Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
24 травня 2019 року 15:42

Переймаємо досвід у галузі енергоефективності та енергоменеджменту

З 20 по 24 травня представники 15 громад з України взяли участь у навчальному візиті до Латвії для вивчення досвіду в сфері енергоменджменту та енергоефективності в рамках ініціативи „Розумний енергетичний менеджмент в  об’єднаних громадах“, що спільно реалізується Програмою U-LEAD з Європою та проектом „Енергоефективність в муніципалітетах II“.

Учасники ознайомились із кращими практиками енергетичних агентств Латвії та відвідали муніципалітети Ауце, Єлгава та Єкабпілс.

 Окрім того, 23 травня Пирятинська міська об’єднана територіальна громада підписала меморандум про наміри співробітництва з муніципалітетом Єкабпілс. Після офіційного підписання мер міста Єкабпілс Айварс Крапс привітав учасників і презентував місто та напрямки розвитку. Пан Крапс також висловив сподівання на подальший обмін досвідом між Єкабпілс та українськими муніципалітетами.

Від імені Пирятинської громади виступив міський голова Олексій Рябоконь, відзначивши важливість цього партнерства не тільки щодо перейняття передового досвіду, а й ознайомлення з проблемами розвитку ефективного енергоменеджменту в Пирятині та запросив делегацію Єкабпілс відвідати Полтавщину.

Також учасники зустрілися з енергоменеджером міста, який детально зупинився на питаннях енергоефективності в муніципалітеті. Після зустрічі відбувся візит до обласної лікарні „Єкабпілс“, обладнаної сонячними колекторами, об'єднаними з котлом з деревної біомаси.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua