Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
25 травня 2016 року 17:46

На „Пирятинському сирзаводі“ відкрили цех з виробництва сухого молока

25 травня на АТ «Пирятинський сирзавод» відкрили новий цех з виробництва сухої молочної продукції.

В урочистому відкритті взяло участь керівництво компанії «Молочний альянс», до структури якого входить підприємство, - голова наглядової ради підприємства Сергій Вовченко, голова ради ди­ректорів Сергій Ка­ліберов, Пиряти­н­ський міський голо­ва Олексій Рябоконь,  члени ко­лек­тиву під­приєм­ства.

По завершенню уро­чистостей відбулася прес-конференція. «Внутрішній і зовнішній ринки диктують все більші вимоги до якості виробництва та асор­тименту продукції. І група компаній «Молоч­ний альянс» намагає­ть­ся йти в ногу з часом. Саме тому було при­йнято рішення про рекон­ст­ру­кцію та збільшення потужності цеху з виготовлення сухого молока та сухої сироватки на «Пиряти­н­сь­кому сирзаводі». У цьому сегменті ми більш орієнтовані на зовнішній ринок, який зацікавлений в такій продукції», - відзначив на зустрічі з журналістами Сергій Вовченко.

Новий цех буде виробляти три види сухої молочної продукції – сироватку молочну демінералізовану, сухе знежирене молоко з масовою часткою жиру не більше ніж 1,5%, а також сухе частково знежирене молоко з масовою часткою жиру від 1,6%.

«Процес підготовки до відкриття цеху з виго­товлення сухого молока тривав півроку. Це абсолютно новий цех, обладнаний сушильною башнею з відповідними спеціальними ком­плек­туючи­ми. Ми споді­ває­мо­ся, що Пиря­тинський сирзавод, який відомий на всю Україну своїми смачними сира­ми, в най­ближчому май­бу­т­ньому завоює ще одне звання – головного ви­робника су­хих молоч­них продуктів у країні», - зазначив го­ло­ва пра­в­ління АТ «Пиряти­н­­­сь­кий сир­завод» Воло­ди­­мир Бартошак.

Олексій Рябоконь у ході спілкування порушив питання: чи не планує підприємство роз­ширен­ня штатної чисельності працівників у зв’язку з відкриттям цеху? Коментуючи це запитання, В. Бартошак відзначив, що штат розширювати на планується, але його  відкриття певною мірою може убезпечити від можливого скорочення працівників, від якого в нинішніх умовах не застраховане жодне підприємство. Загалом тут працює близько 700 осіб. 

 

Людмила ВОЛИК

Фото автора

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua