Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства

Новини

20142015201620172018201920202021202220232024
січеньлютийберезеньквітеньтравеньчервень
липеньсерпеньвересеньжовтеньлистопадгрудень
29 лютого 2016 року

Всесвітній фонд природи (WWF), Міністерство екології та природних ресурсів України,  Департамент екології та природних ресурсів Полтавської облдержадміністрації та Пирятинська міська рада звертаються до усіх небайдужих з проханням підтримати проведення в Україні 19 березня 2016 року всесвітньої кампанії Година Землі 2016.

Година Землі була розпочата у 2007 році Всесвітнім фондом природи (WWF) в Австралії з метою привернути увагу до проблеми зміни клімату. Це чудова можливість для кожного громадянина зробити свій внесок у поліпшення загальної екологічної ситуації. У 2008 році ця успішна акція поширилася світом, у ній взяли участь більше 50 мільйонів людей у 35 країнах світу. Україна приєдналася до всесвітньої кампанії у 2009 році. Година Землі 2015 року була безпрецедентним успіхом – приєдналися більше 7000 міст у 172 країнах по всьому світі. В Україні до кампанії долучилися більше 50 міст та містечок, у тому числі Київ, Одеса, Львів, Харків, Полтава та інші.

26 лютого 2016 року

"Навчання елементів грамоти дітей дошкільного віку" - під такою назвою вихователь старшої групи "Волошка" дошкільного навчального закладу "Ромашка" Лариса Курєпіна 25 лютого провела заняття - консультацію для колег. Вихователі мали змогу ознайомитися із методикою Л,Шелестової, над якою вона працює, та переглянути дидактичні ігри виготовлені вихователем власноруч.

До уваги колег були представлені індивідуальні папки вихованців, в яких накопичуються виконані дітьми завдання з навчально-розвивального посібника "Вчимося читати". Даною методикою зацікавилися молоді спеціалісти, які працюють в садочку.

26 лютого 2016 року

На розгляд комісії винесено питання щодо встановлення двоставкових тарифів на послуги централізованого опалення для мешканців житлових будинків № 4А, 4Б по вул. Європейська та № 33 по вул. Коцюбинського.

Приводом для розгляду нових тарифів є прийняття Кабінетом Міністрів України постанови від 30 жовтня 2015 року № 1037 „Про запровадження перерахунку вартості послуги з централізованого опалення залежно від температури зовнішнього повітря“, внесенням змін до Податкового кодексу України та підвищення вартості енергоносіїв. 

24 лютого 2016 року

24 січня відбулася сьома чергова сесія Пирятинської міської ради.

На початку засідання міський голова Олексій Рябоконь вручив депутатам сьомого скликання „Посвідчення депутата міської ради“.

Відповідно до затвердженого депутатами порядку денного роботи сесії на пленарному засіданні було затверджено звіти про надходження та використання коштів міського бюджету на виконання заходів міських цільових програм одержувачами коштів у 2015 році та затверджено звіт щодо виконання бюджету Пирятинської міської ради за 2015 рік.

24 лютого 2016 року

24  лютого 2016 року на  засіданні сьомої сесії  сьомого  скликання Пирятинської  міської  ради  Полтавської  області   було  прийнято   Рішення „Про заборону використання  піротехнічних  та інших вибухонебезпечних виробів  на території  Пирятинської об’єднаної міської територіальної громади“  №  25.

24 лютого 2016 року

На черговій сьомій сесії сьомого скликання Пирятинською міською радою прийнято рішення про призначення перших вибори старост сіл Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади. Вибори призначено  на неділю 15 травня 2016 року.

Затверджено перелік населених пунктів, в яких призначені перші вибори старост сіл Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади: 

24 лютого 2016 року

24 лютого відбулося чергове засідання виконавчого комітету міської ради. Члени виконавчого комітету розглянули ряд питань щодо надання тимчасових дозволів на розміщення нестаціонарних засобів для виносної торгівлі: з нагоди святкування традиційного міського свята „Проводи зими“, яке відбудеться 28 лютого на о. Масальський, та для виносної торгівлі живими квітами з 5 по 8 березня у визначених місцях з нагоди Міжнародного жіночого дня – 8 Березня. 

24 лютого 2016 року

23 лютого в обласній раді відбулася нарада міських голів та голів районних рад.

Розпочалося зібрання з урочистої церемонії підписання угод на фінансування проектів-переможців обласного конкурсу проектів розвитку територіальних громад Полтавської області 2015 року.

23 лютого 2016 року

„Уроки тітоньки Сови“ - така тема відкритого заняття з грамоти, яке пройшло 22 лютого у старшій групі „Зернятко“ дошкільного навчального закладу „Ромашка“.

Зустрічала колег та демонструвала свою педагогічну майстерність вихователь Коробка Світлана Василівна. Діти разом з вихователем виконували завдання від тітоньки Сови: проспівували веселі нотки, знаходили букви в груповій кімнаті, виконували словесний диктан на аркуші паперу, 

23 лютого 2016 року

У  дошкільному навчальному закладі „Червона шапочка“ відбувся районний семінар – практикум вихователів дошкільних закладів. Тема семінару: „Пізнавально – мовленнєва діяльність дітей дошкільного віку“, метою якого було розглянути особливості роботи по формуванню пізнавально-мовленнєвої діяльності дітей, дати змогу педагогам різнобічно та поглиблено розглянути різні напрямки організації роботи з цього питання та сприяти розвитку професійної майстерності.

 Семінар проходив у незвичайній формі. Вихователі всіх вікових груп поділилися своїм досвідом та показали різні форми роботи, які сприяють розвитку мовлення  дітей дошкільного віку. 

23 лютого 2016 року

23 лютого 2016 року у Полтавському краєзнавчому музеї імені Василя Кричевського управлінням інфраструктури та туризму Полтавської облдержадміністрації спільно з ГО „Спілка екскурсоводів Полтавщини“ проведено ІХ науково-практичну конференцію „Екскурсійна діяльність – реалії та перспективи. Полтавщина – „україніка“ Україна“, присвячену 145-річчю від дня народження Лесі Українки, в роботі якої брали участь керівники підрозділів культури і туризму райдержадміністрацій, міськвиконкомів, екскурсоводи, фахівці музейних закладів, представники громадських організацій туристичного спрямування, туристичних фірм, професорсько-викладацький склад вищих навчальних закладів Полтавщини. 

23 лютого 2016 року

Проведено чергове засідання робочої групи із розробки Стратегічного плану розвитку Пирятинської об’єднаної міської територіальної громади.

Організація і проведення заходу проводиться в рамках реалізації шведсько-українського проекту „Місцеве самоврядування та верховенство права в Україні“.

Володимир Проскурнін, експерт шведсько-українського Проекту детально зупинився на методології та процесі стратегічного планування, структурі стратегічного плану, визначенні стратегічних та оперативних цілей за напрямами розвитку громади.

20 лютого 2016 року

20 лютого ми відзначаємо День Героїв Небесної Сотні та вшановуємо пам’ять про цих героїчних людей, які, захищаючи ідеали демократії, поклали на вівтар нашої Свободи і Гідності найдорожче – своє життя! Події на Майдані та на Східному фронті показали вражаючу незламність, патріотизм та хоробрість українських захисників, які ціною свого здоров’я і життя боронять від агресора незалежність та цілісність нашої країни. 

Хай пам’ять про Героїв Небесної Сотні згуртує нас, дасть нам силу, волю,  мудрість та наснагу для зміцнення Української держави. Будьмо гідними їх подвигу, бережімо Україну!

Слава Україні! Героям слава!

18 лютого 2016 року

Вже стало доброю традицією відзначати День іменинника у ДНЗ  „Сонечко“. 18 лютого малеча святкувала „День зимового іменинника“.

Дітвора не тільки святкувала та вітала тих, хто народився взимку, але й навчалася дружити між собою, любити життя, цінувати добро, уміти бути вдячним, робити приємне один одному; жити в мирі, добрі і злагоді та забезпечити гарний святковий настрій друзям.

17 лютого 2016 року

17 лютого 2016 року на базі Центру корекції та розвитку дитини "Долоньки" відбулась зустріч з кандидатом педагогічних наук, завідувачем сектору розвитку дошкільника Інституту обдарованої дитини НАПН України, автором методики "Розвивальне читання" Людмилою Володимирівною Шелестовою. Під час заходу педагоги дошкільних навчальних закладів отримали теоретичні знання та практичні вміння стосовно роботи з даною методикою, яка забезпечує не тільки формування у дошкільнят навичок читання, а й розвиває мислення дитини, її уяву, словниковий запас, дрібну моторику, уявлення про навколишній світ. Учасники отримали масу позитивних емоцій від живого спілкування з науковцем.

15 лютого 2016 року

Щороку, 15 лютого, пам’ять серця кличе тисячі українців відзначити День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. В цей день, 1989 року, закінчилася тривала війна в Афганістані.

14 лютого у великій залі адмінбудинку відбувся захід, присвячений 27-й річниці виведення обмеженого контингенту радянських військ з Афганістану та Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

14 лютого 2016 року

Дошкільний навчальний заклад „Сонечко“ перший з дитсадків міста, в якому розпочалася системна робота з малюками та їх батьками з екологічного виховання. В рамках районного семінару - практикуму музичних керівників було представлено Еко-Данс-шоу „Мода з відходів“,  на якому юні вихованці презентували музичним керівникам  дошкільних навчальних закладів району моделі суконь, виготовлених із відходів: пакетів для сміття, молока, газет, захисно-ударної плівки, рибальської сітки.

14 лютого 2016 року

У суботу, 13 лютого, відбулося громадське слухання по перейменуванню вулиці Піонерська. Попередньо, робочою групою було визначено, що вул. Піонерська не підпадає під перейменування, так як назва цієї вулиці може походити від слова піонер - „першопроходець“. Згодом, на сайті Українського інституту національної пам’яті було викладено перелік обов’язкових до перейменування об’єктів топоніміки у населених пунктах, в якому зазначено, що назва Піонерська надана на честь Всесоюзної піонерської організації імені В. І. Леніна, створена комуністами у 1922 р. і мала на меті ідеологічне виховання дітей у дусі відданості комуністичній партії та радянській державі.

13 лютого 2016 року

13 лютого Калиновомостівський сільський Будинок культури гостинно прийняв односельчан на гостей на творчому звіті учасників художньої самодіяльності, який проходив у рамках районного огляду-фестивалю „Родослів“.

Невеликий, але дружній і потужний колектив учасників творчого звіту подарував свою майстерність глядачам. На сцені виступили фольклорний колектив „Калина“, керівник Євдокія Коник та молоді виконавці – Віктор Ніколаєнко, Світлана та Вікторія Копиленко, Яна Клименко.

12 лютого 2016 року

12 лютого 2016 року на базі Пирятинського ДНЗ „Сонечко“ відбувся семінар-практикум для музичних керівників дошкільних навчальних закладів на тему: "Особистісно орієнтований підхід до навчання дошкільнят у музично-педагогічному процесі. Методика проведення сучасного музичного заняття".

10 лютого 2016 року

10 лютого 2016 року для вихованців старшої групи Пирятинського ДНЗ "Берізка" організовано зустріч з провідним спеціалістом з екологічної освіти НПП "Пирятинський" Пономаренко О.К. на тему "Як живеться тобі, пташко, взимку?". Під час зустрічі було піднято питання про особливості існування пернатих в холодну пору року та роль людини в житті птахів. Діти з великим захопленням переглянули презентацію з фотографіями зимуючих птахів нашої місцевості і запевнили гостю, що будуть оберігати пернатих представників живої природи. Окрім цього, вихованці передали Пономаренко О.К. 2,5 кг використаних батарейок для подальшої утилізації.

10 лютого 2016 року

9 лютого 2016 року на базі Пирятинського ДНЗ "Берізка" вихователем - методистом Тристан А.О. проведено семінар - практикум для педагогів на тему "Створення умов для одержання дітьми дошкільного віку необхідної інформації з різних джерел". Під час заходу присутні розширили та збагатили свої знання про мультисенсорний підхід до організації пізнавальної діяльності дошкільників, вправлялись в написанні конспектів занять з максимальною активізацією всіх органів чуття. Тристан А.О. донесла присутнім важливість неупущення сенситивних періодів розвитку дитини. Спільними зусиллями учасники виробили шляхи підвищення дитячої допитливості. 

8 лютого 2016 року

 

У суботу, 6 лютого, відбулося повторне обговорення питання перейменування вулиць Пролетарська, Жовтнева та 50-річчя Жовтня. Ще раз зібрати мешканців цих вулиць довелося через  велику кількість варіантів назв першої від активістів та відсутність будь-яких пропозицій стосовно другої. 

Так, на попередньому зібранні жителі вулиці Пролетарська погодили назву Зоряна, якщо все ж таки доведеться вдатися до перейменування. Проте згодом до міської ради надійшли ще два звернення з пропозиціями назвати вулицю Байди Вишневецького чи Шкільна (як варіант,- Освітянська). В ході обговорення, шляхом голосування погодили назву Зоряна.

5 лютого 2016 року

У зв’язку зі зниженням епідемічного процесу по грипу і ГРЗ серед населення Пирятинського району  у загальноосвітніх навчальних закладах Пирятинської міської ради відновлюється навчально-виховний процес з 08 лютого 2016 року.

 

4 лютого 2016 року

Роздрібні ціни на продовольчі групи товарів на Пирятинському ринку (підприємство Пирятинської РССТ „Пирятинський ринок“,  площа Героїв Майдану, 7 (колишня площа Борців Революції).

Дані  станом на 03.02.2016 року.

3 лютого 2016 року

У зв’язку з відсутністю достовірних даних щодо зниження епідпорогу в районі, з метою недопущення розповсюдження захворюваності серед учасників навчально-виховного процесу, у загальноосвітніх навчальних закладах Пирятинської міської ради призупинено навчально-виховний процес до 05.02.2016 включно.

Керівникам загальноосвітніх навчальних закладів рекомендовано перенести на інші терміни проведення масових, розважальних і фізкультурно-спортивних заходів та дозволено внести зміни до строків проведення канікул.

1 лютого 2016 року

01 лютого відбулося чергове засідання виконкому міської ради. Одним з основних питань  порядку денного було питання щодо стягнення комісійної винагороди банками при прийомі комунальних платежів від населення. Про результати виконання доручення з цього питання, яке було дане міським головою на нараді 24 листопада 2015 року, доповіла провідний спеціаліст з економічних питань Любов Тараненко. Відповідно до наданої банківськими установами інформації лише в філії Полтавського обласного управління АТ „Ощадбанк“ при сплаті за комунальні послуги комісійна винагорода не стягується, окрім послуги за спожитий природній газ (3 грн. за платіж). 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua