Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
10 травня 2019 року 14:40

11 травня — Всесвітній день мігруючих птахів

Птахи відіграють важливу роль у природі та житті людини. В природних умовах існують складні взаємозв’язки між птахами й рослинами, з одного боку, та між птахами й іншими тваринами - з іншого. Частина птахів щороку мігрує з далекої півночі на далекий південь і повертається назад. Завдяки діяльності мігруючих птахів підтримується баланс екосистеми в цілому. Міграція птахів є одним із індикаторів біорізноманіття, здоров’я екосистеми, змін клімату.

Всесвітній день, присвячений мігруючим, або перелітним птахам, має свою унікальну історію. Офіційно він був проголошений у 2006-му році і з тих пір став щорічною міжнародною кампанією з підвищення обізнаності широкої громадськості про необхідність прийняття невідкладних заходів щодо охорони перелітних птахів та середовища їх безпосереднього проживання. Відзначається як правило два дні, починаючи з другої суботи травня.

Щороку велика кількість мігруючих видів птахів перетинає моря, океани, гори та пустелі під час своїх мандрівок на виживання. Охороняючи їх, ми робимо внесок у збереження біорізноманіття. Останнім часом чисельність мігруючих птахів, які здійснюють перельоти між Африкою, Близьким Сходом і Європою, значно скоротилася. Відзначення цього дня дає можливість кожному зробити свій внесок у зменшення загроз для птахів та для їхнього захисту.

Важливим аспектом Міжнародного дня мігруючих птахів є акцентування уваги місцевих громад на захист як самих скупчень птахів (захист від турбування, від незаконного мисливства), так і на збереження місць концентрації мігруючих птахів. Адже, саме завдяки таким невеликим масивам боліт багато мігруючих видів можуть відпочити та відгодуватись перед дальніми перельотами.

Всі заходи, що організовуються для проведення Всесвітнього дня мігруючих птахів, об’єднані спільною темою: „Захист птахів: вирішення питання забруднення пластиком!“ Відзначення цього дня дає можливість кожному зробити свій внесок у зменшення загроз для птахів та для їхнього захисту. Будь-яка участь сприятиме успіху ціє кампанії: вивчення птахів у природних умовах, навчальні програми, лекції, екскурсії, художні виставки чи громадські події. Долучімось  до цього і ми!

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua