Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
21 травня 2016 року 13:07

У Києві проходив практикум з розробки законодавства для посадових осіб місцевого самоврядування

19-20 травня у Верховній Раді України відбувся практикум з розробки законодавства для посадових осіб місцевого самоврядування. Захід проводила Асоціація міст України спільно з Парламентським офісом місцевого самоврядування в рамках проекту USAID „Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні (ПУЛЬС) “.

Заступники міських та селищних голів, секретарі місцевих рад, керуючі справами, керівники та фахівці структурних підрозділів виконавчих комітетів міських рад з організаційних питань і кадрів, представники об’єднаних територіальних громад протягом двох днів вивчали практику законотворення у вищому законодавчому органі країни. У практикумі взяла участь секретар Пирятинської міської ради Т.Чайка.

Відкрили захід виконавчий директор Асоціації міст України М.Пітцик та заступник керівника Апарату Верховної Ради України О.Мартиненко.

В ході першого дня роботи учасники ознайомилися з базовими принципами законотворчої роботи та законодавчого процесу, правилами оформлення проектів законів, особливостями експертизи законопроектів.

Актуальні питання нормативно-правового забезпечення з питань організаційного та кадрового забезпечення органів місцевого самоврядування обговорено під час круглого столу за участю працівників комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування, Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Національного агентства України з питань державної служби, управління кадрів апарату Верховної Ради України, секретаріату Київської міської ради та апарату Київської міської державної адміністрації та АМУ.

Також для  учасників проведено оглядову екскурсію сесійним будинком Верховної Ради України.

Наступного дня  представники громад знайомилися з роботою Київської міської ради та управління організаційної роботи Київської міської державної адміністрації.

За підсумками практикуму усім учасникам були вручені сертифікати.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua