Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
11 травня 2019 року 17:55

Із засідання комісії з питань містобудування

10 травня відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань містобудування, будівництва, земельних відносин та охорони природи. У засіданні взяли участь голови інших постійних комісій міської ради.

За пропозицією голови постійної комісії з питань житлово-комунального господарства, комунальної власності, транспорту, зв’язку та сфери послуг Олексія Хоменка засідання розпочали з розгляду питання про оприлюднення на ТРК „Пирятин“ недостовірної інформації, яка спрямована на підрив статусу депутата. Депутатів обурило, що у сюжеті про п’ятдесят третю позачергову сесію міської ради, яка відбулася 26 квітня, було сказано, що вони залишили без зарплати працівників КП „Каштан“. Виконавчий та технічний директори ТРК „Пирятин“ Олександр Луценко та Володимир Кривобок, редактори телеканалу Наталія Литвиненко та Олена Гуленко надали коментар з цього приводу, наголосивши, що інформація достовірна, надана в повному обсязі, відповідає вимогам законодавства щодо висвітлення діяльності органів місцевого самоврядування в засобах масової інформації, тому немає підстав вважати її такою, що підриває статус депутата міської ради.

Далі комісія розглянула перелік проектно-кошторисних документацій на 2018-2019 роки, які були кореговані або потребують корегування. Заступник міського голови з питань діяльності виконкому міської ради Максим Варава проінформував, що на сьогодні таких документацій три: екологічне відновлення річки „Удай“, будівництво спортивного майданчика по вул.Визволення, реконструкція водогону по вул.Лермонтова, Острів, Кутузова. Начальник відділу містобудування, будівництва та житлово-комунального господарства виконкому міської ради Марина Зергані надала пояснення щодо причин корегування та збільшення вартості проекту „Реконструкція водогону по вул.Острів, вул.Кутузова, вул.Лермонтова в м.Пирятин Полтавської області“.

Обговорено питання про здійснення контролю за виконанням робіт з реконструкції полігону ТПВ. І посадові особи виконкому міської ради, і депутати не задоволені тим, що зроблено на полігоні підрядною організацією. Оскільки розпорядником коштів та замовником будівництва виступає Департамент будівництва, містобудування і архітектури та житлово-комунального господарства облдержадміністрації, виконавчий комітет звернувся до голови облдержадміністрації та департаменту щодо отримання копій договору та актів виконаних робіт по зазначеному об’єкту, але на сьогодні їх не отримано. У підсумку рекомендовано напрацювати пропозиції щодо вирішення проблеми, забезпечення своєчасної реалізації проекту, придбання бульдозера для обслуговування полігону. Юридичному відділу виконкому міської ради рекомендовано направити запит до Полтавської обласної прокуратури стосовно порушеної кримінальної справи відносно реконструкції існуючого невпорядкованого сміттєзвалища під полігон твердих побутових відходів.

Далі голова постійної комісії Василь Войпанюк ознайомив присутніх із зверненням директора ТОВ „Агротехніка“ щодо зменшення орендної плати за земельну ділянку, яку підприємство використовує для своєї діяльності. У ході обговорення комісія рекомендувала керівнику „Агротехніки“ та відділу із земельних та екологічних питань  виконкому міської ради розглянути можливість зміни цільового призначення цієї земельної ділянки.

Наостанок начальник загального відділу та інформаційного забезпечення  виконкому міської ради Тетяна Нестерець надала роз’яснення щодо оприлюднення розпоряджень міського голови на офіційному сайті міської ради, а секретар міської ради Тетяна Чайка проінформувала про порядок скликання позачергових сесій. Комісія рекомендувала розробляти плани проведення сесій на квартал.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua