Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
18 травня 2016 року 17:13

18 травня – День скорботи по розстріляних у Пироговій Леваді

18 травня в урочищі Пирогова Левада, на місці розстрілу фашистськими окупантами в 1942 році безвинних людей, відбувся мітинг-реквієм, присвячений вшануванню пам’яті розстріляних земляків .

На це святе місце з’їхалися пирятинці та гості міста, представники Гребінківського району родинами і поодинці, щоб згадати своїх родичів та схилити голови в скорботі та журбі перед загиблими. Керівництво Пирятинського та Гребінківського районів, міст Пирятина і Гребінки, родичі загиблих, представники громадських організацій, засобів масової інформації та школярі поклали квіти по підніжжя меморіалу.

Мітинг розпочав міський голова Олексій Рябоконь. Зі скорботними словами перед учасниками зібрання виступили голова Пирятинської райдержадміністрації Олег Куча, голова районної ради Сергій Пазюк, від Гребінківського краю - голова райдержадміністрації Віталій Роспопов та голова районної ради Валерій Зінченко. Від рідних розстріляних у Пироговій Леваді до присутніх звернулися Валентина Димова та Іван Капштик. Учениця Пирятинського ліцею Валерія Сокол прочитала авторський вірш.

Панахиду в пам’ять про жертви масового розстрілу в Пироговій Леваді відслужив настоятель Свято-Михайлівського храму Української православної церкви с. Повстин отець Михайло.

Після завершення мітингу-реквієму в пам’ять про ті трагічні події присутні запалили лампадки.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua