Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
6 травня 2016 року 19:13

Проект „Без мешканців не вдасться. Громадські консультації як стандарт функціонування об’єднаних громад“

Пирятинською міською радою продовжується робота в проекті „Без мешканців не вдасться. Громадські консультації як стандарт функціонування об’єднаних громад“, який  реалізується Фондом „Школа лідерів“ та Фундацією польсько-української співпраці ПАУСІ. 5-6 травня відбувся  тематичний семінар „Школа модераторів“, основною метою якого було обговорення процесу розробки положень про громадські консультації в громадах та проведення практичних занять з вдосконалення навичок модерації публічних заходів підчас проведення таких консультацій.

Проект положення про громадські консультації представила Людмила Коваль, начальник відділу муніципальних послуг та правових питань виконкому міської ради, яка приймала участь у попередньому навчанні. Лариса Кочур, керуючий справами виконкому міської ради, поділилася досвідом Пирятинської міської ради з представниками інших громад щодо тих видів консультацій, які вже використовуються в Пирятинській ОТГ. Вона презентувала присутнім делібераційну майстерню та Клуб громадського діалогу.  

Крім  того, за участю польських експертів представники 10 об’єднаних громад-учасників Проекту з’ясовували: Що необхідно зробити, щоб запланована з громадою зустріч пройшла вдало? Яку зустріч ми організовуємо? Яка в ній роль мешканців, а яка влади? Яким буде ступінь залучення мешканців і як долучити їх до прийняття рішення? Для біль повного розуміння важливості ролі громадських консультацій  експерти проекту змоделювали  громадську консультацію. Учасникам семінару запропонували взяти участь у діловій грі-громадській консультації „Оптимізація школи як перший крок до забезпечення якісної освіти в громаді“, де кожен з учасників виконував певну визначену йому роль: хтось був невдоволеною мамою, бабусею, директором школи, хтось депутатом, членом виконкому, головою громади, головою профспілкового комітету, бізнесменом. Ларисі дісталася роль модератора цього заходу. Учасники застосували нові знання та практичні навички, щоб громадська  консультація виявилася показовою та вдалою.

Насамкінець  експерти проекту  ознайомили представників громад з подальшими кроками по реалізації Проекту в об’єднаних громадах.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua