Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
6 травня 2016 року 18:40

„У жорнах репресій“

З метою вшанування пам’яті жертв політичних репресій 1938-1939 років, привернення уваги учнів до трагічних подій в історії України, викликаних насильницьким впровадженням комуністичної ідеології, відродження національної пам’яті, утвердження нетерпимості до будь-яких проявів насильства проти людства, 06 травня в Пирятинській загальноосвітній школі І–ІІ ступенів № 1 відбулося відкрите засідання національно-патріотичного гуртка „Джерела“, на яке було запрошено учнів 5-9 класів, вчителів.

Захід розпочала керівник гуртка Тетяна Головко, яка зазначила, що третьої неділі травня по всій Україні буде вшановуватися пам’ять жертв політичних репресій. Проблема реальної спрямованості та кількісних параметрів політичних репресій за  радянських часів значною мірою ще й досі залишається „білою плямою“ в історичній науці. За матеріалами розпорядчих документів, чекістських доповідних до інстанцій, оперативно-статистичної звітності, обвинувальними висновками, вже близько двадцяти років крок за кроком розкривається страшна правда про багатолітній злочин проти свого народу під гаслами боротьби з „ворогами народу“.

У ході проведення заходу активісти гуртка „Джерела“ представили до уваги загалу тематичні проекти „Культ особи Сталіна. Політичні репресії“ (учень 8 класу Бондаренко Даніїл); „НКВД. Злочини без кари“ (учень 8 класу Дементій Юрій); „Державний  національний історико-меморіальний заповідник “Биківнянські могили“ (учениця 8 класу Масляєва Аліна). Переглянули мультимедійну презентацію „Причини та наслідки сталінських репресій“ та тематичні відеофільми про репресії 1937-1938 років, відеосвідчення очевидців. Вшанували пам’ять невинно убієнних хвилиною мовчання.

На закінчення заходу кожен мав у серці тверде переконання – ця трагедія ніколи не повинна повториться. Це - наша історія. Ми не маємо права забувати, ми повинні пам’ятати, яку страшну трагедію довелось пережити нашому багатостраждальному українському народові на шляху до незалежності.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua