Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
8 травня 2019 року 17:19

Зміни до Програми покращення благоустрою Пирятинської міської ОТГ планується затвердити на позачерговій сесії

07 травня відбулися засідання постійних комісій міської ради з питань планування, фінансів, бюджету, соціально-економічного розвитку та підприємництва і з питань житлово-комунального господарства, комунальної власності, транспорту, зв’язку та сфери послуг. У роботі комісій взяв участь міський голова Олексій Рябоконь.

Комісії продовжили обговорення проекту рішення щодо змін та доповнень до Програми покращення благоустрою Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади на 2019 рік, який було відхилено на пленарному засіданні п’ятдесят третьої позачергової сесії.

Працівники КП „Каштан“ презентували розрахунок планових витрат з надання трьох видів послуг: поводження зі сміттям (604,9 тис.грн), технічного обслуговування дорожньої інфраструктури (471,14 тис. грн), утримання зелених насаджень (606,0 тис. грн.).

Після обговорення комісії рекомендували винести це питання на розгляд та затвердження позачергової сесії міської ради.

За пропозицією голови постійної комісії з питань житлово-комунального господарства, комунальної власності, транспорту, зв’язку та сфери послуг Олексія Хоменка порядок денний був доповнений додатковим питанням щодо проведення ревізії фінансово-господарської діяльності комунального підприємства „Каштан“. Олексій Хоменко ознайомив присутніх з проектом рішення, який він підготував на розгляд сесії. Цим проектом пропонується звернутися до Управління Північно-східного офісу Держаудитслужби в Полтавській області із заявою про проведення ревізії фінансово-господарської діяльності комунального підприємства „Каштан“ за 2016-2018 роки.

Головний бухгалтер КП „Каштан“ Валентина Бих проінформувала членів комісії, що підприємство щороку надсилає до цієї служби пакет документів для здійснення аналізу фінансово-господарської діяльності. Заступник міського голови Ігор Шикеринець зауважив, що не лише комунальне підприємство, а й міська рада проходить дистанційно таку перевірку. За результатами аналізу орган Держаудитслужби приймає рішення щодо доцільності проведення заходів державного фінансового контролю безпосередньо з виїздом на місце.

Депутати підтримали пропозицію голови комісії і також винесли це питання на розгляд позачергової сесії.

Наостанок бюджетна комісія розглянула питання про співфінансування проекту „Туристична атракція „Королева бензоколонки“ в рамках проекту Українського культурного фонду відповідно до конкурсної Програми „Створюємо інноваційний культурний продукт“. Начальник управління економіки виконкому міської ради Ірина Солдатова повідомила, що проектом передбачено встановлення в районі автостанції „Пирятин“ контактної скульптурної інсталяції та виконання тематичного муралу, присвячених кінофільму „Королева бензоколонки“. Загальна вартість проекту складає  550, 0 тис.грн, з них: 400, 0 тис.грн – кошти Українського культурного фонду, 100,0 тис.грн – частка міської ради, 50,0 тис.грн – внесок суб’єктів господарювання. Депутати підтримали цю ініціативу та надали згоду на співфінансування проекту. У ході обговорення було запропоновано створити робочу групу для визначення місця встановлення скульптурної інсталяції та облаштування місця відпочинку навколо неї.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua