Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
19 травня 2017 року 22:11

Пирятинській школі естетичного виховання – 60

Сьогодні учнівський та педагогічний колективи Пирятинської школи естетичного виховання відзначили 60-річний ювілей закладу. Як зазначив директор ШЕВ Володимир Луценко, це ювілей не просто будівлі, а цілої структури: вчителів, учнів та батьків. За час свого існування школа випустила близько двох тисяч вихованців. Багато з них присвятили своє життя мистецтву.

У 1957 році музична школа починала свою діяльність із 60 учнів, які навчалися на трьох відділах: баян, фортепіано і смичкові інструменти. Пізніше створився духовий відділ, який на той час був найбільшим в області. Так рік за роком навчальний заклад набирав обертів, і сьогодні школа естетичного виховання налічує близько 400 учнів та 29 викладачів. Діти вчаться гри на баяні, акордеоні, бандурі, гітарі, фортепіано, скрипці, трубі, саксофоні. Опановують спів, хореографію та образотворче мистецтво.

На ювілейному концерті виступали вчителі та учні, випускники школи різних років, а також гості із сусідніх районів: Гребінки, Лубен, Лохвиці. Захід тривав кілька годин, але промайнув, як одна мить, адже пирятинці давно не чули такого різноманіття гри на музичних інструментах. Виступи супроводжувалися оплесками та вигуками: „Браво!“.

Привітали зі святом колектив школи естетичного виховання секретар міської ради Тетяна Чайка та начальник відділу культури і туризму Лідія Прокопенко і вручили директору закладу сертифікат на отримання саксофону. До вітань приєдналася директор обласного методкабінету навчальних закладів мистецтва і культури Ліна Богодиста, яка зазначила, що цього року Пирятинська школа естетичного виховання пройшла атестацію на відмінно. Крім того, з ювілеєм заклад поздоровили керівники району, делегації музичних шкіл сусідніх районів та працівники галузі культури.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua