Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства

Новини

20142015201620172018201920202021202220232024
січеньлютийберезеньквітеньтравеньчервень
липеньсерпеньвересеньжовтеньлистопадгрудень
31 травня 2016 року

Дорогі юні друзі!

У перший літній день ми відзначаємо добре і радісне свято - День захисту дітей.

Дитинство - це чудова пора сподівань на прекрасне життя та здійснення мрій.

Любі діти! Ви – наше майбутнє, яке формується у сьогоденні. Тож наполегливо оволодівайте знаннями, творчо мисліть, розвивайте свої здібності, щоб стати гідними громадянами України. 

Вірю, що ви знайдете своє покликання у житті, а батьки, які дали вам життя, будуть пишатися вами.

 

31 травня 2016 року

31 травня 2016 року відбулося спільне засідання постійних комісій міської ради з питань житлово-комунального господарства, комунальної власності, транспорту, зв’язку та сфери послуг і з питань містобудування, будівництва, земельних відносин та охорони природи. Депутати розглянули низку питань, які порушувалися в листах і зверненнях до міської ради.

31 травня 2016 року

30 травня 2016 року було проведено перевірку діяльності консультаційного пункту при КП „Каштан“ (відповідальна особа Максименко М.Д.), який створений з метою підвищення ефективності просвітницько-інформаційної роботи і пропаганди знань з питань захисту та дій у надзвичайних ситуаціях серед населення, яке не зайняте у сферах виробництва та обслуговування. Пункт знаходиться в адміністративній будівлі комунального підприємства „Каштан“ за адресою   м. Пирятин, вул. Героїв Майдану 8. 

30 травня 2016 року

Роздрібні ціни на продовольчі групи товарів на Пирятинському ринку (підприємство Пирятинської РССТ „Пирятинський ринок“,  площа Героїв Майдану, 7 (площа Борців Революції).

 

Дані  станом на 29.05.2016 року.

30 травня 2016 року

29 та 30 травня в Пирятині ведуться аварійно-відновлювальні роботи після грозової зливи з буревієм, які завдали збитків місту. 29 травня працівники КП „Каштан“ під керівництвом міського голови Олексія Рябоконя та його заступника Максима Варави спільно з рятувальниками Пирятинського загону ДСНС в Полтавській області до пізнього вечора ліквідовували підтоплення помешкань по вул. Єлени. Через сильну зливу водовідвідний рів був переповнений, понад 150 метрів тротуару затоплено водою, вода заливала подвір’я будинків. Для ліквідації надзвичайної ситуації  було організовано відкачування води за допомогою мотопомпи. 

Внаслідок природної стихії вітром було звалено близько 20 дерев і  значна частина Пирятина залишилась без електроенергії. Працівники ПАТ „ПОЛТАВАОБЕНЕРГО“ спільно з КП  „Каштан“, не зважаючи на погодні умови, відновили енергопостачання. 

30 травня 2016 року

28 травня 2016 року в Пирятинській школі естетичного виховання відбувся випускний вечір.

27 випускників отримали свідоцтва про закінчення повного курсу навчання в школі. Серед них 15 учнів, що закінчили школу з відзнакою: Анна Титаренко (скрипка), Дмитро Степанов (фортепіано),  Крістіна Джура (фортепіано), Софія Петровська (фортепіано), Віталій Роговий (баян), Ольга Погоріла (баян), Анастасія Дядя (ф-но), Маргарита Кравченко (вокал), Наталія Вуяхевич (клас образотворчого мистецтва). Учні класу хореографії: Яна Волик, Віталіна Чуб, Вікторія Гарбуз, Марина Ісаєва, Анна Руденко, Анастасія Портна.

28 травня 2016 року

28 травня на Співочому полі в селі Грабарівка, на Батьківщині відомого українського хорового  диригента, композитора і педагога, заслуженого працівника культури України, заслуженого діяча мистецтв України, кавалера Ордена Миколи Чудотворця „За визначний вклад у примноження добра на землі“, професора Полтавського Національного педагогічного університету ім.В.Г.Короленка, Лауреата Президентської стипендії в галузі культури і мистецтв, Почесного громадянина Пирятинського району, засновника та керівника українського народного хору „Калина“ - Григорія Семеновича Левченка, відбулося обласне пісенне свято „Калинові гуляння“.

Дійство розпочалося біля садиби, де народився Григорій Семенович. На рідній землі йому вручили запашний коровай. Усі разом оглянули світлицю.  

28 травня 2016 року

Ось і настав  день, якого чекали всі і дорослі і діти – випусний у дитячому садку. Сьогодні  з дитсадком прощалися маленькі випускники „Сонечка“ та „Червоної  шапочки“.

Урочиста, яскрава  зала чекала своїх випускників. Чарівні дівчатка у бальних сукнях, елегантні хлопчики, схвильовані батьки і вихователі. На обличчях малечі  сяють усмішки. Вони так чекали і готувалися до цього дня, чи не найважливішого у їхньому житті…

Випускники приготували цікаву, гарну концертну програму. Дітки розказували вірші, співали пісні і дуже гарно танцювали. На святі побували і казкові герої, улюбленці діточок, які разом з ними зробили свято по- справжньому казковим. 

28 травня 2016 року

На виконання Закону України „Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки“  розпорядженням голови Полтавської обласної державної адміністрації від 20.05.2016 № 206 було перейменовано назви тих об’єктів топоніміки,  жителями яких не було підтримано на громадських обговореннях пропозицій робочої групи щодо їх перейменування.

Так, в м.Пирятин перейменовані:

 

27 травня 2016 року

27 травня у всіх загальноосвітніх школах Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади відшуміли останні дзвоники. Привітати вчителів, учнів та їхніх батьків з традиційним шкільним святом до навчальних закладів прийшли керівництво міської ради. Вони привітали дружні шкільні колективи із успішним завершенням навчального року та побажали миру, добра, вагомих результатів в майбутньому.

 

26 травня 2016 року

Робота із зверненнями громадян у виконавчому комітеті міської ради впродовж І кварталу 2016 року проводилася відповідно до Закону України „Про звернення громадян“, Указу Президента України від 07.02.2008 № 109/2008 „Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування“ та інших нормативно-правових документів.

26 травня 2016 року

25 травня відбулося чергове засідання виконавчого комітету міської ради. Члени виконавчого комітету затвердили кошторисний розрахунок по реконструкції частини гуртожитку для облаштування приміщення та розміщення в ньому Центру надання адміністративних послуг.

Крім того, члени виконкому розглянули питання про взяття громадян на квартирний облік та встановлення попереджувальних дорожніх знаків.

Були розглянуті питання щодо встановлення тарифів на послуги з центрального водовідведення, проаналізовано роботу зі зверненнями громадян за І квартал 2016 року та ряд комунальних питань.

25 травня 2016 року

Шановні філологи!

Щиро вітаю вас із вашим професійним святом!

Ваша праця безцінна. Адже в ваших руках культура мови і письма всього населення. Ви – охоронники чистоти і правильності нашої мови.

Тому, дорогі філологи, бажаю творчого натхнення й Божого благословення у вашій нелегкій і високій справі. Нехай життєдайне та плідне Слово ніколи вас не полишає, а тільки примножується і квітне в художніх і наукових сувоях вашої творчості.

 

25 травня 2016 року

25 травня на АТ «Пирятинський сирзавод» відкрили новий цех з виробництва сухої молочної продукції.

В урочистому відкритті взяло участь керівництво компанії «Молочний альянс», до структури якого входить підприємство, - голова наглядової ради підприємства Сергій Вовченко, голова ради ди­ректорів Сергій Ка­ліберов, Пиряти­н­ський міський голо­ва Олексій Рябоконь,  члени ко­лек­тиву під­приєм­ства.

25 травня 2016 року

24 травня відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань освіти, культури, молоді, фізичної культури, охорони здоров’я та соціального захисту. Члени комісії розглянули низку питань, які порушувалися у листах  до міської ради.

Депутати Пирятинської районної ради, обрані від м. Пирятина, знов порушили питання щодо організації харчування учнів у загальноосвітніх навчальних закладах.

25 травня 2016 року

23.05.2016року проведено засідання комісії з питань укомплектування дошкільних навчальних закладів, розміщених на території Пирятинської міської ради.

Важливість цього засідання полягала в тому, що в ДНЗ завершується навчальний період і велика частина вихованців-дошкільнят підуть у перші класи міських шкіл, а на їхнє місце будуть прийняті малята, які перебувають на черзі при виконкомі Пирятинської міської ради. тому головним завданням комісії було раціонально і ефективно провести розподіл вільних місць в дошкільних навчальних закладах міста, щоб максимально можливу кількість діток направити у наші міські дитячі садки.

В результаті комісією було прийнято рішення: направити 125 малят у міські дошкільні навчальні заклади.

25 травня 2016 року

20 травня 2016 року учні Пирятинського ліцею Гудзь Ірина, Яременко Катерина та Андрєєва Катерина стали учасниками обласного форуму переможців Всеукраїнських та обласних масових заходів Малої академії наук України „Виховуємо наукову еліту“, який відбувся у Запоріжжі. В рамках форуму юні науковці взяли участь в круглому столі „Нехай не гасне світ науки“, відвідали музеї історії зброї та ретро-автомобілів „Фаетон“, а також відвідали славетний козацький острів Хортиця на Дніпрі.

24 травня 2016 року

       Вперше у м. Пирятині 21 травня 2016 року відбулися масові спортивні змагання  „Пирятинська  миля“.  На  дві з половиною  години  стадіоном для

учнів  4-11 класів загальноосвітніх шкіл  м. Пирятина  стала  центральна

вулиця  Соборна.

      Учні  змагалися  у  чотирьох  категоріях :

4-5 класи  бігли  300 метрів;

6-7 класи  долали  500 метрів;

8-9 класи змагалися на 1000 метрів;

10-11 класи, як найдосвідченіші - 1600 метрів.

24 травня 2016 року

Для громадян нашої держави вже стало доброю традицією, починаючи з 2003 року, відзначати щорічно в третю суботу травня День Європи. Україна – держава європейська. Ми шануємо наші спільні цінності, історію, та, що найголовніше – наше спільне майбутнє!

21 травня вперше Пирятинська міська об’єднана територіальна громада піснями, танцями та розвагами відзначала День Європи на майдані Незалежності.

21 травня 2016 року

19-20 травня у Верховній Раді України відбувся практикум з розробки законодавства для посадових осіб місцевого самоврядування. Захід проводила Асоціація міст України спільно з Парламентським офісом місцевого самоврядування в рамках проекту USAID „Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні (ПУЛЬС) “.

Заступники міських та селищних голів, секретарі місцевих рад, керуючі справами, керівники та фахівці структурних підрозділів виконавчих комітетів міських рад з організаційних питань і кадрів, представники об’єднаних територіальних громад протягом двох днів вивчали практику законотворення у вищому законодавчому органі країни. У практикумі взяла участь секретар Пирятинської міської ради Т.Чайка.

20 травня 2016 року

Шановні пирятинці!

Щиро вітаю всіх  пирятинців з Днем Європи! Пирятинська міська рада – одна з небагатьох, хто 3 грудня 2013 року підняла прапор Євросоюзу, підтвердивши цим своє прагнення до євроінтеграції. І це свято в черговий раз нагадує нам, що Європа починається не за кордоном України – вона починається у серці кожного українця. І ми – члени європейського співтовариства.

20 травня 2016 року

19 травня 2016 року на базі Станції юних техніків відбулася обласна методична рада директорів районних, міських станцій юних техніків та центрів позашкільної освіти.

В ході обласної методичної ради відбувся круглий стіл з обміну досвідом, на якому обговорювалися питання розвитку науково-технічних напрямків позашкільної освіти в Полтавській області та зокрема в Пирятині. В своїй доповіді начальник обласного центру науково-технічної творчості Дубров В.І. відзначив належне місце Пирятинської станції юних техніків серед закладів даного напрямку в області. Його заступник з наукової та навчальної роботи Драчинський А.Г. запропонував сконцентрувати наукову роботу шкіл Пирятинщини в Пирятинській СЮТ, утворивши відділ по роботі з обдарованими дітьми МАН.

20 травня 2016 року

Сьогодні в ДНЗ „Сонечко“ закінчився Тиждень безпеки дорожнього руху. Швидке збільшення інтенсивності руху висуває серйозне завдання – забезпечення безпеки руху пішоходів. Основними завданнями дорослих виступає робота з роз’яснення дошкільникам правил дорожнього руху, прищеплення навичок дисциплінованості на вулицях і дорогах, навчання дітей свідомо застосовувати набуті знання в реальному житті та на практиці. 

20 травня 2016 року

Управлінням у справах людей похилого віку та надання соціальних послуг Мінсоцполітики з метою забезпечення  реалізації Закону України "Про соціальні послуги" та покращення надання таких послуг суб’єктами будь-якої форми власності й господарювання, на виконання плану заходів на 2013-2016 роки щодо реалізації Стратегії реформування системи надання соціальних послуг, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 13.03.2013 №208-р, плану заходів з виконання Програми діяльності Кабінету Міністрів України та Стратегії сталого розвитку "Україна-2020" у 2015 році, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 04.03.2015 №213-р, розроблено Державний стандарт стаціонарного догляду за особами, які втратили здатність до самообслуговування чи не набули такої здатності, затверджений наказом Мінсоцполітики від 29.02.2016р. №198, зареєстрованим в Мін’юсті від 23.03.2016 за №432/28562.

20 травня 2016 року

„Україна на шляху до Європи“ - під такою назвою пройшла  інформаційно – тематична декада  з 10 по 20 травня 2016 року  в Пирятинській загальноосвітній школі І – ІІ ступенів № 1.

Протягом декади проведено ряд виховних заходів, представлено на широкий загал тематичні проекти, буклети; здійснено віртуальні екскурсії до країн ЄС, проведено вікторину „Україна – європейська держава“, флеш-моб „Україна – це Європа“.

Учасниками декади стали педагоги школи, активісти органів учнівського самоврядування, учні та працівники школи. 

20 травня 2016 року

19 травня в Пирятинському краєзнавчому музеї нагоди Міжнародного Дня музеїв відбувся „Вечір зустрічі друзів музею“.

Ніби в калейдоскопі перед присутніми виступили ті, хто протягом року були помічниками в організації різних музейних заходів. Вихованці дошкільного закладу „Берізка“ (керівник Олена Базьо), подарували присутнім веселий заряд енергії, пісні у їх виконанні нікого не залишили байдужими.

Альона Литвиненко, краєзнавець загону „Карби“, що діє при Пирятинському краєзнавчому музеї, виконала пісню в стилі народного співу „Соловей“. Особливе духовне піднесення кожен присутній отримав з першого звуку почутої бандури. Цього дня вихованці школи естетичного виховання (керівник Антоніна Нещерет) потішили гостей піснями та грою на давньому народному інструменті.

19 травня 2016 року

19 травня 2016 року в дошкільному навчальному закладі "Берізка" відзначено Всеукраїнський день вишиванки проведенням тематичного заходу "А я іду по світу в вишиванці...". Діти, святково одягнені в національний одяг, від щирого серця декламували вірші, співали пісні, танцювали, грали в народні ігри. Родзинкою заходу стало прикрашання вишиванки спільними зусиллями. Пирятинський ДНЗ "Берізка" вітає усіх з Днем вишиванки. Горді, що українці!!!

19 травня 2016 року

В Україні сьогодні відзначають День вишиванки. У культурі практично будь-якого народу є речі, які яскраво відображають його особливу національну традицію. Вишиванка - яскравий приклад і підтвердження цьому. Педагогічний та учнівський колектив ліцею активно долучився до цієї акції, яка пройшла під девізом „Вишиванко моя, вишиванко - України славний оберіг!“. А у дошкільному навчальному закладі „Ромашка“ був проведений флешмоб вишиванок, в якому взяли участь вихователі та дошкільнята .  

19 травня 2016 року

У Пирятинському ліцеї до Дня Європи відбулись виховні години „Знай про Європу більше“, “Ми подорожуємо Європою“, „Я -  Європеєць“, „Наша країна Україна!“.

Учні  3А класу взяли участь  у конкурсі малюнків „Крокуємо до Європи“. Бібліотекар Василенко В.М. провела тематичну виставку, присвячену Дню Європи „Крокуємо до Європи“.

Учні 9Б класу підготували віртуальну екскурсію країнами Європейського Союзу.

Учні разом з педагогами провели флешмоб „Європа - наш спільний дім“.

19 травня 2016 року

Сьогодні у Пирятинській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 6 відбулася тематична лінійка, присвячена Дню Європи в Україні.

Відбувся танцювальний патріотичний  флешмоб  „Україна – це Європа“, переможцем якого стали учні 9 А, 10 А та 10 Б. Фіналом заходу став загальношкільний флешмоб. Проведено загальношкільний флешмоб „Заквітчана Україна“, метою якої було відзначити кожний регіон України власноруч виготовленою  квіткою.

19 травня 2016 року

Учні Пирятинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 4 активно взяли участь у  конкурсі плакатів „Україна - держава європейська“ (9 кл), грі-вікторині „Європейські перегони“ (10А), які проведені в рамках  відзначення Дня Європи. Цікавою та змістовною була екскурсія до краєзнавчого музею „Ідучи в майбутнє, пам’ятай про минуле“ (10Б).

Не залишились осторонь і Пирятинська школа №6. Тут відбувся конкурс з образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва під керівництвом учителя образотворчого мистецтва Стрельцової Віри.

19 травня 2016 року

Одягнімо, друже, вишиванки —
Наш чарівний український стрій.
Не для когось, не для забаганки,
А для себе, вірний друже мій.

 

День вишиванки – це красиві та усміхнені українці. Сьогодні працівники та вихованці садка вирішили бути „вишиваними“. Цей день у ДНЗ „Сонечко“ був надзвичайно насичений. Зранку на дітей чекала  виставка вишиваних робіт майстрині Іценко Л.І. 

19 травня 2016 року

19 травня Пирятинська  школа І-ІІ ст. №1 розквітла різнобарв’ям вишиванок. Учні та педагогічний колектив вдягнули свої вишиванки. Адже День Вишиванки в Україні святкує кожен небайдужий українець.

 У школі було організовано виставку родинних вишивок. Свої вироби представили не тільки учні, а й вчителі та працівники школи. Класні керівники та класоводи розповідали своїм вихованцям про цінність вишивки, про значення кольорів та візерунків.

19 травня 2016 року

П О В І Д О М Л Е Н Н Я
про намір здійснити зміну діючих тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій

комунальним підприємством „Каштан“

         На виконання наказу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 30.07.2012 № 390 „Про затвердження Порядку доведення до споживачів інформації про перелік житлово-комунальних послуг, структуру цін/тарифів, зміну цін/тарифів з обґрунтуванням її необхідності та про врахування відповідної позиції територіальних громад“ комунальне підприємство „Каштан“  пропонує на розгляд обґрунтування причин зміни тарифу на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій.

19 травня 2016 року

День вишиванки - нове народне свято, покликане сприяти єдності і культурного відродження всього багатонаціонального українського народу. Вихованці ДНЗ „Пролісок“ одягли сьогодні вишиванки та долучилися до загальнонаціонального флешмобу. 

 

19 травня 2016 року

З 16 по 19 травня у початковій школі Пирятинської зш І-ІІІ ст. №4 до Дня Європи було проведено конкурс малюнків до Дня Європи (1А, 1Б), круглий стіл „Я маленький громадянин Європейської держави“ (2А), година спілкування „Ми – діти світу“ (2Б), аукціон ідей „Я – громадянин України і пишаюсь цим“ (3А), пішохідна екскурсія пам’ятними місцями рідного краю „Дорогами в Європу“ (3Б), круглий стіл “Ми народились в Європі“ (4А), бесіда „Україна – Європейська держава“ (4Б).

19 травня 2016 року

Під таким гаслом вихованці ДНЗ „Червона шапочка“ долучилися до святкування Дня Європи в Україні. Під керівництвом вихователів Курочки О. М. та Ільєнко С .П. проведено в середній групі  заняття на тему „Україна – це Європа“, у старшій групі - виставку дитячих малюнків „Україна – серце Європи“.

Вихователі вкотре намагалися донести дітям, що ми, українці є маленькою частиною великої людської спільноти, а Україна є європейською країною не тільки тому, що її територія – це центр Європи, а ще й тому, що українці здавна сповідують принципи свободи, незалежності, козацького духу.

18 травня 2016 року

В рамках проведення Дня Європи учні 4-8 класів взяли активну участь у вікторині „Моя Україна“.

Переможцями стали учні 8 класу Дементій Юрій та Бондаренко Даніїл, учні 5 класу Нехаєва Аліна та Клімович Ірина. Вітаємо!

18 травня 2016 року

Народна мудрість стверджує: „Скільки мов ти знаєш, стільки раз ти людина.“ Володіння іноземною мовою - це природна потреба дітей, які живуть у багатомовному світі.

18 травня в старших групах „Зернятко“ та „Волошка“ ДНЗ „Ромашка“ пройшли підсумкові заняття з англійської мови. Протягом року діти вивчали іноземну мову з вчителем Пирятинської загальноосвітньої школи I - III ступенів № 6 Івченко Аллою. Підсумкове заняття побудоване у „зворотньому часі“. 

18 травня 2016 року

В Пирятинському дошкільному навчальному закладі „Берізка“ триває Тиждень безпеки дорожнього руху. 18 травня 2016 року в дошкільному закладі працювала агітаційна бригада „Світлофор Моргайко“. Учасники групи, декламуючи вірші, пропагували дітям важливість знань та дотримання правил дорожнього руху. 

Діти поглибили знання про роботу цієї служби та закріпили правила дорожнього руху.  В рамках проведення Тижня організовано конкурс малюнків на асфальті.

18 травня 2016 року

„Ура! Ми ідемо на екскурсію“ - такими словами і емоційним піднесенням розпочався день дітей молодшої групи „Калинка“ ДНЗ "Ромашка". Разом з вихователями Безбородовою В.М., Дроздовою Л.М. та помічником вихователя Севідовою Л.В. діти розпочали екскурсію до проїжджої частини школи № 6.

Вихованці садка спостерігали за рухом транспорту на проїжджій частині, за велосипедистами та пішоходами. 

18 травня 2016 року

18 травня в урочищі Пирогова Левада, на місці розстрілу фашистськими окупантами в 1942 році безвинних людей, відбувся мітинг-реквієм, присвячений вшануванню пам’яті розстріляних земляків .

На це святе місце з’їхалися пирятинці та гості міста, представники Гребінківського району родинами і поодинці, щоб згадати своїх родичів та схилити голови в скорботі та журбі перед загиблими. Керівництво Пирятинського та Гребінківського районів, міст Пирятина і Гребінки, родичі загиблих, представники громадських організацій, засобів масової інформації та школярі поклали квіти по підніжжя меморіалу.

18 травня 2016 року

Сьогодні, 18 травня, відзначається День боротьби за права кримськотатарського народу. Подія відзначається щорічно, щоб підтримати боротьбу громадян України – кримських татар за реалізацію своїх прав як представників корінного народу.

Депортація кримських татар, розпочата 18 травня 1944 року. Увесь кримськотатарський народ радянська влада звинуватила у співпраці з нацистською Німеччиною під час Другої світової війни. Загальна кількість вигнаного з Криму корінного народу склала 200 тисяч осіб, з них 183 тисячі кримських татар.

16 травня 2016 року

15 травня 2016 року на території Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади відбулися перші вибори старост. На посаду Олександрівського старости претендувало два кандидати, Мулявка Олександр Володимирович та Тарасовський Іван Миколайович. За результатами голосування старостою с. Олександрівка (с. Олександрівка, с. Рівне та с. Могилевщина) обрано Тарасовського Івана Миколайовича, який набрав 126 голосів виборців, що становить 65,6 % від кількості виборців, які прийняли участь у голосуванні.

16 травня 2016 року

Пирятинською міською радою постійно ведеться робота щодо залучення потенційних інвесторів для розвитку міста, а саме для збільшення кількості робочих місць та збільшення податкових надходжень до місцевих бюджетів. Важливим фактором в даному напрямку є можливість надання в оренду економічно привабливих земельних ділянок під інвестиційні проекти.  

Так нещодавно було вжито заходів щодо повернення у власність територіальної  громади земельних ділянок площею 4 гектари, які в свій  час були передані у приватну власність  з порушенням  вимог чинного земельного законодавства.

 

16 травня 2016 року

Готуючись до дня вшанування пам’яті за загиблими земляками колектив Пирятинської міської ради спільно з  робітниками КП „Каштан“ та представниками колективів дошкільних та позашкільних закладів міста провели традиційне прибирання території поряд з стелою на братській могилі в Пироговій леваді. Проведено роботи по впорядкуванню прилеглої до стели території, зокрема: викошування трави, вирубування дикорослих дерев та кущів, а також фарбування стели. Щорічно жителі Пирятинського та Гребінківського району прибирають прилеглу до меморіалу територію, для вшанування пам’яті загиблих земляків.  

Шановні пирятинці! Запрошуємо всіх охочих та небайдужих взяти участь заходах по вшануванню пам’яті загиблих в Пироговій Леваді 18 травня о 10 годині.

16 травня 2016 року

В рамках проведення «Тижня безпеки», який проходив у ДНЗ «Червона шапочка» були проведені виховні заходи, заняття, конкурси з питань безпеки життєдіяльності дітей із залученням педагогічних працівників, батьків  та вихованців всіх вікових груп.

Кожному дню тижня була присвячена тема :

 

16 травня 2016 року

Відповідно  до  вимог  Закону  України  „Про  засади  державної  регуляторної  політики  у  сфері  господарської  діяльності“,  з  метою  одержання  зауважень  і  пропозицій  від  фізичних  та  юридичних  осіб,  їх  об’єднань,  оприлюднюються  проекти актів регуляторного  впливу, розробником яких є  Пирятинська  міська  рада:

1. „Про  місцеві  податки  та  збори“.

2. „Про єдиний податок“..........

 

15 травня 2016 року

15 травня 2016 року відбулися перші вибори старост сіл Пирятинської міської об’єднаної громади.

На виборчій дільниці в Олександрівці обирали старосту сіл Олександрівка, Рівне, Могилівщина. За попередніми даними, із двох кандидатів більшу кількість голосів набрав Тарасовський І.М.

15 травня 2016 року

У суботу, 16 травня, відбулися збори мешканців будинків № 16 та 45 по вул. Соборна із міським головою Олексієм Рябоконем, заступником міського голови Максимом Варавою та спеціалістом із правових та гуманітарних питань Олександром Кудрявцевим. На зустрічі обговорювалося питання щодо створення ОСББ. Олексій Петрович наголосив на необхідності введення в дію Закону України „Про особливості здійснення права власності у багатокартирному будинку“.  Жителі багатоповерхівок були проінформовані про положення цього закону,  саме про основні засади створення ОСББ: державну реєстрацію, статут, загальні збори співвласників, контрольно-ревізійну комісію та інше. Наголошено, що ОСББ – це не є альтернативою ЖЕКу, адже ЖЕК має право тільки обслуговувати будинок за договором зі співвласниками, але не має права ухваляти жодних рішень.

На разі, перед мешканцями постає питання вибору форми управління будинком, а далі управителя чи уповноваженої особи, яка буде здійснювати всі організаційні питання.

15 травня 2016 року

Вже третю весну зустрічають шанувальники пісні та духовності без Володимира Прокопенка. З метою вшанування його пам’яті, популяризації авторської пісні, розвитку самодіяльної композиторської діяльності району 14 травня в районному Будинку культури відбувся ІІ фестиваль авторської пісні. Далеке і близьке злилися воєдино після вступних слів ведучої – Лідії Прокопенко, яка, не розмінявши пам’ять на дрібне, у щирій усмішці, вгамувавши щем душі, створила дружню та теплу атмосферу фестивалю.

Вже традиційно розпочав дійство родинний дует у складі Анастасії та Марини Коваленків районного Будинку культури піснею „Володимиру Григоровичу Прокопенку присвячується“. 

13 травня 2016 року

Зовнішнє незалежне оцінювання з історії України завершує травневу програму проведення тестування у 2016 році. Цього року, зважаючи на те, що тест з історії є одним із обов’язкових предметів на вибір випускників, його планували здавати 339 учасників зовнішнього незалежного оцінювання. Проте на тестування  з’явилось 334 випускників з м.Пирятина, Пирятинського, Гребінківського та Чорнухинського районів. 

13 травня 2016 року

13 травня відбулася дев’ята позачергова сесія Пирятинської міської ради. Депутати затвердили План соціально-економічного розвитку Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади, в якому визначені цілі та пріоритети, завдання та заходи щодо створення позитивного іміджу міської об’єднаної територіальної громади, модернізації та розвитку інфраструктури громади, забезпечення високої якості життя громадян.

12 травня 2016 року

12 травня в дошкільному навчальному закладі  „Ромашка“  проведено практичний тренінг з евакуації дітей та працівників з приміщень закладу.

Мета цього заходу - відпрацювання правильної поведінки учасників навчально-виховного процесу під час екстремальних та надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, а  також з метою поліпшення якості навчально-виховної роботи з дітьми з питань особистої безпеки та захисту життя; пропаганди здорового та безпечного способу життя серед дітей та батьків; вироблення у дітей дошкільного віку умінь та навичок щодо захисту свого життя і здоров'я під час надзвичайних ситуацій. Це дає змогу забезпечити умови для збагачення досвіду дітей щодо безпечної поведінки.

12 травня 2016 року

„Веселі в грі - уважні на дорозі“ - під такою назвою вихователі старших груп Коробка С.В. та Калімбет Т.М. провели розваги для дітвори. Діти закріпили знання „дорожньої абетки“ в рухливих іграх та в практичних завданнях, оформили виставку дитячих малюнків „Моя вулиця“. 

12 травня 2016 року

Кінець навчального року - це пібиття підсумків навчально-виховноїї роботи. Сучасна дидактика пропонує проводити підсумкові заняття з опорою на діяльнісний підхід, використовуючи широкий арсенал практичних методів, ігрових прийомів у ситуаціях сюрпризності, пошуку, вибору, експериментування. 

12 травня 2016 року

Формування початкових знань, умінь і навичок є одним із важливіших завдань розумового виховання дітей дошкільного віку. Вихованці ДНЗ „Пролісок“ поглиблено розвивають свої логіко-математичні здібності. Про результативність роботи свідчить рівень підготовленості дітей до вступу до школи. Діти легко вирішують різноманітні завдання для розвитку логічного мислення, пам'яті, уваги, розгадують ребуси, головоломки. 

11 травня 2016 року

Сьогодні відбулося чергове засідання виконкому міської ради, на якому основними питаннями розгляду були звіти про виконання фінансових планів та господарську діяльність комунальних підприємств міста: „Пирятинський міський водоканал“, „Готель „Пирятин“, „Каштан“, Пирятинські госпрозрахункові очисні споруди та КПРТ „Райдуга“ за І квартал 2016 року. У ході виступів доповідачі відмітили, що всі комунальники за підсумками кварталу  спрацювали з прибутками.   Крім того, керівники підприємств озвучили основні проблеми, які супроводжують їх діяльність.

Крім того, на засіданні виконавчого комітету було затверджено заходи з нагоди відзначення Дня Європи на території Пирятинської міської ради,  розглянуто кілька питань щодо соціального захисту

11 травня 2016 року

11 травня 2016 року на базі Пирятинського ліцею відбулось зовнішнє незалежне оцінювання з математики. Зареєстровано 234 учасника зовнішнього незалежного оцінювання, з них з’явилось 230 випускників м.Пирятина, Пирятинського, Гребінківського та Чоринухинського районів. До проведення ЗНО залучено 40 педагогічних працівників шкіл міста Пирятина.

Математика – другий предмет зовнішнього незалежного оцінювання 2016 року і його результати можуть бути зараховані як державна підсумкова атестація.

11 травня 2016 року

11 травня відбулося засідання постійної комісії з питань містобудування, будівництва, земельних відносин та охорони природи, на якому обговорювалися питання та узгоджувалися проекти рішень, що виносяться на дев’яту позачергову сесію Пирятинської міської ради.

10 травня 2016 року

„Гра - це один із видів діяльності дітей, що заключається у відтворюванні дій дорослих та відносин між ними. Один із засобів фізичного, розумового, морального виховання“, - такими словами розпочалася зустріч з батьками у консультативному центрі „Топотушки“, яку провела вихователь ДНЗ „Ромашка“ Безбородова В.М. Для дитини дошкільного віку гра є посильним засобом увійти у всю складність оточуючого її світу. Вихователь надала рекомендації щодо організації ігор дітей раннього віку з піском, водою, природним матеріалом. 

10 травня 2016 року

Координаційний центр з надання правової допомоги оголошує конкурс з відбору кандидатів на посади начальників та/або заступників начальників бюро правової допомоги.

Вимоги до претендентів:

- вища юридична освіта не нижче першого (бакалаврського) рівня вищої освіти;
- вільне володіння українською мовою;
- доброчесність, толерантність;
- спроможність до усної та письмової ефективної комунікації;
- аналітичне мислення, спроможність швидко орієнтуватися і шукати необхідну інформацію;
- рівень досвідченого користувача персонального комп’ютера;
- стресостійкість.

9 травня 2016 року

9 травня в селі Олександрівка відбувся мітинг „1939-1945. Пам’ятаємо. Перемагаємо“. Присутніх односельців привітали виконуюча обов’язки старости Ніна Клітко, депутат районної ради Петро Гречка. Від об’єднаної територіальної громади жителів Олександрівки привітав виконуючий обов’язки міського голови Ігор Шикеринець.

До вітальних слів приєдналися учні Олександрівської загальноосвітньої школи, які продемонстрували коротку літературно-музичну композицію та тематичний танок „Танго війни“. Діти вручили квіти воїнам АТО, які прийшли на мітинг,  та поклали до підніжжя пам’ятника загиблим односельчанам.  

8 травня 2016 року

8 травня в селі Верхоярівка відбувся мітинг, присвячений Дню примирення та Дню Перемоги  над нацизмом у Другій світовій війні. Всіх присутніх зі святом привітали виконуючий обов’язки міського голови Ігор Шикеринець та депутат міської ради Дмитро Шаповал.

Учасники художньої самодіяльності Калиновомостівського сільського Будинку культури подарували пісенні вітання.

8 травня 2016 року

8 травня урочистою ходою пирятинці пройшли центральною вулицею міста до Майдану Незалежності. Колону учасників в супроводі духового оркестру очолили ветерани, учасники АТО, воїни-афганці, працівники служби з надзвичайних ситуацій, керівники міста та району, студентська та учнівська молодь, громадськість. На Майдані Незалежності відбувся урочистий мітинг. 

8 травня 2016 року

Прийміть найщиріші вітання з Днем Великої Перемоги та Міжнародним днем пам’яті й примирення. У цей славний день ми знову повертаємося до незабутнього травня 1945 року аби з глибокою повагою згадати тих, хто виборов нашу свободу у страшному поєдинку з фашистськими загарбниками.

Друга світова війна стала трагедією, яка коштувала життя мільйонів людей, завдала непоправних втрат людській цивілізації.

Самовіддано працювали та здобували перемогу й герої-пирятинці. У роки війни наші земляки воювали на різних фронтах та були удостоєні найвищих нагород.

 

8 травня 2016 року

Кожна друга неділя квітучого травня в українських родинах прославляється вшануванням Матері.  

Материнство – безцінний дар Божий, вічне джерело  буття людського, основа сім'ї, роду і народу. Саме уроки матері є головним дороговказом на життєвому шляху, а її любов – найнадійнішим оберегом.

Дорогі наші матусі! Прийміть найщиріші вітання з нагоди цього святого дня. Нехай Ваша праця і старання будуть завжди оцінені. Нехай здоровими і щасливими зростають Ваші дітки. Поваги Вам і шани від людей, а від Всевишнього – благословення Вам і Вашим родинам.

7 травня 2016 року

Директор Пирятинського краєзнавчого музею Наталія Купріян взяла участь у презентації книги Василя Пилипенка „Згадуючи пережите“, яка відбулася 6 травня у приміщенні Полтавського краєзнавчого музею імені Василя Кричевського. З захоплення розповідали про спільну співпрацю місцеві науковці та краєзнавці. Серед присутніх були солісти Полтавської обласної філармонії, народні артисти України, за ініціативою яких був влаштований святковий концерт. Від Управління культури Полтавської облдержадміністрації присутніх привітав начальник Управління Геннадій Фасій.

6 травня 2016 року

Пирятинською міською радою продовжується робота в проекті „Без мешканців не вдасться. Громадські консультації як стандарт функціонування об’єднаних громад“, який  реалізується Фондом „Школа лідерів“ та Фундацією польсько-української співпраці ПАУСІ. 5-6 травня відбувся  тематичний семінар „Школа модераторів“, основною метою якого було обговорення процесу розробки положень про громадські консультації в громадах та проведення практичних занять з вдосконалення навичок модерації публічних заходів підчас проведення таких консультацій.

6 травня 2016 року

Шановні пирятинці та гості нашого міста!

Запрошуємо всіх бажаючих 08 травня о 09.45 взяти участь в урочистому мітингу з нагоди відзначення 71 – річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, який відбудеться на майдані Незалежності. Колона учасників формується з 09.00 біля районного Будинку культури, початок урочистої ходи о 09.20.

6 травня 2016 року

Сьогодні на ігровому майданчику старшої групи „Зернятко“ ДНЗ „Ромашка“ зібралися батьки для участі у „весняній толоці“. Дружно кипіла робота, буквально за лічені години невпізнанно змінилося обличчя території. Тепла сонячна днина плюс традиційний дух дружнього батьківського колективу створювали швидше святковий, аніж робочий настрій. 

6 травня 2016 року

05 травня 2016 року відбулось зовнішнє незалежне оцінювання  з української мови та літератури на базі Пирятинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №6 та Пирятинського ліцею. Всього було зареєстровано 452 учасників зовнішнього незалежного оцінювання, з них з’явилось 446 випускників з м.Пирятина, Пирятинського, Гребінківського та Чорнухинського районів. Залучено 80 педагогічних працівників Пирятинських шкіл. Зовнішнє незалежне оцінювання відбулось без порушень, згідно з правилами та порядком проведення.

6 травня 2016 року

Природа - джерело найяскравіших вражень для людини, а праця в природі -  ще один з доступних видів діяльності для дитини дошкільного віку. Праця на городі приносить дітям задоволення. Сьогодні малюки ДНЗ „Сонечко“ також посадили квіти на клумбі та овочі на своєму міні-городику.  

6 травня 2016 року

З метою вшанування пам’яті жертв політичних репресій 1938-1939 років, привернення уваги учнів до трагічних подій в історії України, викликаних насильницьким впровадженням комуністичної ідеології, відродження національної пам’яті, утвердження нетерпимості до будь-яких проявів насильства проти людства, 06 травня в Пирятинській загальноосвітній школі І–ІІ ступенів № 1 відбулося відкрите засідання національно-патріотичного гуртка „Джерела“, на яке було запрошено учнів 5-9 класів, вчителів.

Захід розпочала керівник гуртка Тетяна Головко, яка зазначила, що третьої неділі травня по всій Україні буде вшановуватися пам’ять жертв політичних репресій. Проблема реальної спрямованості та кількісних параметрів політичних репресій за  радянських часів значною мірою ще й досі залишається „білою плямою“ в історичній науці.

6 травня 2016 року

Щороку в другу неділю травня відзначається День матері. Це одне з найбільш зворушливих свят, тому що кожен з нас з дитинства і до останніх днів несе в своїй душі єдиний і неповторний образ – образ своєї мами, яка все зрозуміє, пробачить, завжди пожаліє і буде любити незважаючи ні на що.

Саме напередодні цього свята виконуючий обов’язки міського голови Ігор Шикеринець привітав матерів загиблих в зоні проведення АТО військовослужбовців Любов Гуревич, Олександру Шляхтич та Ніну Стрельцову. Від імені Пирятинської громади Ігор Станіславович висловив подяку матерям за виховання синів-героїв, які віддали своє життя за всіх нас, вільну Єдину Україну, за мирне небо над головами наших дітей та вручив подарунки.  

6 травня 2016 року

Напередодні Дня Великої Перемоги виконуючий обов’язки міського голови Ігор Шикеринець та голова Пирятинської районної організація ветеранів Богдан Дубецький привітали зі святом учасників бойових дій та інвалідів війни Дідовича П.О., Чоху І.П., Сковороду Н.Ф., Шкарбана Г.П., Черненка Ф.Х. та Крагля Ф.В.

Від імені Пирятинської громади вони висловили вдячність ветеранам  за подвиги, які вони здійснили в роки Другої Світової війни, за багаторічну сумлінну працю задля розвитку нашого міста

6 травня 2016 року

6 травня проведено засідання комісії по розгляду регуляторних актів – постійної комісії з питань планування, фінансів, бюджету, соціально-економічного розвитку та підприємництва.

На засіданні розглянуто питання щодо встановлення місцевих податків та зборів на території Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади, а саме: єдиного податку, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, плати за землю, туристичного збору, збору за місця для паркування транспортних засобів.

6 травня 2016 року

06.05.2016 року під головуванням заступника міського голови Максимом Варавою відбулося виїзне засідання постійних комісій з питань містобудування, будівництва, земельних відносин та екології та з питань житлово-комунального господарства, комунальної власності, транспорту, зв’язку та сфери послуг Пирятинської міської ради щодо надання земельних ділянок для індивідуального житлового будівництва військовослужбовцям, учасникам бойових дій за участю  спеціалістів земельно-екологічного відділу та відділу архітектури, а також представників громадської організації ”Центр допомоги учасникам АТО”. Було проведено обстеження зарезервованої земельної ділянки площею 0,8242 га по вул.Урожайній, 17 та проведено її обміри. Дана земельна ділянка була повернута у власність об’єднаної територіальної громади ДП НАК “НАДРА УКРАЇНИ” ”Полтаванафтогазгеологія”.

5 травня 2016 року

5 травня 2016 року за традиціями та звичаями нашого народу було проведено Великоднє свято для малят та батьків в середній групі „Сонечко“ дошкільного навчального закладу № 6 „Ромашка“.

Дітки, святково одягнуті, у вишиванках, гарно підготувалися до свята. Розпочалося святкування урочистими віршами у виконанні вихованців, які протягом свята виступали з різними номерами. Вихователі розповідали малечі про історію свята, знайомили їх з великоднім фольклором. Потім дітей дивувала Великодня казочка про те, як курочка яєчко залишила, щоб господиня посвятила. Малята допомогли господині розфарбувати писанки. 

5 травня 2016 року

5 травня проведено чергове засідання Ради підприємців при Пирятинській міській раді.

На засіданні розглянуто питання щодо встановлення місцевих податків та зборів на території Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади, а саме: єдиного податку, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, плати за землю, туристичного збору, збору за місця для паркування транспортних засобів.

5 травня 2016 року

4 травня 2016 р. в Пирятинському краєзнавчому музеї відбулася зустріч учнів 9 класу Пирятинської ЗОШ  №1 з учасниками та дітьми другої світової війни, яка присвячена Дню Великої Перемоги у війні 1939-1945р.

Учні радо слухали спогади Ніни Самойлової та Раїси Римарчук, з цікавістю переглянули фотовиставку „Наш край, обпалений війною“.

5 травня 2016 року

Традиційно 2 травня на улюбленому всіма пирятинцями острові Масальський відбувся весняний пісенно-мистецький фестиваль „Травневий калейдоскоп“ або, як його часто пирятинці його називають „Відкриття о.Масальського“. Після проведення цього свята вважається, що купальний сезон в м. Пирятин відкритий.

Відвідувачі цього заходу з великим захопленням та бурхливими оплесками зустрічали виступи кращих артистів та колективів художньої самодіяльності районного Будинку культури, Центру дитячої та юнацької творчості, школи естетичного виховання, Давидівки, Калинового мосту та Харківець.  

4 травня 2016 року

На конкурс до 30 червня приймаються відеороботи тривалістю до 15 хвилин, які створені у 2015-2016 роках авторами шкільного віку, дитячою студією, гуртком тощо, або у співпраці з ними, та розповідають про місцеве самоврядування у громадах, в Україні та світі, принципи його функціонування, європейські стандарти, здобутки, кращі практики й досягнення органів місцевого самоврядування та громадян, що роблять села, селища, міста й регіони нашої країни більш охайними, затишними, красивими, а життя у них більш комфортним та заможним.

Призовий фонд номінації „Місцеве самоврядування – це ми!“:

2 травня 2016 року

5 травня тестуванням з української мови і літератури розпочинається основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання 2016 року.

Пирятинська зш І-ІІІ ст. №6 та Пирятинський ліцей гостинно чекають цього дня випускників не лише м.Пирятина, Пирятинського району, а й Гребінківського та Чорнухинського. Наші пункти тестування готові до проведення ЗНО, забезпечені всім необхідним, весь персонал пройшов навчання та сертифікацію.

Щиро бажаємо вам гарних результатів та успішного вступу до обраних вами навчальних закладів! Сподіваємось, що кожен із учасників ЗНО отримає ті результати, які відповідають його знанням. Але найперша умова для цього – чітке дотримання порядку та правил проведення ЗНО.

1 травня 2016 року

Шановні пирятинці та гості нашого міста!

Щороку 1 травня ми відзначаємо День міжнародної солідарності трудящих, який для став  українців  святом Весни і Праці. Це день справжнього єднання працьовитих людей, які щодня розбудовують Україну: роблять наші міста і села чистими та красивими, вирощують хліб, виховують дітей і лікують хворих. Це свято тих, хто підтримує трудящих усього світу у прагненні жити  в мирному, демократичному суспільстві.

Тож прийміть сердечні вітання зі святом весни, благородної праці і миру!

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua