Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
12 травня 2019 року 20:45

Міський голова звітував про свою роботу у 2018 році

11 травня в Центрі дитячої та юнацької творчості міський голова Олексій Рябоконь звітував перед громадою Пирятина про свою роботу у 2018 році.

Олексій Рябоконь детально розповів про здійснення у звітному періоді повноважень, наданих йому відповідно до статті 42 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні“. У виступі йшлося про роботу ради та виконавчого комітету, участь Пирятинської міської ОТГ у міжнародних проектах та грантах, реалізації реформи децентралізації, проектів міжмуніципального співробітництва.

Звітний рік був продовженням вже розпочатої роботи, зокрема  здійснювалися заходи щодо покращення якості надання адміністративних послуг у ЦНАПі та розширення їх переліку  з 115 до  147 адміністративних та муніципальних послуг. У рамках співпраці з проектом GIZ „Реформа управління на сході України“ ЦНАП отримав нове автономне цифрове обладнання – мобільний офіс, який застосовується для надання послуг за місцем проживання. У кінці 2018 року  придбано та встановлено робочу станцію для оформлення та видачі ID-карток і біометричних закордонних паспортів.

Відповідно до плану соціально-економічного розвитку Пирятинської міської ОТГ у 2018 році реалізовано 44 місцеві Програми на загальну суму 27, 1 млн.грн.

У звітному періоді зроблено дієвий крок в напрямку посилення економічної служби: утворено управління економіки, у складі якого  працюють два відділи, введено нову посаду - інспектора з праці.

Значна увага приділяється питанню інвестиційної діяльності: визначено ресурсну базу, перспективні напрями та проекти. Розроблено Інвестиційний паспорт громади, який за підсумками 2018 року визнано кращим серед громад Полтавської області.

Належним чином забезпечено і розвиток гуманітарної сфери громади. У 2018 році завершено процес створення опорних закладів та їх філій, сформовано єдиний освітній округ. Надано автономію закладам освіти, в тому числі фінансову.

Фінансування видатків на соціальну сферу в порівнянні з 2017 роком збільшилося у 1,5 разів, а в порівнянні з 2016 роком  – майже у 3 рази.

Відповідно до чинного законодавства ОТГ отримали повноваження у сфері надання первинної медичної допомоги. Проте районна рада впродовж 2016-2018 років так і не передала міській раді приміщення для надання медичних послуг, тому Пирятинська ОТГ не має можливості надавати ці послуги власними силами. Проте у 2018 році повноваження в цій галузі продовжували реалізовуватися у сільській місцевості та фінансувалися відповідні програми.

Для реалізації державної політики в сфері містобудування на початку  2018 року рішенням міської ради затверджено Генеральний план міста Пирятин, історико-архітектурний опорний план та план зонування міста. Розпочато роботу по виготовленню Схеми планування території Пирятинської ОТГ.

З метою комплексного підходу до питання охорони і захисту довкілля, покращення санітарного стану населених пунктів Пирятинської міської ради розроблено та затверджено Схему санітарного очищення Пирятинської міської ОТГ.

Для покращення благоустрою населених пунктів, підвищення рівня безпеки проведено облаштування вуличного освітлення протяжністю 14,549 км із встановленням 60 опор і 250 ліхтарів, загальною вартістю 1487,045 тис.грн

Важливим напрямком в діяльності ОТГ є обмін досвідом та участь в  Асоціаціях:  Асоціації малих міст України, Асоціації міст України, Полтавському регіональному відділенні АМУ та Асоціації об’єднаних територіальних громад.

Під час зустрічі з громадою визначено і основні напрямки роботи у 2019 році.

Учасники зустрічі поставили міському голові ряд запитань, на які отримали вичерпні відповіді.

„Зараз в умовах децентралізації є багато викликів і проблем, колізій в законодавстві, політичного популізму і вимог та потреб мешканців нашої громади, але і багато можливостей для того, щоб змінити наше життя і життя нашої громади. Проте зробити це можна лише завдяки спільній роботі, взаємоповазі і взаєморозумінню працівників муніципалітету, депутатського корпусу, членів виконкому та громадськості. Основним гаслом Асоціації ОТГ, створеної в тому числі і нами, є „Успішні разом!“. На мою думку, воно перш за все стосується і нашої громади та громад-членів Асоціації. Спільно обговорюючи проблеми, шукаючи шляхи для їх вирішення та приймаючи разом рішення, громада зможе бути спроможною і успішною“, - зазначив Олексій Рябоконь.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua