Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
17 травня 2019 року 17:39

Районний Будинок культури прийнято у комунальну власність Пирятинської міської ОТГ

16 травня відбулося пленарне засідання п’ятдесят п’ятої сесії Пирятинської міської ради сьомого скликання.

Рішенням сесії прийнято безоплатно зі спільної власності територіальних громад Пирятинського району в комунальну власність Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади майновий комплекс та майно районного Будинку культури,  створено дві комунальні установи – Пирятинський культурно-громадський центр та публічну бібліотеку, затверджено їх Статути.

Крім того, внесено зміни до бюджету міської об’єднаної територіальної громади на 2019 рік, якими, зокрема, розподілено вільний залишок бюджетних коштів загального фонду на суму 1,0 млн.грн. Ці кошти спрямовуються на утримання новостворених  закладів культури, в тому числі культурно-громадського центру - в сумі 631,4 тис. грн., публічної бібліотеки – 368, 6 тис. грн. Також виділено кошти на дофінансування Програми оздоровлення та відпочинку дітей у 2019 році – 136,222 тис. грн,  забезпечення медичними препаратами пільгових категорій громадян – 60,0 тис. грн.

У зв’язку з кадровими змінами та врахувавши лист Полтавської обласної організації Всеукраїнського об’єднання „Свобода“, сесія внесла зміни до складу виконавчого комітету міської ради.  Виведено зі складу виконкому Раїсу Андрейщук, Сергія Безбородова та введено Максима Бєлова, представника ВО „Свобода“.

Для проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації молодіжної державної політики прийнято рішення щодо утворення Молодіжної ради при виконкомі міської ради та погоджено Положення про Молодіжну раду.

Рішеннями сесії внесено зміни та доповнення до рішення сорок шостої сесії Пирятинської міської ради сьомого скликання від 21 грудня 2018 року № 381 „Про затвердження Комплексної програми соціального захисту та соціального забезпечення населення на 2019 рік“ і  Статуту Пирятинських госпрозрахункових очисних споруд; затверджено Положення про громадську приймальню депутатів та про порядок проведення конкурсу на посади керівників комунальних закладів культури Пирятинської міської ради.

Також прийнято рішення про передачу витрат з реконструкції та надання дозволу на передачу мережі водовідведення із влаштуванням каналізаційно-напірної станції в загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №4, затверджено звіти про фінансово-господарську діяльність за 2018 рік комунальних підприємств „Райдуга“ та „Каштан“, прийнято низку рішень із земельних питань.

Рішення про розгляд електронної петиції щодо придбання пиловсмоктувального приладу для збору опалого листя та внесення змін до структури апарату міської ради та її виконавчих органів не набрали необхідної кількості голосів.

У пленарному засіданні взяли участь 17 депутатів. Вів засідання міський голова Олексій Рябоконь.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua