Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
18 лютого 2022 року 13:22

Пирятинці вшанували захисників, які брали участь у боях за Дебальцеве

Сьогодні біля пам’ятного знаку Захисникам територіальної цілісності України відбувся мітинг-реквієм з нагоди 7-ї річниці виведення українських військ з Дебальцевого. Події січня-лютого 2015 року ознаменувалися черговим загостренням ситуації в районі Антитерористичної операції. Зокрема, в районі Донецького аеропорту і міста Дебальцеве. Після завершення героїчної оборони аеропорту українськими військовими, підрозділи Російської Федерації намагалися за будь-яку ціну ліквідувати так званий Дебальцівський виступ української оборони та вплинути на переговорний процес у Мінську. Головною метою наших захисників було не допустити просування противника вглиб території України.

Під час виходу із Дебальцевого наші бійці змогли забезпечити евакуацію близько 5 тисяч цивільних громадян. Під час бойових дій в районі Дебальцевого з 15 січня по 18 лютого загинуло 136 військовослужбовців, 270 було поранено, 7 — взято в полон та 18 зникли безвісти. Двоє пирятинців віддали свої життя в боях за Дебальцеве: Герой України, старший сержант Андрій Конопльов та старший лейтенант Олексій Комаров.

Хвилиною мовчання та покладанням квітів до пам’ятного знаку пирятинці вшанували полеглих захисників. Секретар міської ради Сергій Пазюк подякував всім військовим, які завдяки своїй мужності та патріотизму не здали ворогові жодного сантиметра рідної землі. Відзначив, що під час виконання військового обов’язку українські воїни вкотре продемонстрували агресору і світу, що вони міцніші за сталь. В боях під Дебальцевим вони показали приклади особистої відваги, стійкості й рішучості.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua