Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
17 травня 2019 року 22:13

Із засідання виконкому

17 травня відбулося чергове засідання виконавчого комітету міської ради під головуванням міського голови Олексія Рябоконя.

Перше і основне питання – хід виконання Плану соціально-економічного розвитку Пирятинської ОТГ за І квартал 2019 року. Заслухавши та обговоривши інформацію начальника управління економіки виконкому міської ради Ірини Солдатової, члени виконкому взяли її до відома та зобов’язали відповідальних виконавців Плану вжити заходів щодо своєчасного та в повному обсязі виконання заходів за І півріччя 2019 року. Розробникам міських програм та заходів, які включені до Плану, але кошти бюджету міської ОТГ на їх виконання не передбачені,  рекомендували активізувати роботу із залучення додаткових джерел фінансування.

Традиційно впродовж травня - серпня проводиться конкурс з благоустрою „Найкращий будинок та благоустрій території“. Цього року участь у конкурсі зможуть брати не тільки містяни, а й жителі сільських населених пунктів Пирятинської міської ОТГ. Членами виконкому затверджено Положення про конкурс та склад комісії з визначення переможців. Заявки на участь подаються до 01 вересня, а нагородження відбудеться під час святкування Дня міста. 

Муніципалітетом продовжується робота щодо впровадження інструментів е-врядування по проекту „Е-рішення для громад“. Впроваджується новий веб-сервіс „Е-консультації з громадськістю“, який дасть можливість вивчати громадську думку, обговорювати проекти регуляторних актів, нормативно-правових актів та суспільно важливих питань. Затверджено Положення про електронні консультації з громадськістю у виконавчому комітеті Пирятинської міської ради.

Насамкінець, Віктор Бугайов порушив питання надання послуг мобільним сервісним центром МВС, наголосивши, що послуги надаються один раз на тиждень, а це створює ряд незручностей та змушує пирятинців їхати до сусідніх міст. Міський голова Олексій Рябоконь повідомив, що беручи участь у Загальних зборах Асоціації ОТГ порушував питання розподілу повноважень і ресурсів між органами місцевого самоврядування та державними органами влади у наданні адміністративних послуг, а саме прискорення передачі відомчих послуг МВС. Керуючий справами виконкому міської ради Лариса Кочур наголосила, що міська рада подала пропозиції до Департаменту економіки облдержадміністрації стосовно готовності до участі в пілотному проекті та отримання Пирятинським ЦНАПом нових повноважень щодо реєстрації транспортного засобу і видачі посвідчення водія. Такі послуги вже передані в Київський ЦНАП, днями в Кам’янський. Тому поки що питання залишається відкритим, оскільки остаточне рішення приймається Головним сервісним центром МВС. 

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua