Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
25 травня 2016 року 17:43

На постійній комісії міської ради

24 травня відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань освіти, культури, молоді, фізичної культури, охорони здоров’я та соціального захисту. Члени комісії розглянули низку питань, які порушувалися у листах  до міської ради.

Депутати Пирятинської районної ради, обрані від м. Пирятина, знов порушили питання щодо організації харчування учнів у загальноосвітніх навчальних закладах. Головний спеціаліст відділу освіти Олена Яременко проінформувала членів комісії про те, що система організації харчування учнів впроваджена, працює, питання щодо складання меню, розробки технологічних карт, обліку продуктів вирішені. Учні в повній мірі забезпечені хлібобулочними виробами: у першій школі кухарі роблять випічку самостійно, в інших навчальних закладах торгівлю хлібобулочними виробами, відповідно до рішення виконкому міської ради, здійснює підприємець. Успішно впроваджується безготівковий розрахунок за харчування. У першій та шостій школах встановлені термінали. За результатами моніторингу, проведеного відділом освіти міської ради, діти встигають протягом перерви провести розрахунок і пообідати. В той же час є можливість харчуватися за готівку.

Начальник фінансового управління Світлана Кеда  проінформувала депутатів, що, виконуючи доручення розширеного засідання постійної комісії від 15 квітня 2016 року, управління вивчило питання щодо можливості додатково забезпечити безкоштовним харчуванням за рахунок коштів бюджету міської об’єднаної територіальної громади дітей-чорнобильців та дітей із багатодітних сімей. На даний час в школах навчається 276 таких дітей, додаткова потреба в коштах складає близько 250 тисяч гривень. Враховуючи, що кошти міського бюджету розподілені і навчальний рік закінчується, питання щодо додаткових пільг на харчування учнів залежатиме від виконання бюджету за перше півріччя. Відтак вирішено повернутися до розгдяду цього питання в період підготовки до нового навчального року.

Пирятинська райлікарня звернулася до міської ради з проханням розробити міські цільові програми і виділити кошти для забезпечення медикаментами та засобами реабілітації пільгових категорій громадян і для здійснення заходів протидії ВІЛ – інфекції/СНІДу.

В ході обговорення міський голова Олексій Рябоконь підкреслив, що в Бюджетному кодексі України є чітке розмежування повноважень, вторинна медицина відсутня в переліку повноважень ради базового рівня. Міська рада не може фінансувати потреби  райлікарні, поки не забезпечить виконання власних повноважень в галузі житлово- комунального господарства, освіти, культури тощо. Якщо галузі охорони здоров’я не вистачає коштів державної субвенції для утримання і забезпечення потреб медичних закладів, дофінансувати іі повинна Пирятинська районна рада, бо це її повноваження і святий обов’язок. Міська рада не виключає можливості розробки і фінансування цільових програм для вирішення деяких проблем медичної галузі, але зробити це можна буде лише у третьому кварталі цього року.

Центр допомоги учасникам АТО та Пирятинська районна організація учасників антитерористичної операції, учасників бойових дій звернулися до міської ради з листом щодо надання одноразової матеріальної допомоги військовослужбовцям, які брали участь у бойових діях в зоні АТО.  Ще один лист цих же організацій стосувався питання щодо забезпечення дітей учасників АТО місцями у дошкільних закладах поза чергою.

Начальник фінансового управління Світлана Кеда  надала перелік міських цільових програм, спрямованих на підтримку учасників АТО та членів їхніх сімей, зазначивши, що обсяг фінансування цих програм у 2016 році складає 426 тисяч гривень. Отримавши таку інформацію, і депутати, і представники громадських організацій, присутні на засіданні комісії, вирішили залишити програми без змін.

При обговоренні другого листа заступник міського голови Ігор Шикеринець підкреслив, що міська рада прагне надати можливість відвідувати дошкільні навчальні заклади всім дітям міської об’єднаної територіальної громади. Тому вже відкрито дві групи у дитсадках „Сонечко“ та „Червона шапочка“ і планується відкриття нової групи в „Берізці“. Враховуючи особливий статус учасників АТО, постійна комісія рекомендувала надавати їхнім дітям місця у дошкільних навчальних закладах першочергово.

 

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua