Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
4 травня 2017 року 18:17

Засідання Клубу громадського діалогу в Олександрівці

В рамках реалізації проекту „Створення моделі управління старостатів сіл Калинового Мосту та Олександрівки Пирятинської об’єднаної територіальної громади“ 4 травня в Олександрівській сільській бібліотеці відбулося засідання Клубу громадського діалогу. Обговорювалася тема „Створення громадського центру як осередку управління громадою та надання послуг“, адже мета Проекту не лише облаштувати приміщення старостату, а й залучення громади до управління.

Заступник міського голови Ігор Шикеринець виступив із презентаційними матеріалами на тему: „Староста села, його статус та повноваження“. Також розповів про методи і форми роботи з громадою, які використовує міська рада для вирішення проблемних питань.

Далі учасники засідання попрацювали у двох групах над питаннями: які ще додаткові повноваження повинен мати староста села, щоб громада була успішною та яким чином громада може приймати участь в управлінні територією.

Підводячи підсумки, олександрівчани зазначили, що варто було б подумати над створенням органу самоорганізації населення. На їхню думку, це може бути Рада старостату чи квартальних. Крім того, староста повинен звітуватися перед жителями, а громада, у свою чергу, не може просто ініціювати, вона також повинна брати активну участь у реалізації ідей та нести відповідальність. Адже лише у тісній співпраці можна досягти успіху та розвитку громади та її території.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua