Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
17 лютого 2022 року 09:40

Успішне перебування в інклюзивній групі - чудовий початок для подальшої освіти

В сучасному світі батьки, які виховують дитину з інвалідністю або особливими освітніми потребами (ООП), стикаються з перешкодами на кожному кроці. Складність із прийняттям ситуації, брак інфраструктури, нетолерантне суспільство, недостатня інформованість про послуги – усе це ускладнює їхнє становище.

Завдяки впровадженню інклюзивного навчання, діти з ООП мають змогу відвідувати заклади дошкільної освіти. Інклюзивна освіта доступна для дітей, які мають інтелектуальні порушення, затримку психічного розвитку, порушення зору, слуху та мовлення, порушення функції опорно-рухового апарату, розлади спектру аутизму тощо.

Відкриття інклюзивної групи в Пирятинському ЗДО "Сонечко" стало кроком назустріч дошкільнятам через новий підхід до виховання та навчання. Перш за все, правильно був облаштований простір в цій групі, забезпечені рівні умови перебування для всіх дітей та виконання корекційно-розвиткового та освітнього процесів, якісно організований психолого-педагогічний супровід. Педагоги закладу створили у групі психоемоційний комфорт. Для цього було організовано психологічні та корекійно-розвиткові заняття, рухливі ігри, тренування, під час яких вдало використовувалися різноманітні дидактичні матеріали, розвиваючі іграшки та навчально-наочні посібники.

Також важливою стала співпраця з батьками, які мали можливість вчасно отримувати фахову інформацію про потенційні можливості дитини, про її успіхи чи невдачі, про те, чому варто приділяти більше уваги вдома. Така командна робота, підтримка і взаєморозуміння допомагають отримувати чудові результати у вихованні та розвитку дітей.

В інклюзивній групі діти з ООП залучені до освітнього процесу. Вони спілкуються з однолітками, знаходять друзів, стають відкритими та почуваються впевненіше. Долучаються до спільних ігор та творчих занять. Це все сприяє мовному, когнітивному, соціальному та емоційному розвитку. Успішне перебування в інклюзивній групі є чудовим початком для подальшої освіти.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua