Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
20 травня 2019 року 10:03

Оголошення про конкурс проектних ідей „Посилене партнерство для сталого розвитку“ Спільний проект Уряду Швеції та ПРООН в Україні „Посилене партнерство для сталого розвитку“

Загальна інформація про Проект

Мета Проекту полягає у сприянні сталому розвитку на локальному та регіональному рівнях, шляхом зміцнення багатостороннього партнерства та реалізації пілотних проектів, спрямованих на вирішення актуальних проблем. У рамках Проекту підтримати багатосторонні партнерства між обласною та місцевою владою, радами, університетами, інституціями громадянського суспільства, експертами та бізнесом задля вирішення питань сталого розвитку на місцях. Проект спиратиметься на кращі практики подібного партнерства, зокрема на концепцію SymbioCity[1], що успішно впроваджується у Швеції. В ході реалізації проекту ПРООН спільно з партнерами розробить та протестує механізми спільного вирішення місцевих проблем, мобілізації ресурсів, посилення здатності організацій до ефективної співпраці під час визначення та пріоритизації питань сталого розвитку.

Завдання Проекту полягають у наступному:

  • Побудувати функціональні партнерські платформи для ініціювання та реалізації процесів сталого розвитку, а також для зміцнення спроможності організацій, щоб ефективно співпрацювати над спільними викликами.
  • Підтримати на місцевому рівні ініціативи, спрямовані на комплексне вирішення актуальних проблем з урахуванням цілісного підходу до сталого розвитку та сильного інституційного співробітництва на прикладі концепції SymbioCity.
  • Сприяти синергії між усіма зацікавленими сторонами, які спільними зусиллями працюють на підвищення якості життя людей, комфорту з урахуванням раціональної економіки, соціальної відповідальності та збереження екології.

П’ять найбільш цікавих та перспективних з  точки зору реплікації ініціатив, що спрямовані на розв’язання проблем сталого розвитку та розроблені в багатосторонньому партнерстві, будуть підтримані і впроваджені в рамках Проекту.

Методологія, завдання та пріоритетні напрямки конкурсу

Методологія проведення конкурсу полягає у відборі на конкурентних засадах п’яти рішень, розроблених у багатосторонньому партнерстві, що відбуватиметься у три етапи:

  • Етап 1: конкурсний відбір проектних ідей на підставі заповненої онлайн заявки та підтвердженого партнерства.
  • Етап 2: запрошення переможців першого етапу на міжрегіональний форум для ґрунтовної презентації запропонованої ідей та обговорення можливих шляхів її корегування відповідно до завдання Проекту.
  • Етап 3: аналіз доопрацьованих під час другого етапу проектних пропозицій та прийняття остаточного рішення щодо проектних пропозицій, які будуть підтримані.

Завданнями даного конкурсу є:

  • Сформувати ефективні багатосторонні партнерства, які орієнтовані на виклики і готові ініціювати та вирішувати актуальні проблеми ключових напрямків сталого розвитку;
  • На конкурсній основі відібрати інноваційні ідеї ініціатив зі сталого місцевого розвитку, що покликані на умовах ефективного партнерства вирішити важливу та достатньо розповсюджену (не унікальну) проблему, навколо вирішення якої об’єднуються партнери з різних секторів.

Проект запрошує спроможні та вмотивовані до сталого розвитку партнерства за участі місцевих органів влади та органів місцевого самоврядування, закладів освіти, організацій громадянського суспільства та бізнесу, які об’єдналися навколо цікавої ідеї щодо вирішення актуального кола проблем сталого розвитку регіону.

Діяльність майбутніх партнерств повинна здійснюватися за як мінімум одним з наступних ключових напрямків у сфері сталого розвитку:

  • стала мобільність;
  • підвищення енергоефективності;
  • ефективне управління відходами;
  • стимулювання місцевого економічного розвитку

Запитання щодо процедури проведення конкурсу і подання пропозицій приймаються на адресу yana.zhambekova@undp.org та ihor.nazar@undp.org в період до крайнього терміну подання пропозицій.

Детальні умови та правила участі вказані у http://www.ua.undp.org

Крайній термін подання проектної ідеї – до 31 травня 2019 року до 18:00 год.

 


[1] SimbioCity – підхід до просування сталого розвитку на місцевому рівні, який було розроблено і вперше запроваджено Урядом Швеції. SimbioCity розглядає міські та сільські громади як живі системи, шукаючи можливості поєднати різні елементи життєдіяльності суспільства (харчування, транспорт, енергетика, відходи) у замкнений цикл, попередити виснаження земельних та природних ресурсів. Підхід ставить за мету зробити міське та сільське середовище сприятливим для проживання, інтегруючи екологічні, соціокультурні та економічні рішення. SimbioCity – це концепція сталого розвитку в дії, що може сприяти впровадженню Порядку денного у сфері сталого розвитку до 2030 року. Використання шведського досвіду також передбачає запровадження підходу, заснованого на широкому залученні всіх зацікавлених сторін.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua