 2019 року

З нагоди відзначення Дня Європи в Україні вчетверте в нашому місті відбувається масове спортивне свято – „Пирятинська миля“. Спортивний захід проводиться в рамках Всеукраїнської акції „Олімпійський день“, яка стартувала 18 травня в Києві. Мета акції: пропаганда здорового способу життя. Участь в ньому беруть від малого до великого і змагаються завзяті спортсмени в бігові на різні дистанції.

25 травня 2019 року

Вже четвертий рік поспіль в календарі святкових днів Пирятина є особлива дата – День Європи. Як і держава загалом, наша громада систематично і цілеспрямовано налагоджує стосунки з європейським співтовариством. Працюючи у різних міжнародних проектах, прагнемо зробити наше місто сучасним, привабливим і демократичним.

 

24 травня 2019 року

25 травня о 21-00 на Майдані Незалежності відбудеться святкова дискотека.

Запршуємо всіх бажаючих!

24 травня 2019 року

Пирятинська міська рада запрошує пирятинців та гостей міста на святковий концерт „Україна – це Європа“.

 

24 травня 2019 року

25 травня, у рамках відзначення Дня Європи, на центральній вулиці міста Пирятин відбудеться легкоатлетичний забіг „Пирятинська миля“. Урочисте відкриття заходу о 9-30.

24 травня 2019 року

На сьогодні Центром надання адміністративних послуг виконкому міської ради прийнято на оформлення паспорта громадянина України у формі         ID-картки - 84 заяви-анкети та 122 заяви-анкети на паспорт громадянина України для виїзду за кордон з безконтактним електронним носієм (біометричний).

24 травня 2019 року

З 20 по 24 травня представники 15 громад з України взяли участь у навчальному візиті до Латвії для вивчення досвіду в сфері енергоменджменту та енергоефективності в рамках ініціативи „Розумний енергетичний менеджмент в  об’єднаних громадах“, що спільно реалізується Програмою U-LEAD з Європою та проектом „Енергоефективність в муніципалітетах II“.

 

24 травня 2019 року

Більшість людей рано чи пізно у своєму житті стикаються з процесом вступу, оформлення та реєстрації права власності на нерухоме майно. І одразу виникає багато питань. Тому зараз спробуємо розібрати основи права власності на нерухоме майно, – з чого воно складається, коли виникає і хто його реєструє тощо

24 травня 2019 року

Запрошуємо вас 25 травня на Майдан Незалежності, щоб у дружньому колі відзначити День Європи в Україні.

24 травня 2019 року

23 травня Мінагрополітики спільно із проектом ЄС SAFPI розпочав всеукраїнську інформаційну кампанію – „Державна підтримка розвитку фермерських господарств та сільськогосподарської обслуговуючої кооперації у 2019 році“. Для участі в заході від Пирятинської ОТГ делегований начальник відділу муніципальних ініціатив та інвестицій управління економіки Євгеній Крагель.

 

23 травня 2019 року

Сьогодні, 23 травня, в Пирятині на пунктах тестування Пирятинський ліцей та Опорний заклад Пирятинська зш І-ІІІ ст. № 6 було проведено обов’язкове для усіх учасників зовнішнє незалежне оцінювання з української мови і літератури, результати якого зараховуватимуться як державна підсумкова атестація навчального курсу з української мови, а також як вступний тест для бажаючих вступати до закладів вищої освіти у цьому році.

 

23 травня 2019 року

Днями в Пирятинському  центрі дитячої та юнацької творчості були проведені традиційні відкриті змагання з шахів на першість міста Пирятина серед школярів. У змаганнях взяли участь команди з Пирятинського ліцею, Пирятинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів  №  4 , Опорного закладу Пирятинської загальноосвітньої  школи І-ІІІ ступенів № 6, Філії Пирятинського ліцею   та Пирятинського центру дитячої та юнацької творчості.

 

23 травня 2019 року

21-22 травня представники Пирятинської міської ОТГ взяли участь у дводенному тренінгу ,,Мультидисциплінарний підхід до виявлення, ідентифікації та надання комплексної допомоги особам, які постраждали від торгівлі людьми“.

22 травня 2019 року

21 травня в конференц-залі Пирятинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 4 відбулося засідання постійних комісій міської ради з питань житлово-комунального господарства, комунальної власності, транспорту, зв’язку та сфери послуг; з питань планування, фінансів, бюджету, соціально-економічного розвитку та підприємництва.

22 травня 2019 року

Обробка сертифікаційних робіт учасників зовнішнього незалежного оцінювання здійснюється регіональними центрами оцінювання якості освіти. У випадку учасників з Полтавської області – Харківським регіональним центром оцінювання якості освіти https://zno-kharkiv.org.ua/.

22 травня 2019 року

У 2019 році одним із округів проведення ЗНО з української мови та літератури у Полтавській області визначено місто Пирятин. 23 травня в окрузі працюватиме 2 пункти тестування: на базі Пирятинського ліцею та Опорного закладу Пирятинської зш І-ІІІ ст. № 6. Орієнтовна кількість учасників – 450 (з Пирятинського, Гребінківського та Чорнухинського районів), у якості персоналу буде залучено 90 педагогічних працівників.

 

21 травня 2019 року

Відділом містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства виконкому міської ради продовжується робота з обстеження занедбаного приватного житлового фонду на території Пирятинської міської ОТГ. Так, сьогодні, 21.05.2019 року, спільно з старостою села Калинів Міст Русланом Бабаком була проведена інвентаризація таких садиб у селах Замостище 

21 травня 2019 року

Саме під такою назвою у Пирятинському ДНЗ № 5 „Сонечко“  відбувся семінар для вихователів закладів дошкільної освіти Пирятинської ОТГ. Метою семінару було поділитися знаннями та практичним досвідом з питань впровадження в закладі програми „Дошкільнятам освіту для сталого розвитку“ та практиками, що реалізуються щодо формування у дошкільнят природничо-екологічної компетентності взагалі.

 

21 травня 2019 року

Учасник ЗНО зобов’язаний залишити аудиторію, якщо з’ясується, що він має при собі засоби зв’язку, пристрої зчитування, обробки, збереження та відтворення інформації або друковані чи рукописні матеріали, що не передбачені процедурою тестування. У такому випадку робота учасника буде анульована.

 

20 травня 2019 року

У вівторок, 21 травня, розпочинається зовнішнє незалежне оцінювання. Як повідомляє Український центр оцінювання якості освіти, більше 160 тисяч абітурієнтів з усієї України складатимуть ЗНО з математикиУчасники ЗНО – випускники шкіл Пирятинської міської ради будуть проходити ЗНО з математики на пунктах тестування у м. Лубни. Цього року кількість охочих складає 71 чоловік.

 

20 травня 2019 року

Планова підготовка до зовнішнього незалежного оцінювання у 2019 році триває. Поки випускники ретельно вивчають обрані для тестування предмети, освітяни Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади опановують обов’язки старших інструкторів, інструкторів та чергових пунктів тестування ЗНО-2019.

 

20 травня 2019 року

Пирятинське районне лабораторне відділення Лубенського МВПЛД ДУ „Полтавський обласний  лабораторний центр МОЗ України“  інформує про стан інфекційної захворюваності в районі  на грип та гострі респіраторні інфекції:

за 20 тиждень  2019 року в Пирятинському районі відмічається зниження захворюваності на 52,7 % порівняно з епідпороговим показником. Епідемічний поріг становить – 551,9 на 100 тис. нас., рівень дійсний – 261,0 на 100 тис. нас.

20 травня 2019 року

У період проведення основної сесії зовнішнього оцінювання здійснюється подання документів особами, які:

1) у день проведення зовнішнього оцінювання з відповідного навчального предмета брали участь у міжнародних, всеукраїнських заходах (змаганнях, конкурсах, олімпіадах, турнірах тощо), включених до офіційних заходів Міністерства освіти і науки України, Міністерства культури України, Міністерства молоді та спорту України, тренувальних зборах із підготовки до них, або прямували до/з місць їх (заходів та/або тренувальних зборів) проведення;

 

20 травня 2019 року

Щороку 22 травня світ відзначає міжнародний день біорізноманіття. Генеральна асамблея ООН на 55 сесії у 2000 року проголосила його на честь прийняття 22.05.1992 року тексту конвенції біорізноманіття. 

 

20 травня 2019 року

Коли приходять діти у ЦНАП це завжди приємні і позитивні емоції для адміністраторів. Протягом двох травневих днів учні шкіл міста вчилися отримувати послугу № 152 „Оформлення і видача паспорта громадянина України з безконтактним електронним носієм  вперше після досягнення 14-річного віку“.

 

20 травня 2019 року

Мета Проекту полягає у сприянні сталому розвитку на локальному та регіональному рівнях, шляхом зміцнення багатостороннього партнерства та реалізації пілотних проектів, спрямованих на вирішення актуальних проблем. У рамках Проекту підтримати багатосторонні партнерства між обласною та місцевою владою, радами, університетами, інституціями громадянського суспільства, експертами та бізнесом задля вирішення питань сталого розвитку на місцях. 

18 травня 2019 року

   Щороку 18 травня жителі Пирятинщини та Гребінківського району вшановують пам’ять загиблих земляків у 1942 році. Сьогодні в урочищі Пирогова Левада відбувся мітинг-реквієм. Найстрашніший день у історії нашого краю – найбільший розстріл мирних жителів, наших земляків фашистами.

       

18 травня 2019 року

18 травня – скорботний день для жителів нашої громади. Навесні 1942 року близько трьох тисяч мирних жителів нашого міста, цілі родини, були розстріляні нацистами в Пироговій Леваді лише через їх належність до єврейського та ромського народу. Полягли вбитими і десятки партизанів та захисників рідного краю.

Наш обов’язок зберегти пам’ять про Пирогову Леваду та передати її наступним поколінням. Тільки пам’ять захищає від повторення помилок минулого.

18 травня 2019 року

Сьогодні, 18 травня, в Україні відзначається День боротьби за права кримськотатарського народу та вшановується пам'ять жертв депортації кримських татар.

Депортація кримських татар розпочалася 18 травня 1944 року о 3 годині ранку й тривала до початку червня (перша і найбільша хвиля закінчилася 20 травня). За офіційними даними було депортовано 183 144 тисячі кримських татар; 

18 травня 2019 року

18 травня в Україні відзначають Міжнародний день музеїв. Це свято тих, хто збирає та зберігає різні сторінки історії.

Завдяки самовідданій праці музейних працівників, істориків та краєзнавців розвивається музейна справа, дбайливо зберігається й примножується спадщина Пирятинщини, поєднується минуле, сьогодення й майбутнє, виховується почуття прекрасного, повага до народних традицій і любов до національного мистецтва.

 

17 травня 2019 року

17 травня відбулося чергове засідання виконавчого комітету міської ради під головуванням міського голови Олексія Рябоконя. Перше і основне питання – хід виконання Плану соціально-економічного розвитку Пирятинської ОТГ за І квартал 2019 року. Заслухавши та обговоривши інформацію начальника управління економіки виконкому міської ради Ірини Солдатової, члени виконкому взяли її до відома 

17 травня 2019 року

17 травня у міського голови Олексія Рябоконя відбулася робоча нарада з директорами шкіл міста. Обговорювалися питання організації та проведення ЗНО на базі пунктів тестування Пирятинський ліцей та Опорний заклад Пирятинська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 6; організація оздоровлення та відпочинку дітей влітку 2019 року; проведення свята „Останнього дзвоника“.

 

17 травня 2019 року

16 травня відбулося пленарне засідання п’ятдесят п’ятої сесії Пирятинської міської ради сьомого скликання. Рішенням сесії прийнято безоплатно зі спільної власності територіальних громад Пирятинського району в комунальну власність Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади майновий комплекс та майно районного Будинку культури,  створено дві комунальні установи – Пирятинський культурно-громадський центр та публічну бібліотеку, затверджено їх Статути.

17 травня 2019 року

Щороку 18 травня вшановують пам’ять наших земляків, які навесні 1942 року були розстріляні нацистами в Пироговій Леваді. Напередодні цього скорботного дня спеціалістами міської ради та працівниками комунального підприємства „Каштан“ проведено благоустрій  в урочищі Пирогова Левада. Пофарбовано стелу, облаштовано клумбу та висаджено квіти.

 

17 травня 2019 року

15 травня в Пирятинському краєзнавчому музею відбувся культурно - мистецький захід „Ніч в музеї“.Запрошені учителі та учні закладів освіти, мешканці Пирятина, телеведуча, громадський діяч Ольга Герасим’юк, учасники АТО, місцеві краєзнавці. Директор музею Наталія Купріян презентувала нові експонати подаровані пирятинцями поділилася  новими плани працівників на рік. Екскурсію по музею провів Олександр Рудковський. Присутнім запропонували намалювати картину, яка згодом буде розміщена у галереї музею. Першими до роботи долучилися наша землячка Ольга Герасим’юк та  виконувач обов’язків начальника відділу культури і туризму міської ради Наталія Половка.

 

17 травня 2019 року

4-15 травня у м.Дніпро відбувся тренінг „Інструменти формування сприятливого бізнес-клімату в громаді“, в якому взяли участь представники об’єднаних територіальних громад Дніпропетрівської, Запорізької, Полтавської і Харківської областей. Від Пирятинської ОТГ делегована  начальник управління економіки Ірина Солдатова.

 

16 травня 2019 року

У міжсесійний період проведено 3 позачергових засідання сесії. Відбулося  16 засідань постійних комісій, 1 засідання погоджувальної ради. Відбулося 4 засідання виконавчого комітету міської ради, на яких прийнято 65 рішень.Проведено Дні міської ради в Олександрівському та Калиновомостівському старостатах.

16 травня 2019 року

Щороку в третій четвер травня відзначається День вишиванки. Свято є самобутнім і самодостатнім, не прив’язане до жодного державного чи релігійного. У цей день кожен охочий одягає вишиванку й приходить у ній на роботу, школу чи садочок. Долучилися до свята і працівники міської ради, одягнувши в цей день урочистий, традиційний український одяг - вишиті сорочки!

 

16 травня 2019 року

Бригада створена в 2002 році на базі 72-ї гвардійської механізованої дивізії, що у свою чергу веде історію від 72-ї гвардійської мотострілецької дивізії. З 2014 року бригада виконувала бойові завдання за призначенням у зоні проведення антитерористичної операції. Підрозділи бригади вели важкі бої на російсько-українському кордоні, у Приазов'ї, біля Зеленопілля, під Ізвариним, Старобешевим, під Авдіївкою у промзоні та на Світлодарській дузі.

 

16 травня 2019 року

Бригада почала своє формування 16 лютого 2015 року в місті Суми на базі 27-го реактивного артилерійського полку згідно зі спільною директивою Міністерства оборони України та Генерального штабу від 8 грудня 2014 року. З квітня 2015 року склад бригади поповнили 13-й 15-й та 16-й мотопіхотні батальйони.

 

16 травня 2019 року
    Військові комісаріати Полтавської області проводять відбір на військову службу за контрактом до І окремої танкової сіверської бригади оперативного командування „ПІВНІЧ“.
16 травня 2019 року
Шановні пирятинці!
  За доброю традицією у третій четвер травня в Україні відзначається неповторне свято – День вишиванки. Українська вишиванка - це наша національна святиня! Саме вишиванка символізує і несе в собі духовне багатство, високу мудрість і традиційний зв’язок багатьох поколінь. Це наш національний оберіг!
 
15 травня 2019 року

Щороку в третій четвер травня, а цього року ця дата припадає на 16 травня, Україна відзначає День вишиванки. Свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу.

Долучись до свята одягнувши вишиванку на роботу, до школи чи садочка. 

15 травня 2019 року

Проектом ,,Безпечна країна“ передбачено проведення протягом травня-листопада 2019 року Всеукраїнського конкурсу відео- та фоторобіт серед учнів та вихованців закладів освіти про те, як вони своїми очима бачать вихід із таких ситуацій, як протидія булінгу та уникнення травматизму в школі, на дорозі, на подвір’ї тощо. 

15 травня 2019 року

Традиційно наприкінці навчального року Пирятинський ліцей відзначає учнів та вчителів, які протягом року досягли певних висот. Цього року День ліцею проходив під девізом „Посієш вчинок – пожнеш звичку, посієш звичку – пожнеш характер, посієш характер – пожнеш долю“. Розпочався захід із виконання гімну ліцею. Далі велику шкільну родину привітала директор навчального закладу Лариса Пономаренко. 

15 травня 2019 року

14 травня відбулося засідання постійної комісії з питань планування, фінансів, бюджету, соціально-економічного розвитку та підприємництва. На порядок денний винесено 13 питань. У роботі комісії взяв участь міський голова Олексій Рябоконь. 

Депутати розглянули та рекомендували винести на затвердження сесії питання про внесення змін до бюджету міської об’єднаної територіальної громади на 2019 рік та структури апарату міської ради та її виконавчих органів. Також заслухали інформацію про фінансово-господарську діяльність КП „Каштан“ за 2018 рік.

15 травня 2019 року

З 26 березня до 26 квітня 2019 року було оголошено конкурс та тривав прийом документів на заміщення вакантної посади начальника відділу культури і туризму міської ради. Заяви на участь у конкурсі надійшли від двох осіб. 15 травня відбулося засідання конкурсної комісії. За результатами письмового іспиту  до співбесіди було допущено  одного претендента – Гуленко Олену Ігорівну, яка й стала переможцем конкурсу та рекомендована міському голові для призначення на посаду.

 

15 травня 2019 року

Для налагодження чіткого і прозорого ведення квартирного обліку при виконкомі міської ради функціонує житлово-побутова комісія. 15 травня на черговому засіданні житлово-побутової комісії розглянуто заяви двох громадян щодо взяття їх на квартирний облік та внесення до списків громадян на першочергове отримання житла. 

15 травня 2019 року

Літо та літні канікули - це той час, якого чекає з нетерпінням кожна дитина. Адже, саме тоді діти мають змогу добре відпочити, розважитись та стати здоровішими, сильнішими і самостійними. Але, для того, щоб найсвітліші очікування дитини стали реальністю, нам, дорослим, необхідно потурбуватись про це заздалегідь. Не варто відкладати вирішення питання літнього оздоровлення та відпочинку Вашої дитини на потім, тим паче, що держава вже сьогодні готова підтримати Вас матеріально та підказати ,,Як?? і ,,Де?? оздоровити дитину.

Так, оздоровлення дитини може бути, дійсно, доступним! Кожна дитина має право на отримання путівки з доплатою від держави у розмірі від 70% до 100%. Для цього Вам необхідно зробити лише декілька кроків:

 

15 травня 2019 року

Щиро вітаю з  Міжнародним днем сім’ї. Це свято народилося з безмежної любові і вдячності до тих, хто дав нам життя і виводить на самостійну дорогу. Саме родина – завжди була і залишається осередком збереження духовних і культурних традицій нації. Саме тут дитина отримує перші уроки любові до батька-матері, до рідних та близьких, до своєї Батьківщини. У колі близьких і рідних ми відчуваємо себе по-справжньому потрібними і незамінимими, а наші справи та вчинки знаходять сенс.

14 травня 2019 року

14 травня відбулася офіційна зустріч міського голови Олексія Рябоконя та представників міської ради з регіональним координатором ПРООН з досягнення цілей сталого розвитку в Полтавській області Вікторією Курилко щодо мобілізації співвласників багатоквартирних будинків на спільні дії. У ході зустрічі були оговорені питання щодо мотивації по створенню ОСББ. Вікторія Курилко запропонувала проведення тренінгів з ініціативною громадою та існуючими головами ОСББ, а також юридичний супровід для подальшої співпраці з об’єднаннями.

14 травня 2019 року

13 травня для відповідальних за пункти проведення основної сесії ЗНО-2019 та їх помічників відділом освіти, молоді та спорту Пирятинської міської ради проведено установчу нараду „Особливості проведення  основної сесії ЗНО-2019“. 

 

14 травня 2019 року

13 травня відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань житлово-комунального господарства, комунальної власності, транспорту, зв’язку та сфери послуг. Члени комісії обговорили проекти рішень, які планується винести на розгляд чергової сесії міської ради.

 

14 травня 2019 року

Пирятинський РГП ПАТ ,,Лубнига, повідомляє, що у звязку  з проведенням ремонтних робіт на ГРС Пирятин  15 травня 2019 року буде припинено подачу газу споживачам, що проживають в селах Олександрівка та Рівне Пирятинського району з 8.30 до 16.00 год. Пуск газу можливий раніше зазначеного терміну без попередження. 

14 травня 2019 року

  14 травня спеціалісти комунальної установи „Рятувально-водолазна служба“ Полтавської обласної ради спільно з головним спеціалістом з питань цивільного захисту та мобілізаційної роботи виконкому міської ради Романом Педяшем провели обстеження дна акваторії трьох пляжів: на острові Масальському  та  по вулиці Замок.

   

14 травня 2019 року

  На острові Масальський реалізовано Програму „Забезпечення умов для заняття спортом та облаштування вуличних дитячих майданчиків у Пирятинській об’єднаній територіальній громаді на 2017-2018 роки“, а саме встановлення та облаштування спортивного майданчика.

 

14 травня 2019 року

У рамках підготовки до проведення пленарного засідання сесії, 13 травня, працювала постійна комісія міської ради з питань освіти, культури, молоді, фізичної культури, охорони здоров’я та соціального захисту. На розгляд винесено 6 питань. За пропозицією голови постійної комісії Олександра Горбачова порядок денний був доповнений додатковим питанням про організацію надання допомоги на лікування Сергію Шевченку.

14 травня 2019 року

13 травня в рамках тижня знань з безпеки життєдіяльності до Пирятинського ДНЗ „Пролісок“ на пожежному автомобілі АЦ-4-60(530927)-515м завітали рятувальники Пирятинського району. Розповіли дітям про основні причини пожеж та їх наслідки, продемонстрували аварійно-рятувальне обладнання, яке знаходиться в автомобілі. Наголосили на необхідності дотримання правил пожежної безпеки в побуті, розповіли про небезпеку, яку несуть у собі вибухові знахідки та про правила безпеки під час відпочинку на природі.

 

14 травня 2019 року

07- 08 травня у м. Горішні Плавні відбувся ІІІ етап Всеукраїнських дитячих ігор „Старти Надій“ обласної Спартакіади школярів. Пирятинську ОТГ представляли переможці ІІ етапу ігор - збірна команда учнів 7-х класів Пирятинського ліцею 

13 травня 2019 року

Нещодавно у Полтаві відбувся ІІІ етап обласного фізкультурно-спортивного фестивалю „Козацький гарт“. Пирятинську ОТГ  представляла команда учнів Пирятинського ліцею

13 травня 2019 року

Саме під такою назвою сьогодні, 13 травня, в Опорному закладі Пирятинська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 6 відбувся міжрайонний семінар-практикум для батьків та директорів освітніх закладів Гребінківської та Чорнухинської громад. Метою заходу було ознайомити учасників із основними принципами, формами та методами інноваційних технологій, методикою їх впровадження у освітній процес.

13 травня 2019 року

13 травня у Пирятині відбулася Всеукраїнська екологічна науково-практична конференція „XIV Пирятинські екологічні читання“. Учасників конференції привітали міський голова Олексій Рябоконь, голова районної державної адміністрації Олег Куча, голова районної ради Сергій Пазюк.Доцент кафедри екології та зоології ННЦ „Інститут біології та медицини“ Київського національного університету імені Тараса Шевченка Анатолій Подобайло презентував відеоролик Наталії Заїки „Популяризація туристичної привабливості Пирятинщини - як форма волонтерства“. 

13 травня 2019 року

13 травня відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань прав людини, законності, депутатської діяльності, етики та ЗМІ. Депутати розглянули 4 питання.

12 травня 2019 року

12 травня, на улюбленому місці відпочинку пирятинців острові Масальському відбувся весняний пісенно-мистецький захід „Травнева феєрія“ або, як його часто називають „Відкриття о.Масальського“. Після проведення цього свята вважається, що купальний сезон в м. Пирятин відкритий.

12 травня 2019 року

11 травня в Центрі дитячої та юнацької творчості міський голова Олексій Рябоконь звітував перед громадою Пирятина про свою роботу у 2018 році. Олексій Рябоконь детально розповів про здійснення у звітному періоді повноважень, наданих йому відповідно до статті 42 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні“. 

12 травня 2019 року

До міської ради надійшов лист 19-ої державної пожежно-рятувальної частини 3-го державного пожежно-рятувального загону управління державної служби України з надзвичайних ситуацій у Полтавській області з проханням компенсувати 397,8 літрів паливно-мастильних матеріалів на пожежі, які відбулися під час пожежо-небезпечного періоду. Тому 11 травня  у кабінеті міського голови відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки

12 травня 2019 року

Дорогі матусі!

Традиційно у другу неділю травня українці відзначають День матері. Це свято особливе, сповнене щирого почуття любові, глибокої вдячності та безмежної шани до найдорожчої в світі людини – мами.

11 травня 2019 року

З метою вшанування пам’яті Володимира Прокопенка, популяризації авторської пісні, підвищення рівня виконавчої та творчої майстерності самодіяльних авторів 11 травня в районному Будинку культури відбувся V фестиваль авторської пісні. Ведуча фестивалю – Лідія Прокопенко.

11 травня 2019 року

10 травня відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань містобудування, будівництва, земельних відносин та охорони природи. У засіданні взяли участь голови інших постійних комісій міської ради. Розглянуто ряд актуальних питань.

11 травня 2019 року

З метою пошуку і впровадження оптимальних форм роботи з неповнолітніми щодо попередження правопорушень і злочинів щорічно проводиться І (районний/міський) та ІІ (обласний) етапи огляду-конкурсу на кращу організацію правової освіти та виховання у закладах освіти області. На обласний етап конкурсу були направлені матеріали  Пирятинської зш І-ІІІ ст. № 4 як переможця І етапу конкурсу. 

10 травня 2019 року

Щороку у другу неділю травня в Україні відзначається День матері. Це одне із зворушливих та чуттєвих свят, адже кожен крізь все своє життя несе образ мами. Напередодні цього свята, 10 травня, в Центрі громадського діалогу відбувся захід для матерів та дружин загиблих учасників антитерористичної операції та учасників антитерористичної операції.

 

10 травня 2019 року

Щороку міжнародна спільнота відзначає Всесвітній день мігруючих птахів. У 2019 році відзначення Всесвітнього дня мігруючих птахів припадає на 11 травня та 12 жовтня. У квітні–травні в Опорному закладі Пирятинська зш І-ІІІ ст. № 6  були проведені заходи для учнів з метою залучення уваги до проблеми перелітних птахів.

10 травня 2019 року

Пирятинське районне лабораторне відділення Лубенського МВПЛД ДУ „Полтавський обласний  лабораторний центр МОЗ України“  інформує про стан інфекційної захворюваності в районі  на грип та гострі респіраторні інфекції: за 19 тиждень  2019 року в Пирятинському районі відмічається зниження захворюваності на 63,2 % порівняно з епідпороговим показником. Епідемічний поріг становить – 551,9 на 100 тис. нас., рівень дійсний – 203,0 на 100 тис. нас.

 

10 травня 2019 року

Птахи відіграють важливу роль у природі та житті людини. В природних умовах існують складні взаємозв’язки між птахами й рослинами, з одного боку, та між птахами й іншими тваринами - з іншого. Частина птахів щороку мігрує з далекої півночі на далекий південь і повертається назад. Завдяки діяльності мігруючих птахів підтримується баланс екосистеми в цілому. Міграція птахів є одним із індикаторів біорізноманіття, здоров’я екосистеми, змін клімату.

 

10 травня 2019 року

9 травня відбулася благодійна ярмарка спрямована на збір коштів на лікування Сергія Шевченка. Завдяки небайдужим пирятинцям вдалося зібрати 10328,0 тис. грн., які були передані родичам хлопця. Організатори заходу щиро дякують всім, хто долучився.

 

10 травня 2019 року

Нещодавно у великій залі ОЦЕВУМу, виступом більше 500 учасників (83 номера), завершився цьогорічний обласний огляд-конкурс художньої самодіяльності учнів і вихованців закладів загальної середньої та позашкільної освіти „ВЕСЕЛКА“.

 

10 травня 2019 року

З метою безпеки дорожнього руху та наслідків  дорожньо-транспортних пригод відбулося засідання комісії з безпеки дорожнього руху при виконкомі Пирятинської міської ради.

9 травня 2019 року

9 травня, з нагоди Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні міський голова Олексій Рябоконь разом з представником Пирятинської районної  організації ветеранів Олександром Васильєвим відвідали ветеранів війни Другої світової війни: Наталію Федорівну Сковороду, Григорія Митрофановича Реву та Анатолія Кузьмовича Павліка.

 

9 травня 2019 року

У травневі дні, коли буяє природа й особливо відчувається жага життя, ми згадуємо всіх, хто загинув, визволяючи рідну країну від гітлерівської окупації, хто наближав Велику Перемогу на фронтах і в тилу.  9 травня в Пирятині відбулися урочистості з нагоди відзначення Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років

9 травня 2019 року

Щиро вітаю вас з  Днем пам’яті та примирення і  з Днем Перемоги у Другій світовій війні!

У ці травневі дні ми згадуємо всіх, чиє життя забрала війна, низько вклоняємося та складаємо глибоку шану дітям війни, які на своїх плечах несли тягар у повоєнні роки. Ми уславлюємо тих, хто в тилу самовідданою працею наближав розгром ворога. Мільйони українців, у тому числі пирятинці, пройшли страшну і сувору школу війни, але відстояли право людей на свободу, врятувавши нашу країну від нацизму.

9 травня 2019 року

08 травня відбулось засідання конкурсної комісії щодо визначення підрядника для проведення поточного ремонту покрівлі Калиновомостівського сільського Будинку культури.

8 травня 2019 року

У Пирятині тривають роботи з озеленення міста. Так,8 травня біля Меморіалу Слави працівники комунального підприємства „Каштан“ та спеціалісти міської ради висадили на клумби петунію, сальвію та чорнобривці.

Сподіваємося, що кожен з нас буде бережливо ставиться до цієї рукотворної краси, яка робить Пирятин більш затишним та привабливим.

8 травня 2019 року

8 травня, в День пам’яті та примирення, в Олександрівці відбувся мітинг, приурочений 74-річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. У заході взяли участь міський голова Олексій Рябоконь та староста Іван Тарасовський.

8 травня 2019 року

Саме під такою назвою, 08 травня у селі Верхоярівка, біля пам’ятника захисникам, відбувся захід приурочений  до Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги над нацизмом у Другій світові війні.

8 травня 2019 року

У рамках відзначення Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні міський голова Олексій Рябоконь разом з учнями Опорного закладу Пирятинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №6 відвідали меморіал розстріляним у Пироговій Леваді, вшанували хвилиною мовчання жертв нацистів та поклали квіти до підніжжя пам’ятника.

8 травня 2019 року

08 травня відбулося чергове засідання виконавчого комітету міської ради. З метою створення комфортних та безпечних умов проживання в нашому місті виконавчий комітет міської ради продовжує роботу по розвитку мереж вуличного освітлення.  На черговому засіданні виконкому міської ради були розглянуті та затверджені робочі проекти по реконструкції вуличного освітлення вулиць Фабрична (146,450 тис. грн.)

8 травня 2019 року

08 травня у Пирятинському центрі дитячої та юнацької творчості відбулася п’ятдесят четверта позачергова сесія Пирятинської міської ради сьомого скликання.

 

8 травня 2019 року

         З нагоди відзначення Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні та  річниці вигнання фашистів з України 9 травня 2019 року в місті Пирятин о 08.45 відбудеться святкова хода  від  районного Будинку культури до Майдану Незалежності, о 09.15 - урочистий мітинг на Майдані Незалежності. 

8 травня 2019 року

08 травня 2019 року в День пам’яті та примирення Пирятинська районна організація ветеранів Афганістану вшанувала пам’ять воїнів-інтернаціоналістів, загиблих учасників бойових дій в Афганістані покладанням квітів.

 

8 травня 2019 року

Опорного закладу Пирятинської зш І-ІІІ ступенів № 6, директор Пирятинського краєзнавчого музею Наталія Купріян спільно з класним керівником Ольгою Остратенко провели тематичний захід „Мужність і відвага крізь покоління“.

8 травня 2019 року

07 травня відбулися засідання постійних комісій міської ради з питань планування, фінансів, бюджету, соціально-економічного розвитку та підприємництва і з питань житлово-комунального господарства, комунальної власності, транспорту, зв’язку та сфери послуг. У роботі комісій взяв участь міський голова Олексій Рябоконь.

Комісії продовжили обговорення проекту рішення щодо змін та доповнень до Програми покращення благоустрою Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади на 2019 рік, який було відхилено на пленарному засіданні п’ятдесят третьої позачергової сесії.

8 травня 2019 року

Запрошуємо пирятинців та гостей міста долучитися до організації та проведення 09 травня 2019 року з 9.00 до 13.00 години на Майдані Незалежності благодійної акції по збору коштів на лікування пирятинця Сергія Шевченка. У програмі: благодійна ярмарка-продаж смачної каші ,,Від Світлани Німець“, смаколиків, речей (книг, картин, сувенірів тощо).

 

8 травня 2019 року

Хорольський осередок осіб з інвалідністю провів відкриту спартакіаду з рекреаційних видів спорту, присвячену Європейському дню боротьби за рівність людей з обмеженими можливостями. На запрошення організаторів свята відгукнулася і наша спортивна команда людей з обмеженими фізичними можливостями у складі: Юлії Плошко, Ольги Лукечі, Сергія Лукечі, Галини Шам, Валентини Снігир, Ярослава Капетія, Ярослава Охріменка, Олени Коробіциної, Тетяни Миленко, Віктора Безсмертного.

 

8 травня 2019 року

Традиційно в переддень травневих свят члени Пирятинського районного осередку Всеукраїнської організації інвалідів ,,Союзу організацій інвалідів України“ взяли участь у святковій зустрічі з свідками подій 1941-1945 рр., які розповіли про пережиті події та  факти, що стали їм відомі від родичів і учасників війни. 

 

7 травня 2019 року

07 травня 2019 року в м.Пирятині відбувся традиційний турнір з міні-футболу до Дня Перемоги. У змаганнях узяли участь команди міської ради, районної ради, Пирятинського РВК та військової частини А 1499, Пирятинського відділення поліції.

 

7 травня 2019 року

Для  забезпечення виконання вимог Порядку оформлення, видачі, обміну, пересилання, вилучення, повернення державі, знищення паспорта громадянина України, його тимчасового затримання та вилучення, вирішення інших питань, які виникають під час прийому документів, зняття біометричних даних та видачі паспортів у формі ID-картки та паспортів громадян України для виїзду за кордон проведено робочу зустріч з головними спеціалістами Пирятинського РС УДМС України Неживенко Наталією Павлівною та  Жайворонок Альоною Володимирівною.

 

7 травня 2019 року

8 травня (середа) – 09:00 - 16:00;

9 травня – вихідний день;

з 10 травня робочі дні згідно з графіком роботи Центру.

 

7 травня 2019 року

У Пирятині до Дня Перемоги були проведені змагання зі швидких шахів, у яких узяв участь 21 шахіст Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади. Напружена, безкомпромісна та цікава боротьба за шахівницями тривала до останнього туру. Радість перемоги змінювалась розчаруванням поразок.

 

7 травня 2019 року

24 квітня Урядом ухвалено нові суми вартості адміністративних послуг при оформленні паспорта громадянина України (ID-картки) та паспорта громадянина України для виїзду за кордон, які будуть сплачуватися після 01 липня.

 

7 травня 2019 року

5 травня Пирятинським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно з працівниками Центру дитячої та юнацької творчості проведено змагання з рекреаційних видів спорту для дітей з інвалідністю. Діти отримали масу позитивних емоцій та солодкі подарунки.

7 травня 2019 року

Згідно Положення про порядок призначення житлових субсидій житлова субсидія на оплату житлово-комунальних послуг призначається з місяця звернення за її призначенням до дати закінчення опалювального сезону і розраховується окремо на неопалювальний  (з 1 травня по 30 вересня) та на опалювальний сезон (з 1 жовтня по 30 квітня).

6 травня 2019 року

06 травня свій 90-річний ювілей відзначає учасниця партизанського руху часів Другої світової війни, жителька міста Пирятин Ганна Михайлівна Шепелявцева.

 

3 травня 2019 року
       03 травня розпочато роботи з озеленення міста. Ніжні квітучі рослини вже прикрашають клумби біля Меморіалу Слави, фонтану та на території скверу „Фантазія“. Сподіваємось, що ми всі будемо бережливо ставитись до цієї краси та цінувати роботу людей, які змінюють наше місто на краще!
3 травня 2019 року

02 травня відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань планування, фінансів, бюджету, соціально-економічного розвитку та підприємництва. На розгляд комісії винесено одне питання про внесення змін до Програми покращення благоустрою Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади на 2019 рік, проте його обговорення тривало більше трьох годин.

 

3 травня 2019 року

Пирятинське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області інформує, що навесні, з настанням стійкого потепління на територіях з достатнім зволоженням спостерігається масовий виплід гнусу. Гнус – це загальна назва, яка об’єднує кровосисних двокрилих комах (ґедзі, комарі, мошки, мокреці, москіти), які в дорослому стані споживають кров тварин і людей.

 

3 травня 2019 року

Департамент екології та природних ресурсів Полтавської облдержадміністрації повідомляє, що 01 травня стартував конкурс фотографій природоохоронних територій „Вікі любить Землю“. Протягом місяця всі охочі можуть подавати свої роботи та змагатися за перемогу у кількох конкурсних номінаціях.

 

3 травня 2019 року

Риба та рибні продукти, що є цінним харчових продуктом, разом з тим можуть призвести до ряду хвороб, небезпечних для людини, зокрема, опісторхозу, дифілоботріозу, анізакідозу, ботулізму, аеромонозу, сальмонельозу та ін.

2 травня 2019 року

02 травня відбувся день міської ради в Олександрівському старостаті. Міський голова Олексій Рябоконь провів особистий прийом громадян, спеціалісти міської ради та КП „Пирятинський міський водоканал“ оглянули об’єкти соціальної сфери. Під час особистого прийому жителі села Олександрівка порушили  ряд питань.

2 травня 2019 року

Щороку з метою підвищення обізнаності з питань, що стосуються мігруючих птахів, та натхнення людей і організацій у всьому світі для вжиття заходів для збереження мігруючих птахів міжнародна спільнота відзначає Всесвітній день мігруючих птахів. З 2018 року відзначення Всесвітнього дня мігруючих птахів мають організовуватись двічі на рік, у другу суботу травня та жовтня і, крім того, протягом року, коли мігруючі види птахів присутні у певній місцевості.

1 травня 2019 року

Дорогі пирятинці!

Щиро вітаю з народним святом 1 Травня – святом весни, миру і праці!  Цей день є  символом оновлення в природі і наших душах, він несе багато позитивних емоцій весняного пробудження і є прекрасним стимулом для нових трудових звершень.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua