Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
20 травня 2019 року 13:08

Наше біорізноманіття, наша їжа, наше здоров’я

Щороку 22 травня світ відзначає міжнародний день біорізноманіття. Генеральна асамблея ООН на 55 сесії у 2000 року проголосила його на честь прийняття 22.05.1992 року тексту конвенції біорізноманіття. 

Недбайливе, байдуже, деколи хижацьке ставлення людини до довкілля призводить до втрати цінних природних екосистем: лісів, степів, які є середовищем існування багатьох видів тварин і рослин , та до виникнення глобальних проблем, таких як голод та захворювання. Біорізноманіття є фундаментом духовного і фізичного здоров’я планети. Міжнародний день біорізноманіття -  це ще одна нагода звернути увагу на актуальні проблеми збереження навколишнього світу.

У цьому році Міжнародний день біорізноманіття зосереджується на біорізноманітті як фундаменті нашого харчування та здоров’я, а також на ключовому каталізаторі для трансформації харчових систем та відповідно покращення здоров’я людей. Тема має на меті використання знань та поширення інформації про залежність наших продовольчих систем, харчування та здоров’я від біорізноманіття та здоров’я екосистем.

За останні 100 років, більше ніж 90% сортів рослин зникли з полів фермерів. Породи багатьох домашніх тварин втрачено, та на територіях 17 головних у світі рибальських угідь здійснюється рибальство на межі сталих лімітів. Різноманіття місцевих екосистем виробництва продуктів харчування знаходиться під загрозою, у тому числі системи пов’язані з корінними, традиційними та місцевими знаннями. На тлі зниження агробіорізноманіття зникають, також, необхідні знання традиційної медицини та місцевих продуктів харчування. Втрата різноманіття раціону виступає одним із факторів ризику для здоров’я або безпосередньо призводить до захворювань, таких як, наприклад, діабет, ожиріння та недоїдання, та має безпосередній вплив на доступність традиційних лікарських засобів.

Щорічне відзначення Міжнародного дня біологічного різноманіття – чудова нагода ще раз згадати про необхідність збереження біорізноманіття та усвідомити відповідальність за збереження цієї дорогоцінної спадщини для нинішніх та прийдешніх поколінь.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua