Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
28 травня 2019 року 13:03

Продовження дводенного тренінгу „Антикорупційні механізми для ОТГ“

Другий день тренінгу розпочався з ознайомлення з бюджетом для громади Слобожанської селищної ОТГ, однієї з найбагатших громад України. Обговорили основні джерела надходження коштів до бюджету; витрати на освіту, культуру, спорт та утримання апарату; бюджет участі; фінансування комунальних підприємств тощо.

Дискусію у присутніх викликало питання проведення громадських слухань: розглянули механізм проведення, активність громади та їх результативність.

Далі працювали у групах над виконанням завдань щодо врегулювання конфлікту інтересів, який пов’язаний з обмеженням спільної роботи близьких осіб;  реальним чи потенційним конфліктом інтересів у прийнятті рішень депутатами ради, посадовими особами ОМС.

Спільно проаналізували використання E-Data та Prozorro у здійсненні державних закупівель. Також обговорили питання планування впровадження першочергових антикорупційних механізмів в ОТГ; створення антикорупційної ради та антикорупційної програми ОТГ; створення наглядових рад комунальних підприємств та її повноваження тощо. 

Наприкінці семінару учасники заходу мали можливість закріпити отримані знання за допомогою практичних завдань. Більшість присутніх зможуть використовувати набуті вміння і навички у професійній діяльності. Дякуємо еспертам за змістовний тренінг.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua