Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства

Новини

20142015201620172018201920202021202220232024
січеньлютийберезеньквітеньтравеньчервень
липеньсерпеньвересеньжовтеньлистопадгрудень
28 лютого 2017 року

28 лютого у приміщенні Центру дитячої та юнацької творчості відбулося перше пленарне засідання двадцятої сесії Пирятинської міської ради. Депутати розглянули 26 питань порядку денного.

28 лютого 2017 року

Цієї весни минає 75 років, як фашистські окупанти вчинили розправу над мирними жителями Пирятинщини. Понад три тисячі літніх людей, жінок, дітей були жорстоко розстріляні гітлерівцями.

27 лютого 2017 року

Пирятинський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді забезпечує соціальну підтримку сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах. Типовими проблемами сімей є: низький виховний потенціал жінок, незадовільні матеріально-побутові умови проживання, низька забезпеченість речами першої необхідності для дітей, відсутність документів, що підтверджують особу, часті пропуски занять в школі. 

27 лютого 2017 року

Під патронатом музичної академії ім. Чайковського в м. Кропивницький (колишня назва Кіровоград) відбувся ХХІІ Всеукраїнський  фестиваль-конкурс виконавців на народних  музичних інструментах  «ПРОВЕСІНЬ». 25 лютого у конкурсному прослуховуванні взяв участь учень Пирятинської школи естетичного виховання Олексій Сергієнко.

26 лютого 2017 року

26 лютого пирятинці відзначили Масляну (Масницю) -  традиційне слов'янське, у тому числі й українське свято, що відзначається протягом тижня (іноді трьох днів) перед Великим постом. У давнину свято символізувало початок нового циклу залицянь і любощів, пошуку пари, з метою продовження роду.

26 лютого 2017 року

З 22 по 24 лютого проходив турнір першості школи з волейболу. Змагалися команди 9 - 11-х класів навчального закладу.

25 лютого 2017 року

25 лютого в Клубі громадського діалогу відбулося спільне засідання постійних комісій міської ради. Депутати розглянули близько 70 питань та узгодили порядок денний сесії.

24 лютого 2017 року

Сьогодні, 24 лютого, на базі Пирятинського ліцею відбулося засідання круглого столу Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування на тему: „Практика застосування ЗУ „Про добровільне об’єднання громад“ на прикладі територіальних громад Полтавської області“, організоване спільно з Пирятинською міською радою. Захід проходив в Пирятині, адже Пирятинська ОТГ – одна із перших громад, що утворилася на Полтавщині.

24 лютого 2017 року

З 20 по 23 лютого в Пирятинській школі естетичного виховання проходив I-й відбірковий тур Обласного конкурсу „Юний віртуоз Полтавщини – 2017“. В конкурсі взяли участь учні народного, оркестрового та фортепіанного відділів.

24 лютого 2017 року

22 лютого в районному будинку культури відбувся перший етап зонального огляду-конкурсу художньої самодіяльності серед учнів загальноосвітніх та вихованців позашкільних навчальних закладів „Веселка“. Свою творчість демонстрували учні шкіл міста та району, а також Центру дитячої та юнацької творчості. 

23 лютого 2017 року

23 лютого понад вісім годин тривало засідання постійної комісії з питань планування, фінансів, бюджету, соціально-економічного розвитку та підприємництва. Депутати розглядали питання про затвердження цільових програм на 2017 рік та внесення змін до бюджету міської об’єднаної територіальної громади.

23 лютого 2017 року

18 лютого року в м. Полтава, в приміщенні музичного училища ім. М.В. Лисенка, відбувся ІІ-й тур Обласної олімпіади з музично-теоретичних дисциплін. В олімпіаді взяли участь учні Пирятинської школи естетичного виховання Анна Титаренко, Олексій Сергієнко та Катерина Яременко.   Пирятинці потрапили до десятки кращих учасників олімпіади.

23 лютого 2017 року

21 лютого в Центрі громадського діалогу відбулася нарада на тему ,,Профілактика злочинності та негативних проявів в дитячому та молодіжному середовищі, сім’ях, які опинилися в складних життєвих обставинах“. На засіданні були присутні директори, заступники з виховної роботи, психологи та соціальні педагоги загальноосвітніх навчальних закладів Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади, депутат міської ради, спеціалісти Пирятинського міського відділу освіти та Пирятинського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, інспектор з ювенальної превенції сектору превенції Пирятинського ВП ГУНП в Полтавській області, представник Пирятинського районного сектору Північно-Східного міжрегіонального управління з питань виконання та апробації Міністерства Юстиції.

23 лютого 2017 року

22 лютого відбулося засідання постійної комісії з питань прав людини, законності, депутатської діяльності, етики та ЗМІ. Депутати рекомендували винести на затвердження сесії питання про адміністративну комісію Пирятинської міської ради, про комісію з попереднього розгляду матеріалів для надання разової грошової допомоги малозабезпеченим та хворим громадянам.

23 лютого 2017 року

З 14 по 20 лютого в Центрі дитячої та юнацької творчості проходив тиждень педагогічної майстерності . В рамках тижня відбулися різноманітні заходи, під час яких свою творчість продемонстрували і педагоги, і їхні вихованці. 

22 лютого 2017 року

21 лютого в Полтаві проходила Х науково-практична конференція „Екскурсійна діяльність – реалії та перспективи. Музична Полтавщина“, присвячена 175-річчю від дня народження Миколи Лисенка. Пирятинщину на конференції  представляла директор Пирятинського краєзнавчого музею Наталія Купріян. 

22 лютого 2017 року

На виконання рішення виконкому міської ради, 21 лютого відбулося засідання робочої групи, яка заслухала звіти про фінансову та господарську діяльність комунальних підприємств міста. 

22 лютого 2017 року

21 лютого відбулося засідання постійної комісії з питань планування, фінансів, бюджету, соціально-економічного розвитку та підприємництва за участю голів інших постійних комісій. Депутати розглянули близько півтора десятка програм, які стосувалися питань соціального захисту населення, фізичної культури і спорту та освіти, рекомендували винести їх на затвердження сесії. Зазначили, що цього року необхідно більш скрупульозно передбачати видатки за цільовими програмами, щоб ефективніше використовувати бюджет міської ОТГ.

22 лютого 2017 року

Яскравим, веселим святом у Центрі дитячої та юнацької творчості пройшла конкурсно-розважальна програма „Маленька україночка“. Здавна в усьому світі славились українські дівчата. Їм були притаманні неповторна врода, світлий розум, працьовитість, ввічливість і, звичайно ж, велика шана, любов і повага до рідного краю. 

22 лютого 2017 року

Німецький Бундестаг 21 травня 2015 року ухвалив рішення про те, що колишні радянські військовополонені мають отримати символічну грошову допомогу як визнання завданої їм кривди. Військовослужбовці радянських збройних сил, які під час Другої світової війни з 22 червня 1941 року по 8 травня 1945 року перебували у німецькій неволі як військовополонені, можуть отримати одноразову виплату у розмірі 2500 євро. 

21 лютого 2017 року

21 лютого, починаючи з 2000 року, відзначається Міжнародний день рідної мови. Про „підтримку мовного та культурного різноманіття та багатомовності“ було оголошено на 30-тій сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО, що проходила 1999 року в Парижі.

21 лютого 2017 року

Із настанням відлиги на людину чекає ще одна небезпека - загроза провалитись під лід. Тому, щоб зберегти своє здоров’я слід пам’ятати наступе:

20 лютого 2017 року

20 лютого відбулося засідання постійної комісії з питань планування, фінансів, бюджету, соціально-економічного розвитку та підприємництва. Депутати обговорювали питання, що планується розглянути на сесії міської ради.

20 лютого 2017 року

Сьогодні, 20 лютого, пирятинці вшанували Героїв Небесної Сотні. Біля адмінбудинку відбувся мітинг-реквієм. В ньому взяли участь керівництво міста і району, учнівська молодь та громадськість.

20 лютого 2017 року

Це день, коли вся Україна вшановує подвиг учасників Революції Гідності та увіковічнює пам’ять про Героїв Небесної Сотні – людей, які взимку 2013-2014 року віддали свої життя за нове європейське майбутнє.

18 лютого 2017 року

17 лютого в рамках підготовки до чергової сесії відбулося друге засідання постійної комісії міської ради з питань житлово-комунального господарства, комунальної власності, транспорту, зв’язку та сфери послуг за участю голів інших постійних комісій. Депутати повернулися до розгляду питання щодо затвердження звіту про надходження та використання коштів бюджету міської об’єднаної територіальної громади на виконання заходів міських цільових програм утримання служби благоустрою та утримання об’єктів комунальної власності комунальним підприємством „Каштан“ та Пирятинською міською радою у 2016 році. Звіт міської ради не викликав зауважень, звіт „Каштану“ вдруге відклали для доопрацювання.

18 лютого 2017 року

Після завершення наради з питання поводження з твердими побутовими відходами міський голова Олексій Рябоконь, начальник управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації Едуард Рева, доцент Полтавського національного технічного університету ім. Кондратюка Оксана Ілляш, директор КП „Каштан“, керівництво Чорнух відвідали Пирятинське сміттєзвалище. Гостей з Полтави та області ознайомлено з клмплексом робіт, проведених міською радою спільно з КП "Каштан" по проведенню першого етапу впорядкування міського сміттєзвалища та благоустрою прилеглої до нього території. 

17 лютого 2017 року

Сьогодні, 17 лютого, в Клубі громадського діалогу відбулася нарада з питання поводження з твердими побутовими відходами в Пирятинському субрегіоні Полтавської області. На засідання зібралися представники облдержадміністрації та шести районів Полтавщини.

17 лютого 2017 року

16 лютого міський голова взяв участь у загальних зборах Асоціації органів місцевого самоврядування „Асоціація об’єднаних територіальних громад“ та першій прес-конференції в інформагентстві УНІАН. Нагадаємо, що Асоціація була створена у листопаді 2016 року. ЇЇ членами стали 37 сільських, селищних, міських рад об’єднаних територіальних громад із 17 областей України. Пирятинська – одна із ініціаторів створення, а Олексій Рябоконь – заступник голови Асоціації ОТГ.

17 лютого 2017 року

17 лютого відбулося засідання оргкомітету щодо проведення свята Масляної. На зібранні були присутні заступник міського голови Ігор Шикеринець, начальник відділу культури і туризму міської ради Лідія Прокопенко, директор районного будинку культури Сергій Козін та представники місцевих підприємств і правоохоронних органів.

17 лютого 2017 року

10-11 лютого у Гребінці проходив третій етап відкритого чемпіонату Полтавської області з легкої атлетики серед юнаків та дівчат 2000-2001, 2002-2003 років народження. У змаганнях взяли участь 15 вихованців Пирятинської дитячо-юнацької спортивної школи.

17 лютого 2017 року

16 лютого відбулося засідання постійної комісії з питань освіти, культури, молоді, фізичної культури, охорони здоров’я та соціального захисту. Депутати розглядали питання, що планується включити в порядок денний чергової сесії.

17 лютого 2017 року

Протягом тижня в Пирятинському краєзнавчому музеї проходили патріотичні заходи, приурочені Дню вшанування учасників бойових дій на території інших держав та Дню Героїв Небесної Сотні. Володимир Сальницький розповідав учням шкіл міста про події, які йому довелося пережити.

16 лютого 2017 року

Протягом 10-12 лютого учні Пирятинського ліцею, члени наукового учнівського товариства „Джерело“, брали участь в II етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Полтавського територіального відділення Малої академії наук України. До цієї події ліцеїсти та їх наукові керівники готувались протягом року. 

15 лютого 2017 року

У рамках підготовки до проведення пленарного засідання сесії, яке відбудеться 28 лютого, вчора, 14 лютого, працювала постійна комісія з питань житлово-комунального господарства, комунальної власності, транспорту, зв’язку та сфери послуг. У засіданні взяли участь голови інших постійних комісій міської ради.

15 лютого 2017 року

15 лютого в Україні відзначають День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Це свято співпадає із 28-річницею виведення радянських військ з Республіки Афганістан. Тому й згадують здебільшого воїнів-афганців.

15 лютого 2017 року

Прийміть щирі слова шани з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав, який припадає на день виведення радянських військ із Республіки Афганістан.

15 лютого 2017 року

Нині практично кожен житель прагне, щоб життя і суспільство стали кращими, але більшість обирають пасивну позицію, критикуючи діяльність інших. Учні Пирятинського ліцею, навпаки, - активно долучаються до всього, що відбувається навколо.

14 лютого 2017 року

З нагоди Дня святого Валентина в Пирятинській школі естетичного виховання було організовано виставку робіт учнів класу образотворчого мистецтва. У дітей це свято асоціюється із червоними серцями, поцілунками та побаченнями.

14 лютого 2017 року

Дві колонки, підсилювач, звуковий пульт, чотири стійкі під мікрофони, чотири шнурові та два радіомікрофони – такий комплект музичної апаратури привезли 14 лютого Центру дитячої та юнацької творчості.

14 лютого 2017 року

У понеділок, 13 лютого, міський голова разом із в.о. начальника відділу освіти міської ради оглянули котельні загальноосвітніх навчальних закладів. Обстежували об’єкти з метою виявлення причин значного споживання енергоносіїв.

14 лютого 2017 року

13 лютого в редакції газети „Пирятинські вісті“ працювала „гаряча лінія“. Протягом години міський голова відповідав на питання пирятинців.

13 лютого 2017 року

13 лютого відбулося засідання Координаційної ради з питань громадського бюджету (бюджету участі). На порядок денний було винесено два питання.

13 лютого 2017 року

Сьогодні, 13 лютого, вчитель фізичної культури Пирятинського ліцею відзначив своє 60-річчя. Володимира Крагля зі святом привітав весь педагогічний колектив та міський голова.

13 лютого 2017 року

11 лютого у селі Замостище, Пирятинського району, горів житловий будинок. На щастя, внаслідок пожежі травм та опіків ніхто не зазнав.

12 лютого 2017 року

10 лютого відбулося засідання постійної комісії з питань містобудування, будівництва, земельних відносин та охорони природи. Депутати міської ради розглянули низку земельних питань та заслухали інформацію про використання коштів на ремонтні роботи у ДНЗ „Берізка“. Одне питання довелося зняти з розгляду.

11 лютого 2017 року

Василь Миколайович Ремесло – український радянський вчений в галузі селекції та насінництва пшениці. Народився у селі Теплівка, Пирятинського району, 1907 року. Великою заслугою вченого є розробка та впровадження в селекційну практику методу отримання високоврожайних сортів озимої пшениці з підвищеною стійкістю до екстремальних умов.

10 лютого 2017 року

10 лютого в зону АТО відправилася чергова автівка із провізією. Цього разу до збору речей та продуктів харчування долучилися навчальні заклади Пирятинської міської ради.

10 лютого 2017 року

9 лютого Верховна Рада України прийняла у другому читанні та в цілому кілька законів. Зокрема, „Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо статусу старости села, селища)“, „Про внесення змін до деяких законів України щодо набуття повноважень сільських, селищних, міських голів“, „Про службу в органах місцевого самоврядування, „Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо добровільного приєднання територіальних громад)“.

9 лютого 2017 року

9 лютого відбулося засідання виконкому міської ради. Планувалося розглянути питання про виконання фінансового плану та господарську діяльність комунальних підприємств за 2016 рік та затвердити фінансові плани на 2017 рік.

9 лютого 2017 року

Сьогодні вночі по вул. Набережна горів чотириквартирний будинок. Займання сталося на горищі, біля димаря. Господарі квартири в цей час спокійно спали. Пес відчув небезпеку і почав гавкати. Таким чином розбудив людей, які й викликали рятувальників.

9 лютого 2017 року

8 лютого у Полтаві відбулася робоча зустріч із директором Фонду Східна Європа. Захід провела обласна рада і запросила представників громад Полтавщини, щоб ті в свою чергу брали участь у програмах Фонду.

8 лютого 2017 року

8 лютого відбулося  засідання Погоджувальної ради за участю керівництва та голів постійних комісій міської ради. Обговорювали перелік питань, запропонованих для розгляду на черговій сесії.

8 лютого 2017 року

8 лютого в Центрі громадського діалогу відбулася зустріч сімей загиблих учасників антитерористичної операції з представниками громадської організації ,,Сім’ї загиблих учасників бойових дій Полтавщини“. На зібранні також були представники міської ради, райдержадміністрації, управління соціального захисту населення, Центру допомоги учасникам АТО, Пирятинської районної організації ветеранів Афганістану. 

8 лютого 2017 року

Учні Пирятинського ліцею активно готуються до ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідних робіт при МАН України. В цьому їм допомагають вчителі та психологи на індивідуальних та групових консультаціях. 

8 лютого 2017 року

7 лютого працівники міської ради підвищили кваліфікацію в Полтавському обласному центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій за програмою тематичного короткострокового семінару „Стратегічне управління та проектний менеджмент в органах влади“.

8 лютого 2017 року

7 лютого в міській раді відбувся брифінг із начальником відділу бухгалтерського обліку та звітності Іриною Цюрою. На захід були запрошені представники місцевих засобів масової інформації: газет і телебачення. 

8 лютого 2017 року

Успішний виступ юних баскетболістів у фінальних змаганнях обласної спартакіади школярів цього року продовжила і команда дівчат. Боролися за звання кращих у Лубнах.

7 лютого 2017 року

Ще в п’ятницю, 3 лютого, почала погіршуватися погода. Йшов сніг з дощем і тим самим опади ускладнили рух на дорогах і тротуарах. Тому КП „Каштан“ в ніч на 4 лютого розпочало очищення проїзних частин від снігу.

7 лютого 2017 року

Від початку 2017 року змінилося фінансування галузі охорони здоров’я. Субвенція з державного бюджету стала меншою, тому значне навантаження перекладається на місцеві бюджети. У зв’язку із недофінансуванням галузі Пирятинська ЦРЛ вдалася до оптимізації праці – пенсіонерам-медикам запропонували піти на заслужений відпочинок.

6 лютого 2017 року

Відбулося засідання тендерного комітету із визначення переможця по предметах закупівлі: молока, вершкового масла, філе курячого. Комісія прийняла рішення, що переможцем відкритих торгів із вказаних предметів закупівлі став учасник торгів ТОВ „Торгова марка „Світ продуктів“ із                   м. Полтава, який надав найнижчі цінові пропозиції: 

6 лютого 2017 року

Сьогодні відбулася робоча нарада із впровадження енергоефективних заходів у закладах освіти за участю керівників шкіл, дошкільних та позашкільних навчальних закладів.

6 лютого 2017 року

6 лютого відбулася щотижнева нарада у міського голови за участю керівників структурних підрозділів виконкому міської ради. Олексій Рябоконь представив начальника відділу муніципальних ініціатив, інвестицій та енергоменеджменту Олександра Новікова.

6 лютого 2017 року

Штаб волонтерського руху Пирятинщини продовжує відправляти гуманітарну допомогу в зону АТО. Чергові автівки з провізією поїхали на схід України 4 лютого. 

5 лютого 2017 року

4 лютого в Пирятинській школі естетичного виховання відбувся І-й (відбірковий) тур обласної олімпіади з музично-теоретичних дисциплін. В конкурсі взяли участь учні випускних класів. 

4 лютого 2017 року

Пирятинська та Миргородська громади найбільш прозорі серед інших громад області. Про це зазначили на Регіональному форумі „Прозорі Ради – шлях до успіху країни “, який відбувся 3 лютого у Полтаві.

3 лютого 2017 року

2 лютого відбулося засідання постійної комісії Пирятинської міської ради з питань планування, фінансів, бюджету, соціально-економічного розвитку та підприємництва. Депутати розглянули два питання: обрали заступника голови комісії Андрейщук Р.А. та затвердили план роботи бюджетної комісії на  2017 рік.

3 лютого 2017 року

30 січня в Пирятині стартував турнір із хокею на Кубок міського голови. Це перші офіційні  хокейні матчі, які проходили на теренах Пирятинщини. У турнірі взяли участь чотири команди: „Центр“, „Автостанція“, „Ветеран“ (Пирятин) та „Калинів Міст“. Протягом чотирьох днів хокеїсти змагалися за звання кращих. 

3 лютого 2017 року

Останніми днями ситуація в зоні АТО загострилася, зокрема, в Авдіївці, Донецької області: постійні обстріли та вибухи, зруйнована інфраструктура, розстріляні місії гуманітарної допомоги. Пирятинці не можуть стояти осторонь цих подій і тому зібрали допомогу для маленьких жителів прифронтової зони.

3 лютого 2017 року

2 лютого 1812 року на хуторі Убіжище, Пирятинського повіту, народився український письменник, педагог, видавець Євген Гребінка. З цієї нагоди у Пирятинському краєзнавчому музеї відбувся літературний вечір „Гребінківські іменини”.

2 лютого 2017 року

2 лютого відбулося засідання постійної комісії з питань житлово-комунального господарства, комунальної власності, транспорту, зв’язку та сфери послуг.  Депутати обговорили пропозиції, напрацьовані спеціалістами виконкому міської ради, щодо реконструкції вуличного освітлення та ремонту дорожнього покриття.

2 лютого 2017 року

На засіданні виконкому міської ради, що відбулося 1 лютого, розглядалося питання про затвердження проектно-кошторисної документації „Реконструкція частини адміністративного приміщення, що перебуває у власності територіальної громади м. Пирятин, площа Героїв Майдану,2, для облаштування приміщення та розміщення в ньому Центру надання адміністративних послуг (корегування)“.

2 лютого 2017 року

1 лютого в Пирятині сталася пожежа у житловому будинку по вул. Короленка. Сусіди побачили дим із віком і викликали рятувальників. Під час ліквідації загорання було виявлено тіло чоловіка, який проживав у будинку. Причина пожежі - необережність під час куріння. Збитки від пожежі встановлюються. 

2 лютого 2017 року

1 лютого відбулося засідання виконавчого комітету Пирятинської міської ради. На порядок денний було винесено 17 питань. Перше стосувалося корегування встановленого тарифу з централізованого водопостачання КП „Пирятинський міський водоканал“. 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua