Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства

Новини

20142015201620172018201920202021202220232024
січеньлютийберезеньквітеньтравеньчервень
липеньсерпеньвересеньжовтеньлистопадгрудень
31 травня 2017 року

1 червня, у другій половині дня, відбудеться відправка автомобіля в зону АТО.

31 травня 2017 року

Запрошуємо взяти участь у святкових заходах з нагоди Дня захисту дітей, які проходитимуть протягом дня 1 червня:

31 травня 2017 року

30 травня відбулося засідання робочої групи у складі заступників міського голови Ігоря Шикеринця і Максима Варави, начальника фінансового управління Світлани Кеди, начальника відділу бухгалтерського обліку та звітності Ірини Цюри, виконуючого обов’язки начальника відділу освіти Миколи Василенка та депутатів міської ради. Обговорювали питання  розподілу бюджетних коштів.

30 травня 2017 року

Робота із зверненнями громадян у виконавчому комітеті міської ради впродовж І кварталу 2017 року проводилася відповідно до Закону України „Про звернення громадян“, Указу Президента України від 07.02.2008 №109/2008 „Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування“ та інших нормативно-правових документів.

30 травня 2017 року

29 травня у школах Пирятинської міської ради розпочали свою роботу табори із денним перебуванням. У 8 пришкільних таборах планується оздоровити 587 дітей: у Пирятинському ліцеї – 145 дітей, Пирятинській зш I-III ст. № 4 – 135 дітей, Пирятинській зш I-III ст. № 6 – 90 дітей, Пирятинській зш I-II  ст. № 1 – 62 дітей, Олександрівській зш I ст. – 10 дітей, Центр дитячої та юнацької творчості – 40 дітей, дитячо-юнацькій спортивній школі – 75, станції юних техніків – 30.

30 травня 2017 року

29 травня в Центрі дитячої та юнацької творчості відбулося засідання зведених постійних комісій. Розглянули питання про внесення змін та доповнень до кількох програм, до Положення про громадський бюджет (бюджет участі), обговорили низку земельних питань.

29 травня 2017 року

Сьогодні відбулося засідання постійної комісії з питань містобудування, будівництва, земельних відносин та охорони природи. Депутати розглянули проекти рішень, що пропонується винести на сесію міської ради.

28 травня 2017 року

25-26 травня в місті Одеса проходив семінар з обміну досвідом „Застосування інструментів гендерного аналізу та гендерних підходів у діяльності органів місцевого самоврядування України“ в рамках шведсько-українського проекту „Місцеве самоврядування та верховенство права в Україні“, що реалізується Академією Фольке Бернадотта у партнерстві з Асоціацією малих міст України, Києво-Могилянською Академією та соціологічною агенцією ФАМА за фінансуванням Шведського агенства з міжнародного розвитку та співпраці (Sida). Учасником проекту є місто Пирятин і на заході Пирятинську міську раду представляли головні спеціалісти відділу муніципальних послуг та правових питань Оксана Мілюта та Ірина Уляницька.

27 травня 2017 року

25 травня м. Полтаву відвідала міністр освіти та науки України Лілія Гриневич. У межах візиту відбулась зустріч з освітянами області у приміщенні Полтавського академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. М.В. Гоголя. Пирятинську об’єднану громаду  представляли головний спеціаліст відділу освіти Анна Тристан та заступник директора з навчально-виховної роботи Пирятинської зш І - ІІІ ст. №6 Тетяна Дуброва.  

26 травня 2017 року

26 травня в загальноосвітній навчальних закладах Пирятинської міської ради відбулися урочисті заходи з нагоди свята Останнього дзвоника. Цей день усім школярам сповістив про закінчення навчального року.

25 травня 2017 року

24 травня, саме в День слов’янської писемності та культури, в Центрі дитячої та юнацької творчості вперше зібралися поети Пирятинщини, щоб подарувати свою творчість молодому поколінню.

Зі сцени лунали вірші поетів різних поколінь, у кожного з них свій стиль та свої уподобання. Свої вірші читали Микола Сенчило, Лідія Гулієнко, Віра Морозова, Сергій Пазюк, Валерій Квач, Надія Лимар, Світлана Болтенко та Альона Гуленко.

Поетів привітав міський голова Олексій Рябоконь та пообіцяв у сприянні видання збірки віршів.

25 травня 2017 року

24 травня відбулося чергове засідання виконкому міської ради. Оскільки розпочинаються літні канікули, то члени виконкому розглянули питання щодо організації оздоровлення та відпочинку дітей влітку 2017 року. З метою контролю за виконанням рішення виконкому міської ради, фахівці відділу освіти проінформували про стан харчування учнів загальноосвітніх навчальних закладів міської ради. 

24 травня 2017 року

24 травня у Пирятині, по вулиці 8 Березня, горів господарчий сарай. Пожежа знищила дах будівлі. Рятувальники врятували приміщення від повного знищення та встановили причину займання. Через необережне поводження із вогнем пенсіонер мало не залишився без сараю.

24 травня 2017 року

Протягом двох днів 18 і 19 травня у Краматорську проходив регіональний форум „Децентралізація: сучасний стан та перспективи розвитку“. Пирятинську громаду на заході представляв міський голова Олексій Рябоконь.

23 травня 2017 року

Ідея облаштування скверу „Фантазія“ належить працівникам міської ради. Це місце відпочинку повинно бути затишним та скромним, яке б вражало простотою та природністю. Спочатку планувалося розташування скверу на місці „яблуневого саду“ по вулиці Європейська, але зважаючи на те, що в центральній частині міста мало місць для відпочинку, було обрано територію біля адмінбудинку.

23 травня 2017 року

22 травня відбулося засідання постійної комісії з питань планування, фінансів, бюджету, соціально-економічного розвитку та підприємництва за участю голів інших комісій міської ради та представників громадськості. 

22 травня 2017 року

Відповідно до плану роботи Полтавського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти ім. М.В.Остроградського 19 травня у Хоролі відбувся обласний методичний практикум „Історико-краєзнавчий виховний квест-проект як інноваційна форма виховної діяльності“. Відділ освіти Пирятинської міської ради представляв головний спеціаліст з питань молоді та спорту Вячеслав Смаровоз.

21 травня 2017 року

Починаючи з 2003 року, у третю суботу травня в Україні відзначається День Європи. В Пирятині це свято урочисто відзначили вдруге.

20 травня 2017 року

Сьогодні на Майдані Незалежності відбулося наймасовіше спортивне свято „Пирятинська миля“. Близько 750 учнів ліцею, четвертої та шостої шкіл взяли участь у легкоатлетичному забігу, присвяченому Дню Європи.

20 травня 2017 року

19 травня в Олександрівці встановлено лавочки біля будівлі школи. Дві лавочки та урну для сміття надала Пирятинська міська рада. Облаштуванням займалися староста Іван Тарасовський та батьки учнів Олександрівської школи. Тепер і відвідувачам старостату, і учням школи є місце для перепочинку.

19 травня 2017 року

Сьогодні учнівський та педагогічний колективи Пирятинської школи естетичного виховання відзначили 60-річний ювілей закладу. Як зазначив директор ШЕВ Володимир Луценко, це ювілей не просто будівлі, а цілої структури: вчителів, учнів та батьків. За час свого існування школа випустила близько двох тисяч вихованців. Багато з них присвятили своє життя мистецтву.

19 травня 2017 року

19 травня  учні  перших класів Пирятинського ліцею разом з батьками та вчителями пройшлися містом до Меморіалу Вічної Слави. Такий захід назвали „Парад першокласника“.

19 травня 2017 року

Сьогодні 24 вихованця дошкільного навчального закладу „Пролісок“ сіли до потяга, який курсує за маршрутом Дитсадок – Школа, а їхніми провідниками були вихователі. Малеча ще не до кінця усвідомлюючи, що відбувається, красива та святково вбрана зайшла до зали. Тата, мами та всі рідні їх зустрічали оплесками.

19 травня 2017 року

18 травня у Полтавському обласному центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій завершилося навчання посадових осіб виконавчих комітетів місцевих рад, голів об’єднаних територіальних громад, сільських, селищних голів за програмою тематичного короткострокового семінару „Стратегічне планування розвитку громад, залучення інвестицій та налагодження співпраці з бізнес-структурами з урахуванням європейського досвіду“. Пирятинську міську раду представляла головний спеціаліст відділу економічного прогнозування Наталія Троян.

19 травня 2017 року

18 травня світова спільнота відзначала Міжнародний день музеїв. З цього приводу у Пирятинському краєзнавчому музеї відбувся святковий захід.

18 травня 2017 року

Щороку 18 травня жителі Пирятинщини та Гребінківського району вшановують пам’ять загиблих земляків у 1942 році. Сьогодні в урочищі Пирогова Левада відбувся мітинг-реквієм.

18 травня 2017 року

У 2006 році у студентки Чернівецького університету Лесі Воронюк зародилася ідея створення свята Дня вишиванки. Її надихнув один студент, який постійно одягав вишиванку. Тому дівчина запропонувала обрати один день у році, коли всі будуть ходити в національному одязі, щоб зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу. Таким днем було обрано третій четвер травня. Цього року він припадає на 18 травня.

18 травня 2017 року

18 травня – День пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу. Цей день скорботний і для жителів Пирятинської громади, адже щороку 18 травня пирятинці вшановують пам’ять невинно убієнних у Пироговій Леваді.

18 травня 2017 року

17 травня відбувся семінар-практикум керівників структурних підрозділів сфери культури райдержадміністрацій, міськвиконкомів та об’єднаних територіальних громад з досвіду роботи Чорнухинського літературно-меморіального музею Г.С. Сковороди та з нагоди 295-ї річниці від дня його народження. Пирятинщину представляли начальник відділу культури і туризму міської ради Лідія Прокопенко та завідувач сектору культури і туризму райдержадміністрації Наталія Литвиненко.

18 травня 2017 року

Традиційно 18 травня світова спільнота відзначає Міжнародний день музеїв. Це свято тих, хто збирає та зберігає різні сторінки історії.

17 травня 2017 року

Продовжуються роботи з облаштування тротуару на площі Героїв Майдану вздовж церкви Різдва Богородиці. Його протяжність буде 100 метрів. Крім пішохідної доріжки планується обладнати і автостоянку.

17 травня 2017 року

Нещодавно Пирятинська міська рада зверталася до пирятинців та гостей міста з проханням не нищити та не викрадати квіти, висаджене комунальним підприємством „Каштан“, адже біля Центру надання адміністративних послуг зникло три саджанці бегонії.

17 травня 2017 року

144 випускники шкіл Пирятинської міської ради будуть проходити зовнішнє незалежне оцінювання. Цього року кількість одинадцятикласників менша ніж у минулому, тому процедура ЗНО не буде відбуватися в Пирятині і дітям доведеться їхати до Лубен.

17 травня 2017 року

16 травня відбулося виїзне засідання постійних комісій з питань планування, фінансів, бюджету, соціально-економічного розвитку і підприємництва та з питань освіти, молоді, культури, фізичної культури, охорони здоров’я та соціального захисту. Обговорювали подальшу долю господарчої будівлі школи № 4, де колись була їдальня.

16 травня 2017 року

16 травня, о 12 год. 29 хв.,  на пункт зв’язку 19 ДПРЧ м. Пирятин надійшло  повідомлення про пожежу житлового будинку по провулку 2-й Замковий. Пожежники встановили, що горів дах. Менше ніж за годину рятувальники локалізували та ліквідували займання.

16 травня 2017 року

Ліцей, прикрашений  кульками та прапорами країн Євросоюзу, святкова лінійка, учні у вишиванках. Все це говорило про те, що  розпочалися святкові заходи, присвячені Дню Європи у ліцеї. Підняття прапорів Євросоюзу та України - найзворушливіший момент. Запрошені гості привітали усю ліцейну родину зі святом. 

16 травня 2017 року

З метою ознайомлення дітей з країнами Європи, формування розуміння єдиного європейського простору та ролі в ньому України, в дошкільному навчальному закладі „Сонечко“ було проведено цикл заходів, приурочених цій тематиці: віртуальна подорож столицями європейських країн, „Мандруючи Європою“ (мультимедійна презентація), малюнки на асфальті, виставка малюнків, бліц вікторина „20 питань про Європу“.

16 травня 2017 року

Колектив дошкільного навчального закладу „Сонечко“ скористалися чудовим весняним вихідним і вирушили на екскурсію до Густинського Свято-Троїцького жіночого монастиря та Національного історико-культурного заповідника „Качанівка“. День промайнув непомітно, але пирятинці встигли побувати в куточках справжнього земного раю, поринути в історичне минуле. Неймовірні краєвиди дали можливість відпочити душею. Справжнього українського колориту подорожі додала фотосесія у ріпаковому полі.

16 травня 2017 року

15 травня в центрі громадського діалогу відбулося засідання постійної комісії з питань містобудування, будівництва, земельних відносин та охорони природи. Першим розглянули питання щодо пожежі на сміттєзвалищі. Начальник Пирятинського районного сектору ДСНС Юрій Клименко проінформував про хід гасіння займання. Протягом декількох днів намагалися впоратися із надзвичайною ситуацію самотужки, але потім до роботи залучили пожежників з Гребінки, комунальні підприємства та техніку місцевих підприємців.

15 травня 2017 року

13 травня в м. Семенівка  Чернігівської області відбувся VI Всеукраїнський конкурс виконавців на народних інструментах „Поліський вернісаж“. В конкурсі взяло участь більше 120 учасників з різних областей України. Інструментальний ансамбль „Експромт“ викладачів Пирятинської школи естетичного виховання виборов II місце. 

15 травня 2017 року

Учні школи № 6 разом із адміністрацією закладу вже втілили в життя шкільний етап Всеукраїнського проекту „Відкривай Україну“ – обладнали рекреацію для дітей з особливими освітніми потребами. За проміжними результатами якого команда „Global“ посіла перше місце в центральному регіоні.

15 травня 2017 року

Днями на майданчику біля будинку № 14 по вулиці Соборна з’явилися гойдалка та карусель. Місцева дітвора одразу ж взялася випробовувати нове обладнання.

15 травня 2017 року

Сьогодні в навчальних закладах Пирятинської міської ради відбулося обстеження щодо готовності  таборів з денним перебуванням до відкриття. Комісія у складі заступника міського голови Ігоря Шикеринця, в.о. начальника відділу освіти Миколи Василенка, фахівців міської ради, Держпродспоживслужби та Державної служби з надзвичайних ситуацій відвідали ліцей, школи № 1, № 4, № 6 та Олександрівську школу.

15 травня 2017 року

З метою запобігання загибелі дітей в умовах надзвичайних ситуацій, навчання правилам безпеки життєдіяльності та набуття ними практичних навичок поведінки під час їх виникнення, в міських школах № 1, 4, 6 та Пирятинському ліцеї протягом квітня - травня проводились Тижні знань з основ безпеки життєдіяльності. 

13 травня 2017 року

13 травня в районному будинку культури відбувся Фестиваль авторської пісні. Такий захід в Пирятині відбувся втретє і присвячений він пам’яті Володимира Прокопенка. Ініціатор створення і ведуча фестивалю дружина Володимира Лідія – начальник відділу культури і туризму міської ради.

13 травня 2017 року

В Центрі дитячої та юнацької творчості пройшов тиждень безпеки дорожнього руху. З вихованцями гуртків були проведені бесіди „В гостях у світлофора Моргайка“, вікторина „Дорожня грамота“, виставка малюнків „Червоний, жовтий, зелений“. 

13 травня 2017 року

Сьогодні відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань планування, фінансів, бюджету, соціально-економічного розвитку та підприємництва за участю членів Ради підприємців при виконавчому комітеті міської ради. Комісія розглянула проекти рішень щодо ставок місцевих податків та зборів на території Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади на 2018 рік: єдиного податку, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, транспортного податку, плати за землю, туристичного збору. Пропонується ставки податків залишити такими ж, як і нині діючі. 

13 травня 2017 року

Традиційно у третю суботу травня в Україні відзначається День Європи. На засіданні виконкому міської ради затверджено заходи з нагоди свята, що будуть проходити на території Пирятинської міської ради.

13 травня 2017 року

12 травня під час засідання виконавчого комітету виконавчий директор Асоціації малих міст України Валентина Полтавець презентувала аналітичний звіт за результатами соціологічного дослідження рівня задоволеності муніципальними послугами мешканців сіл Калинів міст та Олександрівка в рамках реалізації заходів проекту „Створення моделі управління старостатів сіл Калинового Мосту та Олександрівка Пирятинської об’єднаної територіальної громади“. Дослідження проводила Асоціація шляхом анкетування.

13 травня 2017 року

12 травня відбулося чергове засідання виконавчого комітету Пирятинської міської ради. Комунальні підприємства проінформували про  виконання фінансового плану та господарську діяльність за І квартал 2017 року. 

12 травня 2017 року

11 травня в Пирятині був День донора. Забір крові проводила виїзна бригада Лубенської ОСПК у відділенні переливання крові Центральної районної лікарні. Цього разу 25 пирятинців стали донорами, деякі з них - вперше.

12 травня 2017 року

У продовження семінарів „Мери-лідери змін“, організованих протягом 2014-2017 рр. в рамках проекту Ради Європи „Сприяння розвитку місцевої демократії“, постійним учасником яких був міський голова Олексій Рябоконь, 11 травня в Бізнес-центрі „Іллінський“ (м. Київ) представниками Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи було проведено інформаційну сесію для представників органів місцевого самоврядування з питаннь підготовки заявок для участі у конкурсі проектів на отримання гранту. 

11 травня 2017 року

29 квітня в м. Кобеляки відбувся регіональний конкурс народної хореографії „Козачок“. Зразковий хореографічний колектив „Стиль“ (керівник Віталіна Гречуха) Пирятинської школи естетичного виховання здобув II місце в  I віковій категорії. Щиро вітаємо переможців!

11 травня 2017 року

Сьогодні на Майдані Незалежності відбулося підняття прапорів України та Європейського Союзу з нагоди ухвалення рішення Ради Міністрів ЄС щодо скасування візових вимог для громадян України та відзначення Дня Європи. Урочисту церемонію підняття прапорів доручено заступнику міського голови Ігорю Шикеринцю, заступнику голови райдержадміністрації Владиславу Гуленку та голові районної ради Сергію Пазюку.

11 травня 2017 року

Вже понад рік відділ муніципальних послуг та правових питань виконкому Пирятинської міської ради надає 23 види адміністративних послуг. Це державна реєстрація речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, також реєстрація та зняття з реєстрації місця проживання.

11 травня 2017 року

1 травня 2017 року розпочався п’ятий конкурс фотографій природних пам’яток України „Вікі любить Землю“, що має на меті поповнення Вікіпедії та інших Інтернет-проектів Фонду Вікімедіа фотографіями природоохоронних територій світу, створення найповнішої бази фотографій пам’яток природи і об’єктів природно-заповідного фонду України, а також для привернення уваги до проблем захисту навколишнього середовища.

10 травня 2017 року

Дякуємо, за Ваші добрі серця та допомогу маленькому янголятку Ніці Барбашиній. Лікування дівчинки продовжується, вона вже  пройшла один курс хіміотерапії та готується до наступного. Діагноз: Ембріональна саркома печінки.

10 травня 2017 року

Напередодні Дня Перемоги Пирятин замайорів барвистими кольорами квітів. Працівники комунального підприємства „Каштан“ прикрасили місто клумбами. Але вже вранці 10 травня, біля Центру надання адміністративних послуг, комунальники помітили пропажу. У клумбі зникло кілька саджанців бегонії.

10 травня 2017 року

У зв’язку із загостренням ситуації у Донецькій та Луганській областях, Державна служба України з надзвичайних ситуацій звертається до вас з проханням бути пильними та завжди пам’ятати основні правила дій при виявленні підозрілих та вибухових пристроїв. При виявленні підозрілого предмету звертайтеся за телефонами – 101 або 102! 

10 травня 2017 року

В рамках реалізації Угоди Мерів сьогодні в міській раді відбулася робота фокус-групи по енергозбереженню. Представник Західноукраїнського регіонального навчального центру м. Львів Любомир Покотило зазначив, що головна мета зустрічі – це оцінка потреб об’єднаної територіальної громади для посилення ефективності управління енергією на місцевому рівні.

10 травня 2017 року

Останні вихідні дні були насичені на культурно-масові заходи. Серед них і рок-фестиваль, який відбувся в районі автостанції.

10 травня 2017 року

8 травня на спортивному майданчику школи № 4 в м.Пирятин відбувся традиційний турнір з міні-футболу Пирятинської районної організації ВФСТ „Колос“, присвячений Дню Перемоги.

10 травня 2017 року

Вечір 9 травня був насичений на події. Спочатку перед публікою пройшов виступ духового оркестру районного будинку культури. Далі розпочався святковий концерт з нагоди відзначення Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

9 травня 2017 року

Ранок 9 травня в Пирятині розпочався із покладання квітів. Заступник міського голови Ігор Шикеринець та учні школи №6 вшанували пам’ять безневинно убієнних у Пироговій Леваді. Спільно із учасниками АТО схилили голови біля могил пирятинців, які загинули, захищаючи Батьківщину, в зоні проведення антитерористичної операції.

9 травня 2017 року

Відзначили День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні і в Калиновомостівському старостинському окрузі. У селі Верхоярівка, біля пам’ятника захисникам, відбувся мітинг.

8 травня 2017 року

Наближається 9 травня – день, коли вшановують тих, хто здобув перемогу над нацизмом, тих, хто віддав своє життя заради вільного майбутнього Батьківщини, тих, хто відбудував наші села і міста після війни. Це водночас радісне і сумне свято. 

8 травня 2017 року

8 травня, в День пам’яті та примирення, в Олександрівці відбувся мітинг, приурочений 72-річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. На жаль, кожен рік забирає у вічність свідків воєнних подій, тих, хто боровся та здобув Перемогу. Староста села Іван Тарасовський звернувся до громади з проханням передати листи, фото та інші речі рідних ветеранів до музею, який планується створити при старостаті.

8 травня 2017 року

Підведено підсумки виставки-конкурсу з декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва „Ярмарок дитячої творчості“ в центрі дитячої та юнацької творчості. У заході взяли участь 8 загальноосвітніх шкіл, зокрема: Пирятинські школи №1, №4, №6, ліцей, Березоворудська, Вікторійська, Великокручанська, Повстинська школи, а також СЮТ та ЦДЮТ.

8 травня 2017 року

Днями з нагоди Всесвітнього дня акордеону у Пирятинській школі естетичного виховання відбувся сольний концерт акордеоністів Кирила Хренова, студента ІІІ курсу Київського інституту музики ім. Р. Глієра, та Олексія Сергієнко, випускника ШЕВ. У програмі концерту лунали класичні та джазові твори, сучасні обробки народних пісень.

7 травня 2017 року

5 травня для пирятинських дітей в Центрі дитячої та юнацької творчості виступали актори аматорського театру „Фабула“ Полтавського національного педагогічного університету ім. Короленка. Ставили виставу „Донька короля Рене“ за мотивами твору Генріха Герца.

6 травня 2017 року

5 травня в Калиновому Мості відбулося засідання Клубу громадського діалогу. Керуючий справами виконкому міської ради Лариса Кочур проінформувала присутніх про те, що Пирятинською міською радою реалізується Проект „Створення моделі управління старостатів сіл Калинового Мосту та Олександрівки Пирятинської об’єднаної територіальної громади“, який увійшов до числа переможців конкурсу проектів з реалізації ідей, спрямованих на надання послуг громадянам, за підтримки Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ. Мета проекту – створення старостатів як моделі системи управління в міні-громадах для забезпечення комфортних умов життєдіяльності в сучасному селі та надання якісних послуг сільському населенню.

5 травня 2017 року

4 травня відбулося засідання Координаційної ради з питань Громадського бюджету. Підвівши підсумки першого голосування та визначивши проекти-переможці, члени ради рекомендували внести зміни до Положення.

5 травня 2017 року

28 квітня команда учнів Пирятиської ЗШ І-ІІІ ст. №4 взяла участь у ІІІ (обласному) етапі Всеукраїнського спортивно-масового заходу серед дітей „Олімпійське лелеченя“. Нагороджені дипломами: за І місце в естафеті, ІІІ місце у вікторині, ІІІ місце у презентації. Команду учасників підготували учитель фізкультури Юрій Нестерець та педагог-організатор Олена Бивала.

5 травня 2017 року

В нещодавно відкритому офісі відокремленого підрозділу установи „Центр розвитку місцевого самоврядування“ у Полтавській області, діяльність якого підтримується та фінансується програмою „U-LEАD з Європою“, 4 травня відбувся семінар-практикум з питань підготовки проектних заявок, що можуть реалізовуватись за рахунок коштів державних субвенцій на розвиток інфраструктури ОТГ в 2017 році. Пирятинську міську раду представляли начальник відділу муніципальних ініціатив, інвестицій та енергоменеджменту Олександр Новіков та головний спеціаліст відділу економічного прогнозування Наталія Троян. Спікерами семінару виступили заступник директора Департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій Полтавської облдержадміністрації Ірина Березова та експерт з регіонального розвитку Вадим Штефан.

4 травня 2017 року

В рамках реалізації проекту „Створення моделі управління старостатів сіл Калинового Мосту та Олександрівки Пирятинської об’єднаної територіальної громади“ 4 травня в Олександрівській сільській бібліотеці відбулося засідання Клубу громадського діалогу. Обговорювалася тема „Створення громадського центру як осередку управління громадою та надання послуг“, адже мета Проекту не лише облаштувати приміщення старостату, а й залучення громади до управління.

4 травня 2017 року

Пирятинською міською радою реалізується Проект „Створення моделі управління старостатів сіл Калинового Мосту та Олександрівки Пирятинської об’єднаної територіальної громади“, який увійшов до числа переможців конкурсу проектів з реалізації ідей, спрямованих на надання послуг громадянам, за підтримки Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ. Мета проекту – створення старостатів як моделі системи управління в міні-громадах для забезпечення комфортних умов життєдіяльності в сучасному селі та надання якісних послуг сільському населенню.

4 травня 2017 року

Найбільше пожеж виникає від невинного вогнища, запаленого відпочиваючими. У сухий період року пожежа може виникнути від непогашеної сигарети чи сірника, бо сухе листя, хвоя, трава спалахнуть від найменшої іскри.

3 травня 2017 року

Сьогодні відбулася робоча нарада начальника відділу освіти міської ради Миколи Василенка з керівниками навчальних закладів. Обговорили організаційні моменти проведення оздоровчої кампанії влітку 2017 року. Зупинилися на роботі пришкільних таборів.

3 травня 2017 року

Нерідко можна побачити в соціальних мережах нарікання на те, що нібито в місті нічого не робиться. На це можна багато чого відповісти і перелік зроблених справ доволі довгий. Але мова зараз не про це. Питання в тому, чи готова міська громада берегти все те, що вже було зроблено?

3 травня 2017 року

Продовжуються ремонтні роботи з поточного ремонту асфальтобетонного покриття проїжджої частини вулиць міста. Сьогодні підрядна організація, яка була обрана на засіданні робочої комісії ще на початку квітня, розпочала асфальтування на майдані Незалежності.

3 травня 2017 року

Учнівські та педагогічні колективи всіх навчальних закладів міста постійно долучаються до волонтерської роботи. Жодна відправка чергового авто в зону АТО не обійшлася без їхньої допомоги. Сьогодні гостинці на передову передали учні школи №1.

3 травня 2017 року

28 квітня у Полтавському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти ім. М.В. Остроградського зібралися менеджери освіти, небайдужі до питання розвитку сучасних навчальних закладів в умовах змін. У першу чергу йшлося про створення і функціонування опорних шкіл.

3 травня 2017 року

Традиційно наприкінці навчального року Пирятинський ліцей вшановує учнів та вчителів, які протягом року досягли певних висот. Цього року День ліцею проходив під девізом „На хвилі слави“.

2 травня 2017 року

Вже стало доброю традицією для пирятинців на острові Масальський відзначати день весни і праці пісенно-мистецьким святом „Травневий калейдоскоп“. Жителі міста часто називають його „Відкриттям острова Масальський“, що символізує початок оздоровчо-купального сезону.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua