Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
29 травня 2015 року 11:40

Ну кому заважає краса у місті?

Кожному з нас хочеться жити у сучасному, чистому та красивому місті, гарній оселі. Весна, літо та осінь – це ті пори року, коли природа дарує нам чарівні кольори та розмаїття квітів і зелені. Для того, щоб наш Пирятин також поринув у квітах міська рада в цьому році в рамках щорічного конкурсу з благоустрою міста „Найкращий будинок та благоустрій території“ міська рада  започаткувала номінацію „Найкраща клумба міста“. Центр міста заяскравів насадженими квітами: петуніями, чорнобривцями тощо.

Але як виявилося: чим красивіші квіти,тим швидше вони зникають з клумб. Хтось тихенько викопує їх вночі. Мабуть треба прикрасити власну оселю?... Так на минулому тижні квіти викопано з клумб біля меморіального комплексу Cлави.   Такі ж випадки трапилися на клумбочках біля міської ради, перукарні „Наталі“. Такі факти вражають і обурюють. Ну кому заважає краса у місті?

Звертаючись до тих, хто покрав квіти на клумбах, і до тих, хто тільки збирається зробити щось подібне: якщо ви намагаєтесь прикрасити своє подвір’я, це дуже добре. Але так  нахабно, зухвало і не де-небудь, а саме біля меморіального комплексу… Адже украдено не стільки квіти, скільки у кожного громадянина і у всього міста украдено  самоповагу, статус і щось таке, що не вираховується грошима.  

 Відповідальність за ці погані речі лежить все-таки на кожному з нас. Ми повинні не лише сказати: це не я, але й застерегти іншого, аби не допустити до такого ганебного вчинку, вчити екологічній свідомості своїх дітей і власним  прикладом та показувати свою вихованість та культуру. І як це не прикро, але стосується не лише клумби з квітами. Це стосується усього, і нашої взаємоповаги, і  ставлення до рідного міста, того ж таки сміття під вікнами і занедбаної території біля будинків, дворів на центральних вулицях міста і на його околицях.

Як же вийти з подібної ситуації – звертатися до правоохоронців, працівникам міської ради, КП „Каштан“ чи приватним підприємцям, які понасаджували клумби постійно чергувати і пильнувати? Але хіба поставиш правоохоронця чи чергового біля кожної квітки, біля кожного щойно посадженого дерева? Можливо потрібен правоохоронець для свідомості, порядності і відповідальності кожного?

Міська рада прагне зробити наш Пирятин чистим та квітучим. Адже ці квіти саджалися для міста, для кожного з нас. Тож навіщо красти у себе? Будьмо гідними себе і рідного міста! Подбаймо про його красу разом!

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua