Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
20 травня 2016 року 03:28

Вечір зустрічі друзів музею

19 травня в Пирятинському краєзнавчому музеї нагоди Міжнародного Дня музеїв відбувся „Вечір зустрічі друзів музею“.

Ніби в калейдоскопі перед присутніми виступили ті, хто протягом року були помічниками в організації різних музейних заходів. Вихованці дошкільного закладу „Берізка“ (керівник Олена Базьо), подарували присутнім веселий заряд енергії, пісні у їх виконанні нікого не залишили байдужими.

Альона Литвиненко, краєзнавець загону „Карби“, що діє при Пирятинському краєзнавчому музеї, виконала пісню в стилі народного співу „Соловей“. Особливе духовне піднесення кожен присутній отримав з першого звуку почутої бандури. Цього дня вихованці школи естетичного виховання (керівник Антоніна Нещерет) потішили гостей піснями та грою на давньому народному інструменті.

Захоплююче враження справили на гостей давні друзі музею Надія Роздабара та Ніна Рева, найдосвідченіші виконавці народного фольклорно - етнографічного колективу „Древо“.

На прохання краєзнавців, полинула пісня з вуст Алли Івченко. Наталія Купріян, директор музею, наголосила на тому, що наше місто неодноразово відвідував Т.Г.Шевченко, а учні 7 класу Пирятинської ЗОШ № 6 зачитали вірші поета.

Приємно було бачити в стінах музею, колегу та однодумця Валентину Гончар, директора Березоворудського народного історико-краєзнавчого музею.

Учнівські колективи 9 та 10 А класу Пирятинської ЗОШ № 4 грамотами та цінними подарунками нагородив міський голова Олексій Рябоконь, а музей отримав  в подарунок кольоровий принтер зі сканером.  Грамотами райдержадміністрації та районної ради кращих краєзнавців відзначила заступник голови райдержадміністрації Ольга Яременко.

Від імені краєзнавців привітав присутніх голова  Пирятинського історико-краєзнавчого товариства Олександр Рудковський і подарував від товариства портрети відомих пирятинців, виконані місцевим художником Вадимом Ткаченком. 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua