Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
22 лютого 2019 року 19:52

Завершується підготовка до пленарного засідання сесії

22 лютого в Центрі громадського діалогу відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань планування, фінансів, бюджету, соціально-економічного розвитку та підприємництва.

На початку засідання депутати заслухали інформацію про виконання Плану соціально-економічного розвитку Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади на 2018 рік. Начальник управління економіки виконкому міської ради Ірина Солдатова зазначила, що реалізовано 48 місцевих програм за різними напрямками. Профінансовано 60% від запланованих заходів, але загальний рівень їх виконання склав 88%. Заходи, які не вдалося виконати і які є важливими для  громади, перенесено на 2019 рік. Крім того, реалізовано 11 проектів за підтримки міжнародних фінансових інституцій. Більшість проектів навчальні, а три проекти із залученням коштів на загальну суму 569,6 тис.грн.

Начальник фінансового управління Пирятинської міської ради Світлана Кеда надала інформацію про виконання бюджету міської об’єднаної територіальної громади за 2018 рік. Зазначила, що доходна частина бюджету, з урахуванням міжбюджетних трансфертів та власних надходжень бюджетних установ, виконана на 101,1%; видаткова частина бюджету – на 95,6%. Основними джерелами наповнення доходної частини загального фонду бюджету є податок на доходи фізичних осіб, акцизний податок, місцеві податки, інші надходження. Також Світлана Кеда представила проект рішення щодо внесення змін до бюджету міської об’єднаної територіальної громади на 2019 рік.

Начальник відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства виконкому міської ради Марина Зергані ознайомила із змінами, які пропонується внести до Програми розвитку дорожнього руху та його безпеки в Пирятинській міській об’єднаній територіальній громаді на 2017-2019 роки та Програми розвитку вуличного освітлення Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади на 2017-2019 роки. Зокрема, планується провести капітальний ремонт деяких вулиць, облаштування кількох тротуарів та встановлення світлофора на перехресті вулиць Європейська-Абаканська.

Комісія рекомендувала сесії міської ради установити нові ставки туристичного збору на 2019 рік та затвердити ряд програм: „Створення місцевого резерву для проведення аварійно-рятувальних та інших невідкладних робіт на території Пирятинської ОТГ“ на 2019 рік, „Сучасне оснащення рятівника – запорука надійного порятунку людей“ та Програму реалізації проектних пропозицій громадського бюджету (бюджету участі) Пирятинської ОТГ на 2019 рік

Розглянувши додаткові питання про передачу витрат з реконструкції мережі водовідведення із влаштуванням каналізаційно-напірної станції в загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №4 та про передачу цієї мережі з каналізаційно-напірною станцією з балансу Пирятинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №4 на баланс Пирятинських госпрозрахункових очисних споруд, комісія вирішила винести їх на розгляд та затвердження сесії.

Також депутати розглянули кілька листів. Серед них – лист Пирятинської центральної районної лікарні щодо фінансування установи. Головний лікар Олександр Гаркавенко повідомив, що для стабільного функціонування медичного закладу необхідні кошти для придбання комп’ютерної техніки, облаштування локальної мережі, встановлення медичних програм, придбання житла для лікарів, тощо. Голова бюджетної комісії Владислав Йощенко запропонував детально розглянути проблемні питання Пирятинської ЦРЛ на засіданні профільної комісії за участю голів інших постійних комісій.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua