Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
4 травня 2017 року 17:02

„Створення моделі управління старостатів сіл Калинового Мосту та Олександрівки Пирятинської об’єднаної територіальної громади“

Пирятинською міською радою реалізується Проект „Створення моделі управління старостатів сіл Калинового Мосту та Олександрівки Пирятинської об’єднаної територіальної громади“, який увійшов до числа переможців конкурсу проектів з реалізації ідей, спрямованих на надання послуг громадянам, за підтримки Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ. Мета проекту – створення старостатів як моделі системи управління в міні-громадах для забезпечення комфортних умов життєдіяльності в сучасному селі та надання якісних послуг сільському населенню.

У старостинських округах сіл Калинів Міст та Олександрівка з метою активізації жителів та залучення їх до управління в селах буде створено Громадські ради при старостатах. Разом з тим буде розроблено передпроектні пропозиції щодо облаштування громадських центрів у селах.

Для надання якісних адміністративних та муніципальних послуг вже створено два віддалені робочі місця для працівників старостатів. На сьогодні в с. Олександрівка разом із старостою вже працює спеціаліст відділу муніципальних послуг. У них можна зареєструвати місце проживання, отримати довідку про склад сім’ї, а в подальшому зареєструвати нерухоме майно чи бізнес. Крім того, будуть облаштовані офіси для старост і спеціалістів та буде проведене тематичне навчання.

Реалізація проекту передбачає вивчення громадської думки мешканців міні-громад щодо задоволеності рівнем надання послуг та потреб у розвитку інфраструктури. Цей етап вже реалізовано шляхом анкетування. Цими днями в Олександрівці та Калиновому Мості будуть проведені засідання Клубу громадського діалогу на тему: „Створення громадського центру як осередку управління громадою та надання послуг“.

Загальний бюджет проекту складає 214 тисяч гривень. З них 44 тисячі гривень передбачено з бюджету міської ОТГ, 30 тис. грн. – фінансує Асоціація малих міст України, решту 140 тисяч гривень виділяє німецьке товариство міжнародного співробітництва GIZ.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua