Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
24 лютого 2016 року 23:32

На сесії міської ради

24 січня відбулася сьома чергова сесія Пирятинської міської ради.

На початку засідання міський голова Олексій Рябоконь вручив депутатам сьомого скликання „Посвідчення депутата міської ради“.

Відповідно до затвердженого депутатами порядку денного роботи сесії на пленарному засіданні було затверджено звіти про надходження та використання коштів міського бюджету на виконання заходів міських цільових програм одержувачами коштів у 2015 році та затверджено звіт щодо виконання бюджету Пирятинської міської ради за 2015 рік.

Пирятинська міська рада призначила перші вибори старост сіл Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади. Крім того, встановлено пільги у Пирятинській школі естетичного виховання.  

Широке обговорення у депутатів викликало питання про заборону використання піротехнічних та інших вибухонебезпечних виробів  на території Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади.

Керуючий справами виконкому міської ради Лариса Кочур ознайомила присутніх з вимогами чинного законодавства та необхідністю прийняття нових повноважень міської ради: повноваження з реєстрації місця проживання фізичних осіб, з державної реєстрації речових прав на нерухомість та бізнесу, а також надання відомостей з Держгеокадастру.

Розглянуто та прийнято ряд рішень з питань регулювання земельних відносин.

В кінці пленарного засідання голова районної ради Сергій Пазюк озвучив звернення щодо необхідності перегляду депутатами міської ради рішення сесії міської ради щодо передачі трансферту з міського бюджету на утримання територіального центру і участі депутатів міської ради у роботі комісії по вивченню проблеми та подальшого функціонування цього закладу. Депутати міської ради активно та конструктивно обговорили суть звернення.

Варто зазначити, що з метою недопущення зниження рівня надання соціальних послуг жителям об’єднаної територіальної громади територіальним центром соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Пирятинського району та проблемністю швидкого розділу територіального центру було прийняте рішення сесії міської ради від 25.01.2016 № 5  „Про передачу міжбюджетного трансферту на утримання Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Пирятинського району на період з січня по березень 2016 року“ в сумі 450 000 грн. у вигляді іншої субвенції, при умові, що районна рада здійснить передачу територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) із спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст у власність Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади, розпочавши процедуру передачі з лютого місяця поточного року.

В свою чергу, для забезпечення своєчасної виплати заробітної плати та недопущення кредиторської заборгованості за захищеними статтями видатків Пирятинською міською радою 27 січня 2016 року було перераховано субвенцію за січень місяць в сумі 150 000 грн. Проте, на жаль, Договір на передачу міжбюджетних трансфертів між міською та районною радами до цього часу головою районної ради не був підписаний. Депутати зазначили, що зі сторони районної ради не вживались ніякі дії стосовно передачі закладу в частині обслуговування жителів міської об’єднаної територіальної громади із спільної власності територіальних громад району у власність Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади.

Міський голова сказав, що Пирятинська міська рада готова до конструктивного діалогу та участі в роботі комісії представників як апарату виконавчого комітету міської ради, так і депутатського корпусу.

Заступник міського голови  Ігор Шикеринець зазначив, що на сьогодні територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Пирятинського району є спільною власністю територіальних громад району і згідно з чинним законодавством утримання та управління  яким здійснює районна рада. А це означає, що цей заклад  не є об’єктом спільного користування і тому передати субвенцію на утримання об’єктів спільного користування з одного місцевого бюджету іншому для компенсації відповідних видатків є неможливим. Відповідно до ст.89 Бюджетного кодексу України видатки на утримання власних територіальних центрів соціального обслуговування (надання соціальних послуг) здійснюються як з районних бюджетів, так і з бюджетів об’єднаних територіальних громад.

Депутатами міської ради неодноразово акцентувалася увага на тому, що неможливо розглядати питання лише одного територіального центру. Повинна бути домовленість про спільну позицію та спільний підхід до вирішення проблеми. Утворена райрадою комісія повинна розглядати питання в комплексі: і по галузі соціального захисту, і по освіті, і по культурі.  

У підсумку обговорення цього питання депутати міської ради вирішили делегувати своїх представників до участі в роботі комісії районної ради по вирішенню питання подальшого функціонування територіального центру та забезпечення соціальними послугами жителів об’єднаної громади, а також  розширити коло питань, які повинна розглянути утворена комісія, стовно передачі інших бюджетних установ (освіти, культури та соціального захисту)  або їх частини відповідно до розмежування видатків, передбачених чинним законодавством.

    

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua