Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
3 травня 2019 року 08:23

У разі виникнення найменших сумнівів щодо безпечності риби чи рибних продуктів – відмовтеся від її споживання

Риба та рибні продукти, що є цінним харчових продуктом, разом з тим можуть призвести до ряду хвороб, небезпечних для людини, зокрема, опісторхозу, дифілоботріозу, анізакідозу, ботулізму, аеромонозу, сальмонельозу та ін.

Щоб попередити захворювання людини необхідно:

- придбавати рибу та рибні продукти в офіційній торговій мережі за наявності супровідних документів;

- дотримуватися тривалості та температурних режимів зберігання риби та рибних продуктів;

- не споживати сиру або недостатньо термічно оброблену рибу.

 Встановлено, що, зокрема, за умови достатньої термічної обробки більшість збудників інфекційних хвороб та їх токсинів знищуються;

- обробку риби проводити в умовах чистоти та з повним видаленням вмісту черевної порожнини, оскільки кишечник – одне з основних джерел патогенних бактерій.

У разі виникнення найменших сумнівів щодо безпечності риби чи рибних продуктів – відмовтеся від їх споживання.

 

За інформацією Пирятинського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua