Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства

Новини

20142015201620172018201920202021202220232024
січеньлютийберезеньквітеньтравеньчервень
липеньсерпеньвересеньжовтеньлистопадгрудень
28 лютого 2022 року

1. Сирена оповіщення населення звучить три хвилини. Якщо ви її чуєте або побачили оповіщення в офіційних джерелах, увімкніть телебачення або радіо, де передається голосове повідомлення про характер тривоги

2. Якщо такі вказівки передаються по ТБ та радіо, вимкніть світло та газ, візьміть «тривожну валізку»: документи, необхідні ліки, трохи харчів та води і перейдіть у найближче укриття. Якщо у вас немає можливості швидко перейти у сховище, перейдіть до більш безпечного місця в квартирі: подалі від вікон, у коридор — під несучі стіні, або ванну (але закрийте рушником дзеркало).

3. Режим «Повітряної тривоги» діє одну годину. В цей час люди мають перебувати у сховищах.

4. Сигнал "Повітряна тривога" подається лише оперативним черговим цивільного захисту Полтавської області у разі підтвердження інформації про можливу небезпеку

 

28 лютого 2022 року

Сьогодні міський голова Андрій Сімонов брав участь у нараді начальника Лубенської районної військової адміністрації.

За її результатами проведено оперативну нараду за участі керівника місцевої поліції Максима Романенка,  керівника пирятинського військкомату Олександра Грицуна, керівника місцевої тероборони Сергія Зайченка, заступників міського голови. Головне питання, над вирішенням якого працювали, - належне функціонування системи оповіщення громади у разі повітряної тривоги. Система адмініструється оперативним черговим цивільного захисту Полтавської ОДА, проте знайдено варіант її примусового увімкнення з Пирятина

28 лютого 2022 року

До уваги усіх суб’єктів підприємницької діяльності, які здійснюють продаж алкоголю, з 15:00  27.02.2022 до 00 години 00 хвилини 24.03.2022 – заборонено цілодобовий продаж алкогольних та слабоалкогольних  напоїв!!!

28 лютого 2022 року

Розвідувальні групи противника користуються сигнальними ракетами або лазерами для свого орієнтування на місцевосці:

зелений сигнал – прохід вільний;

жовтий сигнал – повертаємося назад, проходу немає;

червоний сигнал – стій, попереду небезпека.

У разі, якщо ви бачите подібні підозрілі світлові сигнали, негайно повідомляйте поліцію – 102

або керівника місцевої тероборони Сергія Зайченка 050-022-85-05

27 лютого 2022 року

Шановні жителі Пирятинської громади!

Сьогодні, нажаль, дійсно не всі сирени повітряної тревоги спрацювали в місті. Три з них вмикає Полтава. Міський голова Андрій Сімонов відразу доповів голові Лубенської адміністрації про цю проблему, відтак розраховуємо на її  оперативне вирішення

27 лютого 2022 року

УВАГА!

ЗМІНИ КОМЕНДАНТСЬКОЇ ГОДИНИ - з 20:00 до 06:00!

На ТЕРИТОРІЇ Лубенського району відсьогодні встановлено комендантську годину з 20:00 до 06:00

У цей час заборонено перебувати на вулиці та в інших громадських місцях без спеціально виданих перепусток і посвідчень. Їх мають винятково працівники підприємств, установ і організацій, що забезпечують життєдіяльність області. Отримання перепусток координують райдержадміністрації.

У разі небезпеки люди безперешкодно можуть прямувати до бомбосховищ і в комендатську годину. Обов’язково майте при собі паспорт!

27 лютого 2022 року

Цими днями, найстрашнішими днями в історії нашої держави, пирятинці згуртувалися у допомозі нашій найкращій у світі, героїчній армії!

Сьогодні  в соцмережах пролунав заклик до об’єднання у спільній молитві о 16:00. Біля адмінбудинку відбулася міжконфесійна молитва за мир в Україні за участю священників церков громади, міського голови, волонтерів та пирятинців

27 лютого 2022 року

До уваги осіб, які в зв'язку з агресією Росії вимушені були покинути свої домівки та на даний час перебувають на території Пирятинської міської територіальної громади.

З питань:  поселення, харчування, отримання соціальної, медичної допомоги,  звертайтеся за номерами телефону: 

050 327 81 34097 886 28 52099 329 21 39

27 лютого 2022 року

До уваги усіх суб’єктів підприємницької діяльності, які здійснюють продаж алкоголю, з 15:00  27.02.2022 – заборонено цілодобовий продаж алкогольних та слабоалкогольних  напоїв!!!

26 лютого 2022 року

Запевняємо вас - об'єкти укриття посилено перевіряються. Сьогодні це робив безпосередньо міський голова!

26 лютого 2022 року
Центр протидії дезінформації при РНБО України отримав підтвердження про підтримку заходів нашої країни з інформаційної безпеки громадян від компанії WhatsApp.
Корпорація Meta, якій належать сервіси Facebook, Instagram та WhatsApp, заявила про підтримку в блокуванні підроблених або шахрайських облікових записів, а також в обмеженні поширення дезінформації. 
Таке рішення допоможе Україні протистояти інформаційному терору ворога та посилить національну безпеку.
Зберігаймо спокій та не піддаватимемось паніці! Для цього WhatsApp сформувала пам'ятку про безпечне використання платформ.
Ми чітко, якісно та оперативно перевіряємо весь потік інформації з ознаками хибних чи викривлених фактів! 
Ми переможемо!
 
Зупиняймо #інфотерор
26 лютого 2022 року

У цей час заборонено перебувати на вулиці та в інших громадських місцях без спеціально виданих перепусток і посвідчень. Їх мають винятково працівники підприємств, установ і організацій, що забезпечують життєдіяльність області. Отримання перепусток координують райдержадміністрації.

У разі небезпеки люди безперешкодно можуть прямувати до бомбосховищ і в комендатську годину. Обов’язково майте при собі паспорт.

 

26 лютого 2022 року

Якщо ви побачили мітку на газових мережах - ВІДРАЗУ повідомляйте про це за номерами 104 та 102. 

 

26 лютого 2022 року

На багаточисельні звернення з пропозицією надання донорської крові повідмляємо

25 лютого 2022 року

Вони обмотують дерева стрічками, що світяться. При виявленні - зриваємо їх та повідомляємо поліцію.

 

25 лютого 2022 року

«Повернись живим»: гроші з єПідтримки можна витратити на допомогу українській армії. Кошти можна переказати через Portmone — всю суму виплати у 1000 грн або залишок, який у вас є на банківській картці єПідтримки.

 

25 лютого 2022 року

Шановні громадяни!

Кіберполіція створила спеціальний бот для повідомлень про виявлені мітки, які окупанти лишають на дорогах.

 

25 лютого 2022 року

Пам’ятаи?те, що в критичнии? момент необхідно бути зібраними и? сфокусованими, не реагувати на можливі провокаціі?. Від цього залежить ваша безпека.

Дотримуйтесь порад:

 

25 лютого 2022 року

 Із 25.02.2022 відповідно до наказу голови Державної міграційної служби від 24.02.2022 № 43 призупинено надання адміністративної послуги із виготовлення документів, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу та її спеціальний статус (паспортів громадян України у вигляді ID, закордонних паспортів, посвідок на тимчасове проживання).

 

 

25 лютого 2022 року

Завдяки проведеним зустрічам з військовими, поліцією, свідомими й солідарними власниками зброї, керівниками підприємств, депутатами, старостами та злагодженим спільним організаційним діям, вдалося сформувати добровільчі загони  самооборони

25 лютого 2022 року

Станемо пліч-о-пліч на захист рідного міста та нашої Батьківщини!

1. ЗСУ потребують маскувальних сіток! Приносьте рибальські сітки та тканину або агроволокно для плетіння.

 

24 лютого 2022 року

На Полтавщині запроваджується комендантська година з 22:00 до 06:00.

У цей час заборонено перебувати на вулиці та в інших громадських місцях без спеціально виданих перепусток і посвідчень. Їх матимуть винятково працівники підприємств, установ і організацій, що забезпечують життєдіяльність області. Отримання перепусток координують райдержадміністрації.

 

24 лютого 2022 року
24 лютого 2022 року

У ці хвилини відбувається нарада за координації міського голови Андрія Сімонова зі старостами Пирятинської громади, керівниками підприємств та з власниками зброї, які добровільно можуть записатися до лав місцевої самооборони з метою посиленої охорони громадського правопорядку. 

24 лютого 2022 року

У зв’язку із впровадженням військового стану на усій території України, міський голова Андрій Сімонов провів термінову оперативну нараду за участі керівника Пирятинського відділення поліції №1 Лубенського районного відділу поліції Романенка М.В., начальника 2-го відділу Лубенського РТПК та соціально підтримки підполковника Грицуна О.В., керівниками комунальних закладів і установ та найбільших підприємств громади, депутатами з метою узгодження й координації подальшої роботи підприємств, установ, організацій та забезпечення життєдіяльності громади.

24 лютого 2022 року

Шановні жителі Пирятинської громади!

У зв’язку з введенням військового стану в Україні ми маємо бути зібраними. Міська влада та старостати працюють, роблять абсолютно усе від неї залежне аби забезпечити функціонування важливих інфраструктурних об'єктів міста та в селах.

Всі заклади та установи, які забезпечують життєдіяльність громади, працюють! Прошу вас - не створюйте ажітажу, не скупчуйтеся в торгових об`єктах, банках, аптеках, біля банкоматів. Прошу по можливості залишатися по своїх домівках, без надмірної потреби не варто рухатися по місту. Пам’ятайте – будь-яка кімната без вікон у вашій оселі є умовним об’єктом укриття!

Біля кожного з вас повинні бути документи!

Ми оперативно інформуватимемо про усі додаткові рекомендації!

І максимально зберігайте спокій та холодний розум!

 

24 лютого 2022 року

Друзі, ми розуміємо тривожність ситуації. Проте ми віримо в ЗСУ. І памятайте: найстрашніший ворог цієї миті - паніка.

Будь ласка, зберігайте спокій та холодний розум. У разі необхідності заспокойте ваших близьких. І тримайте "тривожну валізу" напоготові.

Ми разом і ми сильні.

Слава Україні!

 

23 лютого 2022 року

Шановні жителі Пирятинської громади!

Закликаю вас зберігати спокій та бути певними у тому, що місцева влада тримає ситуацію стосовно територіальної оборони на постійному цілодобовому контролі. Ми самі керуємося виключно офіційними інформаційними ресурсами! По мірі надходження рекомендацій та інформації надаватимемо її вам!

 

23 лютого 2022 року

Відбулася чергова двадцять сьома сесія Пирятинської міської ради восьмого скликання.

23 лютого 2022 року

Сьогодні за ініціативи міського голови Андрія Сімонова відбулося позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Розглянули актуальні на даний час питання. Зокрема, заслухали інформацію про готовність захисних споруд цивільного захисту на території Пирятинської громади. Доручено директору КП „Каштан? Геннадію Бровару привести у відповідність захисні споруди, балансоутримувачем яких є КП „Каштан?, сектору житлово-комунального господарства виконкому міської ради направити листи керівникам ОСББ щодо необхідності терміново привести у відповідність захисні споруди, які знаходяться у них на балансі.

 

23 лютого 2022 року

Від моменту початку бойових дій на сході України міський голова Андрій Сімонов підтримує наших військових. Надає матеріальну допомогу як волонтерам для потреб захисників, так і самим бійцям.

 

23 лютого 2022 року

Президент України Володимир Зеленський 22 лютого підписав Наказ «Про призов резервістів у особливий період». Це означає, що без оголошення мобілізації в обов’язковому порядку призову на військову службу підлягають громадяни, які проходили службу, придатні за станом здоров’я та зараховані до оперативного резерву. 

23 лютого 2022 року

У Полтавській області наразі оголошено 130 аукціонів із оренди та продажу земель сільськогосподарського призначення. Загальна площа таких земельних ділянок становить 1 092 га. Дохід від вказаних аукціонів – 9,9 млн грн.

 

22 лютого 2022 року

Завтра, об 11:30,  міський голова скликає позачергове засідання комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Пирятинської міської ради з питань:

22 лютого 2022 року

Відбулася нарада заступників міського голови Михайла Мельниченка та Олександра Котенка із фахівцями відділу економіки щодо плати за абонентське обслуговування споживачів централізованого водопостачання. У підсумку обговорення всіх нормативних підстав та складових плати виникла потреба внести уточнення щодо дати початку нарахування абонентської плати. Наголошуємо, що така плата нараховуватиметься не з 1 березня, як повідомлялося раніше, а з моменту встановлення нового тарифу на послуги з централізованого водопостачання.

 

22 лютого 2022 року

Департамент культури і туризму Полтавської ОДА спільно з Полтавською обласною бібліотекою для юнацтва імені Олеся Гончара провели обласний конкурс на кращий вебсайт бібліотек області з промоції читання. Пирятинська публічна бібліотека здобула перемогу та нагороджена Дипломом І ступеня і подарунком - набором блогера.

 

22 лютого 2022 року

Поради громадянам як підготуватись вдома, що має бути в аптечці та тривожній валізі, як діяти під час надзвичайних ситуацій, що робити під час сигналу "Увага всім!"

 

22 лютого 2022 року

19 лютого відбувся 9-й тур Чемпіонату Пирятинської громади з міні-футболу, наводимо результати туру:

ФК “Енергетик” – ФК “Малютинці” – 0:3;

ФК ”ДЮСШ” – ФК “Вікторія” – 0:19;

ФК “Велика Круча” – ФК “Теплівка” - 3:3;

ФК “Ветеран” – ФК “РВК” – 4:3;

ФК “Фортуна” – ФК “ПМТГ” – 9:1;

ФК “Курінька-Козацька” – ФК “Юність” – 9:6.

 

21 лютого 2022 року

Сьогодні відбулася робоча нарада фахівців Пирятинської міської ради з керівництвом Пирятинської податкової інспекції. На зустрічі обговорили питання місцевих  податків   та зборів   на 2023  рік.

21 лютого 2022 року

18-20 лютого у м. Києві відбувся Чемпіонат України з легкої атлетики серед юнаків та дівчат 2007 р.н. та молодше.

 

21 лютого 2022 року

Сьогодні в Пирятині відбувся захід з нагоди Дня Героїв Небесної Сотні. У ці дні 2014 року, під час Революції Гідності, протистояння українського народу та тодішнього режиму сягнуло свого піку. 20 лютого загинуло найбільше активістів - 47, тому саме цей день обрано Днем Героїв Небесної Сотні.

 

21 лютого 2022 року
21 лютого 2022 року

Пирятинська філія ПАТ «Полтаваобленерго» повідомляє про тимчасові відключення електропостачання на території громади з 21 по 25 лютого, з 8:00 до 16:00, у зв’язку з проведенням планових робіт:

 

20 лютого 2022 року

Півтори годину тому завершився перший етап спартакіади “Краще спортивне село-2022”. У змаганнях взяли участь майже 120 жителів старостинських округів Пирятинської громади. 9 команд із Березової  Рудки, Великої Кручі, Вікторії, Вишневого, Давидівки, Кейбалівки, Куріньки, Смотриків і Теплівки грали у волейбол, настільний теніс, шахи й шашки. Старости демонстрували вміння із влучності завдяки дартсу.

 

20 лютого 2022 року

Шановні земляки!

20 лютого – День пам’яті Героїв Небесної Сотні, пам’яті людей, які заплатили своїм життям за європейське майбутнє України, незалежність і свободу Вітчизни.

 

19 лютого 2022 року

30 років тому, 19 лютого  1992 року, Верховна Рада України затвердила Малий Державний Герб України −  один із трьох офіційних символів нашої держави, а 1996 року його статус був закріплений і в Конституції.

 

19 лютого 2022 року

Сьогодні у великій залі адмінбудинку проходить тренінг з надання першої домедичної допомоги. Організували захід громадські організації «Агенція розвитку Пирятинщини» та «Вірні назавжди» за підтримки Пирятинської міської ради.

 

19 лютого 2022 року

Учені з Іспанії дійшли висновку, що тривала коронавірусна хвороба пов'язана з пошкодженням блукаючого нерва.

 

18 лютого 2022 року

Сьогодні біля пам’ятного знаку Захисникам територіальної цілісності України відбувся мітинг-реквієм з нагоди 7-ї річниці виведення українських військ з Дебальцевого. Події січня-лютого 2015 року ознаменувалися черговим загостренням ситуації в районі Антитерористичної операції. Зокрема, в районі Донецького аеропорту і міста Дебальцеве. Після завершення героїчної оборони аеропорту українськими військовими, підрозділи Російської Федерації намагалися за будь-яку ціну ліквідувати так званий Дебальцівський виступ української оборони та вплинути на переговорний процес у Мінську. Головною метою наших захисників було не допустити просування противника вглиб території України.

 

18 лютого 2022 року

Громади отримають додаткові надходження до своїх бюджетів від продажу земель, але водночас втратять 10% коштів.

18 лютого 2022 року
18 лютого 2022 року

Вчора в Пирятині внаслідок опадів та різкого танення снігу утворилася надзвичайна подія. На розі вулиць Ярмаркова та Майдан Незалежності відбулося підтоплення території біля двоповерхових будинків. На ліквідацію ситуації були задіяні комунальники та рятувальники, які кілька годин відкачували воду.

 

18 лютого 2022 року

Відбулося засідання постійної комісії з питань планування, фінансів, бюджету, соціально-економічного розвитку, підприємництва та комунальної власності.

У роботі комісії взяла участь голова Лубенської районної ради Тетяна Качаненко, яка подякувала керівництву та депутатам міської ради за співпрацю та фінансову підтримку.

18 лютого 2022 року

Документи, які потрібно взяти з собою на вакцинацію від COVID-19, в інфографіці

18 лютого 2022 року

Пирятинщина має давню та багату історію, овіяну легендами та засвідчену в книгах і старовинних спорудах, що пережили сотні років та радують місцевих жителів своєю архітектурою.

 

17 лютого 2022 року
17 лютого 2022 року

В Україні з 2014 року триває війна. Російською Федерацією окуповано Крим та, фактично, більша частина Донецької та Луганської областей, але останнім часом на кордонах нашої держави склалася дуже непроста ситуація. Росія постійно нагнітає безпекову ситуацію, накопичуючи війська і техніку, проводячи сухопутні і морські маневри поблизу нашої держави.

 

17 лютого 2022 року

В сучасному світі батьки, які виховують дитину з інвалідністю або особливими освітніми потребами (ООП), стикаються з перешкодами на кожному кроці. Складність із прийняттям ситуації, брак інфраструктури, нетолерантне суспільство, недостатня інформованість про послуги – усе це ускладнює їхнє становище.

 

17 лютого 2022 року

Відповідно до статей 3, 45 Закону України „Про запобігання корупції“ посадові особи юридичних осіб публічного права, особи, які постійно або тимчасово обіймають посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих чи адміністративно-господарських обов’язків є особами, які прирівнюються до осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, на них  поширюється дія зазначеного Закону і зобов’язання подачі декларації за звітний рік.

17 лютого 2022 року

Цю ініціативу міського голови Андрія Сімонова на позачерговій сесії міської ради підтримали депутати, внісши відповідні зміни до Комплексної програми соціального захисту та соціального забезпечення населення на 2022 рік.

17 лютого 2022 року

Мешканці районних центрів та великих громад Полтавщини можуть пройти безкоштовне обстеження за допомогою медичного обладнання, яке закупили в межах програми Президента України “Велике будівництво”. Це: діагностика на комп’ютерному томографі, рентген-апараті чи магнітно-резонансному томографі.

 

17 лютого 2022 року

З метою запобігання виникнення нещасних випадків на льоду інспектори Лубенського РУ ГУ ДСНС України у Полтавській області на острів Масальський провели з пирятинцями профілактичні бесіди щодо попередження загибелі на водоймах. Рятувальники звернулися до громадян з проханням утриматись від виходу на тонкий лід та вручили тематичні листівки з правилами безпечної поведінки у зимовий період.

 

16 лютого 2022 року

Сьогодні відбулося засідання постійної комісії з питань земельних відносин та охорони природи. Депутати заслухали проміжний звіт про надходження та використання коштів бюджету громади на виконання заходів „Програми з охорони навколишнього природного середовища на території Пирятинської міської територіальної громади на період 2021-2022 років“ у 2021 році. Протягом минулого року було використано близько 4 млн гривень: придбано сміттєвоз, відремонтовані водогони в Малютинцях та Нових Мартиновичах, проведено розчистку річки Удай в межах села Дейманівка, виготовлено проєктно-кошторисну документацію та інше. Реалізація заходів програми буде продовжена в цьому році.

 

16 лютого 2022 року

Сьогодні відбулася позачергова сесія Пирятинської міської ради восьмого скликання. Одноголосним рішенням присутні на сесії депутати підтримали затвердження програми «Територіальна оборона на 2022 рік» із загальним обсягом фінансування 1,12997 мільйона гривень. Така програма розроблена та затверджена і на рівні області, на її фінансування виділено 20 мільйонів гривень.

16 лютого 2022 року

З 1 березня 2022 року споживачам централізованого водопостачання КП “Пирятинський міський водоканал”, які мешкають у багатоквартирних житлових будинках і будинках приватного сектору та мають індивідуальні договори на централізоване водопостачання, нараховуватиметься плата за абонентське обслуговування, розмір якої становитиме:

 

16 лютого 2022 року

16 лютого 2022 року, о 13:00 годині, у великій залі адмінбудинку (вул. Соборна,42, м.Пирятин) скликається двадцять шоста позачергова сесія Пирятинської міської ради восьмого скликання.

 

16 лютого 2022 року

У Пирятині та сільських населених пунктах працювала комісія з обстеження зелених насаджень, що підлягають видаленню, за участю представників Державної екологічної інспекції Центрального округу. Оглядали аварійні дерева, стосовно яких надійшли заяви від старост та жителів громади. Загалом до міської ради надійшло 8 звернень.

 

16 лютого 2022 року

Долучилися до Всеукраїнської акції єднання вихованці та учні освітніх закладів, жителі старостинських округів – усі ті, хто любить свою Батьківщину. Учасники заходів тримали прапори, створювали карти єдності, таким чином висловлюючи свою підтримку у непростий для України час. Державний гімн України акапельно в унісон зі всією країною звучав у всіх куточках Пирятинської громади.

 

16 лютого 2022 року

Сьогодні Україна вперше відзначила День Єднання. Свято проголошене Указом Президента України Володимира Зеленського з метою посилення консолідації українського суспільства, зміцнення його стійкості в умовах зростання гібридних загроз, інформаційно-пропагандистського, морально-психологічного тиску на суспільну свідомість в нашій державі.

16 лютого 2022 року

Безпека держави

Сьогодні вітчизняний інформаційний простір зазнає безпрецедентного впливу. Україна зіткнулася зі спробами системного нагнітання паніки, поширенням фейкової інформації та викривленням реального стану речей. Усе це в комплексі – ніщо інше як чергова потужна хвиля гібридної війни.

16 лютого 2022 року

Пробне зовнішнє незалежне оцінювання проводиться щороку та здійснюється за технологією ЗНО. Завдання для пробного оцінювання, що створюються у формі предметних тестів, відповідають програмам, характеристикам та структурі сертифікаційних робіт зовнішнього незалежного оцінювання. 

16 лютого 2022 року

Чи захищає вакцинація від нових штамів COVID-19? Якщо вакцинувалися AstraZeneca — чи потрібно робити бустерну дозу? Що робити, якщо раптом захворіли перед щепленням другою дозою?

 

15 лютого 2022 року

У 2021 році з бюджету громади було виділено 132 тисячі гривень для реалізації заходів програми “Забезпечення цивільного захисту жителів Пирятинської міської територіальної громади”. “Міська рада не стоїть осторонь проблем рятувальників, адже вони забезпечують захист жителям Пирятинщини. Тому й виділяємо кошти з бюджету громади”, - зазначив заступник міського голови Михайло Мельниченко на зустрічі з рятувальниками, де підводили підсумки роботи 19-ї державної пожежно-рятувальної частини 3-го державного пожежно-рятувального загону ГУ ДСНС України в Полтавській області за 2021 рік.

 

15 лютого 2022 року

В рамках підготовки до чергової сесії відбулося засідання постійної комісії з питань містобудування, будівництва, житлово-комунального господарства , транспорту, зв’язку та сфери послуг.

15 лютого 2022 року

Кілька прийнятих виконавчим комітетом рішень стосувалося встановлення дорожніх знаків на дорогах Пирятинської громади. 

15 лютого 2022 року

Підведено підсумки ІІ (обласного) етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Полтавського територіального відділення Малої академії наук України. Брали участь у цьому етапі 561 дітей, серед них – 15 жителів Пирятинської громади. Вони пройшли постерний захист та стали учасниками наукової конференції, де презентували власні науково-дослідницькі роботи. Маємо досягнення:

 

15 лютого 2022 року

Сьогодні в Україні День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. З цієї нагоди біля пам’ятника воїнам-афганцям відбувся мітинг-реквієм. Дата 15 лютого обрана не випадково, адже цього дня 1989 року завершилось виведення радянських військ з Афганістану. Саме тому на захід зібралися здебільшого воїни-афганці. Для них це день, коли зустрічаються, згадують, живуть.

 

15 лютого 2022 року

Кілька прийнятих виконавчим комітетом рішень стосувалося встановлення дорожніх знаків на дорогах Пирятинської громади.

15 лютого 2022 року

У 2021 році Пирятинська громада отримала субвенцію з державного бюджету на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти для реалізації реформи “Нова українська школа”. Це фінансування дає змогу створювати в школах необхідні умови для навчання, придбавши сучасні меблі, обладнання та дидактичні засоби з мінімальними витратами, а школярам – здобувати знання в сприятливих та комфортних умовах з використанням інноваційних технологій, швидко освоювати навчальний матеріал та досягати високих результатів.

 

15 лютого 2022 року

З метою посилення консолідації українського суспільства, зміцнення його стійкості в умовах зростання гібридних загроз, інформаційно-пропагандистського, морально-психологічного тиску на суспільну свідомість в нашій державі 16 лютого оголошено Днем єднання! ! (Указ Президента України №53/2022).

15 лютого 2022 року

В рамках реалізації соціального проєкту „Активні парки” , що входить до загальнонаціональної програми Президента „Здорова Україна“, Пирятинська громада отримала сумку зі спортивним інвентарем для якісної роботи спортивного координатора – голови Молодіжної ради Наталії Шаповал. Мета проєкту - зробити спорт доступним для громадян та залучити різні групи населення до оздоровчої рухової активності у місцях масового відпочинку.

 

15 лютого 2022 року

15 лютого 1989 року  - день, коли останній радянський солдат залишив афганську землю. Відтоді ця дата увійшла в новітню історію як День пам’яті воїнів-інтернаціоналістів, День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

15 лютого 2022 року

З 14 лютого українці віком від 60 років зможуть витратити кошти за програмою «єПідтримка» на оплату житлово-комунальних послуг.

 

14 лютого 2022 року

Пів годину тому завершилася нарада в режимі відеоконференції з керівництвом Полтавської обласної державної адміністрації за участю секретаря міської ради Сергія Пазюка щодо фінансування заходів з територіальної оборони. ОДА рекомендує громадам в найближчі дні провести позачергові сесії з метою затвердження відповідних програм.

 

14 лютого 2022 року

Сьогодні також відбулося засідання постійної комісії з питань прав людини, законності, культури, молоді, депутатської діяльності, етики та ЗМІ. Депутати заслухали звіти про надходження та використання коштів бюджету громади на виконання заходів цільових програм. Обговорили виконання Плану соціально-економічного розвитку Пирятинської громади за 2021 рік. До Плану було включено 44 програми. Загальний обсяг фінансування програм становить 124515,0 тис. грн. З них - кошти бюджету громади 109252,2 тис. грн. На виконання заходів програм також залучено додаткові кошти в сумі 16 740,0 тис. грн. – субвенції з Державного бюджету на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій, коштів Фонду розвитку територій області з обласного бюджету.

 

14 лютого 2022 року

Проведенням постійної комісії з питань освіти, фізичної культури, охорони здоров’я, соціального захисту та гендерної рівності розпочалася підготовка до чергової сесії міської ради, проведення якої заплановано на 23 лютого.

14 лютого 2022 року

12 лютого в Гребінці,  в рамках підготовки  до Чемпіонату  області, відбулася товариська  зустріч  з міні-футболу серед ветеранів 55р +.  Основний час завершився  з рахунком 2:2. Голи за пирятинців забивали Іван Близнюк та Володимир  Ляшенко.

14 лютого 2022 року

17 лютого 2022 року з 15.00 до 16.30 відбудеться онлайн-нарада щодо заходів профілактики отруєння бджіл.

14 лютого 2022 року

Про усі ризики можливого поширення поліомієліту, що повернувся в Україну і знову загрожує нашим малюкам, говоримо із завідувачем обласним Центром дитячої імунології КП «Полтавська обласна дитяча клінічна лікарня Полтавської обласної ради» Валентиною Думенко.

14 лютого 2022 року

Пирятинська філія ПАТ «Полтаваобленерго» повідомляє про тимчасові відключення електропостачання на території громади з 14 по 18 лютого, з 8:00 до 16:00, у зв’язку з проведенням планових робіт:

 

12 лютого 2022 року

Сьогоднішня погода знову нагадала, що зима триває. Тож, не зважаючи на вихідний, з шостої ранку комунальники вийшли на вулиці міста для розчистки снігу. Крім КП "Каштан", залучено техніку підприємств громади; загалом працює 9 одиниць.

 

11 лютого 2022 року

Сьогодні відбулося спільне засідання постійних комісій з питань планування, фінансів, бюджету, соціально-економічного розвитку, підприємництва та комунальної власності та з питань освіти, фізичної культури, охорони здоров’я, соціального захисту та гендерної рівності. Депутати розглянули питання про внесення змін до комплексної програми соціального захисту та соціального забезпечення населення на 2022 рік. Серед змін – виділення додаткових коштів на ремонт будівлі, де буде створено центр соціально-психологічної допомоги особам, що постраждали від домашнього насильства, та на надання тимчасового притулку жінці, що опинилася в кризовій ситуації.

 

11 лютого 2022 року
Заклади загальної середньої освіти продовжують дистанційне навчання учнів 5-11 класів. Рішенням регіональної комісії ТЕБ і НС дано доручення головам громад області продовжити дистанційне навчання до 26 лютого. 
Учні початкової школи далі навчатимуться за очною формою.
11 лютого 2022 року
Навчальний тренінг під такою назвою провела учасниця Програми стажувань Британської Ради Альона Жайворонок для членів Молодіжної ради та працівників відділу освіти, молоді та спорту міської ради. 
11 лютого 2022 року

Сьогодні завершився триденний тренінг “Планування управління побутовими відходами”, що проходив у Полтаві. Участь у навчанні брали заступник міського голови Олександр Котенко та головний спеціаліст відділу з земельних та екологічних питань Ірина Ящик, адже Пирятинська громада розпочинає розробку місцевого плану поводження з відходами та готує вихідні дані для фахівців компанії, що займатиметься створенням документу.

 

11 лютого 2022 року

З 1 лютого розпочалася реєстрація на зовнішнє незалежне оцінювання 2022 року. Зовнішнє оцінювання проводиться з метою забезпечення прав на рівний доступ до вищої освіти та оцінювання відповідності результатів навчання, здобутих на основі повної загальної середньої освіти, державним вимогам.

11 лютого 2022 року

Подарунок, кілька десятків книг, надіслала Куріньківській сільській бібліотеці-філії зі Львова Христина Шпанер, яка долучилась до доброчинної акції “Подаруй книгу бібліотеці”.

 

10 лютого 2022 року

Протягом двох днів працівники підрядної організації ТОВ “Загалбуд” та КП “Каштан”  працювали разом, аби привести до належного стану покрівлю Пирятинського ЗДО “Ромашка”.

 

10 лютого 2022 року

З нагоди 430-річчя надання Пирятину Магдебурзького права й затвердження першого герба міста управління культури, туризму та охорони культурної спадщини спільно з Пирятинським краєзнавчим музеєм провели творчий конкурс для дітей громади. Участь узяли більше 20 школярів, які представили свої роботи у вигляді малюнків та аплікацій відповідної тематики. Журі розглянуло дитячі твори та визначило переможців і призерів.

 

10 лютого 2022 року

Україна входить до десятки найбільших імпортерів насіння у світі. Своєчасне забезпечення сільськогосподарських виробників якісним насінням є однією із умов розвитку агропромислового комплексу України. А оскільки якісне насіння часто виробляється за кордоном, сьогодні особливо актуальними є проблеми, пов'язані оформленням  та доставкою імпортного насіння кінцевому споживачу.

 

10 лютого 2022 року

11 лютого о 10.00 Головне управління ДПС у Полтавській області проводить  онлайн-семінар (ZOOM, YouTube) з питань порядку застосування РРОПРРО з 1 січня 2022 року. 

10 лютого 2022 року

Відділ освіти, молоді та спорту Пирятинської міської ради запрошує до анкетування батьків дітей, які харчуються у закладах освіти громади!

Аби якісно організувати харчування дітей, важлива саме ваша думка!

 

10 лютого 2022 року

Найкращий захист — щеплення, проте наступні рекомендації допоможуть знизити ризик інфікування.

Докладніше в нашій інфографіці ??

 

9 лютого 2022 року

9 лютого 1592 року, 430 років тому, грамотою короля Сигізмунда ІІІ місту Пирятину (Михайлів на той час) було надано Магдебурзьке право, яке дало можливість, хоч і не повністю, звільнитися від центрального адміністрування та влади земельних магнатів, й отримало право на створення органів місцевого самоврядування.

9 лютого 2022 року

Відбувся Всеукраїнський конкурс навчально-дослідних земельних ділянок, координатором якого був Полтавський обласний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді. Конкурс спрямований на вивчення техніки вирощування сільськогосподарських культур, набуття вмінь і навичок вирощування овочевих, польових, квітково-декоративних рослин та вирощування екологічно чистої продукції.

 

9 лютого 2022 року

Триває ремонт приміщення сільського клубу в Олександрівці. В одному кабінеті, коридорі та фойє філії культурно-громадського центру роботи вже завершено: погрунтовані й пофарбовані стіни та віконні відкоси, поклеєні багети, постелений лінолеум, змонтований плінтус, встановлені лампи, розетки та вмикачі світла. В процесі завершення холодного коридорчика.

 

9 лютого 2022 року

Українці з симптомами COVID-19 або грипу зможуть відкрити лікарняний у дистанційному режимі.

У разі наявності симптомів COVID-19, грипу або застуди пацієнт може зателефонувати до свого лікаря й отримати рекомендації щодо лікування.

 

9 лютого 2022 року

У 2021 році державні лісогосподарські підприємства по всій Україні спрацювали ефективно за основними господарсько-фінансовими показниками.

 

9 лютого 2022 року

Учасники зразкового аматорського хореографічного колективу “Флеш” взяли участь у Всеукраїнському фестивалі хореографічного мистецтва “Free Dance”, що проходив у Львові. Пирятинські танцюристи представили чотири танці: три з них (Циганський танець, Ой, кувала зозуленька та Полька) здобули перемогу і один, Острів скарбів, отримав друге місце.

 

8 лютого 2022 року
Сьогодні відбулася робоча зустріч керівництва міської ради з головами квартальних комітетів.
Керуюча справами Ірина Козін подякувала представникам органів самоорганізації населення за їхню роботу, за участь у громадському житті.
8 лютого 2022 року

В межах співпраці з Британською радою в Україні, сьогодні для працівників відділу освіти, молоді та спорту міської ради відбувся навчальний тренінг  «Соціальні мережі в професійній діяльності».

8 лютого 2022 року

Фонд «Регіональний центр економічних досліджень та підтримки бізнесу» сформував рейтинг  трьохсот кращих малих та середніх громад України (до 150 тис. мешканців).

7 лютого 2022 року

Через 5 днів з дати появи симптомів або отримання позитивного тесту самоізоляцію можна завершувати. Основна умова — відсутність симптомів.

У такому випадку робити ПЛР-тест для завершення самоізоляції не обов’язково.

 

7 лютого 2022 року

5 лютого на стадіоні «Ювілейний» відбулася друга суперкубкова гра Пирятинської громади з хокею, в якій зустрілися переможець  чемпіонату - команда «Ветеран» та друга  команда турніру «Шторм». Перемогу з рахунком 12:6 здобула досвідчена команда «Ветеран».

4 лютого 2022 року

Сьогодні відбулося засідання Молодіжної ради. Розпочалося зібрання із прийняття нових членів до дорадчого органу. Подали анкети 6 кандидатів. З ними поспілкувалися, ознайомилися з резюме та одноголосно підтримали. Тепер до складу Молодіжної ради входить 21 представник.

 

4 лютого 2022 року

Пирятинська філія ПАТ «Полтаваобленерго» повідомляє про тимчасові відключення електропостачання на території громади з 7 по 11 лютого, з 8:00 до 16:00, у зв’язку з проведенням планових робіт:

4 лютого 2022 року

У рамках проєкту “Розбудова ланцюжків доданої вартості у молочному та ягідному кластерах Пирятинської громади для розширення економічних можливостей молоді та сільських жителів та еко-орієнтованого зростання”, реалізація якого стартувала у Пирятинській громаді, серед іншого буде приділена увага створенню коворкінгів (ремісничих майстерень) у навчальних закладах.

4 лютого 2022 року

Перший етап обласного конкурсу дитячої казки пройшов у трьох вікових групах: молодша (10-12 років), середня (13-15 років), старша (15-18 років). 43 учні з 11 освітніх закладів громади взяли участь у конкурсі. Члени журі відзначили, що цього року кількість поданих робіт зросла, та були випадки, коли роботи не відповідали темі “Місце, де співає душа” та жанру казки, але більшість - робіт на високому рівні, тому обирати переможців було складно.

 

4 лютого 2022 року

Усі доступні в Україні вакцини проти COVID-19 — CoronaVac, Pfіzer, Moderna та AstraZeneca — пройшли всі 3 етапи клінічних випробувань і показали свою ефективність та безпечність.

 

4 лютого 2022 року

Так швидко плине час, потурбуйтесь про оздоровлення своєї дитини заздалегідь! Дитячі заклади оздоровлення та відпочинку Полтавської області готуються прийняти дітей. На вас чекають зі зверненнями у відділі освіти, молоді та спорту Пирятинської міської ради. Спільними зусиллями подаруймо нашим дітям яскраве літо на Полтавщині!

 

3 лютого 2022 року

Троє юних пирятинців, учнів Пирятинського ліцею № 6, представили громаду на Всеукраїнському конкурсі зоологів та тваринників. На відбірковий етап конкурсу надіслано роботи, сфера дослідження яких полягала в особливостях вирощування домашніх тварин і питань генетики.

 

3 лютого 2022 року

Отримали позитивний тест на COVID-19? Міністерство охорони здоров'я України підготувало поради для захисту від інфікування людей, з якими живете?

Вакцинуйтесь, захищайтесь!

 

3 лютого 2022 року

У Горішніх Плавнях відбулась ІV Гімназіада Полтавщини з боротьби дзюдо серед юнаків та дівчат 2005 р.н. та молодші. Серед учасників були й вихованці Пирятинської дитячо-юнацької спортивної школи. Наші спортсмени повернулися із золотом.

 

3 лютого 2022 року

Виконавчий  комітет Пирятинської  міської  звертається до всіх суб’єктів господарювання, що здійснюють господарську діяльність на території Пирятинської  міської територіальної громади, з вимогою облаштувати в торговому залі куточок покупця,  розмістивши його на видному і доступному місці з необхідною інформацією  та документами. 

3 лютого 2022 року

В рамках проєкту “Розбудова ланцюжків доданої вартості у молочному та ягідному кластерах Пирятинської громади для розширення економічних можливостей молоді та сільських жителів та еко-орієнтованого зростання” відбулась організаційно-установча нарада за участю заступника міського голови Михайла Мельниченка і фахівців міської ради, представників проєкту і КП “Агенція розвитку Пирятинської громади” та експертів ГО “Інститут громадянського суспільства”.

 

3 лютого 2022 року

2 лютого відбулося засідання координаційної ради з питань сім?ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання насильству в сім?ї та протидії торгівлі людьми при виконкомі міської ради.

3 лютого 2022 року

2 лютого Пирятинський та Гребінківський край відзначали 210-у річницю від дня народження земляка, творця українського байкарства, письменника та благодійника Євгена Гребінки. Представники управління культури, туризму та охорони культурної спадщини і Пирятинського краєзнавчого музею взяли участь у заході Гребінківського міського краєзнавчого музею “Кава з добродієм Гребінкою”.

 

3 лютого 2022 року

Комунальна установа «Обласний молодіжний центр» Полтавської обласної ради у партнерстві з Полтавським національним педагогічним університетом імені В.Г.Короленка,  Агенцією місцевого розвитку територіальних громад Полтавського району, Платформою сталого розвитку “Перспектива”, “Територією ідей” планує з 8 по 11 лютого 2022 року (з 9-ї по 12-ту годину) проведення локального онлайн-тренінгу за програмою Британської Ради в Україні "Активні громадяни&Цілі сталого розвитку”.

3 лютого 2022 року

Агенція регіонального розвитку Полтавської області “Офіс євроінтеграції” спільно з Українським союзом промисловців і підприємців та Асоціацією Українсько-Китайського Співробітництва запрошують виробників харчової і сільськогосподарської продукції представити своє підприємство на онлайн-конференції “Україна – Китай. Регіональне співробітництво. Нові шляхи розвитку”, яка відбудеться у I кварталі 2022 року.

 

2 лютого 2022 року

Сьогодні відбулося засідання конкурсної комісії відділу освіти, молоді та спорту міської ради, яка розглянула 16 проєктів, підготованих учнями всіх Пирятинських ліцеїв, Березоворудської, Новомартиновицької та Теплівської шкіл.

2 лютого 2022 року

З початку року кількість госпіталізованих дітей зросла втричі. Наразі в лікарнях перебуває майже 2,5 тисячі дітей з COVID-19 або підозрою на нього. Зайнято понад 50% ліжок, призначених для лікування дітей.

 

2 лютого 2022 року

З метою створення сприятливих умов для реалізації прав дитини у 2020 році в Україні стартував експериментальний проєкт під назвою “єМалятко”. Лише на підставі однієї заяви батьки новонародженої дитини можуть отримати послуги в рамках комплексної послуги “єМалятко”:

 

2 лютого 2022 року

Учень 2-а класу Пирятинського ліцею Владислав Ощинський здобув перемогу в обласному заочному конкурсі «Космічні фантазії», який проводився Департаментом освіти і науки Полтавської облдержадміністрації та обласним центром науково-технічної творчості учнівської молоді обласної ради. Роботу учень подавав у номінації «Літературна журналістика».

2 лютого 2022 року

2 лютого світова спільнота відзначає Всесвітній день водно-болотних угідь. Цьогорічна тема – “Водно-болотні угіддя на користь людям і природі”. Водно-болотні угіддя є одним з типів ключових екосистем, які підтримують життя на планеті. Вони є природними резервуарами води. Основна гідрологічна роль цих угідь, особливо боліт, полягає у перерозподілі річкового стоку.

 

1 лютого 2022 року

Сьогодні, 1 лютого, розпочалася та триватиме до 9 березня реєстрація на основну сесію зовнішнього незалежного оцінювання 2022 року. Кожен зареєстрований учасник має право за рахунок коштів державного бюджету пройти тести щонайбільше з 5 навчальних предметів, загалом ЗНО відбуватиметься з 13 навчальних предметів.

 

1 лютого 2022 року

Між відділом освіти, молоді та спорту Пирятинської міської ради та Британською радою в Україні було укладено договір про співпрацю, що передбачає стажування  представника громадськості в структурі органу місцевого самоврядування, котрий пройшов відповідне навчання у Британській Раді та відібраний для участі в Програмі стажування “Занурення в молодіжну політику”.

 

1 лютого 2022 року

Коли з’являються симптоми, який ризик повторного зараження, актуальні симптоми «Омікрону» та як захиститися від нього — докладніше в нашій інфографіці.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua