Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
16 травня 2019 року 13:23

Інформація про проведену апаратом виконавчого комітету міської ради роботу в міжсесійний період

 Інформація про проведену апаратом виконавчого комітету міської ради роботу в міжсесійний період (04.04.2019 – 16.05.2019) 

У міжсесійний період проведено 3 позачергових засідання сесії. Відбулося  16 засідань постійних комісій, 1 засідання погоджувальної ради. Відбулося 4 засідання виконавчого комітету міської ради, на яких прийнято 65 рішень.

Проведено Дні міської ради в Олександрівському та Калиновомостівському старостатах.

Команда міської ради,  переможці Школи місцевого самоврядування DESPRO-2018, взяла  участь у навчальному візиті до Республіки Польща для представників органів місцевого самоврядування України, як переможці у Школі місцевого самоврядування DESPRO-2018 (Шикеринець І.С., Солдатова І.В., Мілюта О.А.)

Досвід Пирятинської міської ради з міжмуніципального  співробітництва щодо  якісного водопостачання презентовано на V Конгресі  місцевого самоврядування в Кракові в рамках навчального візиту переможців конкурсу „Кращі практики місцевого самоврядування в Україні“.

Відбувся звіт міського голови на відкритій зустрічі перед громадою.

Розпочато реалізацію нового проекту міжнародної організації Глобал Ком’юнітіз „Децентралізація приносить прозорість та ефективність в освіті та медицині“ у співпраці з Громадським партнерством „За прозорі місцеві бюджети!“ та консалтинговою групою CASE Ukraine (проведено скайп – співбесіду). 27-28 травня 2019 року на базі Пирятинської міської ради буде проведено навчання для працівників освіти, бухгалтерів, юристів.

З метою вивчення досвіду Пирятинської міської ради Пирятин відвідала делегація представників ОМС Полтавщини.  Проведено міжрайонний семінар-практикум для батьків та директорів освітніх закладів Гребінківської та Чорнухинської громад в Опорному закладі Пирятинська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 6.

Завершено будівництво сучасних спортивних майданчиків зі штучним покриттям для міні-футболу та гри в баскетбол на стадіоні Ювілейний. Реалізувати проект вдалося за рахунок бюджету міської ОТГ та Фонду розвитку територій області. Облаштування огорожі  баскетбольного поля планується здійснити за рахунок соціальної угоди  з ТОВ „Пирятинський сирзавод“.

Продовжується реалізація проектів та програм:

в рамках шведсько-українського проекту Академії Фольке Бернадотта „Місцеве самоврядування та верховенство права в Україні“ відбулася зустріч з соціологічною агенцією „ФАМА“ щодо    моніторингу виконання Плану дій для підвищення рівня верховенства права при наданні адміністративних послуг“;

в рамках   програми DOBRE „Розроблення ефективної організаційної структури для ОТГ“ презентовано досвід Пирятинської міської ради щодо управління ресурсами“ керуючим справами ОТГ;

проекту      Мінсоцполітики      щодо     впровадження      моделі адміністрування надання послуг із соціальної підтримки населення;

проекту  „Енергоефективність у громадах ІІ“ (взято участь  фахівця, відповідального з а енергоменеджмент);

в рамках проекту щодо розвитку велосипедного руху взято участь у воркшопі  адвокаційних кампаній;

в рамках проекту АОТГ та АММУ „Партисипативна  демократія як основа належного  управління в нових громадах“ презентовано досвід міської ради щодо стратегічного планування;

взято участь в очному інтенсиві за напрямком „Бюджетний модуль“ по проекту „Е-рішення“ програми U-LEAD; в рамках проекту АМУ „Малі міста – великі враження“ взято участь у зустрічах та навчаннях по написанню проектної заявки.

На базі  Пирятинської міської ради Полтавським навчально-методичним центром ЦЗ І БЖ проведено навчання з питань цивільного захисту для установ, підприємств і організацій Пирятинського, Чорнухинського та Гребінківського районів.

З метою забезпечення правопорядку та громадської безпеки рішенням виконкому міської ради було обмежено режим роботи закладів  ресторанного бізнесу та об’єктів   торгівлі до 20.00. год. у Великодні свята. Робочими групами міської ради за участю депутатів, членів виконкому та працівників виконкому був проведений моніторинг. Порушень не виявлено.

Продовжується прийом заяв громадян на оформлення та видачу паспорта громадянина України у формі та паспорта громадянина України для виїзду за кордон з безконтактним електронним носієм (біометричний) станом на 13 травня оформлено 66 ID-карток та 84 закордонних паспортів.

За     професійною     програмою    для  посадових осіб виконавчих

органів об’єднаних територіальних громад „Актуальні питання розвитку територіальних громад“ пройшли навчання два спеціалісти (Йощенко Ю.М., Колос А.В.).

Взято  участь: у  тренінгу „Цифрові комунікації та соціальні мережі як сучасні  методи  висвітлення  позитивного досвіду ОТГ“ (Нестерець Т.Д.,      

Бульда Ю.В.); у навчальному семінарі для соціальних працівників щодо створення та забезпечення діяльності прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу (Кабушка Ю.В.).

Сприяння залученню інвестицій в економіку громади

З метою популяризації інвестиційних можливостей громади триває збір та наповнення інформації Інвестиційного порталу, що знаходиться на платформі SMART-Пирятин та ГІС-системи, переданої проектом DESPRO.

Проведена нарада з представниками дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів стосовно участі в конкурсі екологічних громадських ініціатив Полтавської області, за результатами сформовано 5 проектних заявок.

Житлово-комунальне господарство

На засіданні виконкому та погоджено Звіт про виконання інвестиційної програми комунального підприємства „Пирятинський міський водоканал“ на 2018 рік.

  Реалізація тарифної політики

  Взято участь в обговоренні тарифів на теплову енергію ОКВПТГ „Лубнитеплокомуненерго“ м.Лубни  (Музиченко Н.О.).

  Реалізація повноважень у сфері праці

   Спільно з головним державним інспектором Держпраці у Полтавській області здійснено 3 інспекційні відвідування суб’єктів господарювання.

  Міською комісією з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення проведено 1 виїзне обстеження 26 суб’єктів господарювання, які знаходяться на території Пирятинської міської ОТГ. Проведена інформаційно-роз’яснювальна робота щодо переваг легальної зайнятості та вимог чинного законодавства стосовно укладення роботодавцями трудових відносин з найманими працівниками серед 38 суб’єктів господарювання. Легалізовано в добровільному порядку 4 особи, з них 2: зареєстрували свою підприємницьку діяльність.

 Направлено лист до Пирятинського відділення поліції ГУНП в Полтавській області стосовно проведення перевірок законності роботи гральних закладів та закладів з розповсюдженням лотерей, розташованих на території Пирятинської міської ОТГ, та вжиття відповідних заходів реагування у межах повноважень.

 Участь в грантах

Подано 11 заявок на участь в конкурсах і грантах.

Реалізація податкової та регуляторної політики

З метою отримання фахового висновку 5 проектів рішень міської ради стосовно місцевих податків і зборів на 2020 рік направлено в Державну регуляторну службу України.

Визначено підрядну організацію для проведення поточного ремонту покрівлі Калиновомостівського сільського Будинку культури. Роботи    виконає    ПП „Удайбудпроект“   з       ціновою    пропозицією 20,606 тис. грн.

Роботи по реконструкції покрівлі Опорного закладу Пирятинської ЗШ І-ІІІ ст № 6 виконає підрядна організація ТОВ „Ремтехналадка“, з якою укладено договір. Роботи розпочнуться 01 червня 2019 року. Підрядника визначено за допомогою електронної системи закупівель „Прозоро“, в результаті торгів вартість робіт знижено на  111,585 тис. грн.

  За рішенням  житлово-побутової комісії двох громадян взято на квартирний облік.

  Проведено дві комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Пирятинської міської ради.

 Спеціалістами комунальної установи „Рятувально-водолазна служба“ Полтавської обласної ради спільно з головним спеціалістом з питань цивільного захисту та мобілізаційної роботи провели обстеження дна акваторії трьох пляжів: на острові Масальському  та  по вулиці Замок.

 Відбулося засідання комісії з безпеки дорожнього руху при виконкомі Пирятинської міської ради (облаштування місць паркування транспортних засобів осіб з інвалідністю поблизу Пирятинського ліцею та Філії Пирятинського ліцею, про встановлення засобів примусового зниження швидкості та облаштування пішохідного переходу поблизу дитячого майданчика по вул. Січових Стрільців, про облаштування одностороннього руху по вул. Архітектора Хітріна, про облаштування „острову безпеки“  на автодорозі R-67, про заборону зупинки автотранспорту вздовж вул. Соборна, 14).

 На місцевому полігоні, у зв’язку з нагальністю вирішення зафіксованих недоліків після часткового проведення робіт з реконструкції існуючого невпорядкованого сміттєзвалища під полігон твердих побутових відходів, відбулося спільне виїзне засідання комісії з представників: Полтавської ОДА, виконавчого комітету Пирятинської міської ради, профільних депутатських комісій міської ради, замовника, підрядника.

 Відділом із земельних та екологічних питань виконкому міської ради проведено 14 виїзних комісій щодо обстеження земельних ділянок за зверненнями громадян у міжсесійний період. Проведено комісію по огляду зелених насаджень, що підлягають видаленню. Видано 9 ордерів на спиляння дерев. Проведено День довкілля на території Пирятинської міської ОТГ. Придбано посадковий матеріал з метою озеленення та проведення благоустрою у громаді, розпочато роботу по облаштуванню клумб у місті.

   Головним спеціалістом з питань захисту прав дітей виконкому Пирятинської міської ради  обстежено умови проживання:         

    дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах;

    дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

   У загальноосвітніх навчальних закладах міста проведено місячник правовиховної роботи. До роботи були залучені інспектори Пирятинського ВП ГУНП України в Полтавській області, відділу ,,Пирятинське бюро правової допомоги“ Лубенського міського центру безоплатної вторинної правової допомоги.

   13.04. та 27.04.2019 року проведено моніторинги на території Пирятинської міської ОТГ за перебуванням неповнолітніх у закладах сфери розваг та громадського харчування. 

В рамках реалізації Програми підтримки породіль 6 жінок отримали матеріальну допомогу в розмірі 2000,0 грн. на загальну суму 12000,0 грн.

Забезпечено участь молоді з інвалідністю в ІІ Відкритому регіональному фестивалі творчості людей з інвалідністю ,,Дивосвіт надії“ у м.Миргород та в змаганнях з рекреаційних видів спорту в м.Хорол.  Центром соціальних служб для сім?ї, дітей та молоді спільно з волонтерами проведені 2 благодійні акцї, спрямовані на надання допомоги для лікування, зібрано 18000,0 грн. (Піроговій Олені) та 10328,0 грн. (Шевченку Сергію); проведено огляд  діяльності шкільних служб порозуміння; змагання з рекреаційних видів спорту для дітей з інвалідністю.

На лікування надано допомогу 18 жителям Пирятинської ОТГ  на загальну суму 24600 грн.

Протягом міжсесійного періоду відділом освіти, молоді та спорту проведено ряд заходів:

4 наради для керівників закладів дошкільної, загальної середньої освіти та заступників директорів з навчально-виховної роботи з питань проведення ЗНО-2019, закінчення навчального року та проведення державної підсумкової атестації; формування освітніх програм та навчальних планів шкіл на новий навчальний рік; атестації педагогічних працівників закладів, проведення  оздоровлення дітей влітку;

3 засідання комісії з укомплектування закладів дошкільної освіти Пирятинської міської ради;

у Пирятинському центрі дитячої та юнацької творчості проведено зустріч з українським співаком, фронтменом гурту „Антитіла“, волонтером, Молодіжним послом ЮНІСЕФ в Україні Тарасом Тополею, конкурс „Я-за чисте місто“, І-й етап Всеукраїнського фестивалю Дружин юних пожежних, І міський етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри „Сокіл“ („Джура“),

Організовано та проведено у закладах освіти благодійну акцію „Серце до Серця„ для придбання медичного обладнання для кардіологічного центру.

Інклюзивно-ресурсний центр презентував свою діяльність членам виконавчого комітету.

Опорний заклад Пирятинська зш І-ІІІ ст. № 6 став учасником проекту ,,Програма підтримки освітніх реформ в Україні ,,Демократична школа“ Міністерства освіти і науки України та Європейського Центру ім. Вергеланда (Осло, Норвегія) за підтримки Ради Європи.

Проведено низку спортивних заходів: чемпіонати, спартакіади, естафети, турніри з різних видів спорту.

У квітні місяці проведено дружній матч у підтримку українських військових „Легенди футболу в Пирятині“ (ФК „Пирятин-Полтавщина“ і Національна збірна України серед ветеранів).

Проведено ряд культурно-мистецьких заходів (Дня сміху, фестиваль авторської пісні та „Веселі фарби“ , пісенно-мистецький захід „Травнева феєрія“ та інші конкурси, виставки, творчі зустрічі), молодіжних вечорів відпочинку („Ніч у музеї“, „Про що говорить фото?“, „Писанка, як душа“), мітингів-реквіємів  (до Дня Перемоги, з нагоди  33-ї річниці Чорнобильської трагедії), встановлення дошки воїна АТО – Конопльова Андрія, героя України. Майже  всі масові заходи були спрямовані на патріотичне виховання молоді та підростаючого покоління.

Діяльність міської ради та її виконавчого комітету систематично висвітлюється на веб-сайті міської ради, у соціальній мережі FACEBOOK, засобах масової інформації.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua