Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
28 травня 2015 року 15:21

Готуємося до позачергової сесії міської ради

26 травня в приміщення міської ради відбулося засідання постійної комісії з питань соціально-економічного розвитку, бюджету, фінансів і цін та розвитку підприємництва під головуванням депутата міської ради Олександри Салівон.

В роботі комісії взяли участь міський голова Олексій Рябоконь, заступники міського голови з питань діяльності виконкому Ігор Шикеринець та Максим Варава, секретар ради Олександр Новіков, керуючий справами виконкому міської ради Лариса Кочур, начальник відділу фінансів та обліку Ірина Цюра, провідний спеціаліст з економічних питань Любов Тараненко, директор і головний бухгалтер комунального підприємства „Каштан“ Віталій Скочко та Валентина Бих.

Депутати детально обговорили питання, що плануються до розгляду на пленарному засіданні позачергової сорок сьомої сесії  у п’ятницю 29 травня.

Серед найбільш активно обговорюваних питань – ініціатива депутатів міської ради та міського голови щодо можливого добровільного об’єднання територіальної громади міста Пирятина з суміжними територіальними громадами:

Пирятинський район:

         Олександрівка, Могилевщина, Рівне (Олександрівська сільська рада);

         Дейманівка, Прихідьки (Дейманівська сільська рада);

         Харківці, Вишневе, Високе (Харківецька сільська рада);

         Сасинівка, Кейбалівка, Леляки, Меченки, Першотравневе (Сасинівська сільська рада);

         Каплинці, Усівка (Каплинцівська сільська рада);

         Білоцерківці, Яцини (Білоцерківська сільська рада);

         Давидівка, Нові Мартиновичі, Кроти, Гурбинці (Давидівська сільська рада);

Грабарівка (Грабарівська сільська рада);

Велика Круча, Повстин (Великокручанська сільська рада);

         Чорнухинський район:

Курінька, Скибинці, Нетратівка (Куріньківська сільська рада);

         Гребінківський район:

Тарасівка (Тарасівська сільська рада).

Особливу увагу члени комісії приділили питанню забезпечення якості та доступності публічних послуг, що надаватимуться в об’єднаній територіальній громаді, на рівні не нижчому, ніж до об’єднання.

Інше питання, що жваво обговорювалось депутатами – створення в місті Центру громадського діалогу. Відповідний проект рішення був схвалений та рекомендований до розгляду на засіданні ради.

Важливим для Пирятина є покращення благоустрою міста, забезпечення належного санітарного стану, збереження об’єктів благоустрою та зелених насаджень, утримання та покращення стану житлового фонду тощо.

Депутати погодили додаткове виділення коштів з міського бюджету на поточний ремонт тротуарів, вулиць міста та під’їзних шляхів, приведення до належного стану території міського цвинтаря, а також виконання аварійно-відновлювальних робіт по ремонту покрівлі багатоквартирного житлового будинку по  вул. Червоноармійська, 44А.

Схвалено також виділення коштів на оздоровлення та відпочинок дітей – учнів 1-4 класів загальноосвітніх навчальних закладів під час їх перебування у пришкільних таборах на території міської ради та на організацію оплачуваних громадських робіт для учнівської і студентської молоді.

Серед інших питань, що обговорювались на засіданні постійної комісії – надання дозволу комунальному підприємству Пирятинський міський водоканал на створення виробничого підрозділу в с.Прихідьки, внесення змін до структури апарату міської ради, затвердження рішень виконавчого комітету і розпоряджень міського голови, прийнятих у міжсесійний період.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua