Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
3 лютого 2022 року 11:49

До відома суб’єктів господарювання!

На виконання вимог законів України ,,Про місцеве самоврядування в Україні“, ,,Про захист прав споживачів“ та законодавчих актів у сфері торгівлі та надання  побутових послуг населенню, та з метою отримання достовірної та своєчасної інформації споживачем (замовником), виконавчий  комітет Пирятинської  міської  звертається до всіх суб’єктів господарювання, що здійснюють господарську діяльність на території Пирятинської  міської територіальної громади, з вимогою облаштувати в торговому залі куточок покупця,  розмістивши його на видному і доступному місці з необхідною інформацією  та документами. Зокрема там має міститися:

1. Копія виписки або витягу суб’єкта господарювання з Єдиного державного реєстру юридичних та  фізичних осіб-підприємців.

2. Адреси і  номери телефонів територіальних органів,  що забезпечують захист прав споживачів (Лубенське управління Головного управління Держпродспоживслужби у Полтавській області.  Його адреса: Полтавська область, м. Лубни, вул. Горького, 11, тел. 053-61-7-37-37, e-mail: lb@polvet.gov.ua

3. Копії ліцензій на здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами та інформацію про заборону продажу вказаних груп товарів особам, які не досягли 18-річного віку.

4. Журнал реєстрації перевірок  встановленого зразка.

Доцільно розміщувати в Куточку споживача  додаткову  інформацію:

1. Витяги з Правил роздрібної торгівлі продовольчими та непродовольчими групами товарів або Правил побутового обслуговування  населення в залежності  від сфери діяльності суб’єкта господарювання.

2. Якщо підприємство надає населенню послуги у сфері побутового обслуговування, необхідно додатково розмістити:

- зразки матеріалів та виробів;

- ціни  і тарифи  на  послуги, матеріали та вироби;

- гарантійні зобов’язання  виконавця послуг.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua