Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
1 лютого 2019 року 08:03

Інформація про проведену апаратом виконавчого комітету міської ради роботу в міжсесійний період (21.12.2018 – 31.01.2019)

В міжсесійний період відбулося 3 засідання виконавчого комітету Пирятинської міської ради, на яких прийнято 49 рішень. На засіданнях виконавчого комітету керівники структурних підрозділів виконкому міської ради проінформували про роботу  в 2018 році: управління економіки; фінансового управління; загального відділу та інформаційного забезпечення; відділу персоналу та організаційної роботи; Центру надання адміністративних послуг; відділу державної реєстрації; відділу інформаційних технологій та захисту інформації; юридичного відділу; відділу освіти, молоді та спорту, та Пирятинського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей.

Проведено День міської ради в Олександрівському старостаті.

Протягом міжсесійного періоду пройшло 9 засідань постійних комісій та 1 узгоджувальна рада.

 

Підвищення кваліфікації та участь у семінарах і тренінгах:

участь  у засіданні круглого столу на тему: „Аналіз стану виконання заходів „Комплексної програми поводження з твердими побутовими відходами у Полтавській області на 2017-2021 роки“ у 2017-2018 роках та стратегічні цілі в сфері поводження з твердими побутовими відходами області на 2019 рік“ (ВАРАВА М.В.);

участь у засіданні круглого столу „Проблеми, виклики та можливості застосування механізму співробітництва територіальних громад у сфері адміністративних послуг“ за підтримки Програми „U-LEAD з Європою“ (КОЧУР Л.В.), де презентовано практику спільного проекту ММС Пирятинської ОТГ та сільських рад району;

участь у практичному тренінгу з питань розробки ефективної структури органів місцевого самоврядування ОТГ, у рамках проекту „Розроблення ефективної організаційної структури для ОТГ“ за підтримки програми DOBRE, що реалізується Асоціацією об’єднаних територіальних громад (КОЧУР Л.В.) та презентовано досвід Пирятинської міської ради щодо управління персоналом як кращу практику;

участь в четвертому модулі навчального курсу „Lviv City Maker’s Course“ (ЗЕРГАНІ М.І.).

Проведено зустріч із обміну досвідом з представниками Кам’янської ОТГ (Черкаська обл.).

 

Сприяння розвитку бізнесу

В напрямі просування і промоції товарів місцевого виробництва та з метою задоволення потреб жителів громади проведено новорічний ярмарок, в якому взяли участь 24 суб?єкти господарювання, у тому числі 7 місцевих товаровиробників; організовано святкову торгівлю на свято Водохреща, в якому взяли участь – 2 місцевих підприємці.

Сприяння залученню інвестицій в економіку громади

інвестиційний паспорт Пирятинської міської ОТГ отримав перше місце у Конкурсі Інвестиційних паспортів громад Полтавської області 2018 року;

розроблено презентаційні матеріали „Каталог місцевих ремесл“;

інвестиційні можливості громади поширені на інтернет-ресурсах державного рівня: на веб-порталі Українського національного
комітету міжнародної торгової палати розміщено інвестиційний паспорт громади, на веб-платформі GromInvest – 3 інвестиційні проекти.

 

Реалізація повноважень у сфері праці

Спільно з головним державним інспектором у Полтавській області здійснено обстеження та проведена інформаційно-роз’яснювальна робота серед 37 суб’єктів господарювання стосовно оформлення трудових відносин з найманими працівниками. За результатами обстеження проведено 4 спільні інспекційні відвідування суб’єктів господарювання, де виявлені ймовірні порушення у сфері законодавства про працю, легалізовано у добровільному порядку 4 особи. 

Міською комісією з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення проведено обстеження використання праці найманих працівників 16 суб?єктів господарської діяльності. За наслідками 4 осіб легалізовано, 1 суб’єкт господарювання зареєструвався як фізична особа -підприємець.

Проведено 1 засідання Міської комісії з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення на якому підбито підсумки проведеної роботи та намічено плани роботи на 2019 рік.

 Здійснено 2 публікації з роз’ясненням законодавства у сфері праці на веб-сайті міської ради та соціальних мережах.

 

Програмно-цільовий метод

Проведена інформаційно-роз’яснювальна робота та супровід підготовки звітів про надходження та використання коштів в рамках виконання місцевих (регіональних) програм, усього на розгляд сесії подано 48 відповідних проектів рішень.

 

Участь в грантах

Продовжується робота в проекті ЕС  „Угода мерів-Схід“. Наша заявка отримала перемогу в проекті  „Від міста до міста“, який спрямований на впровадження заходів зі стійкого енергетичного розвитку та включена до переліку муніципалітетів для навчального візиту в країни  ЄС.

Підготовлено заявку на участь у конкурсі з обміну персоналом в рамках Ініціативи „Мери за економічне зростання“. Метою залучення експертної допомоги є приїзд колег з країн ЄС до нашого муніципалітету з метою  вдосконалення системи заходів Пирятинської міської ОТГ в сфері управління розвитком процесів кооперації для агровиробників.   

Підготовлено заявку для участі в проекті „Фінсько-український трастовий фонд: Енергоефективність, відновлювана енергетика та альтернативні джерела енергії“ NEFCO, яка має на меті реконструкцію системи гарячого водопостачання у 7 закладах дошкільної освіти на суму 1,100 тис.грн, з них за рахунок бюджету міської ОТГ -  300,0 тис.грн.

 

 

Реалізація тарифної політики у сфері ЖКГ

Проведено 3 засідання комісії по здійсненню контролю за додержанням правил при  нарахуванні тарифів на житлово-комунальні послуги, громадські слухання з питання підвищення тарифів.

Відповідно до рекомендацій комісії та враховуючи думки громади  прийнято рішення виконкому щодо:

встановлення  тарифу на послугу з централізованого водопостачання КП „Пирятинський міський водоканал“,

встановлення тарифу на послугу з централізованого опалення для мешканців житлового будинку за адресою: вул.Європейська, буд4-а,б, м. Пирятин ПП „Хазар-2007“; 

встановлення скоригованого тарифу на послугу з централізованого опалення для  мешканців житлового будинку     № 33 по вул.Коцюбинського м.Пирятин ДП „Пирятинтеплопостачання“.

 

За звітний період Центром надання адміністративних послуг надано 2108 послуг. 23.01.2019 на виконкомі міської ради заслухано звіт про роботу ЦНАП у 2018 році.

 

Відділом державної реєстрації:

у сфері державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців опрацьовано 24 заяви;

у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно опрацьовано 116 заяв;

зареєстровано 67 фізичних осіб, знято з реєстрації 46 осіб;

видано 161 довідку про реєстрацію або зняття з реєстрації місця проживання.

 

Відділом із земельних та екологічних питань виконкому міської ради проведено 12 виїзних комісій щодо обстеження земельних ділянок за зверненнями громадян у міжсесійний період, проведено Конкурс з питань благоустрою міста „Краще новорічне оформлення фасадів та вітрин об’єктів торгівлі, ресторанного господарства, сфери побутових послуг, підприємств, установ та житлових будинків в населених пунктах Пирятинської міської ради до Нового 2019 року“.

 

Головним спеціалістом з питань захисту прав дітей виконкому Пирятинської міської ради  за період з 21.12.-29.01.2019 року обстежено умови проживання:

3 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебувають під опікою (піклуванням);

7 дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах.

З дітьми, які перебувають на внутришкільних обліках, як такі, що постійно порушують поведінку,  проведено індивідуальні бесіди.          

Сформовано реєстр осіб із числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебувають на квартирному обліку у Пирятинській міській раді.

Підготовлено позовну заяву до суду від імені особи із числа дітей, позбавлених батьківського піклування, про стягнення аліментів.

Проведено роботу щодо встановлення кількості дитячого населення (віком від народження до 18 років), які проживають на території Пирятинської міської ОТГ.  

Протягом міжсесійного періоду відділом освіти, молоді та спорту проведено ряд заходів:

2 наради для керівників закладів освіти та заступників директорів з навчально-виховної роботи щодо організованого початку ІІ семестру, виконання навчальних планів та програм за І семестр 2018-2019 н.р.; з питань реєстрації на пробне ЗНО-2019 та підготовки до ЗНО-2019;

головний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту взяла участь у спільній з Харківським регіональним центром оцінювання якості освіти нараді щодо  особливостей організації і проведення ЗНО у 2019 році (м. Полтава, 29.01.2019);

розпочато реєстрацію на пробне ЗНО-2019.

Організовано індивідуальне навчання для 2-х учнів. На базі Пирятинської зш І-ІІІ ст. № 4 проведено засідання міської батьківської ради ,,Батьки PRO" та семінар-практикум для вчителів математики на тему ,,Новації НУШ. Долаємо стереотипи“.

Надано консалтингову допомогу закладам освіти щодо ведення ділової документації та організації роботи груп продовженого дня.

Проведено І етап  конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт  учнів-членів наукового товариства „ Джерело“ , у якому здобули перемогу 25 учнів зі шкіл міста, вони ж візьмуть участь в  ІІ (обласному) етапі конкурсу.

Учні шкіл міста взяли участь в 11 олімпіадах з базових дисциплін у м.Полтава.

У закладах освіти  проведено заходи у рамках  акції „16 днів проти насильства“, „Всеукраїнського тижня права“, які були спрямовані на профілактику та попередження правопорушень та злочинності, бездоглядності серед учнівської молоді.

Проведено І етап обласного конкурсу на кращий захід з патріотичного виховання.

Учні Опорного закладу Пирятинської зш І-ІІІ ступенів №6 та Пирятинського ліцею взяли участь ІІ етапі даного конкурсу і здобули  2 призові місця (ІІ місце  - Пирятинський  ліцей  та ІІІ місце - Опорний заклад Пирятинської зш І-ІІІ ступенів №6).

Проведено заходи до новорічних та різдвяних свят у закладах освіти, відкриття міської ялинки, новорічні розваги біля міської ялинки. Організовано поїздку дітей з особливим освітніми потребами у м.Полтаву до „Будиночка Святого Миколая“.

Організовано та проведено на базі ЦДЮТ І етап огляду конкурсу команд КВН.

Спортсмени взяли участь у всеукраїнських змаганнях серед юнаків та дівчат з легкої атлетики, баскетболу, шахів та волейболу.

10 вихованців Пирятинської дитячо-юнацької спортивної школи вперше взяли участь у Чемпіонаті Полтавської області з дзюдо серед молоді до 23 років і здобули 8 призових місць.

Закінчуються роботи по ремонту  актової зали та їдальні Опорного закладу Пирятинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 6,  завершується ремонт роздягалень у спортивному залі Пирятинського ліцею.

Працівниками виконкому міської ради протягом грудня-січня напрацьовується механізм відбування покарання для адмінпорушників, які мають заборгованість зі сплати аліментів на підприємствах, розташованих на території ОТГ.

В навчальних закладах тривають профілактичні заходи за участі лікарів первинної та вторинної ланок медицини та керівника проекту ,,Стройняшки ТМ“ Оленою Свириденко, з початку навчального року проведено 16 зустрічей з учнівськими  колективами.

В рамках реалізації Програми підтримки породіль 4 жінки отримали матеріальну допомогу в сумі 2000,0 грн., працівниками центру соціальних служб для сім?ї, дітей та молоді відвідано 5 сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах за місцем їх проживання. В січні 1 сім?я, яка перебуває в складних життєвих обставинах знята з соціального супроводу. За результами соціальної роботи сім?ї надано: послуги консультування; дитячі ліжечко та столик для годування, бу одяг, дитячі іграшки, гігієнічні набори, продуктові набори, канцтовари.

Надано разову грошову допомогу 7 малозабезпеченим та хворим громадянам Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади на загальну суму 12500 грн.;

матеріальну допомогу на поховання непрацюючим жителям  міста, які не досягли пенсійного віку - 3 заявникам на суму 3000,00 грн.

 

Відділом містобудування, архітектури та ЖКГ замовлені у ФОП Сазонової А.О. робочі проекти щодо капітального ремонту покрівлі ЗОШ № 4 (початкова школа) по вул.Соборна,38 та капітального ремонту головного фасаду ЦДЮТ по вул.Пушкіна,33.

Проведені два засідання житлово-побутової комісії, за висновками якої взято на квартирний облік одну дитину-сироту, одну багатодітну сім’ю, дві особи – на загальних підставах, знято з обліку три особи (у зв’язку зі смертю), затверджені списки громадян, які перебувають на квартирному обліку.

Проведено засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Пирятинської міської ради, на якій розглядалося питання щодо попередження нещасних випадків при паводках та таненні снігу у Пирятинській міській об’єднаній територіальній громаді у 2019 році.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua