Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
9 травня 2019 року 12:23

Хай вічно горить вогонь Пам’яті…

…І живуть у пам’яті народу 
Його вірні дочки і сини, 
Ті, що не вернулися з походів 
Грізної, великої війни… 

 

У травневі дні, коли буяє природа й особливо відчувається жага життя, ми згадуємо всіх, хто загинув, визволяючи рідну країну від гітлерівської окупації, хто наближав Велику Перемогу на фронтах і в тилу. 

 9 травня в Пирятині відбулися урочистості з нагоди відзначення Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років.

Захід розпочався святковою ходою колективів підприємств, установ і організацій міста, які під прапорами рушили від районного Будинку культури до Майдану Незалежності. Право підняти Державний  Прапор України надано учаснику бойових дій Дмитру Буровцеву та дітям  загиблих земляків учасників антитерористичної операції Дмитру Аранчію та Олексію Конопльову.

До присутніх з привітальним словом звернулися міський голова Олексій Рябоконь, голова райдержадміністрації Олег Куча, голова районної ради Сергій Пазюк, голова районної організації ветеранів  Богдан Дубецький, військовий комісар Пирятинського району, майор Олександр Грицун.

У виконанні учнів Пирятинського ліцею пролунала літературно-музична композиція „Йде травень крізь хвилини, дні і ночі. Несе нащадкам спогади свої“, а учасники зразкового аматорського хореографічного колективу „Флеш“ районного Будинку культури виконали танок „Місто спить“ .

У рамках урочистого мітингу відбулась також і традиційна легкоатлетична естафета.

Районний військовий комісар Олександр Грицун вручив ветеранам антитерористичної операції відзнаки Президента України „За участь в антитерористичні операції“.

Завершився мітинг урочистим покладанням квітів до стели Меморіалу Слави та Вічного вогню і урочистим маршем воїнів-інтернаціоналістів, учасників АТО, військовослужбовців райвійськкомату та військової частини, працівників поліції та рятувальників.

Учасники мітингу також змогли оглянути тематичну виставку, представлену Пирятинським краєзнавчим музеєм та насолодитися виступом хору „Ветеран“.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua