Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
12 травня 2017 року 13:04

„Сприяння розвитку місцевої демократії“

У продовження семінарів „Мери-лідери змін“, організованих протягом 2014-2017 рр. в рамках проекту Ради Європи „Сприяння розвитку місцевої демократії“, постійним учасником яких був міський голова Олексій Рябоконь, 11 травня в Бізнес-центрі „Іллінський“ (м. Київ) представниками Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи було проведено інформаційну сесію для представників органів місцевого самоврядування з питаннь підготовки заявок для участі у конкурсі проектів на отримання гранту.

Пирятинську міську об’єднану територіальну громаду представляли керуючий справами виконкому міської ради Лариса Кочур та начальник відділу муніципальних ініціатив, інвестицій та енергоменеджменту Олександр Новіков.

Модератором сесії виступив доцент кафедри регіонального управління, місцевого самоврядування та управління містом Національної академії державного управління при Президентові України Григорій Борщ. Асистенти проектів Офісу Ради Європи в Україні детально ознайомили учасників семінару з вимогами конкурсу на отримання гранту.

Захід був спрямований на покращення обізнаності та навичок окремих муніципалітетів у плануванні, розробці та впровадженні власних сталих ініціатив через грантові програми та конкурсні проекти Ради Європи, які можуть бути поширені на інші громади, та стосуються активізації залучення громадськості до участі у демократичних процесах на місцевому рівні з метою підвищення рівня прозорості, відкритості та підзвітності органів місцевого самоврядування з урахуванням гендерного аспекту.

Сума гранту Ради Європи по проекту „Сприяння розвитку місцевої демократії“ для таких об’єднаних громад, як Пирятинська міська, складає 8 тисяч євро. За умови певної дольової фінансової участі міської ради та у разі отримання перемоги проекту у конкурсі кошти гранту можуть бути використані на підвищення інституційної спроможності депутатів міської ради очолювати впровадження змін на місцевому рівні, залучення молодих лідерів у місцеву політику, реалізацію інноваційних та креативних ініціатив, спрямованих на розвиток об’єднаної громади. 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua