Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства

Новини

20142015201620172018201920202021202220232024
січеньлютийберезеньквітеньтравеньчервень
липеньсерпеньвересеньжовтеньлистопадгрудень
28 лютого 2019 року

З метою покращення взаємодії центрів надання адміністративних послуг як фронт-офісів та Головного територіального управління юстиції у Полтавській області, 28 лютого, провідним спеціалістом Управління державної реєстрації Святославом Максимовим проведено робочу зустріч з адміністраторами Центру надання адміністративних послуг виконкому Пирятинської міської ради.

28 лютого 2019 року

28 лютого міський голова Олексій Рябоконь, голова Наглядової ради АТ „Молочний альянс“ Сергій Вовченко та голова правління АТ „Пирятинський сирзавод“ Володимир Бартошак  провели для представників місцевих засобів масової інформації брифінг, присвячений будівництву очисних споруд на сироробному заводі.

 

28 лютого 2019 року

28 лютого відбулося чергове засідання виконкому Пирятинської міської ради. Одним із основних планових питань засідання – звіт КП „Каштан“ про виконання фінансового плану і господарську діяльність підприємства за 2018 рік. Аналіз показників виконання фінансового плану  КП „Каштан“ свідчить, що план по доходах за  2018 рік виконано на  118,1%.

 

28 лютого 2019 року

27 лютого відбулося пленарне засідання сорок дев’ятої сесії Пирятинської міської ради, на якому підведено підсумки роботи виконавчих органів міської ради за минулий рік. Керівники структурних підрозділів звітували про виконання повноважень у сфері соціально-економічного розвитку, фінансів, бюджету, будівництва, житлово-комунального господарства, земельних відносин, освіти, культури, фізичної культури і спорту, охорони здоров’я і соціального захисту. 

28 лютого 2019 року

26 лютого у місті Славутич Київської області відбулося перше робоче засідання  Муніципальної координаційної платформи з розвитку „Енергетична та кліматична трансформація“. У заході взяли участь представники Європейського Союзу, національні та територіальні координатори проекту „Угода мерів“, а також представники органів місцевого самоврядування - підписанти „Угоди мерів“ 

28 лютого 2019 року

Відповідно до частини першої статті 12 Закону України „Про відпустки“ щорічну відпустку на прохання працівника може бути поділено на частини будь якої тривалості за умови, що основна безперервна її частина становитиме не менше 14 календарних днів. При цьому ця частина відпустки необов’язково повинна бути першою її частиною. Відкликання з щорічної відпустки допускається за згодою працівника лише для відвернення стихійного лиха, виробничої аварії або негайного усунення їх наслідків, для відвернення нещасних випадків, простою, загибелі або псування майна підприємства з додержанням вимог частини першої цієї статті та в інших випадках, передбачених законодавством.

27 лютого 2019 року

В міжсесійний період відбулося 2 засідання виконавчого комітету Пирятинської міської ради, на яких прийнято 22 рішення. Проведено День міської ради в Калиновомостівському старостаті.

 

26 лютого 2019 року

Сьогодні відбулося позачергове засідання виконавчого комітету Пирятинської міської ради. Розглянуто ряд питань, що стосуються цивільного захисту. Зокрема, прийнято рішення про затвердження Положення про Пирятинську міську ланку територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту, про територіальні місцеві формування цивільного захисту у Пирятинській ОТГ, про створення розрахунково-аналітичної групи міської ради.

 

26 лютого 2019 року

Внутрішньо переміщені особи, які проживають на території Пирятинської об’єднаної територіальної громади, мають право проголосувати за місцем проживання. Для реалізації свого конституційного права вам необхідно звернутися до відділу ведення Державного реєстру виборців Пирятинської районної державної адміністрації, з собою мати паспорт.

 

26 лютого 2019 року

Сьогодні, 26 лютого, у Центрі дитячої та юнацької творчості відбувся вебінар „Антикорупційна політика держави. Особливості електронного декларування“. Вебінар провів заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області Ігор Клименко.

 

26 лютого 2019 року

Цими вихідними відразу на трьох полігонах Полтавщини відбулися практичні стрільби особовим складом підрозділів територіальної оборони під керівництвом Полтавського ОВК. Військові полігони Полтави, Миргорода та Кременчука прийняли близько 500 військовозобов’язаних.

 

26 лютого 2019 року

Доброго вечора! Ми з нареченою плануємо одружитись навесні. Щоб не опинитися серед сімейних пар,  які сваряться через кожну копійку, хочемо укласти шлюбний договір. Знаю, що така практика для України є новою, тому  розкажіть, будь ласка, про неї більш детально?

                        Артем Миколайчук

 

25 лютого 2019 року

За інформацією ДУ „Полтавський обласний лабораторний центр МОЗ України“, в Полтавській  області за 8 тиждень 2019 року (станом на 25.02.2019) захворюваність на гострі респіраторні інфекції на стабільному рівні. Показник нижче епідпорогового. За тиждень в області на гострі респіраторні інфекції захворіло 5 964 особи. Захворюваність зросла на 4%. Показник на 66% нижче епідпорогового. Дітей захворіло 3 920 осіб, що складає 66% від усіх захворілих. 

 

25 лютого 2019 року

22-24 лютого на базі Полтавського національного технічного університету імені Юрія Кондратюка, Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г. Короленка, Полтавської державної аграрної академії, Української медичної стоматологічної академії проведено ІI етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України, який вкотре довів, що серед юних науковців є творчі, винахідливі та неординарні особистості.

 

25 лютого 2019 року

Пирятинське районне лабораторне відділення Лубенського МВПЛД ДУ „Полтавський обласний  лабораторний центр МОЗ України“  інформує про стан інфекційної захворюваності в районі  на грип та гострі респіраторні інфекції: за 8 тиждень  2019 року в Пирятинському районі відмічається зниження захворюваності на 54,3 % порівняно з епідпороговим показником. Епідемічний поріг становить – 839,7 на 100 тис. нас., рівень дійсний – 383,5 на 100 тис. нас.

 

24 лютого 2019 року

23 лютого на острові Масальський пирятинці гучно та весело проводжали Зиму та зустрічали Весну. Привітав пирятинську громаду міський голова Олексій Рябоконь. Учасники художньої самодіяльності міста та сіл району створили справжнє свято для жителів міста та гостей. Влаштували театралізоване дійство з танцями, піснями та традиційним вогнищем, на якому спалили  опудало зими, що йде. Вважалося, що разом зі спаленим опудалом люди позбавляються від всіх негараздів і напастей, які супроводжували їх у минулому році. Отож, сподіваємося що зима вже відступить та передасть естафету довгоочікуваній весні.


 

22 лютого 2019 року

22 лютого в Центрі громадського діалогу відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань планування, фінансів, бюджету, соціально-економічного розвитку та підприємництва.

На початку засідання депутати заслухали інформацію про виконання Плану соціально-економічного розвитку Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади на 2018 рік.

22 лютого 2019 року

23 лютого об 11 годині запрошуємо Вас на святкові гуляння. Разом проведемо Зиму та зустрінемо Весну.

 

22 лютого 2019 року

22 лютого відбулося засідання комісії виконавчого комітету Пирятинської міської ради по здійсненню контролю за додержанням правил при нарахуванні тарифів на житлово-комунальні послуги. Розглянуто питання коригування тарифу проїзду на міському автобусному маршруті загального користування № 3 „Ринок-АС1“ (по вул.Гагаріна через вул.Київська).

 

22 лютого 2019 року

Пирятинське районне лабораторне відділення Лубенського МВПЛД ДУ „Полтавський обласний  лабораторний центр МОЗ України“  інформує про стан захворюваності в районі  на кір:за 8 тиждень  2019 року в Пирятинському районі зареєстровано 4 випадки кору, захворіло 3 дорослих та 1 дитина. Відомості про щеплення в однієї дорослої особи відсутні, у двох інших та дитини щеплення проти кору не було у зв’язку з відмовою.


 

22 лютого 2019 року

У січні-лютому 2019 року в обласному етапі Всеукраїнських олімпіад з базових дисциплін взяли участь 39  учнів зі шкіл міста, з них 11 стали призерами, що на 5 призових місць більше ніж у 2018 році.

 

21 лютого 2019 року

21 лютого у Києві відбулися Загальні збори Асоціації об’єднаних територіальних громад. У зібранні взяли участь близько триста учасників: голови ОТГ із усієї України, Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, голова Комітету Верховної Ради з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування України Сергій Власенко, партнери міжнародних проектів та програм, експерти. Серед них Пирятинський міський голова, заступник голови Асоціації Олексій Рябоконь. 

 

21 лютого 2019 року

21 лютого працівниками КП „Каштан“ розпочаті роботи по ямковому ремонту асфальтного покриття по вулиці Соборна. З метою усунення утворених у зимовий період пошкоджень асфальту та не допущення подальшого його  руйнування вперше комунальники застосовують технологію укладання холодного асфальту.

21 лютого 2019 року

20 лютого в Пирятинському центрі дитячої та юнацької творчості обговорили проект Стратегії розвитку питного водопостачання та санітарії Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади на період до 2024 року. Презентували Стратегію громадськості заступник міського голови Максим Варава та консультанти - експерти Швейцарсько-українського проекту „Підтримка децентралізації в Україні“ DESPRO.

 

21 лютого 2019 року

21 лютого світове співтовариство відзначає Міжнародний день рідної мови. Для кожної людини її рідна мова була і залишається найдорожчої у світі, бо саме вона визначає пам'ять народу в історичному і цивілізаційному часі.

 

 

21 лютого 2019 року

У рамках підготовки до проведення пленарного засідання сесії, вчора, 20 лютого, працювала постійна комісія міської ради з питань житлово-комунального господарства, комунальної власності, транспорту, зв’язку та сфери послуг. У засіданні взяли участь голови інших постійних комісій міської ради. Було розглянуто дев’ять питань порядку денного.

 

21 лютого 2019 року

Одним із нововведень пенсійної реформи, яка почала «працювати» в Україні з 1 жовтня 2017 року, стало запровадження автоматичної індексації пенсій. Тобто, законом було заплановане щорічне підвищення пенсій з 1 березня.

 

21 лютого 2019 року

20 лютого  в районному Будинку культури відбувся турнір із шашок, приурочений Дню Пам’яті Героїв Небесної СотніУ заході взяли участь члени районної організації інвалідів. Змагання проходили за коловою схемою, суддя шашкового турніру Володимир Соколовський ознайомив учасників з умовами проведення змагань та побажав всім успіхів.


 

21 лютого 2019 року

20 лютого відбулося засідання постійної комісії з питань містобудування, будівництва, земельних відносин та охорони природи. На початку засідання голова постійної комісії Василь Войпанюк запропонував доповнити порядок денний додатковими питаннями, зокрема: про депутатське звернення щодо Положення про помічника-консультанта депутата міської ради; щодо відведення земельних ділянок ОСББ; про проведення капітальних ремонтів закладів освіти. Останнє питання заступник міського голови Максим Варава запропонував розглянути  спільно з освітянами.


 

20 лютого 2019 року

Доброго дня! Ми з дружиною виховали двох дітей, нині вони вже дорослі і живуть окремо,  але  нам хочеться подарувати любов та тепло дитині з дитячого будинку. В Інтернеті міститься багато різної інформації, однак немає розуміння, що за чим робити,  куди звертатися та які документи необхідно зібрати?  Буду вдячний за поради.  

                                                                                            З повагою, Сергій Стеценко

 

20 лютого 2019 року

 До уваги студентів Пирятина, що навчаються у вищих навчальних закладах України, очної та заочної форми навчання. Запрошуємо Вас взяти участь у конкурсі, переможець якого отримає грант (стипендію) на сплату одного року навчання в українському вищому навчальному закладі.


20 лютого 2019 року

З 5 лютого на веб-сайті Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО) testportal.gov.ua триває реєстрації на ЗНО-2019. Цього року участь у зовнішньому незалежному оцінюванні візьмуть 132 випускники закладів загальної середньої освіти Пирятинської міської ради.

20 лютого 2019 року

     Метою проекту є виховання покоління свідомих Землян, навчання відповідальності у кожній сфері їх життя, допомога дітям і батькам віднайти гармонію з внутрішнім і зовнішнім світом; об’єднання дітей у всьому світі для збереження природи, здійснення обміну досвідом серед дітей різних країн світу; поширення глобальних цілей сталого розвитку.

20 лютого 2019 року

19 лютого в місті Кременчук проходила Відкрита міська спартакіада з рекреаційних видів спорту з нагоди 26-річчя створення Кременчуцького міського товариства.У спартакіаді  взяли участь команди інвалідів Полтавщини, міста Світловодськ Кіровоградської області та смт. Срібне Чернігівської області.


 

20 лютого 2019 року

Сьогодні біля пам’ятного знаку на честь Героїв Небесної Сотні зібралися пирятинці, щоб згадати тих, чиє життя обірвалося під час найкривавіших подій Революції Гідності п’ять років тому. У заході взяли участь представники влади та громадськість.

 

20 лютого 2019 року

      Сучасна молодь має великий потенціал, енергію, які саме у молодому віці потрібно спрямувати у правильне русло — формування особистості, розбудову суспільства. Наше завдання - привернути увагу молоді до здорового способу життя і врятувати від наркоманії, злочинності та алкоголізму.

    

20 лютого 2019 року

20 лютого ми вшановуємо пам’ять Героїв Небесної Сотні – людей, які віддали своє життя, відстоюючи права і свободи людини! Всіх їх об'єднала українська земля та бажання жити у вільній, незалежній країні. Вічною раною на серці кожного українця буде пам’ять про Героїв Небесної Сотні. Нині нам доводиться продовжувати боротьбу за єдність своєї держави, захищати її кордони, відстоюючи ідеали свободи і демократії як найвищої цінності сучасного цивілізованого світу.


 

19 лютого 2019 року

Про роботу відділу бухгалтерського обліку та звітності виконавчого комітету міської ради за 2018 рік прозвітувалася на черговому засіданні виконкому міської ради начальник відділу Ірина Цюра

 

19 лютого 2019 року

Начальник відділу із земельних та екологічних питань виконкому Пирятинської міської ради   Є.В.Стадник  прозвітувався на черговому засіданні виконавчого комітету міської ради.

 

19 лютого 2019 року

19 лютого 2019 року під головуванням заступника міського голови Ігоря Шикеринця відбулась зустріч з представниками бізнесу на тему „Про налагодження партнерства між місцевими підприємствами з метою підвищення конкурентоспроможності галузі АПК“.На початку засідання начальник управління економіки виконкому міської ради Ірина Солдатова доповіла про стан впровадження Плану місцевого економічного розвитку Пирятинської міської ОТГ на 2019-2020 роки

 

19 лютого 2019 року

Про роботу  відділу управління комунальною власністю виконкому міської ради  у 2018 році члени виконкому міської ради ознайомилися  на черговому засіданні. 

19 лютого 2019 року

Затверджено генеральний план міста Пирятин, розпочато роботу по виготовленню Схеми планування території Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади, продовжується ведення обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов.   З  повноваженнями  відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства виконкому міської ради   ознайомилися члени виконавчого комітету на черговому засіданні.  

19 лютого 2019 року

Начальник фінансового управління міської ради Світлана Кеда проінформувала про виконання бюджету міської об’єднаної територіальної громади за 2018 рік за доходами та видатками. Зазначила, що доходна частина бюджету з урахуванням міжбюджетних трансфертів та власних надходжень бюджетних установ, виконана на 101,1%; видаткова частина бюджету -  на 95,6%.

 

19 лютого 2019 року

З метою забезпечення комфортних та безпечних умов руху пішоходів тротуарами міста працівники КП „Каштан“ розпочнуть роботи з обрізки гілок дерев, які виступають на тротуарну частину вулиць міста.Зазначені роботи будуть проводиться протягом лютого-березня поточного року до початку сокоруху в зелених насадженнях.


 

19 лютого 2019 року

Завдання і функції уповноважених органів з питань з питань пробації визначені Законом України „Про пробацію“, Кримінальним, Кримінальним процесуальним, Кримінально-виконавчим кодексами України та іншими законами України

19 лютого 2019 року

У рамках проекту „Збільшуємо добро: доброчинні акції“ вихованці старшої групи „Зіронька“  зі своїми вихователями Мариною Ковальчук та Світланою Сергієнко провели доброчинну акцію „Творимо добро разом“. Маленькі волонтери зібрали  одяг, іграшки, канцтовари та книги для дітей, родини яких опинилися в складних життєвих обставинах. Усі зібрані речі передали фахівцю із соціальної роботи міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Наталії Юрченко.

 

19 лютого 2019 року

Ресурсний центр ГУРТ пропонує представникам бізнесу – початківцям та досвідченим – унікальний безплатний мобільний додаток, який допоможе зорієнтуватися в найрізноманітніших питаннях підприємницької діяльності.

 

19 лютого 2019 року

За інформацією ДУ „Полтавський обласний лабораторний центр МОЗ України“, в Полтавській  області за 7 тиждень 2019 року (станом на 18.02.2019) захворюваність на гострі респіраторні інфекції на стабільному рівні. Показник нижче епідпорогового.За тиждень в області на гострі респіраторні інфекції захворіло 5 747 осіб. Захворюваність зросла на 1%. Показник на 63% нижче епідпорогового. Дітей захворіло 3538 осіб, що складає 62% від усіх захворілих.


 

18 лютого 2019 року

18 лютого відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань прав людини, законності, депутатської діяльності, етики та ЗМІ. На розгляд комісії винесено два питання.Начальник загального відділу та інформаційного забезпечення виконкому міської ради Тетяна Нестерець поінформувала присутніх про рішення виконавчого комітету міської ради та розпорядження міського голови, прийняті в міжсесійний період.


 

18 лютого 2019 року

18 лютого відбулося засідання постійної комісії з питань освіти, молоді, фізичної культури, охорони здоров’я та соціального захисту. На розгляд комісії винесено 6 питань.Розпочали засідання із розгляду питання про надання матеріальної допомоги на лікування громадянам. Головний спеціаліст з соціальних питань виконкому міської ради Анастасія Колос поінформувала присутніх про кількість звернень, які надійшли від хворих громадян по видах захворювань за 2017 та 2018 роки.

 

18 лютого 2019 року

14-15 лютого в місті Полтава відбувся дводенний робочий семінар з муніципального енергетичного менеджменту. Даний захід організований проектом „Енергоефективність у громадах ІІ“ і підтримується в Україні за дорученням уряду Німеччини компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH та Програмою „U-LEAD з Європою“, яка спільно фінансується Європейським Союзом.

 

18 лютого 2019 року

Запрошуємо діючі ОСББ, житлово-будівельні кооперативи (ЖБК), а також ініціативні групи громадян, які планують створити ОСББ, долучитися до проекту ЄС/ПРООН «Об’єднання співвласників будинків для впровадження сталих енергоефективних рішень (HOUSES)».Це дворічний проект реалізується з метою стимулювання та підтримки створення об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) у всіх 24 областях України. Щонайменше 2000 нових ОСББ буде створено та загалом 4000 ОСББ пройдуть навчання з управління енергоефективними проектами.


 

18 лютого 2019 року

100 активних підлітків – 50 дівчат і 50 хлопців – з різних регіонів України будуть відібрані у літню освітню школу від Klitschko Foundation, щоб дізнатися про різноманіття професій, обговорити власні проекти з практиками та отримати навички, які допоможуть стати успішними у XXI столітті. Організовує проект Klitschko Foundation – всеукраїнська благодійна організація, яку у серпні 2003 року заснували брати Клички. За 15 років Фонд реалізував низку соціальних проектів у сфері спорту, екології, науки та освіти, що популяризують постійний розвиток особистості, заняття спортом і відповідальність місцевих громад. 

 

18 лютого 2019 року

З 10 по 16 лютого начальник управління економіки виконкому Пирятинської міської ради Ірина Солдатова перебувала в навчальній поїздці з вивчення досвіду місцевого економічного  розвитку Нідерландів.  Це стало можливим завдяки ініціативі ЄС „Мери за економічне зростання“, членом якої наша громада стала з 2017 року. В рамках цього проекту підготовлено План місцевого економічного розвитку Пирятинської ОТГ на 2019-2020 роки, який затверджено рішенням 42 сесії міської ради сьомого скликання від 23.07.2019 № 247. План схвалено експертами Світового банку, як наслідок – отримано запрошення на стажування в одній з самих розвинутих країн Європи.

 

16 лютого 2019 року

15 лютого відбулося позачергове засідання виконавчого комітету міської ради. Розглянуто 7 питань та прийнято відповідні рішення.

Комунальники спільно з головним спеціалістом відділу економічного аналізу та розвитку управління економіки виконкому міської ради Наталією Музиченко доповіли членам виконкому про проведену роботу щодо виконання затверджених планів по доходах і витратах підприємств, а також про господарську діяльність, яку здійснювали комунальні підприємства впродовж звітного періоду.

 

15 лютого 2019 року

15 лютого відбулося засідання міської комісії з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення, у якому взяли участь представники контролюючих органів, спеціалісти управлінь та відділів виконавчого комітету міської ради. Головний спеціаліст-інспектор праці управління економіки виконкому міської ради Юлія Йощенко проінформувала, що 01 лютого  та 07 лютого поточного року робочою групою міської комісії було проведено виїзні обстеження суб’єктів господарювання, які знаходяться у Калиновомостівському та Олександрівському старостатах.

15 лютого 2019 року

Пирятинське районне лабораторне відділення Лубенського МВПЛД ДУ „Полтавський обласний  лабораторний центр МОЗ України“  інформує про стан інфекційної захворюваності в районі  на грип та гострі респіраторні інфекції: за 7 тиждень  2019 року в Пирятинському районі відмічається зниження захворюваності на 45,1 % порівняно з епідпороговим показником. Епідемічний поріг становить – 716,0 на 100 тис. нас., рівень дійсний – 393,2 на 100 тис. нас.

15 лютого 2019 року

Сьогодні, 15 лютого, у Пирятині відбувся мітинг з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 30-ої річниці виведення радянських військ з Афганістану. У заході взяли участь воїни-афганці, представники влади, громадськість міста.

 

15 лютого 2019 року

Міжнародна організація з міграції (МОМ) за фінансової підтримки Уряду Федеративної Республіки Німеччина, проводить набір учасників на проект, що має на меті створити умови для започаткування власного або розширення вже існуючого бізнесу.

 

15 лютого 2019 року

Хвороба Ньюкасла – високозаразна  вірусна хвороба,  яка перебігає гостро, характеризується ураженням органів дихання, травлення, центральної нервової системи, майже 100 % захворюваністю та смертністю. Хворіє лише свійська та дика птиця  ряду курячих, у тому числі кури всіх порід і будь-якого віку, індики, цесарки, фазани, павичі. Водоплавна птиця клінічно не хворіє. У людини вірус може викликати пригнічення, серозні кон’юктивіти та реніти.

15 лютого 2019 року

Християни східного обряду відзначають 15 лютого одне із 12 найголовніших церковних свят року — Стрітення ГосподнєНазва Стрітення у старослов’янській мові означає „зустріч“ або ж „радість“. І отримало воно таку назву через те, що у цей день новонароджений Ісус Христос зустрівся з праведником Симонеоном і пророчицею Анною. Саме вони впізнали у малюкові нового Месію. Стрітення символізує  зустріч Старого і Нового Завітів та явлення немовляти Ісуса світові.


 

15 лютого 2019 року

Гребінківське об’єднане управління Пенсійного фонду України повідомляє, що у березні цього року гроші для розрахунків за комунальні послуги виплачуватимуться безпосередньо одержувачам субсидії готівкою. Рішення щодо монетизації субсидій було прийнято Кабінетом Міністрів України 6 лютого.

 

15 лютого 2019 року

15 лютого в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Це день пам’яті про сумнозвісні події війни в Афганістані та в інших країнах, вшанування усіх воїнів-інтернаціоналістів. Сумлінно виконуючи військову присягу, воїни-миротворці проявляли високі людські якості – мужність, звитягу, милосердя та гуманізм. Сьогодні ми схиляємо голови перед світлою пам’яттю полеглих та висловлюємо слова глибокої вдячності вам, воїнам-інтернаціоналістам, хто пройшов вогненними шляхами Афганістану та інших країн.

14 лютого 2019 року

14 лютого відбулося чергове засідання виконавчого комітету міської ради. На порядок денний було винесено 21 питання. Проте, розгляд питань про виконання фінансових планів та господарську діяльність комунальних підприємств перенесений на позачергове засідання, яке відбудеться 15 лютого. Начальник фінансового управління міської ради Світлана Кеда проінформувала про виконання бюджету міської об’єднаної територіальної громади за 2018 рік за доходами та видатками

14 лютого 2019 року

Пирятинське районне лабораторне відділення Лубенського МВПЛД ДУ „Полтавський обласний  лабораторний центр МОЗ України“  інформує про стан захворюваності в районі  на кір: станом на 14.02.2019 року зареєстровано 8 випадків захворювання на кір, один випадок в сільській місцевості, інші по місту.

 

14 лютого 2019 року

Специфіка роботи працівників Центру надання адміністративних послуг відрізняється тим, що в них  присутня велика кількість ситуацій з високою  емоційною насиченістю і складністю міжособистісного спілкування,  і це вимагає від спеціаліста значних зусиль для встановлення довірливих  відносин і умінь управляти  напруженістю ділового спілкування. І при цьому зберігати гарний настрій,  бажання допомагати людям, віддаючи  свої сили, свій час, свої ресурси, тобто професійно не вигоріти,  а постійно  розвиватися та удосконалюватися.

14 лютого 2019 року

Книги – це друзі, безпристрасні, але вірні.

                                                                             В.Гюго

Міжнародний день дарування книг (International Book Giving Day) відзначають 14 лютого в різних країнах світу. Ініціатором його створення стала громадянка США Еммі Бродмур.Це одне з наймолодших свят в календарі, його святкують з 2012 року. 

14 лютого 2019 року

У січні поточного року учні Пирятинського ліцею Артур Виповський та Опорного закладу Пирятинська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 6 Анастасія Налчаджі взяли участь у ІІ (очному) етапі Всеукраїнського конкурсу „Intel Eko-Україна 2019“, національного етапу міжнародного конкурсу науково-технічної творчості школярів Intel ISEF 2019 (International Science and Engineering Fair). Організатором Конкурсу на Полтавщині є Полтавський обласний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді.

 

14 лютого 2019 року

14 лютого вшановується пам'ять Святого Трифона, який вважається покровителем подружжя та сім'ї. Зазвичай, цього дня молодята влаштовують весілля та гуляння, адже незабаром настане Великий піст. Також 14 лютого закохані пари відзначають День Святого Валентина. День Закоханих приурочений романтиці, коханню та ніжності люблячих одне одного людей. У католицькій церкві Святий Валентин є широко відомим, він також, як і Трифон є покровителем любові та злагоди.

 

13 лютого 2019 року

13 лютого відбулося навчання для керівників структурних підрозділів виконкому міської ради з питань дотримання Етичного кодексу працівників Пирятинської міської ради. Про основні етичні принципи, дотримання дрес-коду та про засади запобігання корупції розповіла начальник відділу персоналу та організаційної роботи виконкому міської ради Оксана Мілюта. 

 

13 лютого 2019 року

Постановою Кабінету Міністрів України  від 06.02.2018  № 62 „Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України“ передбачено, що  з березня 2019 року  житлова субсидій у готівковій формі буде надаватися сім’ям, які звернулися за призначенням субсидії:до 31 грудня 2018 року;після 1 січня 2019 року, але житлова субсидія їм призначена з 2018 року у випадках передбачених законодавством (наприклад: у зв’язку з підвищенням тарифів на житлово-комунальні послуги; згідно рішення районної комісії, враховуючи обставини, що склались у сім’ї).  


 

 

13 лютого 2019 року

Прес-служба Полтавської ОДА повідомляє, що Департамент освіти і науки Полтавської ОДА спільно з Харківським регіональним центром оцінювання якості освіти визначили 9 округів проведення ЗНО: Полтава, Кременчук, Гадяч, Горішні Плавні, Лубни, Миргород, Карлівка, Кобеляки, Пирятин. Пункти проведення ЗНО з певного навчального предмета створюють на територіях, де проживають не менше ніж 450 учасників ЗНО, які його здають.

 

13 лютого 2019 року

Ви - сучасна жінка, яка успішно управляє малим чи середнім бізнесом та прагнете розвивати його далі, тоді Програма Європейського банку реконструкції та розвитку „Жінки в бізнесі“ саме для Вас!

 

13 лютого 2019 року

Для 72-ї механізованої бригади було здано в експлуатацію перший гуртожиток для військовослужбовців контрактної служби. Напередодні бригада повернулась із зони проведення військової операції на Донбасі та новосели вже заселились до будівлі.

 

12 лютого 2019 року

За прогнозами УкрГідрометцентру, 12 лютого вночі у Полтавській області значні опади, переважно у вигляді мокрого снігу (приріст снігового покриву 6-12 см), налипання мокрого снігу; (І рівень небезпечності, жовтий).

Будьте обережні на дорозі!

 

 

12 лютого 2019 року

З метою підвищення суспільно-політичної активності жінок та їхнього соціального статусу, підтримки та відзначення жінок, які плідно працюють у різних сферах господарського, суспільно-політичного, духовного і громадського життя міста та району запрошуються  до участі в Обласному Конкурсі „Успішна жінка Полтавщини“ жінки віком від 18 років, які своєю діяльністю здійснюють значний внесок у розвиток державотворення, економіки, освіти, культури, спорту, є лідерами в різних галузях, впливають на громадське життя міста та району.

  

12 лютого 2019 року

12 лютого відбулася робоча зустріч із ТОВ „Картографія+“, які є розробниками топографогеодезичної основи (М1:10000) для Схеми планування території Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади (далі – Схема). 

12 лютого 2019 року

Внаслідок температурних перепадів на дахах будинків, виступаючих частинах будівель і на великих деревах масово утворюються крижані бурульки. Падаючи, вони можуть травмувати перехожих. Падіння снігу або льоду з даху може призвести не тільки до сильного удару або струсу мозку, але і до смерті.

 

12 лютого 2019 року

12 лютого 2019 року працівники Пирятинського районного сектору ГУ Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Полтавській області взяли участь у відкритому уроці для школярів 5-7 класів Пирятинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №4. Рятувальники розповіли дітям про необхідність дотримання правил пожежної безпеки в побуті, про небезпеку, яку несуть у собі вибухові знахідки та про правила безпеки на воді взимку. Крім того, вручено інформаційні листівки та пам’ятки на цю тематику. Учні також мали змогу переглянути навчальні відеофільми.

 

12 лютого 2019 року

Павле Дмитровичу, роз’ясніть, будь-ласка, як стягнути аліменти з колишнього чоловіка? Ми не проживаємо разом понад один рік, батько дитину майже не бачить та матеріально не підтримує. Дякую за відповідь.

Світлана Корнєєва

            

11 лютого 2019 року

11 лютого у конференц-залі Пирятинського ліцею відбулося засідання постійної комісії з питань освіти, молоді, фізичної культури, охорони здоров’я та соціального захисту, за участю депутатів Пирятинської районної ради, обраних від міста. Заступник міського голови Раїса Андрейщук повідомила, що до міської ради надійшло звернення жителів Пирятина, щодо намірів районної ради при передачі районного Будинку культури розподілити бібліотечний фонд центральної бібліотечної системи між сільськими радами. 

 

11 лютого 2019 року

За інформацією ДУ „Полтавський обласний лабораторний центр МОЗ України“, на Полтавщині за 6 тиждень 2019 року (станом на 11.02.2019) сезонний підйом захворюваності на гострі респіраторні інфекції на стабільному рівні. Показник по області нижче епідпорогового.За тиждень на гострі респіраторні інфекції захворіло 5 тисяч 693 особи. Захворюваність зросла на 9%, але показник нижче епідпорогового на 56%.

 

11 лютого 2019 року

8-9 лютого в Пирятині проходив дев’ятий щорічний семінар „Практичні аспекти місцевого самоврядування: управління людськими ресурсами в громаді“. Оргізаторами заходу виступили  Центр громадянських ініціатив спільно з представництвом „Фонду Фрідріха Науманна за Свободу“ в Україні у партнерстві з Пирятинською міською радою та ГО Агенція розвитку Пирятинщини.

 

11 лютого 2019 року

Запрошує чоловіків та жінок віком від 18 до 50 років на військову службу за контрактом. Військовій частині А1546 потрібні фахівці з таких спеціальностей:

 

11 лютого 2019 року

10 лютого о 01:05 до Служби порятунку „101“ надійшло повідомлення про пожежу легкового автомобіля ВАЗ-21099 по вулиці Абаканська. Вогнеборці, які прибули на виклик, відразу приступили до гасіння. Пожежу було локалізовано о 01:20, а о 01:50 – ліквідовано. Травмованих та загиблих немає.

 

11 лютого 2019 року

8-9 лютого в Горішніх Плавнях пройшов чемпіонат Полтавської області з дзюдо серед юнаків та дівчат до 14 років. Пирятинщину представляли юнаки та дівчата 2006-2007 років народження. У змаганнях взяли участь 7 осіб.

 

11 лютого 2019 року

08 лютого проведено  засідання  Ради  підприємців  при виконкомі Пирятинської  міської  ради. На порядку  денному було  розглянуто чотири питання:

 

8 лютого 2019 року

Пирятинське районне лабораторне відділення Лубенського МВПЛД ДУ „Полтавський обласний  лабораторний центр МОЗ України“  інформує про стан інфекційної захворюваності в районі  на грип та гострі респіраторні інфекції:за 6 тиждень  2019 року в Пирятинському районі відмічається зниження захворюваності на 25,7 % порівняно з епідпороговим показником. Епідемічний поріг становить – 716,0 на 100 тис. нас., рівень дійсний – 531,7 на 100 тисяч населення.


 

7 лютого 2019 року

06 лютого 2019 року на базі Пирятинського ДНЗ № 5 „Сонечко“ для педагогічних працівників міських дитсадків проведено методичний захід – дискусію „Ціннісні орієнтації дошкільної освіти України та Німеччини“. Організувала та провела захід директор ДНЗ „Сонечко“ Анна Тристан.

 

7 лютого 2019 року

7 лютого 2019 року співробітники Пирятинського РС ГУ ДСНС України у Полтавській області на острові Масальський провели рейди щодо правил безпеки, які спрямовані на попередження нещасних випадків на льоду. Під час рейдів рятувальники не зустріли любителів зимової риболовлі та відпочиваючих. 

 

7 лютого 2019 року

Військове формування механізованих військ Збройних сил України. Розміщується у місті Біла Церква Київської області. Бригада створена в 2002 році на базі 72-ї гвардійської механізованої дивізії, що у свою чергу веде історію від 72-ї гвардійської мотострілецької дивізії. З 2014 року бригада брала участь у війні на сході України у складі сил Антитерористичній 

7 лютого 2019 року

07 лютого відбувся день міської ради в Калиновомостівському старостаті. Виконувач обов’язків міського голови Ігор Шикеринець провів особистий прийом громадян, а спеціалісти міської ради з керівниками комунальних підприємств відвідали об’єкти соціальної сфери.

 

7 лютого 2019 року

Проведено конкурси на заміщення вакантних посад психолога та вчителя лікувальної фізкультури інклюзивно-ресурсного центру відділу освіти молоді та спорту Пирятинської міської ради.Пирятинський ІРЦ утворено рішенням тридцять восьмої сесії Пирятинської міської ради сьомого скликання від 06.06.2018 № 167 „Про створення інклюзивно-ресурсного центру відділу освіти, молоді та спорту Пирятинської міської ради“ з метою забезпечення права дітей з особливими освітніми потребами віком від 2 до 18 років на здобуття дошкільної та загальної середньої освіти шляхом проведення комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку дитини, надання психолого-педагогічної допомоги та забезпечення системного кваліфікованого супроводження.


 

6 лютого 2019 року

05 лютого в м. Київ відбулася Національна конференція „Молодіжні ради в малих громадах: як створити та запустити?“, учасницею якої була директор міського центру соціальних служб для сім?ї, дітей та молоді Юлія Кабушка.

 

5 лютого 2019 року

05 лютого відбулося позачергове пленарне засідання сорок восьмої сесії міської ради сьомого скликання. Необхідність проведення позачергового засідання зумовлена тим, що КП  „Каштан“ потребує дофінансування для надання послуг з прибирання снігу та льоду.

 

5 лютого 2019 року

Коучинг чи тренінг, тьюторство чи педагогічний плейбек - яка ж форма роботи з батьками найефективніша? Саме на це питання шукали відповіді педагогічні працівники закладів дошкільної освіти Пирятинської ОТГ під час семінару-практикуму "Шляхи підвищення ефективності спільної роботи ЗДО та сім'ї в розвитку особистості дитини", який відбувся 01 лютого 2019 року на базі ДНЗ "Пролісок".

 

5 лютого 2019 року

У вечірній час у розважальних закладах міста перебувають неповнолітні діти. Виявляються випадки вживання ними пива та алкогольних напоїв.  Аби запобігти такій ситуації  та для здійснення моніторингу за перебуванням неповнолітніх у закладах сфери розваг, громадського харчування, порушень правил торгівлі слабоалкогольними, алкогольними, тютюновими виробами виконавчим комітетом Пирятинської міської ради прийнято рішення від 19.12.2018 № 416 „Про обмеження перебування дітей у закладах сфери розваг, громадського харчування“.

5 лютого 2019 року

Доброго дня, пане Міністре. Через місяць чекаємо з дружиною на первістка, хочемо дізнатися як отримати свідоцтво про народження та зареєструвати місце проживання дитини?   

Іван Самойлов

Що потрібно зробити після народження дитини?

Батьки зобов’язані не пізніше 1 місяця від дня народження дитини зареєструвати народження дитини в органі ДРАЦС за місцем проживання одного з батьків або за місцем народження дитини.

 

5 лютого 2019 року

Згідно з Правилами реєстрації місця проживання, якщо батьки зареєстровані за різними адресами – місце проживання малолітньої дитини, реєструється разом з матір’ю (батьком) за письмовою згодою батька (матері) при подачі документів, або на підставі нотаріально завіреної письмової згоди батька (матері),

 

5 лютого 2019 року

Перший тур президентських виборів в Україні відбудеться  31 березня  2019 року. Для всіх громадян України створені рівні можливості для волевиявлення. 

5 лютого 2019 року

Зовнішній вигляд, матеріальний стан родини, фізичні вади, рівень навчання - все це може стати причинами знущання над дитиною однолітками. Тривалий процес свідомого жорстокого ставлення (фізичного і психічного) з боку дитини або групи до іншої дитини називається булінгом. На сьогодні булінг є вкрай гострою проблемою, яка потребує негайного вирішення.

 

4 лютого 2019 року

04 лютого відбулося спільне засідання постійних комісій міської ради з питань житлово-комунального господарства, комунальної власності, транспорту, зв’язку та сфери послуг і з питань містобудування, будівництва, земельних відносин та охорони природи.

 

4 лютого 2019 року

04 лютого проведено засідання комісії з надання разової грошової допомоги малозабезпеченим та хворим громадянам Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади. Члени комісії розглянули 18 заяв від громадян, які потребують матеріальної допомоги на лікування.

4 лютого 2019 року

02 лютого на базі Пирятинського ліцею був проведений цікавий спортивний квест для сімей у яких виховуються дітки з інвалідністю. Квест – це спортивно-розважальна та інтелектуально-командна гра, під час якої команди змагаються один з одним за перемогу та головний приз. Команди переміщаються від станції до станції та виконують різноманітні завдання.

4 лютого 2019 року

Проект ЄС/ПРООН «Об’єднання співвласників будинків для впровадження сталих енергоефективних рішень» (HOUSES)

Покращення рівня енергоефективності в різних секторах української економіки є головним пріоритетом України. Житлово-комунальний сектор здійснює безпосередній вплив на якість умов життя мільйонів українців, але при цьому характеризується низькою сталістю через високий рівень споживання енергії та тепла, зношену інфраструктуру та обладнання для опалення, значні витрати газу та застарілий житловий сектор.

2 лютого 2019 року

 Старі, добрі казки розповідають нашим малятам про добро і зло, вчать їх чинити правильно і позбуватися від надуманих страхів. А чи знаєте ви? Прочитана перед сном дитині казка - запорука міцного сну і приємних снів. Варто лише правильно вибирати цікаві книги, щоб від прочитаного дійсно була користь для підростаючого покоління.      

 

1 лютого 2019 року

01 лютого приміщені Центру дитячої та юнацької творчості  відбулося спільне засідання комісій міської ради з питань житлово-комунального господарства, комунальної власності, транспорту, зв’язку та сфери послуг та з питань містобудування, будівництва, земельних відносин та охорони природи за участю голів інших постійних комісій.

 

1 лютого 2019 року

Пирятинська міська об’єднана територіальна громада долучилася до збору допомоги для військовослужбовців спецпідрозділу батальйон ,,Полтава“, які перебувають у зоні бойових дій.

 

1 лютого 2019 року

Пирятинське районне лабораторне відділення Лубенського МВПЛД ДУ „Полтавський обласний  лабораторний центр МОЗ України“  інформує про стан інфекційної захворюваності в районі  на грип та гострі респіраторні інфекції:

 

1 лютого 2019 року

1 лютого відбулася зустріч виконувача обов’язки міського голови Ігоря Шикеринця з місцевим підприємцем Анатолієм Шульгою. Мова йшла про підвищення туристичної привабливості ділянки поряд з водонапірною баштою, яку в народі називають „Королева бензоколонки“ (по назві фільму з такою же назвою). Незважаючи на той факт, що башта є  візитівкою Пирятина, відпочинкова зона не має відмінних особливостей, які б запам’ятовувались туристами, пасажирами, гостями Пирятинського краю. 

1 лютого 2019 року

З 29 по 31 січня  в Полтаві  відбулися фінальні змагання  Обласної спартакіади школярів з баскетболу серед дівчат. У змаганнях взяла  участь  збірна команда Пирятинської ДЮСШ, яка  стала  бронзовим призером змагань. 

1 лютого 2019 року

В міжсесійний період відбулося 3 засідання виконавчого комітету Пирятинської міської ради, на яких прийнято 49 рішень. На засіданнях виконавчого комітету керівники структурних підрозділів виконкому міської ради проінформували про роботу  в 2018 році: управління економіки; фінансового управління; загального відділу та інформаційного забезпечення; відділу персоналу та організаційної роботи; Центру надання адміністративних послуг; відділу державної реєстрації; відділу інформаційних технологій та захисту інформації; юридичного відділу; відділу освіти, молоді та спорту, та Пирятинського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей.

1 лютого 2019 року

31 січня відбулося пленарне засідання сорок сьомої сесії Пирятинської міської ради сьомого скликання. На початку засідання заступник міського голови Ігор Шикеринець проінформував присутніх про роботу виконавчих органів міської ради у міжсесійний період. Далі депутати перейшли до розгляду питань порядку денного. 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua