Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства

Новини

20142015201620172018201920202021202220232024
січеньлютийберезеньквітеньтравеньчервень
липеньсерпеньвересеньжовтеньлистопадгрудень
29 травня 2015 року

Кожному з нас хочеться жити у сучасному, чистому та красивому місті, гарній оселі. Весна, літо та осінь – це ті пори року, коли природа дарує нам чарівні кольори та розмаїття квітів і зелені. Для того, щоб наш Пирятин також поринув у квітах міська рада в цьому році в рамках щорічного конкурсу з благоустрою міста „Найкращий будинок та благоустрій території“ міська рада  започаткувала номінацію „Найкраща клумба міста“. Центр міста заяскравів насадженими квітами: петуніями, чорнобривцями тощо.

28 травня 2015 року

28 травня 2015 року у міській раді відбулося чергове засідання комісії  по  звільненню від сплати за надані комунальні послуги членів сімей військовослужбовців-жителів Пирятинської міської ради, мобілізованих на військову службу, та осіб, що несуть службу за контрактом в зоні антитерористичної операції.

28 травня 2015 року

26 травня в приміщення міської ради відбулося засідання постійної комісії з питань соціально-економічного розвитку, бюджету, фінансів і цін та розвитку підприємництва під головуванням депутата міської ради Олександри Салівон.

27 травня 2015 року

Маючи хороший досвід минулого року щодо ремонту м’якої покрівлі багатоповерхових житлових будинків по вул. Полтавська, 6 та Абаканська,  102А, міською радою планується проведення такого ремонту у комунальному житловому фонді м. Пирятин і на 2015 рік.

З цією метою 26 травня міським головою проведено робочу нараду за участю КП  „Каштан“ та представників підрядної організації  „Удайбудпроект“ і проектної  організації ПП „МПБП Стимул“.  Учасниками наради визначено черговість проведення ремонтів у багатоповерхівках та виконання робіт.

27 травня 2015 року

26 травня 2015 року у міського голови відбулася нарада  із завідуючими дошкільних навчальних закладів. Одним з основних питань нараду було питання  організації харчування дітей в літній  оздоровчий період. Підсилене харчування діток з додаванням в меню  соків та свіжих фруктів вирішено  розпочати з 02 червня і триватиме 75 днів.

Крім того, розглянуто питання організації роботи ДНЗ  на період проведення ремонтів у закладах та аналіз використання коштів закладами дошкілля.

27 травня 2015 року

Літо – пора квітів, трави та зелені. Приємно прогулюватися вулицями рідного міста, милуючись квітучими клумбами та охайними газонами. Дбаючи про чистоту та красу нашого міста, минулого тижня КП „Каштан“ закінчило роботи по викошуванню газонів на одній із центральних вулиць міста - вул. Червоноармійська. Від учора комунальники продовжили такі роботи по вул. Леніна та на майдані Незалежності. Поряд з косінням бригади з благоустрою прибирають прибордюрну територію вулиці та продовжують висаджувати квіти на  клумбах.

26 травня 2015 року

Незабаром прийде літо, дитячі розваги, відпочинок.

З настанням цього періоду вже традиційно міська рада  виділяє кошти на оздоровлення дітей  Пирятинської міської ради.

25 травня 2015 року

У Пирятині продовжуються роботи по асфальтуванню вулиць міста. З метою створення ручних умов для відвідування вихованцями Будинку дитячої та юнацької творчості та підготовки до Дня захисту дітей Пирятинською міською радою 24.05.2015 проведено роботи по улаштуванню асфальтобетонного покриття тротуару біля позашкільного навчального закладу (вул. Пушкіна, 33).

25 травня 2015 року

Жителі провулку Пролетарський, стурбовані станом газовідвідної труби котельні колишнього Пирятинського ливарно-механічного заводу, звернулися до міського голови з проханням вирішити питання щодо демонтажу газовідвідної труби новим власником заводу ТОВ „Спецбурмаш“ (м. Київ). Труба перебувала в аварійному стані та несла загрозу прилеглим будинковолодінням.

25 травня 2015 року

22 травня у Верховній Раді України у Комітеті з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування пройшли слухання на тему: „Проблеми малих міст при проведенні реформи місцевого самоврядування та бюджетної децентралізації“. Зазначені слухання у квітні цього року були ініційовані активом Асоціації малих міст України, до складу якого входить і Пирятинський міський голова Олексій Рябоконь, та підтримані членами Комітету.

На думку Голови Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Сергія Власенка, висловлену у вступному слові на парламентських слуханнях, саме міста районного значення є рушійною силою реформи місцевого самоврядування. Він визнав, що на сьогодні є серйозні проблеми, пов’язані як з адміністративно-територіальною реформою, так і зі змінами до Бюджетного та Податкового кодексів.

21 травня 2015 року

Сьогодні наш Пирятин заяскравів барвистими вишиванками. На вулицях міста можна зустріти усміхнених дорослих та дітей, які підтримали всеукраїнське свято вишиванки. Добре, що на Україні з’явилося таке гарне, неформальне  свято, коли без зайвих слів  і пафосу, просто одягнувши вишиванку, вийшов на вулицю рідного міста, ти засвідчив свою любов та повагу до свого народу, історії, традиції та культури.

20 травня 2015 року

День вишиванки – всеукраїнське свято. Воно покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого одягу. Дата проведення – щороку в третій четвер травня. Свято не прив’язане до жодного державного чи релігійного.

Пирятинська міська рада запрошує кожного пирятинця в цей день просто одягнути вишиванку та долучися до загальнонаціонального флешмобу:  прийти в ній на роботу, у школу чи садочок.

Основна мета цього свята — це збереження українських цінностей та їх популяризація серед молоді та населення держави загалом. Свято не передбачає обов'язкових заходів окрім одягання вишиванки. Хоча протягом всієї історії заходу з ініціативи студентів, школярів, громадських та культурних діячів проводяться концерти, хода, конкурси, вечорниці, ярмарки. Саме ж свято запрошує кожного свідомого громадянина до абсолютно просто вчинку — просто одягнути вишиванку і в ній піти на роботу чи на навчання.

20 травня 2015 року

Днями проведено засідання комісії з питань укомплектування дошкільних навчальних закладів, розміщених на території Пирятинської міської ради.

Важливість цього засідання полягала в тому, що в ДНЗ завершується навчальний період і велика частина вихованців-дошкільнят підуть у перші класи міських шкіл, а на їхнє місце будуть прийняті малята, які перебувають на черзі при виконкомі Пирятинської міської ради. тому головним завданням комісії було раціонально і ефективно провести розподіл вільних місць в дошкільних навчальних закладах міста, щоб максимально можливу кількість діток направити у наші міські дитячі садки.

19 травня 2015 року

18 травня в м. Полтава відбувся семінар з обміну досвідом „Кращі практики місцевого самоврядування у сферах співпраці влади та громади розвитку місцевих ресурсів, залучення інвестицій“, організований Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунальногоьгосподарства України у співпраці з Програмою Ради Європи „Посилення інституційної спроможності органів місцевого самоврядування в Україні“. 

19 травня 2015 року

23 травня 2015 року о 13.00 год. на Співочому полі  села Грабарівка, на батьківщині нашого земляка Григорія Семеновича Левченка відбудеться обласне пісенне свято „Калинові гуляння“.

В програмі свята:

  • великий концерт Українського народного хору „Калина“ Полтавського національного педагогічного університету ім. В.Г.Короленка;
  • виступи народних самодіяльних колективів Пирятинського та Лохвицького районів;
  • виставка робіт декоративно-ужиткового мистецтва майстрів району;
  • працюватиме святкова торгівля.
18 травня 2015 року

Цього дня в урочищі Пирогова Левада, на місці розстрілу фашистськими окупантами в 1942 році безвинних людей різного віку, статі, національності та віросповідань,  відбувся мітинг-реквієм, присвячений вшануванню пам’яті невинно убієнних.

На це святе місце з’їхалися пирятинці та гості міста, представники Гребінківського району родинами і поодинці, щоб згадати своїх родичів та схилити голови в скорботі та журбі перед загиблими. Керівництво Пирятинського та Гребінківського районів, міст Пирятина і Гребінки, родичі загиблих, представники громадських організацій, засобів масової інформації та школярі поклали квіти по підніжжя меморіалу.

18 травня 2015 року

Вже другу семиструнну і по мудрому сумну весну зустрічають шанувальники пісні та духовності без Володимира Прокопенка. З метою вшанування його пам’яті, популяризації авторської пісні, розвитку самодіяльної композиторської діяльності району 16 травня в районному Будинку культури проведено перший фестиваль авторської пісні. Далеке і близьке злилися воєдино після вступних слів ведучої – Лідії Прокопенко, яка, не розмінявши пам’ять на дрібне, у щирій усмішці, вгамувавши щем душі, створила дружню та теплу атмосферу фестивалю.

15 травня 2015 року

Вже 73 роки поспіль пирятинці вшановують пам’ять про сумні події того далекого трагічного 1942 року, який забрав життя сотень мирних жителів Пирятина, закатованих фашистськими окупантами. Гострим болем відгукується цей день у душі кожного пирятинця. В урочище Пирогова Левада з’їжджаються родичі загиблих та небайдужі люди аби вшанувати пам’ять про загиблих та нагадати нинішньому поколінню про недопустимість такої трагедії. 

15 травня 2015 року

З метою контролю за виконанням рішення виконавчого комітету міської ради від 10.03.2015 № 50 „Про проведення щорічної акції „За чисте довкілля“ на території населених пунктів Пирятинської міської ради“ на засіданні виконавчого комітету міської ради 13 травня заступник міського голови з питань діяльності виконкому Максим Варава проінформував  про хід виконання цього рішення.

13 травня 2015 року

На черговому засіданні виконавчого комітету міської ради, яке відбулося 13 травня, розглянуто ряд житлово-комунальних питань, а саме: щодо взяття громадян на квартирний облік, видачі будівельних паспортів забудови громадянам, впорядкування адреси гаража (земельної ділянки) та надання дозволу ПП „СВІТОГЛЯД“ на будівництво багатоканальної телекомунікаційної мережі.

13 травня 2015 року

13 травня на черговому засіданні виконкому міської ради заслухано звіти комунальних підприємств міста  про виконання ними фінансових планів  та господарську діяльність за перший квартал 2015 року.

Комунальні підприємства міста, а це „Каштан“, „Пирятинський міський водоканал“, Пирятинські госпрозрахункові очисні споруди, магазин роздрібної торгівлі „Райдуга“, готель „Пирятин“ спрацювали з прибутком.

11 травня 2015 року

9 травня у вечірній час на майдані Незалежності відбувся вечір відпочинку у стилі ретро  „Славимо солдат Великої Перемоги“, присвячений 70-річчю Перемоги над нацизмом у Європі.

Завдяки вдало підібраному пісенному репертуару пирятинцям була надана можливість зануритися в ті далекі післявоєнні роки. Кращі аматори художньої самодіяльності міста та духовий оркестр районного Будинку культури виконали прекрасні всіма улюблені пісні воєнного та повоєнного періоду. Жодна з пісень не залишили байдужими серця старшого та середнього покоління пирятинців, які почали танцювати перед сценою.

9 травня 2015 року

З нагоди 70-річчя Великої Перемоги над фашистськими окупантами відбувся урочистий мітинг в с. Верхоярівка біля пам’ятника загиблих у війні з нацизмом.  

Зі святом жителів села привітав міський голова Олексій Рябоконь та висловив вдячність єдиному ветерану Смолянському Анатолію Гурійовичу, який був присутній на мітингу та проживає в селі. Також міський голова подякував військовослужбовцям, які проходять зараз військову службу в зоні  АТО. На заході цих воїнів представляв  Копиченко Сергій, який перебуває вдома у відпустці.

9 травня 2015 року

9 травня на території Пирятинської міської ради відбулися заходи з нагоди відзначення 70-річчя Перемоги на нацизмом. Близько 9 години ранку міський голова Олексій Рябоконь разом з учнями спеціалізованої загальноосвітньої школи № 6 вшанував пам’ять загиблих пирятинців покладанням квітів та вінка до пам’ятника на Пироговій Леваді.

О 10 годині на майдані Незалежності відбувся мітинг по вшануванню Великої Перемоги, на який зібралося кілька тисяч вдячних ветеранам війни пирятинців. Зі словами вдячності, поваги та вітання до ветеранів та присутніх на цьому заході звернулися керівники району, районної організації  ветеранів, міський голова, учнівська молодь та представник від воїнів АТО Олександр Марюхніч.

8 травня 2015 року

Щиро вітаю Вас зі святом Великої Перемоги!

70 років  віддаляє нас від дня завершення Другої світової війни, від дня Перемоги над нацизмом у Європі, проте невмирущим залишається подвиг мільйонів солдат, які ціною власного життя, проявляючи небачений героїзм, мужність та відвагу, змогли не лише захистити свою рідну землю, а й урятувати народи світу від нацистського рабства!

Низький уклін вам, ветерани, за вільну землю, за честь і гідність Батьківщини! Ми пишаємося тим, що зробили для Перемоги наші земляки. Вічна слава тим, хто з честю поліг у боях!

Хай завжди буде мир у нашій Україні, у всьому світі, хай ніколи земля не здригається від вибухів бомб та не проливається людська кров.

Хай добро, злагода панують на планеті, творча праця на загальне благо об’єднує нас в ім’я майбутнього!

Здоров’я, щастя, радості, успіхів, оптимізму і непохитної віри у завтрашній день усім Вам!

         З Днем Перемоги!

 

Міський голова                     Олексій Рябоконь

8 травня 2015 року

З метою поліпшення житлових умов військовослужбовців – учасників антитерористичної операції та членів сім’ї військовослужбовця, який загинув  підчас виконання обов’язків військової служби, 8 травня відбулося засідання житлово-побутової комісії при виконкомі міської ради. Комісія розглянула заяви, подані громадянами щодо взяття їх на квартирний облік та рекомендувала виконкому міської ради прийняти відповідне рішення щодо постановки на квартирний облік трьох військовослужбовців, які приймали участь у військових діях в зоні АТО, та сім’ї загиблого військовослужбовця Конопльова А.

7 травня 2015 року

Пленарне засідання сорок шостої сесії Пирятинської міської ради шостого скликання, яке відбулося 06 травня в Будинку дитячої та юнацької творчості, розпочалося з інформації міського голови Олексія Рябоконя про діяльність міської ради та її виконавчого комітету в міжсесійний період, про стан справ у місті, роботу комунального господарства, дошкільних навчальних закладів, реалізацію депутатських запитів тощо.

Депутати затвердили порядок денний сесії, який налічував 19 питань.

6 травня 2015 року

На засіданні зведених постійних комісій, яке відбулося 05 травня, депутати обговорили низку питань, що заплановані до розгляду сорок шостою сесією Пирятинської міської ради шостого скликання.

У видатках міського бюджету передбачено виділення коштів на придбання матеріалів для проведення ремонтно-відновлювальних робіт в житловому фонду міста, а саме: ремонт покрівлі та освітлення в житловому будинку по вул. Червоноармійська, 66Б – 2,7 тис. грн., ремонт каналізації житлового будинку по вул. Абаканська, 102А –1,03 тис. грн., ремонт водогону житлового будинку по вул. Червоноармійська, 33А–1,93 тис. грн. Комунальне підприємство „Каштан“ (Скочко В.І.) взяло на себе зобов’язання виконати ці роботи своїми силами. По міській цільовій Програмі фінансування потреб КП „Каштан“ на утримання об’єктів комунальної власності на 2015 рік додатково виділено 46,3 тис. грн. бюджетних коштів на оплату вартості природного газу, використаного на опалення гуртожитку на пл. Борців Революції, 2, у зв’язку з його здорожчанням.

5 травня 2015 року

2 травня на улюбленому всіма пирятинцями острові Масальський відбувся традиційний весняний пісенно – мистецький фестиваль „Травневий калейдоскоп“ або, як його часто пирятинці його називають „Відкриття о.Масальського“. Після проведення цього свята вважається, що купальний сезон в м. Пирятин відкритий.

Відвідувачі цього заходу  з великим захопленням та бурхливими оплесками зустрічали виступи кращих артистів та колективів художньої самодіяльності з Пирятина, Давидівки, Калинового мосту, Харківець та  Дейманівки.  Юні танцівники показали одні з найкращих хореографічних композицій. З весною, з відкриттям купального сезону пирятинців та гостей міста привітав міський голова Олексій Рябоконь, побажав гарного настрою,   добра, миру та хорошого відпочинку.  

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua