Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
19 травня 2017 року 16:30

Міжнародний день музеїв

18 травня світова спільнота відзначала Міжнародний день музеїв. З цього приводу у Пирятинському краєзнавчому музеї відбувся святковий захід.

Розпочалося дійство із урочистостей. Директор музею Наталія Купріян подякувала всім, хто долучається до розвитку музейної справи та повідомила, що в Пирятинському закладі з’явився новий розділ – природничий. Уродженець нашого міста Віталій Шевченко, який нині проживає на Сумщині, подарував музею колекцію метеликів, яка налічує близько сотні видів.

Член історико-краєзнавчого товариства Олександр Вовк також завітав із подарунком – вручив старовинну швейну машинку, щоправда, поки що не датовану.

Секретар міської ради Тетяна Чайка привітала присутніх зі святом. Зазначила, що нещодавно Пирятинський краєзнавчий музей набув статусу державного. Вручила грамоти міської ради Наталії Купріян та члену історико-краєзнавчого товариства Валерію Квачу, а також солодкі подарунки учасникам заходу.

Далі Наталія Купріян провела для присутніх екскурсію музеєм. Звернула увагу присутніх на облаштовану виставку декоративно-ужиткового мистецтва, на якій вперше представлені експонати. Також виставлені речі часів створення фільму „Королева бензоколонки“.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua