Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
22 травня 2019 року 15:19

23 травня – ЗНО з української мови та літератури # Щасти на ЗНО!

У 2019 році одним із округів проведення ЗНО з української мови та літератури у Полтавській області визначено місто Пирятин. 23 травня в окрузі працюватиме 2 пункти тестування: на базі Пирятинського ліцею та Опорного закладу Пирятинської зш І-ІІІ ст. № 6. Орієнтовна кількість учасників – 450 (з Пирятинського, Гребінківського та Чорнухинського районів), у якості персоналу буде залучено 90 педагогічних працівників.

Сертифікаційна робота з української мови і літератури містить 58 завдань різних форм і складається з трьох частин: „Українська мова“ (33 завдання), „Українська література“ (24 завдання) і „Власне висловлення“ (одне завдання відкритої форми з розгорнутою відповіддю).

Максимальна кількість балів, яку можна набрати, правильно виконавши всі завдання, – 104. На виконання сертифікаційної роботи відведено 180 хвилин.

При визначенні результату зовнішнього незалежного оцінювання з української мови і літератури за шкалою 100-200 балів ураховують тестовий бал, отриманий учасником за виконання всіх завдань сертифікаційної роботи. Визначення тестового балу здійснюється на основі схем нарахування балів за виконання завдань сертифікаційної роботи (подано в Характеристиці сертифікаційної роботи) та Критеріїв оцінювання завдань відкритої форми з розгорнутою відповіддю.

У процесі визначення результатів зовнішнього незалежного оцінювання за шкалою 100–200 балів буде встановлено поріг „склав/не склав“ – мінімальний тестовий бал, який за виконання сертифікаційної роботи може отримати учасник із мінімальним рівнем знань. На основі тестового бала кожного учасника, який подолав поріг „склав/не склав“, буде визначено його рейтингову оцінку за шкалою 100–200 балів.

Учасники, які подолають поріг „склав/не склав“, зможуть узяти участь у конкурсному відборі до вищих навчальних закладів.

Випускники закладів загальної середньої освіти, а також учні (слухачі, студенти) закладів професійної (професійно-технічної), вищої освіти, які в 2019 році здобудуть повну загальну середню освіту обов’язково проходитимуть державну підсумкову атестацію у формі зовнішнього незалежного оцінювання. Вони отримають оцінку за шкалою 1–12 балів. У процесі визначення результату буде використано тестовий бал, отриманий учасником за виконання завдань № 1–33 частини 1 і завдання № 58 частини 3.

Результати зовнішнього незалежного оцінювання з української мови і літератури будуть розміщені на інформаційних сторінках учасників до 14 червня 2019 року.

Допуск учасників до пунктів тестування розпочинається о 10.15 та припиняється о 10.50.

Вхід учасників до пунктів проведення ЗНО буде дозволено лише за наявності таких документів:

  • оригінала Сертифіката зовнішнього незалежного оцінювання;
  • паспорта або іншого документа, серію (за наявності) та номер якого зазначено в Сертифікаті;
  • запрошення-перепустки для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні, яке учасники мають самостійно роздрукувати з інформаційної сторінки.

У разі неможливості пред’явлення оригіналу Сертифіката, паспорта або іншого документа, серія та номер якого зазначені в Сертифікаті, або за умови надання копій цих документів абітурієнта до пункту проведення ЗНО  допущено не буде.

Радимо учасникам ЗНО заздалегідь дізнатися адресу проведення зовнішнього незалежного оцінювання з української мови і літератури, зазначену в запрошенні-перепустці на інформаційних сторінках. Маршрути до пунктів проведення зовнішнього незалежного оцінювання розміщено на сайті Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти https://zno-kharkiv.org.ua/.

Рекомендуємо взяти із собою дві-три ручки з чорнилом насиченого чорного кольору, а також, за бажанням, прозору пляшку з питною водою.

Нагадуємо, що протягом часу, відведеного на складання тесту, абітурієнт не може мати при собі будь-яких засобів зв’язку, пристроїв зчитування, обробки, збереження та відтворення інформації, друкованих і рукописних матеріалів, що не передбачені процедурою тестування.

Переконливо просимо учасників чітко дотримуватися порядку проведення ЗНО.

 

# Щасти на ЗНО!

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua