Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
30 травня 2019 року 11:30

Україна – європейська та євроатлантична інтеграція

 29 травня відбувся семінар на тему  „Європейська та євроатлантична інтеграція України“, організований Полтавським ЦППК для державних службовців апаратів та структурних підрозділів районних державних адміністрацій, посадових осіб виконавчих апаратів районних рад, виконавчих органів ОТГ, міськрайвиконкомів, відповідальних за зв’язки з громадськістю та взаємодію із засобами масової інформації.

 Європейська інтеграція – складний та суперечливий соціально-економічний процес тісного співробітництва  європейських держав. Курс на європейську інтеграцію є природним наслідком здобуття Україною незалежності 2004 року ЄС  став західним сусідом України. У 2005 році керівництво держави визначило курс на прискорене приєднання України до процесів інтеграції.

У 1992 році у Маастрихті було сформульовано основні вимоги до країн, які виявили бажання приєднатися  до Європейського валютного Союзу (наприклад стабільність цін, „без дефіциту бюджету“, збалансованість валютних курсів.        За цими показниками Україна відстає від країн ЄС.

Після перемоги Євромайдану 13.03.2014 року  Верховна Рада України  прийняла постанову, якою підтвердила курс країни на інтеграцію із Європейським Союзом.

 Викладачі центру розповіли про політичні, соціальні та культурні вигоди для нашої держави після приєднання до ЄС. Також презентували рейтинг підтримки українським населенням  вступ  України до Євросоюзу та НАТО. За їх результатами: 48,9 % українців проголосували за вступ до НАТО, 57 – за вступ до ЄС. Це дані спільного соціального соцопитування центру „Соціальний моніторинг“, Українського інституту ім.Яременка та Соціологічної групи „Рейтинг“.

  Сьогодні ЄС – це простір, де люди живуть у демократії, у повазі до верховенства права та прав кожної окремої людини. Це те, що відрізняє цей простір від будь-яких інших. Тому нам, пирятинцям,  важливо бути частиною  європейської родини і бути рівними серед рівних. Пам’ятайте,  що Європа починається з кожного із нас!      

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua