Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства

Новини

20142015201620172018201920202021202220232024
січеньлютийберезеньквітеньтравеньчервень
липеньсерпеньвересеньжовтеньлистопадгрудень
28 лютого 2023 року

Круглий стіл, присвячений підбиттю підсумків реалізації проєкту благодійного фонду "Слов'янське серце", зібрав усіх, хто надавав згоду і брав особисту відповідальність, хто працював у Пирятинській громаді, надаючи психологічну підтримку дітям, підвищував батьківський потенціал дорослих, супроводжував дітей та їх батьків, допомогаючи подолати складні життєві обставини.

 

28 лютого 2023 року

В рамках реалізації заходів проєкту „Міні-цех з виробництва дегідратованих та сублімованих продуктів „Пирятинський антикризовий кошик“ відбулося засідання круглого столу з питань налагодження партнерств в агросфері громади.

Проєкт Пирятинської громади набрав найвищу кількість балів серед відібраних 8 громад (усього подавали заявки 80 громад) та вирізняється високою інтеграцією у вже сформований багатьма фермерами, підприємцями, домогосподарствами бізнес-процес, який доповнюється заходами проєкту ЄС, що другий рік реалізується в громаді, - наголосив керівник ініціативи „Сади Перемоги“ проєкту „Супровід урядових реформ в Україні“ (SURGe) Артем Біденко. 

 

28 лютого 2023 року

З метою посилення соціального захисту населення в громаді окремим категоріям громадян, за рахунок коштів обласного бюджету, надається додаткова компенсація вартості проїзду автомобільним транспортом на міжміських та міжобласних автобусних маршрутах загального користування.

 

28 лютого 2023 року
28 лютого 2023 року

Вісім бригад – одна мета. Вигнати ворога з рідної землі. В Україні триває рекрутингова кампанія «Гвардія наступу».

 

28 лютого 2023 року

Комунальне підприємство «Каштан» продовжує забезпечення населення індивідуальними контейнерами за місцем проживання.

З 28 лютого по 13 березня, щоденно, в тому числі у суботу та неділю, окрім понеділка, буде розвезення та видача індивідуальних сміттєвих баків мешканцям нижче вказаних вулиць:

 

27 лютого 2023 року

Міський голова Андрій Сімонов є незмінним партнером пирятинського волонтерського руху. Цього разу він придбав для військових тепловізор, вартістю 56 тисяч гривень. Цей пристрій буде передано на один із напрямків, де зосереджена значна кількість військовослужбовців із Пирятинщини

27 лютого 2023 року

Вихідні видалися насиченими на спортивні події. 26 лютого у Пирятині відбувся щорічний волейбольний турнір пам'яті Михайла Роздабари. Участь у турнірі взяли 4 команди: з Гребінки, Лубен та дві з Пирятина.

 

27 лютого 2023 року

75 спортсменів з Полтавщини, Київщини та Харківщини зібралися в Пирятині на Всеукраїнські змагання з боротьби сумо, що проходили за сприяння міської ради. 

Перед початком змагань заступник міського голови Тамара Коваленко та начальник відділу освіти, молоді та спорту Людмила Зібніцька побажали всім учасникам успіхів, а також подякували, що навіть у складний час, діти та молодь не полишають заняття спортом, наполегливо тренуються і демонструють жагу до перемоги й незламність духу.

 

27 лютого 2023 року

25 лютого в м. Полтава відбувся обласний чемпіонат з пара-армрестлінгу. В змаганнях взяли участь команди із Пирятина, Котельви, Кобеляк, Полтави, Лубен та Семенівки. Спортсмени змагалися на ліву та праву руку. Пирятинська районна організація інвалідів СОІУ була у складі Світлани Івженко, Андрія Данька, Олександра Охріменка та Олега Сімона.

 

26 лютого 2023 року

Біль, розпач, відчай, сльози - ворог забрав молоде життя…

Сьогодні Пирятинщина провела в останню дорогу свого сина. Євгеній Каліш, уродженець села Давидівка, мав мрії та плани на життя, але війна все зруйнувала.

З перших днів повномасштабного вторгнення Євгеній став на захист рідної землі у складі Національної гвардії. 22 лютого під час виконання завдання на Луганщині обірвалося молоде життя.

 

25 лютого 2023 року

22.02.2023, під час виконання завдання з відсічі та стримування збройної агресії рф у Луганській області у районі населеного пункту Кремінна, загинув наш земляк, житель села Давидівка, солдат  Євгеній Каліш.

Народився Євгеній 14 жовтня 2001 року в селі Давидівка Пирятинського району. У 2008 році пішов до першого класу Давидівської школи. У 2017 році вступив до Київського коледжу транспортної інфраструктури.  Почав працювати в АТ «Укрзалізниця» регіональної філії «Південна залізниця» станції Прилуки, паралельно заочно навчався у Київському інституті залізничного транспорту.

24 лютого 2023 року

Продовжуємо серію матеріалів про поводження пирятинців з відходами. Ми показували, як жителі міста використовують органічні рештки з користю. Герої наступного матеріалу живуть на 5-му поверсі багатоквартирного будинку і їм вдається сортувати сміття.

“Я вважаю, аби кожен підтримував ініціативу сортування сміття, то ми б зробили нашу планету кращою”, - переконана жителька міста Пирятин Крістіна.

 

24 лютого 2023 року

Інспектори Лубенського районного управління ГУ ДСНС України у Полтавській області спільно з працівниками національної поліції провели профілактичну роботу з мешканцями с.Дейманівка.

Під час бесід рятувальники нагадали громадянам правила пожежної безпеки під час користування пічним, газовим опаленням та електронагрівальними приладами, роз’яснили як діяти у разі виникнення в помешканні загорання чи сильного задимлення. Нагадали правила безпеки та порядок дій у разі виявлення вибухонебезпечних або схожих на них предметів та речовин.

 

23 лютого 2023 року

Головний у роботі муніципалітету день, коли працюють виконком та сесія Пирятинської міської ради. Відбулися засідання виконавчого комітету та 47-ї сесії міської ради.

Попередньо пройшли засідання профільних депутатських комісії, на яких у межах компетенції детально розглядалися 83 проєкти рішень сесії.  Це була робота над підведенням підсумків за минулий 2022 рік, адже переважну кількість питань становили звіти про виконання програм,  що дає змогу проаналізувати та скоригувати планування на 2023 рік

23 лютого 2023 року

Цього разу метою візиту нардепа було питання безпеки дітей.

Наразі тривалість світлового дня є надто короткою, вуличне освітлення не вмикається з метою економії електроенергії та підтримки енергетики країни. Вечірньої пори діти, повертаючись додому зі школи, гуртків, чи прогулянок, наражаються на небезпеку. Олексій Устенко передав для дітвори світловідбивні стрічки, аби вони були добре видимими для водіїв у темряві

23 лютого 2023 року

У рамках проєкту ,,Гуманітарна допомога для України“, який реалізовує Фонд Mіжнародної Солідарності (Республіка Польща) у партнерстві з BGK (Банк Господарства Крайового) та Європейською комісією, Пирятинська міська рада отримала генератор потужністю 3.5 кВт, вартістю 1720 злотих. Генератор передано ГО ,,Всеукраїнська організація ,,Клас“ для забезпечення безперебійної роботи точки ,,Спільно. Соціальні послуги“.

 

23 лютого 2023 року

Міністерство внутрішніх справ України розпочало формування штурмових бригад «Гвардія наступу», частиною яких можуть стати добровольці. Одним із таких підрозділів є бригада «Лють».

Об’єднана штурмова бригада «Лють» – це воєнізований підрозділ поліції нового зразка. Її бійці – вольові й вмотивовані воїни, готові захищати Україну і нищити ворога на всіх фронтах. Її основні завдання — проведення штурмових дій, знешкодження ДРГ і незаконних збройних формувань ворога, аеророзвідка, виявлення позицій та знищення противника.

 

22 лютого 2023 року

Сьогодні Пирятинщина знову у жалобі, знову проводжала свого сина-Героя Віктора Комара в останню дорогу. Віктор Комар, уродженець села Смотрики, став на захист незалежності та свободи нашої країни з перших днів російського вторгнення: у січні 2015-го року, а потім у 2022-му.

 

21 лютого 2023 року

Пирятинська земля втратила ще одного Захисника – 19 лютого у військовому шпиталі від отриманих поранень помер житель нашої громади Віктор Комар.

Народився він 15 вересня 1987 року селі Смотрики. В родині колгоспників Олександра та Уляни Комарів був наймолодшим з чотирьох дітей.

У 2003 році закінчив Смотриківську школу і вступив до Київського профтехучилища, де здобув спеціальність сантехніка.

Вперше на захист України від російських загарбників став у січні 2015 року - брав участь в проведенні антитерористичної операції на сході нашої країни.

21 лютого 2023 року

Повертаємо законні рубежі України. Триває національна кампанія добровільного рекрутингу «Гвардія наступу». Проводиться набір вмотивованих добровольців до 8 бригад під егідою МВС.

Підрозділ оперативного призначення Нацгвардії «Рубіж» – один із таких.

 

20 лютого 2023 року
19 лютого 2023 року
Шановні пирятинці! 
Сьогодні - День Державного Герба України. 31 рік тому, 19 лютого 1992 року,  Верховна Рада затвердила тризуб як Малий герб України, визначаючи його головним елементом великого Державного Герба. Державний Герб України — один із чотирьох її офіційних символів поряд з прапором, гімном і Конституцією. 
Український тризуб має тисячолітню історію, демонструє прагнення нашого народу до волі, незалежності та процвітання, символізує для українців в усьому світі нерозривний зв’язок із Батьківщиною та уособлює тисячолітній зв’язок поколінь – минувшини, сьогодення і майбутнього. 
Вітаю усіх з цим визначним днем! Шануймо наші державні символи, наші обереги, адже їх ціною власних житів захищали і захищають  кращі сини та доньки української землі! 
Слава Україні! Слава її Героям! 
З повагою – міський голова Андрій Сімонов
17 лютого 2023 року

16 лютого стартував спільний проєкт Міністерства у справах ветеранів України та Червоного Хреста України з підтримки ветеранів війни, які отримали інвалідність І або ІІ групи внаслідок війни.

Від сьогодні можна подати заяву на отримання грошової допомоги на сайті eveteran.gov.ua.

 

17 лютого 2023 року

Міжнародна організація з міграції (МОМ), Агентство ООН з питань міграції, Представництво в Україні, в рамках проєкту «Розвиток малих та середніх підприємств: Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та відновлення бізнесу», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, запрошує український мікро- та малий бізнес взяти участь у грантовій програмі.

 

17 лютого 2023 року

У холодну пору року на людину чекає ще одна небезпека - загроза провалитись під лід. Тому, щоб зберегти своє здоров’я слід пам’ятати наступне:

  • ходити по льоду можна лише тоді, коли його товщина не менше 7 см;
  • масова пішохідна переправа може бути організована лише при товщині 15 см;
  • для влаштування катка товщина льоду повинна бути не менш 12 см.

 

16 лютого 2023 року

Підтримка найбільш соціально незахищених верств населення у ці складні часи війни – один із пріоритетів муніципалітету. Саме з цією метою налагоджується співпраця з благодійними організаціями, фондами, які передають допомогу як для внутрішньо переміщених осіб, зареєстрованих на території громади, так і для місцевих жителів з числа соціально незахищених категорій.

Так, значний обсяг такої допомоги Пирятинська громада отримала від громадської організації "Ротарі Клуб Київ Інтернешенел" у співпраці з Міжнародною організацією з міграції.

16 лютого 2023 року

Триває підготовка до чергової сесії міськради. Сьогодні працювала депутатська комісія з питань планування, фінансів, бюджету, соціально-економічного розвитку, підприємництва та комунальної власності. Депутатами заслухано та погоджено винесення на чергову сесію звіт про виконання бюджету громади у минулому році – доходи бюджету склали 363,7383 мільйона гривень (96,3% до плану), видаткова частина становила 354,3381 мільйона гривень (92,5%)

16 лютого 2023 року

Сьогодні пирятинці відзначили День Єднання! Свято проголошене Указом Президента України Володимира Зеленського у 2022 році й цьогоріч відзначається вдруге.

Біля адмінбудівлі Пирятинської міської ради відбулося підняття Державного Прапора України та спільне виконання Державного Гімну!

16 лютого 2023 року

16 лютого в Україні відзначається День Єднання. Свято встановлене відповідним Указом Президента України 14 лютого 2022 року з метою посилення консолідації української нації, зміцнення її духу, стійкості та мужності, об’єднання навколо єдиної цілі – протистояння ворогові!
Цей день – це ще одна можливість заявити всьому світові, що українці - найміцніший духом та своєю єдністю у боротьбі з ворогом народ! Саме це своїми реальними діями ось вже майже рік від початку повномасштабного вторгнення росії ми доводимо щодня! 

16 лютого 2023 року

Оборона й захист України – основні завдання мобільного прикордонного загону «Сталевий кордон». Це один із восьми підрозділів, які формуються під егідою МВС у межах національної кампанії добровільного рекрутингу «Гвардія наступу».

 

 

15 лютого 2023 року

15 лютого відбулась звітно-виборча конференція місцевого осередку ГО «ВФСТ «Колос».

На зібранні були присутні 27 членів товариства, які заслухали звіт голови місцевого осередку Сергія Плетіня про роботу на території Пирятинської громади.

 

15 лютого 2023 року

В ході підготовки до чергової сесії міської ради сьогодні відбулося засідання постійної комісії з питань земельних відносин та охорони природи.

За ініціативи депутата Олега Кучі на засідання комісії був запрошений керівник Національного природного парку "Пирятинський" Максим Варава.  Обговорили аспекти взаємодії Нацпарку, пирятинського лісгоспу та міської ради. Зокрема - питання передачі та належного оформлення природоохоронних земель  на території громади. Детально обговорили можливості ефективної взаємодії.  

15 лютого 2023 року

Сьогодні відбулося засідання профільної депутатської комісії з питань містобудування, будівництва, житлово-комунального господарства, транспорту, зв`язку та сфери послуг.

Перед початком розгляду питань порядку денного вчергове відбулося обговорення тарифу на послугу з централізованого водопостачання, що вступив у дію на території міста в січні цього року, за участі ініціативної групи пирятинців, які виступають проти підняття ціни на воду. Міський голова Андрій Сімонов вчергове пояснив, що зростання вартості послуги водопостачання є неминучим для того, аби і надалі підприємство працювало, а жителі міста були з водою. Долучилися до обговорення й голова профільної комісії Олексій Хоменко, депутат Олег Куча та депутат, керівник КП "Пирятинський міський водоканал" Олександр Курочка. В результаті довготривалої дискусії було прийнято рішення ввести до складу тарифної комісії представників громадськості, які мають відповідні фахові знання щодо процедури тарифоутворення, та продовжити обговорення питань, що хвилюють громадськість, в режимі роботи цієї комісії найближчими днями.

15 лютого 2023 року

Прийміть щирі вітання з нагоди відзначення Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

15 лютого 1989 року було закінчено так звану неоголошену війну, яка тривала майже 10 років і яку український народ засудив як несправедливу й жорстоку. Вона стала важким випробуванням і трагедією для сотень тисяч людей – тих, хто безпосередньо знаходився на Афганській землі, і тих, хто безмежно довгими й тривожними днями і ночами чекав вдома повернення своїх синів, чоловіків, батьків, коханих, друзів.

14 лютого 2023 року
14 лютого 2023 року

Виготовлені ID-картка та паспорт для виїзду за кордон зберігаються у підрозділах міграційної служби протягом двох років. Також громадяни мають можливість написати заяву і продовжити термін зберігання свого паспортного документа до трьох років.

Проте, звертаємо увагу, що до закінчення дії воєнного стану та обмежень, пов’язаних з пандемією COVID-19 в Україні, оформлені документи зберігатимуться у підрозділах міграційної служби необмежений термін.

14 лютого 2023 року

УВАГА! З 15 лютого по 17 лютого 2023 року, з 10:00 до 15:00, у м. Пирятин проходитиме реєстрація на грошову допомогу від УВКБ ООН у партнерстві з Благодійним фондом “Право на захист”. Пункт реєстрації знаходитиметься за адресою: м. Пирятин, вул. Соборна, 42.

Сума допомоги - 2220 гривень на одну особу на місяць протягом 3-ох місяців. 

Подати заявку можуть вразливі ВПО, постраждалі від воєнних дій, а також ті, хто повернувся до свого постійного місця проживання, зокрема, з-за кордону, та має певні категорії вразливостей. 

13 лютого 2023 року

Розпочинається підготовка до чергової сесії міської ради. Сьогодні відбулися засідання двох профільних депутатських комісії, на яких опрацьовано питання, які заплановані до розгляду на сесії.

Кожна з комісій заслухала інформацію про виконання Плану соціально-економічного розвитку громади у 2022-році. Загалом до Плану минулого року було внесено 41 цільову програму, загальний обсяг їх фінансування становив 168,8 мільйона гривень. За підсумками року рівень виконання програм становить близько 80%, недовиконання програм пов'язане передусім з дією воєнного стану та законодавчими обмеженнями фінансування.

13 лютого 2023 року

Проєкт "Міні-цех з виробництва дегідратованих та сублімованих продуктів “Пирятинський антикризовий кошик” переміг у конкурсі грантів "Сади для Перемоги", що мав на меті підтримку бізнес-ідей, спрямованих на створення умов для продовольчої безпеки в умовах війни.

Всього на конкурс було подано 80 проєктів, з яких відібрано для реалізації 8.

13 лютого 2023 року

Співробітники Лубенського районного управління ГУ ДСНС України у Полтавській області разом із працівниками поліції провели рейд житловим сектором у селі Каплинці, Пирятинської громади. Під час бесід рятувальники розповіли основні причини виникнення пожеж в оселях та нагадали правила безпечного користування електрообігрівальними приладами, пічним опаленням.

 

12 лютого 2023 року

Пирятинці незламні, вони не втомилися і продовжують допомагати нашим захисникам, які ціною власного життя та здоров’я боронять кожен клаптик української землі.

 

11 лютого 2023 року

Триває Чемпіонат Пирятинської громади з міні-футболу. Сьогодні на футбольному майданчику Пирятинського ліцею відбулися ігри четвертого туру другого кола.

 

10 лютого 2023 року

Триває впровадження нової системи вивезення твердих побутових відходів з приватних секторів. В кожен двір, де укладено договір на послуги з вивезення ТПВ, видається контейнер, куди мешканці двору збиратимуть сміття. Відповідно до графіка буде здійснюватися вивезення відходів комунальним підприємством. 

 

10 лютого 2023 року

Сьогодні Пирятинська громада вчергове отримала значний обсяг гуманітарної допомоги від наших партнерів, котрі вже неодноразово за час повномасштабної війни надавали підтримку лікувальним закладам та будинкам-інтернатам, розташованим на території громади.

Цього разу Міжнародний благодійний Фонд АІСМ Франція–Україна, президентом та засновником якого є Крістіан Каррер, передав для трьох Пунктів незламності, розгорнутих у освітніх закладах міста, а також для потреб первинної галузі охорони здоров'я генератори. Окрім цього Пирятинській лікарні та Центру первинної медико-санітарної допомоги надано медикаменти. Також передано дитяче харчування та підгузки, які будуть розподілені між родинами, що знаходяться в складних життєвих обставинах.

10 лютого 2023 року

Відбулося чергове засідання виконавчого комітету Пирятинської міської ради.

Відповідними рішеннями виконавчого комітету схвалено проєкти кількох нових програм. Серед них – Програма розвитку дорожнього руху та його безпеки в Пирятинській міській територіальній громаді, заходами якої передбачається проведення ремонтів доріг як на території міста та сіл громади, так і шляхів поза населеними пунктами. Схвалено і проєкти програми "Забезпечення цивільного захисту населення жителів Пирятинської міської територіальної громади на 2023 рік" та програми "Молодь Пирятинщини".

9 лютого 2023 року
9 лютого 2023 року

Скільки оформлена ID-картка громадянина України та паспорт громадянина України для виїзду за кордон зберігається в підрозділах міграційної служби? – міграційна служба Полтавщини відповідає на актуальне запитання.

Отже, виготовлені ID-картка та паспорт для виїзду за кордон зберігаються у підрозділах міграційної служби протягом двох років. Також громадяни мають можливість написати заяву і продовжити термін зберігання свого паспортного документа до трьох років.

 

9 лютого 2023 року

Основні причини отруєння бджіл, заходи попередження отруєння, пам’ятка для аграріїв та власників пасіки, механізм установлення факту отруєння бджіл - про все це в інфографіці тут

9 лютого 2023 року

Як повідомлялось раніше, з 1 січня 2023 року одним із напрямків роботи пенсійних установ стала профілактика та розслідування нещасних випадків на виробництві.

Процедура розслідування та облік нещасних випадків, професійних захворювань, аварій на виробництві залишилася незмінною – як і раніше, її проводять відповідно до порядку, затвердженого урядовою постановою від 17.04.2019 №337.

 

9 лютого 2023 року

Війна забрала життя ще одного нашого земляка – вчора у Полтаві попрощалися з пирятинцем Сергієм Гончаренком, який загинув 8 січня під час тривалого бою в Соледарі Донецької області.  

Сергій Гончаренко народився 28 серпня 1990 року. Навчався хлопець у Пирятинській міській школі №4. Друзі та однокласники згадують його добрим, життєрадісним та щирим юнаком.

Після закінчення навчання вступив до Полтавського аграрного університету, опановував спеціальність "Фінансова і банківська справа та страхування".   

Одружився та проживав у Полтаві.

У серпні 2022 року був мобілізований до лав Національної гвардії України, був кулеметником. Спочатку ніс службу на Харківському напрямку, далі – на Донеччині.

Зв'язок з рідними обірвався 8 січня 2023 року. Як стало відомо пізніше, саме цього дня чоловік загинув…

9 лютого 2023 року

З 01.02.2023 року відновлено роботу проекту «Власна справа» в рамках реалізації урядової програми «єРобота», яка передбачає надання громадянам України мікрогранту до 250,0 тис. грн. на створення або розвиток власної справи.

В бюджеті Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття передбачено на 2023 рік 1,8 млрд.грн. на надання мікрогрантів на створення або розвиток власного бізнесу.

 

8 лютого 2023 року

Одним із поширених звернень, що надходять  від громадян є звернення  щодо переліку необхідних документів при прийнятті на роботу та чи обов’язковою є на даний час трудова книжка та що робити, якщо трудова книжка втрачена або знищена внаслідок бойових дій.

Статтею 48 КЗпП України визначено, що облік трудової діяльності працівника здійснюється в електронній формі в реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування у порядку, визначеному Законом України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування".

 

8 лютого 2023 року
7 лютого 2023 року

В Україні формується Гвардія наступу. Ці штурмові бригади, які формує Міністерство внутрішніх справ України, будуть дуже важливими під час контрнаступальних операцій ЗСУ!

Бажаючі вступити до Гвардії наступу з числа жителів нашої громади можуть подати відповідну анкету у Пирятинському ЦНАПі, або ж на сайті storm.mvs.gov.ua, де представлені всі бригади, що комплектуються. Наступним етапом після подачі анкети стане проведення співбесіди та проходження психологічного та фізичного тестів. Після успішного проходження особа зараховується в ту бригаду, яку обрала.

6 лютого 2023 року

Станом на сьогодні успішно виконано декілька таких оперативних втручань.

Лапароскопічну стійку було придбано у 2021 році за кошти субвенції з державного бюджету, які вдалося залучити за сприяння Народного депутата Максима Березіна. Загальна вартість обладнання становила 4 мільйони гривень.

Введення воєнного стану у 2022 році затримало процес запуску лапароскопічної стійки в роботу. Наразі фахівці Пирятинської лікарні пройшли навчання і надають послуги пацієнтам.  

6 лютого 2023 року

Поновлення працівника на роботі за рішенням суду. Відповідно до частини сьомої ст. 235 КЗпП України рішення про поновлення на роботі незаконно звільненого або переведеного на іншу роботу працівника, ухвалене органом, який розглядає трудовий спір, підлягає негайному виконанню.

 

5 лютого 2023 року
Сотні містян зі сльозами на очах провели в останню путь ще одного воїна - сьогодні у Пирятині попрощалися з солдатом Андрієм Дєдовим, який пішов з життя 30 січня.  
Немає тих слів, які могли б втішити і розрадити родину, у якої війна забрала двох синів: пів року тому у боях на Донеччині загинув молодший брат Андрія. Слова співчуття рідним та близьким Захисника під час прощального мітингу висловили міський голова Андрій Сімонов, військовий комісар Олександр Грицун.  
Ім'я Андрія Дєдова назавжди залишиться в історії Пирятинського краю, в когорті наших земляків, які стали зі зброєю в руках на захист рідної землі!
3 лютого 2023 року

Пирятинську громаду з робочим візитом відвідав заступник начальника обласної військової адміністрації Олексій Бруслик. Ознайомився з роботою психоневрологічних будинків-інтернатів, що працюють на території громади, відвідав стаціонарне відділення центру надання соціальних послуг у Вишневому.

У Пирятинській громаді функціонує три психоневрологічні будинки-інтернати: Грабарівський, де перебуває 125 осіб, Кротівський – 113 підопічних та Пирятинський – 87 осіб. Заповненість кожного закладу близька до стовідсоткової. В усіх будинках-інтернатах створено гідні та комфортні умови для перебування підопічних – у закладах тепло й затишно, ведеться робота по організації дозвілля. Під час спілкування з Олексієм Брусликом директори інтернатів не лише демонстрували досягнення в створенні умов для перебування підопічних, а й доносили до профільного заступника керівника області проблемні питання, у вирішені яких потребують допомоги.

3 лютого 2023 року

Згідно з частиною третьою статті 119 КЗпП та частиною 2 статті 39 Закону № 2232, за працівниками, призваними на строкову військову службу, військову службу за призовом осіб офіцерського складу, військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, військову службу за призовом осіб із числа резервістів в особливий період або прийнятими на військову службу за контрактом, у т. ч. шляхом укладення нового контракту на проходження військової служби , під час дії особливого періоду на строк до його закінчення або до дня фактичного звільнення зберігаються місце роботи і посада на підприємстві незалежно від підпорядкування та форми власності й у фізичних осіб — підприємців, у яких вони працювали на час призову. Таким працівникам здійснюється виплата грошового забезпечення за рахунок коштів Державного бюджету України відповідно до Закону № 2011.

 

1 лютого 2023 року
1 лютого 2023 року

У межах реалізації проєкту «Розбудова ланцюжків доданої вартості у молочному та ягідному кластерах Пирятинської громади для розширення економічних можливостей молоді і сільських жителів та еко-орієнтованого зростання», який на території нашої громади реалізується у партнерстві Пирятинської міської ради, ГО «Інститут Громадського Суспільства» за підтримки Європейського Союзу, створено та працює ряд коворкінгів.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua